Camera’s uit en gaan!

Vanochtend mochten we uitslapen. Het ontbijt begon pas om 08:15, waardoor iedereen fris en fruitig wakker werd.

Na het ontbijt stapten we met z’n allen in de bus om op weg te gaan naar de ‘zwarte kerk’. Toen we daar aankwamen zaten er ongeveer 15 kinderen in de kerk en een paar volwassenen. We gingen ervan uit dat er nog meer volwassenen bij kwamen, maar dat gebeurde niet.

Ondanks de lage opkomst wisten ze er toch een feestje van te maken, met muzikale begeleiding van een kapotte djembé en een schaal met een lepel. We hebben met z’n allen de heupjes goed losgegooid.

We moesten naast ons thema lied, nog 28 andere liedjes uit het hoofd zingen, waaronder het Wilhelmus. Uiteraard gingen al die andere nummers heel goed zonder voorbereiding.

De vertaler, die ook een zanger is, probeerde ons zelfs nog een aantal van zijn CD’s aan te smeren.

Er was gevraagd of Anne-José een bijbeltekst wilde voorlezen. Nadat ze deze had voorgelezen, werd er van haar verwacht dat ze een korte preek ging houden, wat ze heel goed deed.

Na ongeveer een uurtje of anderhalf was de kerk afgelopen, waarna we met onze buschauffeur Ben de natuur in gingen voor mooie plaatjes. We gingen naar Kosterdam, een dam waar je mooi uitzicht over de natuur had. Zodra de beveiliger de beveiligingscamera’s had uitgezet, mochten we naar binnen. Hier heeft Ben ook nog een stukje gevlogd voor zijn Youtube channel BENTV.

In de middag hebben we GMG gehouden en ons vermaakt met slapen, volleybal en spelletjes. Het was heel koud vandaag, dus de jongens hebben wat warmte bij elkaar gezocht, zie afbeelding. Vannacht wordt het zelfs -1. Zullen er mensen bij elkaar in bed kruipen? Waarschijnlijk wel.

Aankomende week is de laatste week dat we aan de gang kunnen. Maandag en dinsdag bestaan nog uit volle dagen kinderwerk en bouw. Woensdag gaan we met de hele groep shack repair doen, waarna we ‘s avonds de Hollandse avond hebben. Donderdag sluiten we zowel de bouw als het kinderwerk af. Vrijdag gaan we weer naar het vliegveld, met een korte tussenstop bij de ‘zwarte markt’.

<< PERSOONLIJKE BERICHTJES ONDER DE VIDEO’S EN FOTO’S >>

Nick

Hallo allemaal, het gaat nog steeds lekker. Nogmaals bedankt voor de leuke berichtjes. Ik heb nog zin in de komende week, aangezien we ook shack repair gaan doen. Het gaat veels te snel wat mij betreft, maar het is wat het is. Ik zie jullie allemaal weer over een week. Tot later.

Alicia

Haaii allemaal, hier gaat het allemaal goed! Bedankt voor jullie berichtjes. Het is erg mooi om de mensen hier te kunnen helpen, zowel met het kinderwerk en op de bouw. Grappig dat we samen tegelijk op safari zijn geweest dil! Oliver en Madelene, hoe heten jullie konijntjes? Pap en mam, leuk dat jullie samen op stap zijn geweest, geniet nog even van de rust voordat ik weer terug kom haha. Liefs!

Fleur

Hoi hoi, Zo, het weekend zit er weer op. Was lekker relaxed met veel vrije tijd 😉 Ik heb jullie berichtje gezien ome Snor en tante Snert, en heb het zeker (bijna) net zo naar mijn zin als op de Eemlandhoeve :p Wel zoek ik steeds maar zelf even de formule 1 uitslag op.. jullie leeftijd denk ik. Ook leuk dat je de blog leest Mark, ga je nog wat leuks doen deze week? En fijne herfstvakantie pap! Spreek jullie woensdag weer! Ajjjuuu

Joanne

Hoihoi thuisfront, hier weer een persoonlijk berichtje van mij. De safari gisteren was echt heel gaaf!! Vooral de olifanten en de neushoorn die zo dichtbij kwamen, was echt heel mooi om te zien. Het is hier wel kouder geworden, vannacht was het 0 graden, echt winterweer dus 🙂 Ik ben heel benieuwd hoe de woonkamer er uit ziet als ik terug ben. Groetjes van mij, en kusje voor Rino!

Iris

Hey hey allemaal, wat leuk en lief om jullie reacties te lezen weer!! Lotte wat fijn deere dat je je weer beter voelt en dat je wel naar truckstar kan/gaat, met wie ga je eigenlijk?? Wat leuk dat Luzette en Krista (weer) een keertje mee willen naar Zuid Afrika, Hanneke krijg je al kriebels?? Anne wat fijn dat het bij jou z’n gangetje gaat. Opa niet stiekem vals spelen he met de blokjes (2 handen) als ik er niet bij ben. Moesje saai he alleen thuis, als ik terug ben gaan we gezellig wat leuks doen!. Papa hoe is die met jou?? ik mis jullie allemaal maar voor je het weet is het zaterdag!! veel liefs en knuffel van mij xxx

Yasmijn

Hoi allemaal, Heb het erg naar mijn zin hier en tot nu toe nog geen zin om naar Nederland te komen haha. Wel om jullie te zien natuurlijk 😉 @Jurgen, ik ben ook erg precies met de bouw. Maar inmiddels geleerd dat de volgende laag het wel weer oplost als het niet precies is. Tot snel! Liefs

24 Responses to “Camera’s uit en gaan!

 • Gerben en Marinca
  12 maanden ago

  Ha Ricardo en Danique,
  Hier weer een berichtje van ons ?
  Iedere dag kijken we naar jullie berichtjes en foto’s, erg leuk om te lezen/zien!
  De safari gisteren zal ook wel heel erg mooi/bijzonder geweest zijn!!
  Nu is jullie laatste weekje aangebroken, heel veel succes nog met bouwen en het kinderwerk!
  Geniet er nog maar van!
  Liefs,
  Gerben, Marinca, Ruben en Julia

 • Hoi hoi, Hier weer berichtje van mij. De kerk herken ik nog wel met de muziek . Alleen wat weinig mensen nog . Mooi om aanwezig te zijn en zo samen een dienst in te vullen.
  Mooie foto weer hoor.
  Arend-jan lig jij nu onderaan die stapel. Zeker wel warm.
  Hoop dat jullie het niet al te koud krijgen vannacht. Hier in Nederland dooi .
  Jullie reizen trouwens in een luxe bus hoor.
  Werkze morgen weer en tot het volgende blog.
  Groetjes mama Arenda

 • Ha Alicia en AJ,

  We kijken weer uit naar je thuiskomst en naar je verhalen.
  Vandaag is voor 2e keer pap zijn band geklapt.? we gingen een eindje fietsen en naar 2 km hoorde we psssss.
  Er ging iets niet goed.
  Geniet lekker nog even van alles.
  Dikke knuffel,
  Pap en Mam

 • Hoi Colinda,
  Ik zie dat jullie het ontzettend gezellig hebben op de foto’s. Ik zal de filmpjes van de kerk even opsturen naar de dominee,dan kan hij onze diensten aanpassen lijkt me leuk om met een paar honderd man te dansen?
  Mama heeft vandaag de crèche voor je gedaan ze wil zich nu opgeven om het iedere week te gaan doen.?
  Mijn vakantie zit er nu op in september mogen we nog een keer.
  Veel plezier nog de komende week en we kijken er naar uit om jullie zaterdag op Schiphol te begroeten.

  Dikke kus van Pa en Ma

 • Margriet Koudijs
  12 maanden ago

  Hoi Sarah
  Wat een onvergetelijk avontuur! En wat ontzettend leuk dat we op deze manier mee kunnen kijken met alles wat jullie doen!
  Geniet van de laatste week! En tot snel!
  Knuffel Ben en Margriet

 • Mooi dat jullie daar zoveel doen en zien.
  Zoals een kerkdienst die heel anders zal zijn als dan bij ons. Misschien wel meer vreugde en blijdschap? Direan de Safari gisteren zal een hele belevenis zijn geweest. Ben benieuwd naar je verhalen. En hou je die jongens een beetje heel, anders moet je straks voor 3 aan het werk.
  Nog veel plezier de laatste week.
  Bij ons gaat het goed en we genieten ervan in het Duitse.
  Gr van ons en shalom,

 • Hoi Fleur en Esmee ik ben Mark,

  Max wint toch altijd ? ?
  Ik ga morgen naar Bataviastad en dinsdag naar Walibi met papa. En woensdag naar Ajax en zaterdag jullie ophalen op Schiphol ??
  Succes op de bouw en bij de kinderen. Slapen jullie ook wel eens in de kruiwagen?

  Liefs Mark

 • Aha er staat een filmpje tussen van de dienst.
  Je ben aardig fanatiek, mooi om te zien?

 • Hey, Nick en Direan, dat kan toch niet voor Arend-Jan (of Ricardo), daar is niks meer van heel. Echt heel zielig:) Dat jullie goed voor elkaar zorgen is goed , naar niet op deze manier. Moet pijnlijk zijn ? Heb veel plezier met elkaar, echt leuk?Nick vergeet dat rugby shirt van die springbokken niet, anders stuur ik je terug ?
  Dikke drukke van je pa

 • Hey Joanne, jaa de foto’s van de safari zagen er heel mooi uit!! Is nog eens wat anders dan een dagje dierentuin? Oeii 0 graden is wel koud, had nou maar al je dekentjes meegenomen haha, maar hier is het ook niet warm en het regent nog steeds. Zoveel is er nog niet gebeurd in de woonkamer hoor, papa heeft alleen nog maar gesaust. Succes nog deze week!!

 • Hey Fleur en Esmee,
  Goeie moves! Zien wij die straks ook terug tijdens onze jeugddiensten? ? veel plezier nog deze laatste week, misschien kun je ook je bed warm maken met je föhn zegt Mark ? -x-

 • Hoi Iris
  Wat fijn om jullie verslag weer te lezen, net of ik er ook een beetje bij ben. En super leuk om weer een persoonlijk bericht van jou te krijgen. Ik ben zoooo benieuwd naar je verhalen en ik hoop veel mooie foto s te gaan zien. Maar deze week nog ff samen bikkelen en zo te zien en horen, gaat dat helemaal goed komen. Hier vanavond weer gezellig het spel met de blokjes gespeeld, je zal het niet geloven maar opa lag er als eerste uit en Ronald was de grote winnaar. Volgende kun je weer gezellig mee doen.
  Ik kijk daar wel een beetje naar uit !
  Liefs mama ♥️ en een knuffel van opa

 • Hey Suus,
  Het is nog steeds zo leuk en fijn om elke dag een dagverslag te kunnen lezen. Volgens mij hebben jullie het erg naar jullie zin daar. De tijd vliegt voorbij. Geniet er volop van deze laatste week en tot snel Suus!
  Xx Tatum

 • Wilma van dasselaar
  12 maanden ago

  Ha Joanne, erg leuk weer een persoonlijk bericht van jou. We zijn erg benieuwd naar al je verhalen en foto’s. Maar eerst hebben jullie nog een drukke week voor de boeg. Ben je het meest op de bouw of bij het kinderwerk bezig?
  Wel erg koud zeg -1, dat wordt slapen met een berg dekens.
  Ik heb ook vakantie gekregen vandaag. Dus drie weken uitrusten van het werk. Succes weer voor morgen. ?

 • Marcel en Mariska
  12 maanden ago

  Hey lieve Sarah,

  Dat was even anders als jullie misschien verwacht hadden die opkomst in de kerk.
  Maar zo te zien hebben jullie wel genoten.
  Al weer de laatste week, wat gaat het snel zeg..
  Wij denken dat jij voor het kinderwerk gekozen hebt deze week,,, het zal ons verbazen als je verder op de bouw gaat : )
  Hier is het nog steeds niet echt mooi weer, als de zon er is is het lekker maar er is ook veel regen en bewolking.
  Voor zaterdag staat er gelukkig wel mooi weer dus hopen dat het zo blijft : ) dan heb je een zonnetje op je verjaardag als je thuis komt☀️
  Vandaag waren Ronnie en Erika er en hebben we 2 potjes kolonisten gedaan, de eerste won Erika dus we moesten nog een poging doen om te winnen: )
  De tweede won papa?
  Succes nog even met het werken, wij zijn alvast aan het aftellen dat je weet thuis komt en alvast een klein beetje je verjaardag aan het voorbereiden: ) met kadootjes etc ?
  Dikke kus en knuffel van ons allemaal

 • Annerie Htoo-Haan
  12 maanden ago

  Hey Arend-jan en Alicia,

  Leuk om jullie ervaringen zo weer te lezen. Zo te zien gingen de heupen wel los Arie in de kerk 🙂
  De eerste week zit er al weer op! Bij jullie is het winter, hier lijkt het af en toe wel herfstweer. Is de overgang voor jullie straks niet zo groot 😉
  Succes morgen weer bij de bouw en het kinderwerk.

  Liefs Annerie, Si en Loïs

 • Hoi Iris,

  Wat een mooie foto’s van de safari!! Ik ben benieuwd naar meer foto’s en verhalen.
  Wij zijn net pas thuis van truckstar (23.30).
  We hebben heel lang moeten wachten voordat we van onze plek af konden want er was een vrachtwagen omgevallen, waardoor niemand meer kon uitrijden.
  Was gezellig, wel heel groot en echt wel krimperen.
  Nog 2 weken werken en dan hebben wij ook lekker vakantie, jij nog een weekje werken in het mooie afrika en dan nog langs de zwarte markt las ik…. Super leuk! ?
  Papa leest je berichtjes wel maar snapt niet hoe hij moet reageren … dus vandaar dat hij nooit reageert ?
  Tjuuuus

 • Hoi, Ricardo Danique en Nick

  Wat is het het leuk om nu vanaf de andere kant mee te kunnen genieten.
  Safari zeg er tof uit. En de muziek uit de kerk kwam me bekend voor.
  Geniet van jullie laatste weekje daar en geniet van wat jullie gaan doen.
  De Hollandse avond enz..

  Groetjes lise

 • Hoi Dir en de rest van de groep,

  Goed bezig met z’n allen hoor? erg mooi om daar wat te kunnen betekenen voor je medemens?. Heel mooi om te zien hoe liefdevol samen met de kinderen. Hele andere wereld, maar wel goed om te zien en mee te maken hoe het in zo’n arm land er aan toe gaat. Leuke fimpjes trouwens, wist niet dat je zo goed kunt dansen, lukt daar wel in de kerkdienst zag ik. Nou ff paar overuurtjes maken deze week, want de bouw moet wel af hé ?. Niet stiekem roken hé ……Maak er samen wat moois van.

  Groetjes, Martin & Geja

 • Hoi Sarah wat een mooie foto’s allemaal en jullie genieten allemaal nog een paar dagen en dan zit het er op je gaat vast weer met de kindjes wat doen van de week groetjes opa en oma van de braak

  • Maartje van Binsbergen
   12 maanden ago

   Lieve Yasmijn,
   Wat was het leuk dat je even mocht bellen voor de verjaardag van Jurgen! Zo fijn om je even te zien?.
   Wat vliegt de tijd. Wat zijn wij trots op jou en de hele groep. Harde werkers zijn jullie! Top!

   Qua weer kan je beter daar blijven. Al is het koud… Hier is het nat…
   De blubber bij de paarden is bijna gevaarlijk! Laarzen van oom Wim aan..

   Fijne dag allemaal!
   Denken aan jullie!
   Liefs vanuit Barneveld dit keer

 • Hey Yvon, wat een leuke filmpjes! Jullie kunnen goed dansen, zeg
  We hebben San naar t vliegveld gebracht, wat gaat zo’n week snel! Ze vindt t heel koud in Nederland.
  Geniet van je laatste weekje alweer en succes met alles.
  Liefs papa mama en San

 • Ha Ricardo en Danique,

  Wat hebben jullie een mooi weekend gehad zeg, op Safari en de Kerkdienst, leuke foto’s en verhalen!! Nog 1 week, veel plezier met jullie mooie werk als bouwvakkers en kinderwerk?geniet er vooral van!!

  Dikke kus van Pa en Ma???

 • Arno, Rachel en kids
  12 maanden ago

  Hey lieve Sarah,

  Leuk om weer even mee te lezen! Dat zal een bijzondere dienst geweest zijn! Mooie ervaring weer!
  En -1…dat is frisjes. Hier is het vandaag regenachtig. We missen Kreta!
  Donderdag gaan we bij je ouders langs, helaas zonder jou! Kletsen wij daarna weer bij!!
  Lieve groetjes uit Nijkerkerveen van ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch