Een ochtend met opstartproblemen

Vanochtend werden we wakker met de geur van heerlijke wentelteefjes. Het was gelijk een goed begin van de dag. De bus stond al een uur op ons te wachten. Toen iedereen in de bus zat en we wilden vertrekken, startte de bus niet… Accu leeg (zie afbeelding).

Iedereen moest de bus uit en er werd een poging gedaan om de bus te starten door te gaan duwen. De jongens deden dit, terwijl de meiden tactisch toekeken. Helaas werkte dit niet, dus moest er een andere oplossing bedacht worden. De mannen van de bouw, die vaak met ons meerijden, haalden een auto met startkabels. De accu van deze auto was niet goed genoeg meer en er werd een tweede auto gehaald.

Terwijl wij lekker in het zonnetje zaten (met 0 graden), lukte het uiteindelijk om de bus te starten. Na drie kwartier konden we toen eindelijk vertrekken.

De groep van de bouw ging verder metselen. De dag begon met specie (cement) maken. Nick was iets te enthousiast en gooide er een berg cement bovenop. Dit kwam niet alleen op de zandhoop, maar op Esmee. Esmee zat gelijk helemaal onder het cement en ze moesten nog beginnen met mestelen ?.

Voor de rest verliep alles op de bouw erg voorspoedig. De draagbalken van de slaapkamers werden er ‘s middags opgelegd, dus morgen kunnen we nog verder omhoog bouwen.

Bij kinderwerk begonnen we met het verhaal van David en Goliath. Dit hebben we uitgebeeld en de social workers vertaalden het naar Sestwana. Daarna gingen we een boot knutselen.

Veel kinderen kwamen naar Fleur en Susan toe om een handtekening te vragen op hun tekening. We hebben vandaag weer veel gezongen en gedanst, onder andere op het lied: Tante Rita. Het leek net alsof we in de club stonden ?.

We waren op tijd weer terug bij de Witte Duif. Tijdens het GMG-gesprek konden we heelijk genieten van de zon. Daarna nog even vrije tijd en vervolgens was het alweer tijd om aan tafel te gaan. Na het eten heeft Nick ons uitleg gegeven over Shack Repair, wat we woensdag met zijn allen gaan doen. Nu gaan we snel naar het kampvuur, waar we straks gezellig met zijn allen gaan zingen en praten.

Tot morgen!

<< PERSOONLIJKE BERICHTJES ONDER DE FOTO’S >>

Presentatie ter voorbereiding van de shack repair

Susan

Hoi hoi, Leuk dat jullie allemaal reacties achterlaten. Het is heel leuk om ze elke dag weer te lezen! Ik hoorde dat het in Nederland nu niet zo lekker weer is. Wat is het weer als we terugkomen in Nederland? Dan kan ik me daar alvast even mentaal op voorbereiden ?. Mirjam en Bas, veel plezier nog op vakantie! Tot zaterdag en groetjes aan iedereen.

Danique

Hoi allemaal, bedankt voor de berichtjes! Leuk om te lezen. Vandaag en morgen hebben we nog hele werkdagen met de bouw en met kinderwerk. Woensdag gaan we de shacks repareren in de sloppenwijken, waar ik erg benieuwd naar ben. Groetjes aan iedereen thuis en tot morgen! Liefs Danique

Colinda

Hay hay, bedankt voor jullie fijne berichten. Vandaag weer een dagje op de bouw en bij de kinderen geweest. Wat gaat de tijd snel zeg, nog maar een paar dagen en dan zie ik jullie alweer. Ik heb het nog erg naar mijn zin, maar vind het fijn om jullie zaterdag weer te zien. @papa, haha dat is wel leuk in de kerk, vakantie gaat te snel he. @mama, fijn dat het oppassen goed ging, heel veel succes morgen bij de dokter. Groetjes aan iedereen, en een dikke knuffel!

Arend-Jan
hoooooi hier gaat alles goed hoor! wat gaat de tijd toch snel en wat hebben we het naar ons zin. leuk om al jullie berichten te lezen.

Lekker weer in Limburg pa en ma? veel plezier en neem even een vlaai mee!

Mooi dat de auto door de apk is gekomen kunnen we weer lekker crossen.

Tot zaterdag iedereen!

Direan

Hallo allemaal, bedankt voor de leuke berichten. Hier gaat het goed. De bouw gaat lekker verder en de kinderen zijn elke dag weer blij om ons te zien. De tijd gaat snel en het is hier hartstikke gezellig. Hopelijk hebben jullie het leuk op vakantie pa en ma, veel plezier!

30 Responses to “Een ochtend met opstartproblemen

 • He Arie en Alicia,

  Hierbij vanuit Limburg; veel regen ? maar we vermaken ons prima,. De kinderen daar blijven aan jullie plakken lijkt het wel, gaat goed zo te zien.
  Succes met de bouw verder.

  Hg

 • Mirjam de Haan
  11 maanden ago

  Hey Suus!

  Het weer in Nederland schijnt niet best te zijn? Veel regen. Bas en ik gaan woensdag tot vrijdag naar een appartement in Straatsburg, omdat het overal regent. Dan kijken we of we naar huis gaan of nog ergens anders heen.
  Heel veel plezier nog daar en succes met het mentaal voorbereiden!

  Groetjes,
  Bas en Mirjam

 • Gertine Vermeulen
  11 maanden ago

  Ha Dir,

  Wat maak je een hoop leuke dingen mee zeg.. het is wel net of ik papa zie dansen op de filmpjes. Die safari lijkt me ook tof om mee te maken. Geniet er nog even van, van het weekend zullen we je vast wel ff zien als je in Barneveld bent.

  Liefs Gertine

 • Oh Esmee lekker onder het cement. Groetjes

 • Gerben en Marinca
  11 maanden ago

  Hey ome Ricardo en tante Danique,

  Gaat alles goed? ?
  Leuke foto’s!

  Groetjes Ruben en Tokkie de kippppp!

 • Hoi Susan,
  De overgang zal niet te groot zijn. Zaterdag en de dagen daarna 20 graden en soms een buitje (mooi kermis weer). Vandaag en de komende dagen wel veel regen, dus jullie hebben een goede periode uitgekozen om weg te zijn.
  Leuke foto met de kinderen. Voel je je nu beroemd omdat je handtekeningen moest zetten?
  Succes nog met de bouw en we zien je binnenkort. We zijn benieuwd naar al je verhalen.
  Groetjes, papa en mama

  • Celine van de Beek
   11 maanden ago

   Hee Yasmijn,

   Je ziet er zo happy uit! Jullie doen echt goed werk. Ik kijk ernaar uit om je weer te zien en al je verhalen te horen! Keep up the good work! ?

   Liefs,
   Celine

 • Wilma van dasselaar
  11 maanden ago

  Ha Joanne, weer een dag verder bouwen. Mooi dat jullie op schieten met de bouw. Ondanks de opstart problemen ?
  Bij jullie schijnt de zon, hier in Putten heeft het de hele dag geregend.
  Veel plezier morgen ?mama

 • Hey Esmee, dat is echt weer wat voor jou?
  Maar je hebt nog een paar dagen om Nick even terug te pakken??
  Leuke foto’s Fleur met al die kinderen om jullie heen?

  Liefs Mama

 • Hoi Y, lekker bezig daar ,ik zie op de foto,s en filmpjes dat jullie het leuk hebben.Wij gaan morgen verhuizen naar ons volgende adres en hopen dat qe weer zo treffen als hier.
  Veel plezier tot gauw.
  Grt.ma en pa.

 • Ha Dir,

  Leuk om te lezen! Kon je die bus niet even repareren? Ik ben heel benieuwd naar shack repair… heb je al zin om naar huis te gaan en door naar Kroatië? In Duitsland is het behoorlijk nat dus we zijn maar een spelletjes competitie begonnen. Nu maar hopen dat pa eerlijk speelt ?. Vandaag is Dion jarig, daar zijn we vorige week geweest. Succes nog even met al het werk en geniet vooral van alles! Liefs papa en mama?

 • Hoi Sarah wat genieten de kindjes van jullie en jullie van de kindjes zat dan wel even iets tegen vandaag maar is toch goed gekomen en al dat werk dat jullie doen en er ook nog van genieten geweldig groetjes opa en oma van de braak en een dikke knuffel een echte knuffel hoop ik je zaterdag weer te geven

 • Hey Esmee, lekker bezig! Gewoon terug pakken hor???

 • Greet van Zeumeren
  11 maanden ago

  Lieve Nadine,

  Wat gezellig dat je even mocht bellen voor mijn verjaardag vandaag. Fijn om te horen dat je het naar je zin hebt. Ik ga morgen zowaar een dag met papa mee dus ook een beetje op Safari ?
  En als de kinderen het koud hebben dan hoef je je kleren niet mee naar huis te nemen hoor.
  Veel plezier nog met alles.
  Dikke kus, mama❤️

 • Hey Iris
  Een beetje pech vanmorgen maar daardoor waarschijnlijk niet minder pret vandaag. Vandaag mochten jullie toch kiezen wat je wilde gaan doen, ik zocht jou al tussen de foto s van het kinderwerk maar helaas, ik heb je nergens kunnen spotten. Ik denk namelijk wel dat je voor het kinderwerk gekozen hebt want anders moest je weer de schoenen van Nadine lenen en ik schat dat zij wel bij de bouw zit ! Heb je nou de geheime envelop nog gevonden tussen je kleren ? Geniet van de laatste dagen want voordat je het weet is het vrijdag, de dag van vertrek.
  Knuffels uit het natte Putten

 • Ha Alicia en AJ,

  Een auto niet starten dat is even lastig, zeker op de vroege morgen.
  Maar hij is weer gemaakt en jullie konden de mooie dingen weer oppakken.
  Er is best een beetje regen gevallen bij ons.
  Maar zoals je weet na regen komt zonneschijn. Wanneer dat weten we nog niet?
  Hier gaat alles verder goed.
  Dikke knuffel van ons

 • Heey Iris,

  Ik heb je vandaag helaas niet op de foto gespot…
  Ik hoop dat je het nog naar je zin hebt.
  Ik ga woensdagavond avond met luzette naar de barbie film? en waarschijnlijk gaan we donderdagavond met opa, mama, luus, sabine en marianne ( en papa als hij op tijd is ) naar het speuldje ☺️.
  Ik ben heel benieuwd naar al je verhalen.
  Hier is het koud en nat… breng maar wat zon mee zaterdag ?

  ??

 • Marcel en Mariska van den Berg
  11 maanden ago

  Hey lieve Sarah,

  Volgens mij worden jullie daar elke dag goed verwend met eten.
  Wentelteefjes als ontbijt, heerlijk ?
  Je hebt de cup a soepjes en koekjes misschien geen eens nodig gehad, verwen ze dan daar er maar mee?

  Zo te zien op de foto’s heb jij voor het kinderwerk gekozen, dat verbaasd ons niks : )
  Nu begint het best op te schieten, misschien wel heel dubbel of niet ?
  En lastig om van al die mooie lieve kindjes weer afscheid te nemen, ze zullen jullie wel heel erg gaan missen!
  O’ja je hebt wel een ? van ijs van Co gemist, die hou je nog tegoed?
  We kijken weer uit naar jouw berichtje.

  Veel plezier nog met z’n allen.

  Dikke kus van papa, mama , Lucas en Levi en een ? van Charlie ?

 • Heey Nadine, Julia hier,

  Ik hoop dat je lekker aan het genieten bent daar, jullie zijn goed bezig!
  Ben heel blij met je waggie, ik heb ‘m nog steeds niet in de prak gereden. 😉

  & namens de hele groep;
  We zijn erg trots op je dat je zoiets moois doet en we missen je ontzettend hier! Heel veel succes verder, jij kan dit. <3
  PS: Marijn is weer vrijgezel

  liefs, ons

 • Hi Yvon,

  Wat een kou daaro, terwijl de zon wel mega schijnt!

  Toch ziet er wel echt heerlijk uit! Super leuk om al die blije koppies van die kinderen te zien?

  Ik ben ondertussen ook weer in Nederland, maar het weer is om te janken! Alleen maar regen en kou haha, maar dat maakt het wel iets minder erg om te werken!

  Succes weer morgen!

 • Heeey Co,

  Fijn om te lezen dat je het nog naar je zin hebt. Zal wel dat de tijd vliegt daar. Jullie zijn goed bezig!

  Tot zaterdag, heb je een regenjas bij je???

  Groetjes van ons en dikke kus van Noud!

 • Hoi Esmee en Fleur, Ik ben Mark

  Ik ga niet naar Walibi omdat het de hele dag gaat regenen. Gisteren ook al?
  Ik ga een andere keer, bij jullie is het gelukkig wel droog

  Xxx mark

 • Suzanne van Beek
  11 maanden ago

  Lieve Ricardo <3,
  Ik ben reuze benieuwd of je inmiddels al gewend bent aan het niet-zo-harde-werken daar. Het klinkt alsof het reuze gezellig is met kruiwagen races en alle spelletjes. Heb je je heupen al losgegooid met alle Afrikaanse dansjes daar? Als iemand dat kan ben jij het wel 😉 Heel leuk alle foto’s steeds, maaar waar is je bril heen?

  En Danique Ik ben benieuwd of je het nog volhoudt met Ricardo, of jullie ineens alleen maar liefdevol zijn naar elkaar of dat de groep al helemaal gewend is aan jullie manier van communiceren naar elkaar haha

  Succes en veel plezier tijdens de laatste dagen ❤️??
  Dikke zoen!

 • Hoi Esmee en Fleur,

  Het is hier heel slecht weer, dus ik ben niet naar Walibi. Ik ga een andere keer als het droog is.
  Esmee ben je weer schoon??
  Tot zaterdag dan kom ik naar Schiphol en Nala ook?
  Fleur vind je het leuk met de kinderen? Er waren er gisteren wel veel.
  Xxxxxxxx Mark???

 • Hoihoi Arend-jan en Alicia, nou de dag begon dan goed met een lege accu maar goed veel deskundige eromheen om hem weer aan de praat te krijgen. Arend-jan ik weet niet of je daar kan crossen maar in Nederland moet je het maar laten. Teveel borden. Maar goed jullie konden weer verder met de bouw en de kindertjes te vermaken. Ze vinden jou wel een mooi speelkameraad. Alicia jij vermaakt je ook wel lees ik .Morgen shackrepair Hier zie je nog een meer het verschil tussen arm en rijk omdat je wel heel dichtbij de mensen staat. Wel heel dankbaar werk.
  Allemaal succes en tot volgende blog.
  Groetjes Mama Arenda

 • Hoi Colinda
  Wat een mooie foto’s met al die lieve kindjes , echt wat voor jou dat kinderwerk .
  Tis hier in Nederland geen best weer regen ?
  Net bij de dokter geweest de echo stelde niet veel voor . Nog fijne dagen geniet er nog van het is zo weer vrijdag dat je in het vliegtuig zit .
  Love jou papa en mama ?

 • Thijs Domselaar
  11 maanden ago

  Hoi Sarah,

  Lekker bezig bij de kinderen. Ze zien d’r allemaal blij uit als ze met je op de foto staan. Hoe zou dat komen?
  Je mag/moet ook alweer zowat naar huis, zal wel een lastige bedoeling worden om afscheid te nemen van die kids.
  Houd je t nog wel vol met -1 of wordt t te koud??

  Groet Thijs

 • Heey lieve Nick, elke dag weer leuk om de verslagen te lezen en foto’s te zien. Fijn dat je ‘t zo naar je zin hebt. Morgen shackrepair, mooi om dat met de hele groep te doen. Succes nog even met al het werk en geniet van de laatste dagen in het mooie ZA. Liefs ?

 • Heee Nadine, het ziet er mooi uit op de foto’s dus in het echt natuurlijk nog veel mooier. Oma is fan en Mees vind het zingen en dansen wel leuk ?
  Groetjes Oma, John en Mees

 • Hey lieve Co! Ik geniet elke dag (los van mn vakantiedagen zonder bereik) weer van deze dagverslagen. Leuk om je vrolijke koppie weer langs te zien komen op de foto’s! Ik ben heel benieuwd naar je verhalen, maar die zal ik snel wel horen. Geniet ervan en succes vooral. Bless you ?✨

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch