Hollands feestvieren

Na een gezellige Hollandse avond kon de groep vanochtend heerlijk een halfuurtje langer uitslapen. We begonnen de dag met een tripje naar Immanuel Hopecentre. Hier hebben we kennis mogen maken met de andere kant van Afrika. We gingen op bezoek bij een groepje geestelijk gehandicapte kinderen die zo enthousiast waren dat ze maar door bleven spelen. We hebben met ze gevoetbald, touwtje gesprongen, rolstoel wedstrijden gehouden en hele mooie geborduurde bloemetjes uitgedeeld.

Nadat we bij hen langs waren geweest gingen we ook nog naar het deel van de opvang waar ‘normale’ kinderen waren. Zodra we binnen kwamen sprongen ze al in je armen en lieten ze niet snel los. Ze wilden meteen heerlijk spelen en je zag ze van alle aandacht genieten. 

We zijn ook nog langs geweest bij een oud SHIB-project in Mazista waar een aantal uit onze groep aan gewerkt hebben. Dit is een opvang gebouwd in 2016, -17 en -18. Het was heel bijzonder om te zien hoe hun metselwerkjes uitgegroeid zijn tot een groot en mooi gebouw die nu ook daadwerkelijk wordt gebruikt. 

De rest van de middag werd opgevuld met kinderwerk, shackrepair en voedselpakketten uitdelen. Met kinderwerk ging de groep weer terug naar de plek waar ze eerder ook al waren geweest. Als projectje hadden we bedacht om linnen tassen te versieren, maar er waren onverwachts zoveel kinderen gekomen dat we bijna tasjes tekort kwamen. Dit was heel overweldigend, want het was te zien dat de kinderen je herkenden en daarom ook met meer terugkwamen. 

Een aantal mensen hebben zich ook nog nuttig gemaakt bij het Shackrepair. 4 hiervan gingen aan een dak van een crèche werken die nog gerepareerd moest worden en de anderen 2 gingen terug naar een oude shack waar ze beloofd hadden nog 2 stoelen te repareren zodat ze weer gebruikt kunnen worden.

Vervolgens zijn we met de groepen apart voedselpakketten wezen uitdelen bij de plekken waar het nodig was. In deze voedselpakketten zat het eten wat dagelijks gebruikt wordt en hiermee kunnen we ze dus een klein tijdje op weg helpen. Het was heel bijzonder om de verschillende reacties te zien. Bij de eerste vrouw kon je duidelijk merken hoe dankbaar ze was, maar de laatste was juist heel erg stil. 

En nu deze avond zijn we met z’n alle bezig met de voorbereidingen voor de bonte avond, want deze geweldige trip kunnen we natuurlijk niet zomaar afsluiten.

Persoonlijke berichtjes:

Annelies: Heeyy thuisfront (‘kroatiëfront’), Ik heb het nog ontzettend naar mijn zin, ik merk wel dat de reis mentaal en fysiek veel van mij vraagt. Nog een paar daagjes en dan lekker genieten op de boot, lekker niksen! Ik heb trouwens die super enthousiaste gehandicapte jongen weer gezien, echt super leuk!

Julian: Ik mis je wel nu echt ontzettend! Ik hoop dat je mij niet vergeet in dat ontzettend mooie Kroatië! Heeel veel plezier met iedereen daar en geniet nog even van de rust (zonder mij), en zondag ben ik zeker weer van de partij!

Dian: Ik begin jou ook wel te missen hooor, hahah!

Sofie: Heyyyy iedereen, hier ben ik weer. Nog 1 x voordat ik weer naar huis kom (helaas). We zijn nu echt bezig met de laatste dingen, afrondingen van kinderwerk, de bouw en shack repair. Voorbereidingen voor de bonte avond horen daar natuurlijk ook bij! We hadden gisteravond een Hollandse avond, er waren Afrikanen uitgenodigd van plekken waar we waren geweest, er kwamen ook een aantal onverwachtse, bijzondere types langs…
Ik moet nu al weer bijna beginnen met inpakken (na de rommel in mn kamer te hebben opgeruimd… Het komt door Floor echt!) Ondanks dat ik het heeeel leuk heb hier en ook nog wel ff zou willen blijven, heb ik ook wel zin om weer naar huis te komen en iedereen weer te zien.  Het is heel mooi om dit te doen, ik zeg de volgende keer gaan we met zn allen! 😉 Ik hoop dat jullie het nog redden zonder mij daar, ondanks dat nog veel plezier en geniet van jullie laatste dagen rust! Kusknufff  

May: Heyyy schatten van het thuisfront 3.0, Wauw, wat ben ik aan het genieten zeg! Als ik eerlijk ben denk ik helemaal niet aan thuis, maar dat moeten jullie goed opvatten hoor want ik geniet juist. Ik zie totaal niet uit naar vrijdag.. de dag van het vertrek.  Deze dagen voel ik me steeds meer op mijn gemak en kan ik overal mezelf zijn! Pap en mam, ik hoop echt dat jullie een grapje maken over thuis en dus wel aan het genieten zijn van jullie vakantie met z’n tweeën!!!! Kusjesssss

Roy: Hey allen, Het gaat best hier. dagjes aftellen tot we weer weg moeten helaas. Zou nog wel langer willen blijven. Al zijn elke keer de reacties lezen van jullie alles wel erg leukjes. Opa en omi mooi dat jullie weer gezond en wel zijn terug gekomen. Over paar dagen maar even de hele maand terug bespreken met wat er allemaal gebeurt is. Pa en ma leuk te horen dat het dagelijks leven gewoon door gaat zonder me. Jullie missen me dus niet zo erg. Boys and girls uit albu. Mooi dat jullie terug zijn. Hoorde dat alles goed was gegaan. Ook wil ik jullie verhalen horen als ik terug ben. Mellissa handig dat je daar aan het einde achter komt dat je kan reageren. Maar wel leuk ook van je te horen. Jij ook veel plezier met je vakantie. We praten alles wel bij na de vakantie. Quinten hopelijk heb je de auto niet in de vangrail geknalt net als mij. Zo wel dan staan we 1-1. Beter heb je wel bewijs en was het vet. Ik spreek jullie alleen over een paar dagen. 
joejoe, Royke

Pim: Hoi lieve mensen, Ik heb nog steeds een heerlijke tijd en wil nog lang niet denken aan thuis komen! Een prachtig voorbeeld van Afrika is dus de greep met 2 vorken, gewoon doorgaan tot het einde. Max wat een top reactie hahaha, we hebben het er zo vaak over gehad. Elke morgen weer met de buddycheck word ik weer aangekeken, laat me niet in de steek haha. Jooo Karlijn, wat een dieren. En wat leuk dat je de blog gevonden hebt! Geniet van je laatste dagen! Doe ik het ook. Hier in Afrika hebben we geen beren gezien, wel leeuwen struisvogels giraffen en zebra’s. Zou leuk zijn, een meeting op het vliegveld. En de rest, ik zie jullie zaterdag. Geniet van het zwembad mannen! Joejoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch