A day at the office

Goedemorgen tortelduifjes, 6 uur,  lekker geslapen? Komen jullie eruit? Dit was het eerste wat we hoorden op deze vroege ochtend. Wim had een vriendelijke variant verzonnen op het ochtendritueel. Vandaag waren de taken weer verdeeld: kinderwerk, bouw en shack repair. 

Kinderwerk: Om kwart voor negen kwamen we de sloppenwijk binnen rijden om naar de school van Joyce te gaan. Het was nog te vroeg om de sloppenwijk zelf in te gaan. Doordat de scholen vandaag vrij waren, waren er niet heel veel kinderen op school. Toen we een uurtje later de sloppenwijk in gingen en op de open plek arriveerden, kwamen van alle kanten kinderen aanrennen. Er waren maar liefst 130 kinderen die van ons enthousiasme en onze liefde konden genieten. De kring die we vormden met Jan Huigen in de ton was dan ook echt enorm. Na het spelen, zingen, zaklopen, estafette en ballonnen uitdelen gingen we lunchen bij de bouw. Na de lunch gingen we naar een andere plek. Daar was de groep iets kleiner en konden we de kinderen iets meer persoonlijke aandacht geven. We hebben samen met de kinderen hoedjes versierd met textielstiften. Dit was superleuk, omdat de kinderen hier ook echt iets aan hebben. Het was een drukke en vermoeiende dag, maar het gaf heel veel voldoening. 

Bouw: In onze stalen neuzen en charmante outfits marcheerden we de bouwplaats weer op met volle moed. Het harde werk van de betonvlechters van voorgaande dagen was tevergeefs, want de mannen van de bouw hadden er verschillende stukken uitgehaald, omdat de grond nog niet ver genoeg uitgediept was. Maar ook dit hebben we deze reis al geleerd: dit is Afrika en dingen gaan anders dan thuis… dus… gewoon accepteren en weer beginnen met betonvlechten. De rest van de groep stond alweer klaar met een kruiwagen om het cement uit de betonmolen op te vangen en de graven in te gooien. In totaal hebben we wel 36 meter volgegooid met cement. Het einde is in zicht. De fundering ligt er al bijna helemaal in. We konden met een voldaan gevoel en een natte rug (sommigen van het zweet anderen van de tuinslang) terug naar de Witte Duif. 

Shackrepair: We reden met een volgeladen kar achter de auto naar de, al eerder platgegooide, shack om hem op te bouwen. Terwijl de bouwmannnen de steunpilaren aan het plaatsen waren kregen wij een rondleiding door de sloppenwijk. Opmerkzaam was dat er in de wijde omgeving maar 1 wc stond die met veel mensen gedeeld werd. De wc was onhygiënisch en stonk erg. Tijdens onze rondleiding door de sloppenwijk liepen er zo’n 30 kinderen achter ons aan. Terwijl we deze kinderen vermaakten gingen we bij verschillende shacks naar binnen om de gaten dicht te plakken met teer. De kinderen kwamen erachter dat er ook kinderwerkers waren en renden daar naartoe. Zo konden wij weer verder met ons werk. Terug bij de shack stonden alle palen in de grond en konden wij beginnen met de golfplaten te bevestigen. Zo ontstond er een hele nieuwe woonplaats voor 6 mensen. We konden niet gaan voordat de shack klaar was, want dan hoefden ze geen nacht te spenderen in de openlucht.

Terug op de witte duif stond ons een volgende verrassing te wachten. Er was een koperleiding in Koster gestolen met als gevolg een stroomstoring die wel 10 uur lang kan duren. We moeten het dus een tijdje zonder stroom doen, maar ja dat is Zuid-Afrika….

Blooper van de dag: Iris Boerman kwam de eetzaal binnengelopen en zag een vleermuis op zich af komen. Met een snoekduik lag ze op de grond om haar, haar te beschermen. Het beschermen van haren is goede bezigheidstherapie in de avond. Ook de onderkant van de tafel wordt hierbij vaak bezocht. 

Persoonlijke berichtjes:

Tamara: Hoihoi, ik vond het leuk om jullie berichtjes te lezen! Ik heb het echt naar mijn zin hier. De vlucht ging prima en ik heb alle nachten nog lekker geslapen, alleen niet altijd even lang. Mijn stem is niet meer optimaal en mijn pakje Trachitol is bijna leeg, maar ik ben zwaar tevreden met hoe goed ie het nog doet. Ik doe goed mijn best om lekker bruin te worden, maar ik voel me nog steeds een spook naast de mensen van hier. Berttien, het zwembad heeft een heerlijk temperatuurtje, je kunt zelfs ‘s ochtends en ‘s avonds laat zwemmen. En dat van die wekker dat kan iedereen gebeuren! Caroline, ik vind het voor het eerst leuk dat jij een weddenschap gewonnen hebt. Doe maar niet te veel gekke dingen en ik lees graag je verslag van het weekend. Doe iedereen de groetjes daar! Xo Nathalie, papa of mama, geef Ramon even een stomp namens mij (op de je aller hardst misschien voelt ie het dan wel) Ik mis jullie stiekem nog helemaal niet en ik denk dat ik mijn vlucht omboek naar over 3 weken hahah. Geniet van het weer daar, de mensen hier zouden er intenst gelukkig van worden dus niet klagenn nou kusjesss. Oh jaa, nog gefeliciteerd opa!

Thirze: Hee people thuis! Ondertussen een week ontzettend aan het genieten. Heel veel kruiwagens vol beton gestort en enorm veel kinderen geknuffeld. Ben er achter gekomen dat beton storten niet mijn talent is, maar wel leuk om een keer te doen. Ook is het geweldig om de lach op de gezichten van de kinderen te zien. De groep is mega leuk en het is iedere dag weer een feestje. Vandaag hebben we nog een hele shack gemaakt met een groep, wat echt heel gaaf was. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin en heb besloten nog drie weken te blijven. Heel leuk om jullie berichtjes te lezen en wat van jullie te horen! Hoop dat jullie het zonder mij thuis uithouden en niet gek worden in een huis vol jongens doordeweeks. En Alies ik mis jou gekietel en gehang aan mij nog helemaal niet, kus. Meiden jullie hebben eindelijk vakantie!!! Heel erg bedankt dat jullie toch nog berichtjes hebben gestuurd. Echt heel leuk! Pap of iemand anders, zou jij mijn fiets naar de fietsenmaker kunnen brengen anders heb ik als ik terug ben nog steeds een lekke band… Alvast bedankt. Geef Jaxx een dikke knuffel en liefs van mij!♥

Jelle: Hoi allemaal in Nederland, Hier gaat het onder de warme zon helemaal goed. De groep is echt gezellig. In combinatie met de vrije tijd die we in de middag vaak hebben zorgt het ervoor dat het ook echt vakantie is. Vandaag heb ik kinderwerk gedaan. Toen we de open plek opliepen kwamen er overal kinderen vandaan onze kant op rennen echt bizar. Bijna overal zwaait iedereen naar je, en als we bijvoorbeeld wegrijden uit de sloppenwijk met de bus worden we door ongeveer 20 kinderen achterna gerend en uitgezwaaid. Donderdag heb ik shackrepair mogen doen, en hier hebben we een shack helemaal met de grond gelijk gemaakt, om hem vervolgens helemaal opnieuw weer te bouwen. Als het goed is zijn de bewoners er vandaag ingetrokken. Leuk om jullie berichtjes van thuis te lezen, mis het stiekem wel een beetje. Rense, hoe is het met je knie? Kan je inmiddels al weer lopen, ik hoop in ieder geval van wel zodat je voor de operatie die weer gaat komen in ieder geval wat anders kan doen tot die tijd. Ik hoop dat het bij de rest ook allemaal goed gaat en hoop jullie volgende week vrijdag weer te zien in Nederland. Groetjes van mij. PS: Liever geen berichtjes over Ajax dinsdag, want we kunnen het niet live kijken, dus dan ga ik dat thuis maar doen ?

Nienke: Hoi allemaal, Super leuk dat jullie elke dag het blog lezen! Het doet me ook echt goed om de berichtjes van jullie te lezen en om zo toch nog wel een beetje contact te houden. Ik vind het helemaal niet erg om hier nog even te blijven, want ik heb het erg naar mijn zin. Er worden hier wel foto’s gemaakt van mij, ik maak er zelf niet heel veel. Dit komt ook vooral omdat er een paar zijn die een betere camera hebben. Elk groepje mag foto’s van zichzelf erop zetten, vandaag is ons groepje aan de beurt. Hier hoort ook een persoonlijk bericht bij. Het is echt leuk hier, wel een beetje warm. Dat merk je overal wel, vooral bij de bouw is het heel pittig. Vandaag en gisteren merkte ik dat op de bouw wel, ik ben volgens mij ook niet helemaal geschikt voor dit werk. Verder gaat alles goed hier! Liefs Nienke

Francis: Hoi lieve allemaal, Ik heb het hier naar m’n zin. Ik geniet van het kinderwerk en de gezelligheid! Ik kan niet direct reageren op de berichten, omdat elke dag het verslag door anderen wordt getypt.
Aan ma: Hey lieve ma, wat en superlieve berichtjes heb je gestuurd. Met mij gaat het goed. Ik maak mooie dingen hier mee. Vooral het kinderwerk vind ik leuk. Ik kan mijn vrolijkheid en energie erin in kwijt. Die kinderen geven me zoveel energie! Ik heb al een Bijbelverhaal aan de kinderen mogen vertellen en met ze kleuren. Naast alle mooie dingen die ik meemaak is het onderling erg gezellig. Ik maak een hoop nieuwe vrienden. Veel lachen, spelen en kletsen! Hoe is het met jou? En Woezel? En met Tim en Ralf en aanhang? Ik mis je wel en ik mis het praten over onze dag samen! Superfijn dat je elke dag reageert! Dikke kus, ik hou van je!
Aan Pa: Hey pa, De boodschap over koud douchen en karnemelk drinken is overgekomen. Karnemelk is alleen niet beschikbaar, das dan weer balen. En verder zal ik niet met Afrikaanse mannen sjansen hoor, ook al kregen wij als meisjes veel aandacht op de middelbare school die we hier bezocht hebben. Bedankt nog voor je bemoedigende berichtje! Deed me goed! Hoe is het met jou? Iets gehoord over de solicitatie? 
Aan Jappie: Hey sorry Jappie dat ik niet kon reageren! Echt leuk dat je zo veel berichtjes stuurt. Lekkere opmaatweek gehad met je maten? Dikke kus van tante Frans

Yvonne: Hallo familie en bekenden, Het is hier fantastisch. We hebben een superleuke gemotiveerde groep leerlingen die keihard werken. Morgenvroeg om 4u het bed uit voor de safari dus mijn stukje is erg kort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch