Een dag vol kippen(vel)momenten

Hallo hallo groep zas hier met leider Wum,

Om 6:00 vanmorgen was het weer tijd voor onze wandelende wekker: *klop klop*, ‘GOEIEMORRE! ZAS UUR’.  Veelstevroeg na onze impulsieve ‘’Bonte avond’’ van gisteravond. Hierbij kwam veel talent tevoorschijn. Denk daarbij aan: K3 imitatie, Afrikaanse dans, Normaal met ‘Oerend hard’, ‘Hotel Suite’, Akoestische versie van ‘Fuifje’.

Vandaag was het tijd voor een groepsactiviteit. Frekkie de buschauffeur stond weer om 7:30 uur klaar om ons op te halen. 

De eerste locatie: school van Antoinette.​​​​​​                      Hier werden we meteen hartelijk ontvangen door de kinderen van de peuterspeelzaal en school. Ze waren echt kapot schattig. Meteen lieten ze al hun talenten aan ons zien. Vol enthousiasme waren ze aan het zingen, dansen en acteren. Kippenvelmomentje. Daardoor viel bij ons hier en daar een traantje. Vervolgens mochten we een kijkje nemen in de rest van de lokalen. Ook hier lieten de kinderen hun liedjes en enthousiasme horen. Hoe leuk om te zien hoe gedreven de kinderen zijn. Na alles gezien te hebben nog even terug om lekker gek te doen en de kinderen te vermaken. We hebben hier een half uur lang gebokst, gehigh-fived en ‘’getjapt’’. 

De tweede locatie: Middelbare school (onze leeftijdsgenoten dus). We verdeelden ons hier in 5 groepen. Elke groep ging naar een ander leerjaar. We gingen de klaslokalen rond om praatjes te maken met de leerlingen, vragen te stellen/beantwoorden en vooral leeftijden te raden. Dit resulteerde in grote verbazing van hun kant. Want ja, Martis natuurlijk geen 32 en Jan Torn al helemaal geen 28… ?Pauze, nu is het tijd voor de Afrikaanse jongens om nummers te scoren en meiden ten huwelijk te vragen. Maar papa’s thuis,wees maar niet bang hoor, er staat nog niks vast. 

De derde locatie: het laatst afgeronde SHIB project in Mazista.​​​​ Aan deze school heeft ook de vorige JFC groep meegewerkt (dus Giset en Geline we hebben jullie werk kunnen bewonderen). Hier waren niet alleen kleuters en peuters, maar ook baby’s. Een beetje verlegen, maar sommige net zo enthousiast als de kinderen van vanochtend.

Na een snelle lunch in de school, door naar locatie vier. Tussenstop: choppies om onze voedselvoorraad aan te vullen.

De busrit was wéér een heel avontuur. Onze bus blijkt toch niet zo geschikt te zijn voor de Afrikaanse off-road wegen. Maar ja, een helling van 45 graden is ook niet niks.    

De vierde locatie: River Still​       ​​​​​​​                          Voor de mensen met een hondenfobie was dit niet de ideale plek. Haha, zelfs naast Bas waren de honden groot. Snel omkleden en dan op naar de liaan om Tarzan en Jane uit te hangen. Na enig oefenen, kwam (bijna) iedereen redelijk ver het water van de rivier in. Nadat iedereen uit gezwommen, uit gekanood en uit gechilled was, gingen we aan de stoofpot met (je kan het misschien al wel raden) RIJST. Wanneer de borden bijna leeg waren, spotte Nick zeven apen. Chaos brak uit en toen uiteindelijk iedereen bij de bosjes aangekomen was en Mikamet z’n camera paraat stond, waren er geen apen meer te bekennen. Dus helaas geen foto’s. ​​​

Zeker een geslaagde dag en morgen weer keihard aan de bak.

Dikke kus en knuffels van Wum en zijn wulpjes. Annick, Roos, Hannah, Nick en Ilse

En ohja, voordat we het vergeten. Thirze wil graag haar vader oproepen om haar fiets zo spoedig mogelijk naar de fietsenmaker te brengen. (she loves you) En broertje van Anna, gefeliciteerd namens Anna!​​​​​                              

Ilse: Hee hee mensen in Nederland! Het heeft lang geduurd, maar hier eindelijk een berichtje van mij. Het gaat echt super goed, ik ben zekers aan het genieten. We hebben een vet leuke groep en al super veel leuke dingen meegemaakt. Ik ben tot nu toe alleen nog maar op de bouw geweest, haha papa je had gelijk hoor ik was aan het betonvlechten. Morgen hoop ik ook wat kinderwerk te kunnen doen. Bertine en de rest, ik heb jullie berichtjes gelezen, super leuk!! En oh ja Gelien jou berichtje was echt top en je bouwschoenen werken perfect. Revival wat hoor ik nu… verloren, jammer hoor, hopen dat zaterdag beter wordt. Succes alvast!!  Pap, mam en Maaik ik vind het echt super leuk om steeds wat van jullie te horen, jammer dat ik niet gelijk kan reageren, maar ik lees het wel hoor! Weet dat ik hier echt geniet en jullie af en toe ook wel een beetje mis hoor. XXX Ilsje

Roos: Hee Lob!!! Gefeliciteerd met je verjaardag!!!! Gefeliciteerd van ons allemaal! Eindelijk ook eens 17, het mocht even duren. Hey Noeties, en hoe is dat eerste nachtje aan de hammerdijk 2 slapen? Al wat muizen gespot of valt dat nog mee? En slaapt Jan al wel op z’n eigen kamer of durven jullie dat toch nog niet aan? Ik ben inderdaad al wel iets bijgekleurd, ook wel verbrand hoor. En meiden hoe gaat het met de vlogzzz? We zijn trouwens ook nog steeds nieuwsgierig naar de uitslag van de voetbal wedstrijd van afgelopen zaterdag, alleen zeggen dat jullie verloren hebben is niet genoeg! Vet leuk al jullie berichtjes elke keer, elke morgen staan we weer klaar. Dus vooral niet stoppen, Mams, Japser, Ils en de rest. Ik heb het hier reuze naar ’n zin, het is hier dan ook echt lit. Dikke kus Roos

Hannah: Hoihoihoi lieve mensen thuis!  Het is hier zo leuk dus genieten doe ik zeker. M’n telefoon mis ik totaal niet hoor, pap. Ik bedacht me trouwens wel dat ik de wekker op mijn telefoon aan had laten staan om 05.45 uur, dus sorry daarvoor hahaha. Van spierpijn heb ik nog geen last maar dat zal de komende dagen op de bouw wel komen. Het eten is ook lekker dus m’n potje pindakaas heb ik nog niet nodig gehad. De hutspot was inderdaad een tegenvallertje maar dat mocht de pret niet drukken. Ik sta elke dag zo vrolijk op door jullie berichten. Ze worden dan bijna nooit beantwoord maar ik lees het allemaal. Volgende week dinsdag zullen jullie weer van me horen want dan mogen wij weer schrijven. Ik hoop dan dat ik ook kan reageren op een berichtje van Muur en Juul ;). Ik ben benieuwd naar m’n nieuwe kamertje als ik terug ben. En meiden, super bedankt voor het berichtje. Lou en ik missen jullie ook! Love You allemaal! Liefs, Hannie

Annick: Hee lieve mensen thuis! Bedankt voor alle leuke berichtjes! Ik lees alles, maar snel reageren gaat helaas niet. Pa en ma, zijn jullie al aangekomen in het zonnige Spanje? Hier lopen de temperaturen flink op, hopen dat ik met een kleurtje thuiskom. Ik geniet echt heel erg van de vrolijke kinderen, de leuke groep en het mooie landschap. Pa, ik ben niks vergeten! Een extra werkbroek was uiteindelijk wel handig geweest haha. Besef van tijd heb ik niet meer, klokkijken wordt zelfs al steeds moeilijker. Het vroege opstaan is soms wel een dingetje, maar ik ben wel iets gewend :). Ik denk trouwens dat die broodrooster aankomende 31 december wel moet komen, ontbijten met een lekker broodje is echt top! En leeft Marijn ook nog of is ie van de aardbodem verdwenen? Morgen mag ik weer aan het werk op de bouwplaats, zin in! Ik heb nog veel meer te vertellen, maar dat horen jullie wel als ik terug in ons regenlandje ben. Meiden, jullie ook echt bedankt voor de leuke berichtjes! Als ik lees over die geweldige opmaatweek kan ik hier extra genieten 🙂 Jullie zouden het misschien niet verwachten, maar ook ik heb de longen uit m’n lijf gezongen bij de karaoke avond. Genieten.  Xxx Annick

Nick: Heyy iedereen, eerlijk gezegd weet ik niet zeker of jullie vragen hebben gesteld dus sorry alvast want waarschijnlijk reageer ik daar niet op…? Maar even ter info, ik heb het echt SUPER naar mijn zin. Elke dag is weer super gezellig en leuk. Dagen werken zijn meestal zwaar maar zelfs daar geniet ik met volle teugen van dus gaat helemaal goed komen hier! Ik hoop dat het bij jullie ook goed gaat daar ver weg in Nederland en dat jullie het nog even zonder mij kunnen uithouden want voorlopig kom ik nog niet terug. Bedankt voor alle lieve en leuke berichtjes! Echt heel leuk om die te lezen. Ik zie er hopelijk nog wel een paar verschijnen! Veel liefs en groetjess, Nick 

Wim: Hoi allen, Vandaag toch wel een dag vol “extra verantwoordelijkheid”.  Ons eerste bezoek aan de basisschool was fantastisch. Gaaf om leerlingen zo bezig te zien met deze kinderen. Het verlegen zingen was helemaal weg en spelen ne knuffelen gaf erg veel energie. Daarna werd het “extra alert”. Het bezoek aan highschool… komen daar ineens 6 knappe Nederlandse leerlingen de klas binnen. De huwelijksaanzoeken waren niet van de lucht. Er werd geprobeerd om telefoonnummers uit te wisselen. Dit hebben we van alle kanten geblokkeerd (denken we in ieder geval) Verder gaat het erg goed. Wat een fantastische groep hebben we mee. Een groep waarin iedereen erbij  hoort. En waarom? Omdat dat toch normaal is… (kreeg ik als antwoord) Tja, hoe mooi wil je het hebben. Leerlingen die snappen hoe je met elkaar omgaat. Verder al bijna een week voorbij, een week vol indrukken… ik ben trots dat ik onderdeel van dit geheel mag zijn. Vrgr Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch