Projectreizen – algemeen

Reizen

Tijdens een projectreis ben je de meeste dagen in een van de sloppenwijken in de regio Kgetlengrivier. In de blauwe SHIB-shirts worden we hier direct herkent, vooral voor de kinderen is onze komst een feest. Er worden knutselactiviteiten georganiseerd, bijbelverhalen nagespeeld en spellen gedaan. Op andere dagen bouw je mee aan het project. Vaak zijn dit eenvoudige klussen, en bovendien zijn er lokale bouwvakkers aanwezig die kunnen assisteren wanneer dat nodig is. Verder worden er ook enkele shacks (golfplatenhuisjes, red.) opgeknapt en voedselpakketten uitgedeeld. In de weekenden is er tijd voor ontspanning. Je kunt relaxen aan het zwembad bij het gastenverblijf, maar er zullen ook culturele uitstapjes gemaakt worden waarbij een safari niet zal ontbreken.

SHIB organiseert reizen voor zowel volwasssenen als jongeren. De prijzen van een reis variëren tussen de 2000 en 2200 euro. Dit omvat de vliegticket, verblijfskosten en een projectbijdrage.

Ga mee naar Zuid-Afrika


Wat deelnemers zeggen


Anneleen Jongerenreis 2017 & 2018

Als mensen vragen wat mijn meest bijzondere en leuke reis was? Hier hoef ik geen seconde over na te denken: Zuid-Afrika natuurlijk! Zo ongelofelijk bijzonder en mooi. Deze reizen ga ik nooit meer vergeten!

Jongerenreis 2017 & 2018
May Jongerenreis 2019

De ervaring die je opdoet door aan huizen mee te bouwen, met de lokale bevolking te praten en met de kinderen te spelen en natuurlijk de cultuur daar echt persoonlijk meemaken is iets wat je nooit vergeet.

Jongerenreis 2019
Krista Jongerenreis 2016, 2017, 2018 & 2019

Sinds ik voor het eerst mijn voet op Afrikaanse bodem zette, voelt Zuid-Afrika als een soort tweede thuisland voor mij. Zonder elkaars taal te spreken, voel je één en al liefde.

Jongerenreis 2016, 2017, 2018 & 2019
Elsbeth Jongerengreis 2014 & 2019

Een compleet andere wereld op 11 uur vliegen van ons vandaan. Hoe fantastisch is het als je een lach kan toveren op de gezichten van de kinderen of de huisjes van de allerarmsten wat kan opknappen.

Jongerengreis 2014 & 2019
Monique reisleiding jongerenreis 2019

Door al die armoede ga je zien hoe rijk en verwend wij in Nederland zijn. Ik kijk terug op een hele opbouwende reis met een fantastische groep jongeren. Ik heb nog regelmatig heimwee!

reisleiding jongerenreis 2019
nl_NLDutch