Projectreizen – algemeen

Reizen

Tijdens een projectreis werk je de meeste dagen in één van de sloppenwijken in de regio Kgetlengrivier. In de blauwe SHIB-shirts worden we hier direct herkend, vooral voor de kinderen is onze komst een feest. Er worden knutselactiviteiten georganiseerd, Bijbelverhalen nagespeeld en spelletjes gedaan. Op andere dagen bouw je mee aan het project. Dat is soms best hard werken in de warmte, maargelukkig zijn er lokale bouwvakkers aanwezig die helpen wanneer dat nodig is.

Elke dag gaat een deel van de groep de township in om een armoedig golfplaten huisje (shack) op te knappen. En je deelt voedselpakketten uit aan mensen die het zo hard nodig hebben.

In de weekenden is er tijd voor ontspanning. Je kunt relaxen aan het zwembad op het basiskamp, en je maakt (culturele) uitstapjes waarbij een safari niet zal ontbreken.

SHIB organiseert reizen voor zowel volwasssenen als jongeren. Je zorgt zelf voor je eigen deelnemerbijdrage (dit wordt per reis bepaald, en is onder andere afhankelijk van de vliegtickets). Je kunt sponsoracties opzetten en sponsors vragen. Bijdragen zijn belastingaftrekbaar als ANBI-gift.

Ga mee naar Zuid-Afrika


Wat deelnemers zeggen


Anneleen Jongerenreis 2017 & 2018

Als mensen vragen wat mijn meest bijzondere en leuke reis was? Hier hoef ik geen seconde over na te denken: Zuid-Afrika natuurlijk! Zo ongelofelijk bijzonder en mooi. Deze reizen ga ik nooit meer vergeten!

Jongerenreis 2017 & 2018
May Jongerenreis 2019

De ervaring die je opdoet door aan huizen mee te bouwen, met de lokale bevolking te praten en met de kinderen te spelen en natuurlijk de cultuur daar echt persoonlijk meemaken is iets wat je nooit vergeet.

Jongerenreis 2019
Krista Jongerenreis 2016, 2017, 2018 & 2019

Sinds ik voor het eerst mijn voet op Afrikaanse bodem zette, voelt Zuid-Afrika als een soort tweede thuisland voor mij. Zonder elkaars taal te spreken, voel je één en al liefde.

Jongerenreis 2016, 2017, 2018 & 2019
Elsbeth Jongerengreis 2014 & 2019

Een compleet andere wereld op 11 uur vliegen van ons vandaan. Hoe fantastisch is het als je een lach kan toveren op de gezichten van de kinderen of de huisjes van de allerarmsten wat kan opknappen.

Jongerengreis 2014 & 2019
Monique reisleiding jongerenreis 2019

Door al die armoede ga je zien hoe rijk en verwend wij in Nederland zijn. Ik kijk terug op een hele opbouwende reis met een fantastische groep jongeren. Ik heb nog regelmatig heimwee!

reisleiding jongerenreis 2019
nl_NLDutch