mierenmannen | marshmallows | pannenkoeken

Ja ja, de blog is er weer! Vandaag even wat korter dan normaal, maar dat maakt het niet minder leuk! En dan kunnen jullie ook een keer wat eerder slapen 😉

Nog even over gisteravond, het kampvuur stond weer lekker aan. We hadden heerlijk marshmallows geroosterd boven het vuur (en soms in het vuur). Het was een heerlijke beloning na een drukke werkdag, en na mooie gesprekken in het GMG-groepje.

De nodige weddenschappen zijn aangegaan en verloren door Nadine. Gelukkig hoefde alleen haar gezicht in de emmer met water en bleef de rest droog. Misschien ligt er bij de volgende weddenschap iemand in het zwembad, ons groepje heeft al iemand op het oog ……

Vandaag begon de dag weer vroeg en hadden we de laatste dag kinderwerk en bouw. Op de bouw konden we vandaag verder met de voorzijde van de slaapkamers, dus we gaan al behoorlijk de lucht in met de muren. Stond soms een beetje wankel op de steigers, maar na een tijdje wen je aan deze Afrikaanse manier van hoogbouw. Ook doen ze de steigers nog al snel omhoog, waardoor we lekker met ze alle een bocheltje kweken in de rug.

Tussen het bouwen door, even dollen met onze Afrikaanse collega’s door cement gevechten te houden (wij hebben gewonnen haha).

Met het kinderwerk hebben we een toneelstukje gedaan over ‘Rupsje naar een vlinder’. De kinderen deden actief mee bij het uitbeelden van de diertjes, maar niet zo enthousiast als de mannen die de sterke mieren speelden. Aansluitend is er een werkstukje gemaakt van een rupsje en kregen de kinderen mooie geschminkte koppies met de dieren van het verhaal. Esmee was druk aan het schminken, want iedereen had hoge verwachtingen en daar is Esmee de juiste persoon voor. Het dansen gaat ons ook steeds beter af, ze lachen ons minder uit en we krijgen wat meer ritme in onze heupjes. Al worden we er nog steeds uitgedanst door kleine kindjes van maximaal twee jaar. Triest maar waar…

Vanavond zijn de voorbereidingen al getroffen voor de Hollandse avond. Lekker met z’n allen pannenkoeken bakken en de boel versieren. Sommigen van ons kijken al weer helemaal uit naar het typische Nederlandse eten. Frikandelbroodjes, kroketten alles komt voorbij. We zullen ons lijstje met wat we aankomende zaterdagavond willen eten nog wel doorgeven 🙂

Nou dat was ‘m weer voor vandaag, wij gaan verder met pannenkoeken bakken joejoe!

<< PERSOONLIJKE BERICHTEN NA DE FOTO’S >>

Yvonne

Joehoe fam, wat fijn om te horen dat Napels weer leuk was! Nog heel veel plezier in Agropoli. Sterkte San met het weer werken en doe Hedwig vooral de groetjes 😉 Ik hoop dat het weer lekker weer is in ‘t Veen volgende week als ik thuis kom. Hier is het ‘s nachts -3, dus mega koud, maar overdag is het gelukkig wel lekker in ‘t zonnetje. De tijd vliegt hier echt voorbij en het is mega gezellig! Ooh trouwens San, zou jij mij zaterdag op willen halen bij Alicia thuis? Ik rij vanaf Schiphol met haar mee 🙂 

Ricardo

Hallo allemaal, bedankt weer voor alle leuke berichtjes! Ha Suus! Het tempo hier ligt inderdaad wat lager, maar het is echt lachen, gieren, brullen met de Afrikaanse bouwvakkers hier! Heb ze hier vandaag inderdaad een cursus dansen gegeven haha. En die bril, die laat ik liever af met al dat geboester hier ;). Danique en ik kunnen het nog steeds goed vinden met elkaar hoor haha. Ik zie uit naar zaterdag :)! Hey Ruben! Wat leuk dat je ook meeleest en een berichtje stuurt! Het gaat hier erg goed! Groetjes Danique en Ricardo! En ook aan Tokkie de Kip! ;).

Esmee

Heyyy familie, Alles gaat goed hier en ik heb vandaag afgewisseld tussen de bouw en het kinderwerk. We hebben het nog erg naar onze zin, maar missen jou ook Mark;) (en Nala stiekem ook). Wat jammer dat je niet naar Walibi gaat, maaar nu kunnen wij ook met jullie mee. Veel plezier donderdag bij het Ajax-stadion. Fijne vakantie Roy! Mama jij hebt vanaf nu toch ook vakantie? 🙂

Zie jullie zaterdag! dikke kus van mij x

Sarah

Hee allemaal, elke dag weer superleuk om jullie berichtjes te lezen. Vandaag heb ik half bouw half kinderwerk gedaan net als gister, weer super genoten van de kinderen en het bouwen. Morgen gaan we de shacks repareren, ben erg benieuwd hoe dat gaat zijn. Ik mis jullie wel heel erg en vind het niet erg om weer in mijn eigen bed te liggen:). Tot dan en kusjes van mij!

Nadine

Hey hoii! Heel leuk dat je vandaag een dagje met papa mee bent geweest mam, ben heel benieuwd hoe je het vond haha. En Juul heel leuk dat je een berichtje heb gestuurd, fijn dat mijn auto ook nog heel is haha. Dat van Marijn kwam trouwens ook niet helemaal onverwachts, jammer dat we niet juist hadden gegokt haha ;). Doe de groetjes aan de groep en ik zie je snel toetje.

Ik heb zin om me verhalen met jullie te delen, dikke kus van hier en eentje speciaal voor oma <3

28 Responses to “mierenmannen | marshmallows | pannenkoeken

 • Ha Alicia en AJ,

  We gaan af tellen.
  Voor jullie ook. We zien jullie genieten van alles.
  En de bouw gaat goed. Wat een lieve kindjes, ze zijn zo blij met jullie.
  Yvonne we brengen je wel even thuis.
  Dikke knuffel van ons

 • Ryanne de Graaf
  11 maanden ago

  Wat zijn jullie toppers zeg!
  Het zit er gewoon alweer bijna op, geniet nog van alles wat jullie mee gaan maken daar!
  Maar wat kunnen jullie trots zijn met elkaar!?
  Jim wilt straks ook wel zo mooi gesminkt worden, Esmee ? haha..

  Succes nog!
  Liefs,
  Gerben, Ryanne en Jim

 • Hi Ytje,

  Super fijn dat je het zo leuk hebt!
  Heerlijk dat zonnetje ook! Geniet er nog maar van, want in Nederland is het net november? wel warmer dan bij jullie haha!

  Ik zal Hedwig zeker de groetjes van je doen haha!
  Als je me een adres wilt sturen dan haal ik je met alle liefde op zaterdag?

 • Hey Iris
  We moesten vandaag wat langer wachten op jullie dagverslag maar gelukkig kwam die wel ! Heerlijk om dat elke dag te lezen. Weer een drukke dag maar gezellige dag denk ik. Volgens mij zijn jullie allemaal al een beetje aan het aftellen om weer naar huis te gaan, ik stiekum ook hoor ! Super leuk om het filmpje van jullie verblijf te zien, volgens Lotte is er niks veranderd, nog net zo mooi als 5 jaar geleden. Lieve Iris, ga nog lekker genieten van je laatste dagen daar ! Ik kijk ook uit naar al je mooie verhalen !
  Liefs mama ?

 • Greet van Zeumeren
  11 maanden ago

  Lieve Nadine,
  We hebben inderdaad een leuke dag gehad vandaag, maar geen ?gezien. Wat een superleuk filmpje Nadine. Had je van te voren je kamer opgeruimd zeker??? En fijn om je stem te horen natuurlijk?. Geniet vd hollandse avond en slaap lekker alvast want morgen zal het met de shack repair wel een indrukwekkende dag zijn verwacht ik. We gaan aftellen naar zaterdag???. Liefs mama

 • Hey Esmee en Fleur (en de rest),
  wat ontzettend leuk hoe we elke dag het nieuws over de bouw en kinderwerk en andere activiteiten kunnen lezen. Fleur het filmpje is ook heel leuk, zo krijgen we een mooie indruk over hoe jullie daar verblijven ??.
  Geniet nog even daar en heel veel succes! Liefs Pieter & Mendy, Renzo, Ivano en Sandro

 • ? gezellig met z’n vieren naar Walibi (mama en Nala durven niet ?)

  Hier alles oké en genieten lekker van onze vakantie. Hebben de strandstoelen al klaar staan ?

  Veel plezier morgen met het repareren van de shacks. Zal een hele mooie en bijzondere ervaring zijn. Lekker nog een paar dagen genieten met z’n allen en tot zaterdag ?

 • Hallo Arendjan en Alicia. De laatste dag bouw en kinderwerk. Nu mogen wij het in oktober overnemen. De kindjes zullen het wel jammer vinden en jullie gaan missen.
  De Hollandse avond zal best gezellig worden. Lekker pannenkoeken eten.
  shackrepair moet nog komen ik dacht dat jullie dat al gedaan hadden. Wij hebben vandaag gewandeld en Arendjan ijs gegeten bij Goede Morgen. Nog altijd heel lekker.
  Geniet nog van de laatste dagen.
  Het filmpje over de Witte Duif was heel leuk om te zien
  Groetjes Mama Arenda

 • Hoi hoi Colinda
  Wat een leuk filmpje van de witte duif , nu weten wij ook hoe het eruit ziet . Wat een toppertjes zijn jullie in de bouw en het kinderwerk, prachtig al die kindjes die jullie hebben geschminkt . Geniet morgen van de Hollandse avond lekker pannenkoeken ? ?
  Dikke kus ? papa en mama

 • Hooooi Haan & Alicia!

  Hierbij even een berichtje vanuit Italië. We hopen dat jullie aan het genieten zijn en veel kunnen betekenen voor de mensen daar, keep up the good work!

  Zijn benieuwd naar jullie verhalen, tot snel 🙂

  Groetjes,
  Gertijn & Hannah ?

 • Wilma van dasselaar
  11 maanden ago

  Hoi Joanne, wat een leuk filmpje. Nu hebben we kunnen zien waar jullie afgelopen dagen verbleven.
  De laatste dag van de bouw vandaag. We kijken al uit naar zaterdag om al je verhalen te horen en foto’s te zien. Veel plezier, mama

 • Hoi Nadine, ja ik had vandaag Mama als bijrijder we begonnen bij Apenheul en we mochten gelukkig ook de poort weer uit ?? was heel gezellig. Wat een leuk filmpje van jullie door het kamp hebben we iets een beeld ervan hoe het er uit ziet?. Fijne tijd nog met elkaar daar en ik kijk ook wel uit naar zaterdag ?. Groetjes Papa ?

 • Hé Direan, zin om weer op huis aan te komen?
  Zie dat jullie nog effe de beuk erin moeten gooien om de vlag in top te kunnen hijsen.
  Maak er nog een paar mooie dagen van.
  Leuk filmpje die de dames gemaakt hebben.
  Daar kan je goed bivakkeren.
  Wij komen je zaterdag ophalen op Schiphol.
  Wij komen een paar dagen op huis aan.
  Gr van ons het ga je goed.
  Shalom

 • Marcel en Mariska
  11 maanden ago

  Hey lieve Sarah,

  Leuk om te zien dat je ook de bouw leuk vind, dus als er thuis iets moet gebeuren kunnen we jou inschakelen ?
  Nog even aftellen, bijna mag je in je eigen bed slapen, je zult na morgen wel heel dankbaar zijn met zo’n lekker bed en een warm huis.
  Best heftig lijkt het ons om binnen te kijken in de sloppenwijken, maar die mensen zullen jullie heel dankbaar zijn dat jullie ze willen helpen.
  Heel veel plezier nog even met z’n allen geniet er van.
  Dikke kus van ons allemaal ?

 • Leuk filmpje Fleur ? kun je zo toevoegen aan je CV voor je nieuwe opleiding

 • Hoi lieve Sarah wat mooi om te zien dat je aan het metselen bent dacht die blijft lekker bij de kindjes en wat zit je haar mooi nog eventjes en dan kom je lekker weer naar huis geniet nog maar even van die paar dagen zit er nu bijna op endan weer lekker naar huis is toch een hele belevenis om mee te maken groetjes van opa en oma van de braak

 • Hoi Susan,

  Fijn dat je weer lekker kon douchen, dan hoef je thuis voorlopig niet (grapje).
  Je hoeft voor zaterdagavond geen lijstje in te dienen voor het eten. De churros kraam staat op de kermis. Dat zal je wel goed nieuws vinden.
  Helaas is de weersverwachting weer wat aangepast en gaat er in het weekend ook de nodige regen vallen. Maar het mooie weer gaat er echt aankomen!
  We wensen je nog veel plezier want voor je het weet zit je weer hier.

  Knuffel van ons en een poot van Senna

 • Lieve Iris,

  Wat vliegt de tijd voor bij zeg. Morgen shack repair, heftig maar wel heel dankbaar werk.
  Ik ben aan het aftellen voor onze vakantie… en ook stiekem wel een beetje naar zaterdag hoor. Benieuwd hoe jij het in Afrika vond en ook heel benieuwd naar als je mooie foto’s..
  Djeffrey is deze week veel van huis en volgende week moet hij zelfs mer de vrachtwaggel naar Frankrijk! Maar ook hij heeft daarna lekker vakantie ?
  Morgen naar de bios met Luus.
  Donderdag gaan wij lekker naar het speuldje toe.
  Vrijdag bij boerderijpret werken.
  Drukke week maar wel gevuld met leuke dingen.
  Geniet van je laatste dagen en succes met het vullen van je koffer bij de zwarte markt ??

 • Hey Yasmijn,

  En hoeveel marshmallows heb je op?

  Wat een gaaf filmpje over hoe jullie daar wonen.
  Goed voor elkaar gelukkig. Ik hoop dat je het s’nachts niet koud hebt.
  Nog maar een paar dagen en dan moet je weer naar huis ?
  De tijd vliegt.
  Ik kijk uit naar je verhalen en foto’s.
  Stay safe !

  Groetjes
  Jurgen
  Xxx

 • Hey Y, waren de pannenkoeken lekker? Leuk filmpje van de witte duif! Fijn om te lezen dat jullie t zo gezellig hebben. Nog maar een paar dagen joh.
  Heel veel plezier nog?
  Hier gaat alles goed, heel warm is t.
  Doei liefie, groeten van papa en mama

 • Gerjanne van Middendorp
  11 maanden ago

  Hee Tante Alicia en Arend Jan,

  Wij zijn vanochtend ook met het vliegtuig naar Afrika gegaan. Oliver was de piloot en Madelène was de prinses. We spelen dat we alvast naar jullie toe vliegen! Gelukkig nog maar een paar nachtjes aftellen en dan gaan we weer knuffelen!
  Tot zaterdag!

  Kusjes Oliver en Madelène

 • Samantha Hortensius
  11 maanden ago

  Hoi Alicia en AJ,
  Oeh lekker pannenkoeken ?? Dat gaat er goed in na een dag hard werken. Heel tof om een rondleiding te krijgen van waar jullie verblijven. Wat een mooie omgeving! Veel succes vandaag met de shackrepair ? En gezellig dat jullie er bijna weer zijn ♥️

 • Lieve ome Ricardo en tante Danique
  Kusjes en knuffels van Emily en babyborn

  ????????????????

 • Is het leuk op vakantie van Sophie voor tante daniek en ome Ricardo dag dag groetjes van sophie en nog fijne dagen ?????? Hebben jullie een fijne vakantie en en is het daar leuk dag dag

 • Hoi Esmee & Fleur,

  Mijn (herfst)vakantie heb ik iets uitgesteld.
  Ik werk donderdag voor het laatst, met al die regen is het prima om te werken?
  Fleur wat hebben jullie dat filmpje leuk gemaakt, leuk om iedereen de witte Duif te laten zien. En het is luxer dan ik verwacht had?
  Was de Hollandse avond leuk en lekker?
  Ik ben benieuwd naar jullie verhalen van vandaag, dit zal best een confronterende dag zijn.
  Veel plezier nog de laatste dagen met elkaar!
  Groetjes

 • Ha Ricardo en Danique,

  Wat een mooie dagen hebben jullie weer gehad, prachtige foto’s!! Het zal jullie wel veel energie kosten deze dagen, nog ff volhouden!! Fijne avond met z’n allen!! Ben weer benieuwd naar jullie verhalen! !! En voor morgen, veel werk plezier!

  Knuffels van ons???

 • Heee meiden!

  Fleur wat super leuk om jou te zien op het filmpje, dat doe jij superrr zeg. En Esmee zo leuk al die kinderen sminken daar, goed bezig!!
  Wes heeft sinds vandaag vakantie dus die is helemaal blij, ik moet nog een paar dagen werken.. Vandaag is Dean even bij Hilvin wezen spelen, ze zijn lekker een stukje wezen fietsen.
  We zien jullie snell!!

  Liefs Wesley, Jennifer en Dean

 • Ha Ricardo en Danique prachtig om jullie verhalen te lezen. Echt genieten maar ook buffelen zo te zien. Volgens mij is het een leuk team bij jullie. Hou nog even vol. Maar bovenal geniet ervan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch