Project – Train the Teacher

Train the Teacher (TTT)

De basis voor een goede toekomst is onderwijs. SHIB investeert daarom in een cursus voor crècheleidsters via het TTT fonds.

Dankzij het fonds hebben mannen en vrouwen de mogelijkheid om de basisvaardigheden te leren om les te geven aan kleuters. Vaak zijn deze mannen en vrouwen enthousiast om de jongere generatie een betere toekomst te bieden, en gaan helpen op een kleuterschool, maar hebben zelf vaak geen scholing ontvangen om dit werk goed te kunnen uitvoeren.

Nadat SHIB in 2013 een crèche in Borolelo had gebouwd, is één van de Nederlandse vrijwilligers begonnen met het geven van een korte cursus aan deze leidsters om op deze manier het onderwijs te verbeteren. In korte tijd werden zij klaargestoomd en zo ontstond het idee voor het Train the Teacher programma.

In samenwerking met de Zuid-Afrikaanse organisatie Touch is er inmiddels een volwaardig cursusprogramma ontwikkeld. Zo komen er diverse onderwerpen aan de orde waaronder zaken als grove- en fijne motoriek, sociale-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein van een kind tot 7 jaar. Verder leren de deelnemers om te werken met thema’s en in te spelen op de behoeften van het kind via knutselwerkjes en activiteiten.

De crècheleidsters hebben zelf geen inkomen waardoor zij deze cursus niet kunnen bekostigen. Door middel van het TTT fonds wil SHIB hen deze mogelijkheid bieden. Wil je meehelpen om het onderwijs in Zuid-Afrika te verbeteren. Met een donatie van 15 euro, kan er al een persoon deelnemen aan de cursus.

nl_NLDutch