Projectreizen – medische informatie

Medische informatie

Gezond blijven tijdens de projectreis is erg belangrijk. SHIB onderneemt preventief verschillende acties om de gezondheid en veiligheid te waarborgen, want; voorkomen is beter dan genezen. Hieronder lees je waar je rekening mee moet houden in de voorbereiding op én tijdens de reis.

Medisch staflid

Elke projectgroep heeft een medisch staflid. Dit is een verpleegkundige of een arts. Het medisch staflid is verantwoordelijk voor de gezondheid en hygiëne van de deelnemers en neemt een uitgebreide EHBO-tas mee. Hij of zij heeft vooraf met jou gesproken over jouw eventuele (medische)behoeften. Het medisch staflid wordt goed voorbereid en ondersteund door het medisch team van SHIB. Dit team is tijdens de projectreis 24/7 bereikbaar voor het medisch staflid voor overleg of advies. In geval van nood zijn er geschikte ziekenhuizen in het gebied waar SHIB werkzaam is.

Voorbereiding van de reis

In de maanden voor de reis naar Zuid-Afrika bereid je je natuurlijk grondig voor. SHIB organiseert voor iedere projectgroep een informatieavond, waar een presentatie gegeven wordt waarin alle medische zaken worden besproken. Vragen op medisch gebied kunnen mondeling worden beantwoord. Na de presentatie krijgt iedereen een folder mee met de informatie die besproken is en een paklijst van wat geadviseerd wordt om mee te nemen op medisch vlak. Hiernaast worden verschillende reisvaccinacties geadviseerd voor deelname aan de reis. Dit wordt uitgebreid besproken en actuele informatie over het vaccineren krijg je vroegtijdig te horen.

Medische vragenlijst

Natuurlijk ben jij verantwoordelijk voor het op tijd aanleveren van de nodigde informatie. We vragen medische informatie bij je op door middel van een vragenlijst. Vul deze lijst nauwkeurig in. Als er gedurende het jaar van de voorbereiding iets aan je medische situatie verandert, moet je dit aan het medisch team melden. De projectleider, het medisch staflid en het medisch team krijgen inzage in de vragenlijst. Persoonlijke informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Na de SHIB-reis worden alle gegevens vernietigd.

Meer informatie

Wil je meer informatie wat betreft de medische zaken? Neem dan contact op met het medisch team. Zij zijn bereid antwoord te geven op al je vragen. Stuur je vraag naar medisch[@]shib.nl

nl_NLDutch