Big (high) five!

Vandaag werd ons ritme even goed verstoord door onze fantastische leiders en een mooie JBL box. We werden gewerkt met de circle of life van the lion king (jawel dat begin met naaaaazingonjaaaa) om 4u ’s ochtends. We zijn snel gaan omkleden en pakten onze spullen om op weg te gaan naar de safari!

Na een lange busreis van 2u kwamen we aan bij het safaripark. Onderweg hadden we al wat cultuur gesnoven want we waren al wat giraffen en zelfs een olifant tegen gekomen. Eenmaal aangekomen hebben we in het gezelschap van chinezen ongeveer 1,5u gewacht. Het was namelijk nog de vraag of we wel op adventure konden. Maar gelukkig hadden Elsbeth (die zich voordeed als Eva, dit was namelijk ook de naam van de vrouw achter de kassa), Wim en buschauffeur Ben geregeld dat we om 9u het safaripark in konden met 2 jeeps. 

Toen kon de safari dan echt beginnen! Al snel kwamen we een grote kudde olifanten tegen bij een waterpoel waar ze lekker stonden te drinken. Nadat we deze prachtige beesten hadden bewonderd zijn we verder gereden en kwamen we onder andere zebra’s, neushoorns, wildebeesten, pumba’s (wilde zwijnen), koedoes, impala’s en giraffen tegen. Bij een korte plaspauze bleek de wereld een stuk kleiner dan gedacht. We kwamen namelijk Voorhuizenaren tegen die erg enthousiast waren over onze reis. We moesten snel weer verder en na een paar minuten gereden te hebben was iedereen opeens in rep en roer….

Want daar in de verte stonden een aantal auto’s stil aan de rand van het water. Zaten daar soms nijlpaarden of toch een ander beest…. Voordat we echt bij dat punt aankwamen zoefde er nog een busje vol Aziaten voorbij die al hun selfiesticks en camera’s tevoorschijn haalden want ze zagen een bus met blauwe beesten. Voor de mensen die deze grap niet begrijpen: dat waren wij dus. Maar goed na een aantal foto’s kwamen we toch echt aan bij het punt waar alle auto’s stil stonden en sloten we ons aan in de rij. De gids wees richting een groen bosje waar leeuwen zouden moeten liggen. Nadat iedereen ongeveer 5 minuten heeft staan staren naar wat groens zagen we opeens toch een leeuwenkop. Wat een enthousiasme! 

De ene bus keerde om zodat de andere bus ook goed zicht had op de leeuwen. Daardoor gingen we even uit elkaar. Maar dat bleek voor een bus niet de beste keuze….. Ze maakten namelijk een cruciale fout!!! Door om te keren hebben zij een overstekende kudde olifanten gemist. Dit was natuurlijk een fantastische en geweldige (aldus Iris B, de geluksvogel) ervaring. Zij dikten dit verhaal bij terugkomst nog even aan door ook te vertellen dat zij nijlpaarden hadden gezien vanaf 2 meter afstand. Annelinde tackelde dit verhaal al snel door te zeggen dat ze enkel wat oren boven het water uit zagen steken. 

Dierenfeitjes:

  • Pumba betekend in het Swahili ‘stupid’ (mogen jullie zelf lekker vertalen vanuit het Engels).
  • Olifanten hebben veel bloedvaten achter hun oren. Als zij wapperen met hun oren doen zij dit om hun temperatuur op deze manier naar beneden te brengen. 
  • Bosbrandjes zijn soms nog wel eens nuttig om de grond vruchtbaar te houden. 
  • Zebra’s leven in een kleine kudde: 1 mannetje met ca. 5 vrouwtjes. Als een zebra moet bevallen gaat zij 3 dagen weg van de kudde zodat haar kind het strepenpatroon van de moeder goed leert herkennen. Daarna kan zij dan vanaf 500m haar moeder altijd terugvinden.
  • Olifanten drinken 200 liter per dag en eten 250kg per dag. 
  • Van de neushoorns zijn er 2 soorten. In Nederland ook wel de zwarte en witte neushoorn genoemd. Echter klopt die witte niet. Het moet eigenlijk de ‘wide rhino’ zijn wat niet wit maar breed betekend. 

In de middag hebben we ook even geroken aan de andere kant van Afrika. We zijn namelijk langs een groot winkelcentrum geweest. Sommige mensen gingen wel iets te erg op in de rijkdom in Afrika en hebben aardig wat inkopen gedaan. 

Op dit moment (ca. 17u) zitten we te relaxen in de tuin. Het was vandaag een warme dag en dat zal het morgen weer worden. Dan mag iedereen zijn dansmoves laten zien in de zwarte kerk! Weet ik veel, aldus Bas. Dian heeft er zin in, net als Iris, Annelinde en Milou. Oh en Bas natuurlijk ook?. 

Blooper van de dag: Toen we in het winkelcentrum waren hadden veel mensen zin in een feestje. Ze hadden het goede idee om twee heerlijke taarten te halen voor bij de Witte Duif. Maar Roos kwam er achter dat taarten ook zwaartekracht bevatten. De taarten vielen helaas op de grond. De plastic deksels hielt de heerlijke taarten net niet goed genoeg op hun plek waardoor ze de grond kusten. Als een haasje zette Roos de 5 seconden regel in, pakte de taart weer in en nam deze alsnog mee naar de Witte Duif (volgens ons is deze ondertussen al bijna opgegeten). 

Groetjes de ondertussen bruingebakken kiddo’s van Elsbeth. 

Annelinde: Hallo iedereen! De safari van vandaag was geweldig! Ik heb zo erg genoten van alle natuur en de beesten. De olifanten van dichtbij waren zo vet! En het kinderwerk… Geweldig! Die kinderen zijn zo lief. Ze vliegen je letterlijk om de nek. Ik heb daar zo erg van genoten. Ik denk dat ik wat kinderen mee naar huis neem. Euhmmm… Ariëtte ik moet iets opbiechten. De handdoek heb ik van jou geleend dus het is jouw handdoek waar de hond lekker mee heeft gespeeld. Ik vind honden trouwens nog steeds lief, maar de honden in Afrika zijn wat minder. En ja mam ik leef letterlijk op reispilletjes, maar ik heb tot nu toe nog geen last gehad van wagenziekte. Ik kan niks meer schrijven voordat ik thuis ben dus zie jullie dan! Tot in Nederland! Liefs Annelinde

Milou: Heyy, het is hier zo gaaf en de tijd vliegt echt, ondanks dat ik nu echt wel zin heb om jullie te zien. Vandaag was ook echt een topdag, zoveel dieren gezien. Ik lees elke dag de berichtjes en kan nu pas reageren, dus sorry als ik niet alles beantwoord. Vandaag had ik voor het eerst een migraine-aanval, maar dat gaat nu opzich wel. Super leuk je berichtje Den, aankomende zaterdag ff een avondje barn inhalen! Huug: ik ben er al weer bijna, mis jou ook!!<3 Gisteren heb ik trouwens meegeholpen met een shack vanaf de grond opbouwen en dat was ook echt leuk want de mensen waren echt dankbaar. Xx Lou

Bas: Hallo allemaal! Hoe gaat het daar? Het is hier zo geweldig en indrukwekkend. Gisteren heb ik kinderwerk gehad wat superleuk was. Vandaag was een geweldige dag met super veel dieren. We hebben gewoon leeuwen gezien!! Ik ben ook benieuwd naar morgen (De zwarte kerk). Hoe was het je stage Stijn? Het was zeker super gaaf! Nog een weekje en dan kan ik alles aan jullie vertellen. En bedankt voor alle berichtjes. Dikke knuffel Bas!!

Dian: Heeiii lieve mensen thuis! Deze week was zo indrukwekkend en bijzonder! Ik moet alleen nog  shackrepair doen. Kinderwerk heb ik nu twee keer gedaan en dat was echt super! Annelies top dat je de bivak weer hebt overleefd, in de regen slapen lijkt me wel heel raar! Kim de geuren en kleuren zijn inderdaad wennen maar wel typisch Afrika! May ik sta met je kindje op de foto! En de toppers heb ik gevonden in de supermarkt! Mam het samenwerken gaat allemaal super goed en is erg leuk om te doen! Mona inderdaad al was bus gevalletjes, maarja… Afrika hè!? En op de foto’s kom ik vooral als ik de blog heb dus bij deze weer? Meiden super leuk om jullie berichtjes steeds te lezen! Lars weer een nieuw tripje? Argentinië klinkt gaaf ik ben benieuwd! Anouk ik ben ook benieuwd naar je verhalen van Mexico, snel komen eten! Ik vind het super leuk om al jullie berichtjes steeds weer te lezen! Dit is voor ons de laatste keer dat we de blog mogen schrijven. Ik zie jullie volgende week, ook al wil ik hier eigenlijk nog veel langer blijven! X Dian

Iris B: Ewaaa farmerfans, weer ff een berichtje van jullie favo kiddo. Ik wil even mededelen dat ik niet meer terugkom…nee grapje natuurlijk. Al moet ik wel zeggen dat het hier echt nog steeds geweldig vind, maar ook wel steeds meer aan thuis begin te denken. Ik geniet nog steeds elke dag van de kinderen, de mensen hier en de natuur! (de selfie met de olifanten is binnen hoor pap!) Ik heb zoveel te vertellen, maar ik mag niet zoveel schrijven dus jullie moeten nog even geduld hebben. Hahaha  de kinderen hier zeggen de hele tijd “daar zijn oma Koppelaar en opa en oma Samsom weer” ? Mich je berichtjes zijn echt vervelend (maar te lief xx)  steeds bij jou berichtjes moet ik huilen hahaha rotwijf <3 Maar ik ben er hier wel achter gekomen hier dat je echt een speciaal plekje hebt in me hart en dat ik je gewoon beschouw als mijn liefste vriendinnetje/zusje. Ik had zo graag dit allemaal met jou willen doen, maar ik beloof je dat ik alle verhalen voor je zal opschrijven. Ik mag niet meer schrijven dus ik zie jullie weer in Nederland hou allemaal super veel van jullie ! HOUDOE! Kusjes van Eyris

Elsbeth: Hallo allemaal! Wat een groep deze ‘kiddo’s’ van mij! Vandaag erg genoten van de safari en het enthousiasme van iedereen. Helaas niet teveel foto’s van de safari, omdat we vorige week voor het laatst geschreven hebben en iedereen natuurlijk een leuke foto van zichzelf wil laten zien. Dus die foto’s zien jullie thuis nog wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch