De tijd vliegt

Onze persoonlijke wekker, leiding Berttien, komt ons met een klop op de deur wakker maken, een nieuwe dag begint. Na een heerlijk ontbijt, dit keer met bananenbrood, en uiteraard het welbekende ei beginnen we aan onze werkdag. 

Vandaag hebben we bij shack repair een nieuwe deur in een shack mogen plaatsen en wat golfplaten mogen vervangen. Ohja, dit keer kwamen we een levende slang tegen, ook dat hoort bij Afrika. Samen met de social workers hebben we nog wat shacks bekeken waar we de komende dagen nog mee aan de slag kunnen gaan. 

Bij het kinderwerk zijn we vandaag naar dezelfde plek gegaan als gisteren. Toen we aan kwamen lopen met ballonnen kwamen er al meteen veel kinderen aangerend vanuit de sloppenwijken, zo leuk om te zien dat ze zo blij zijn dat we er weer zijn. Het is leuk om te zien dat kinderen ons beginnen te herkennen, komt misschien ook door onze blauwe T-shirts. We hebben spelletjes met ze gedaan en een knutselwerkje gemaakt. Zo mooi om te zien dat de kinderen gelukkig zijn met de kleinste dingen. In de middag zijn we naar een crèche geweest waar we met de kinderen hebben gekleurd en liedjes hebben gezongen. Stickers plakken vinden ze ook allemaal geweldig. Het liefst plakken ze zichzelf en ons er helemaal onder!

Bij de bouw zijn we verder gegaan met het hakken en scheppen voor de fundering. We hebben het wel op een lekker tempo gedaan, want morgen komt de graafmachine een dagje langs. We beginnen al aardig op te schieten, we zien al een groot verschil met waar we vorige week zijn begonnen. Volgens mij zijn onze handen gewend geraakt aan het harde werken, want de hoeveelheid blaren worden steeds minder. Onze handen worden langzaam aan echte werkhanden!

Vanavond hebben we de Dutch night. We hebben alle mensen uitgenodigd die we de afgelopen twee weken hebben leren kennen. Natuurlijk eten we Hollands eten! Na twee weken eindelijk weer Hollandse pot met aardappelen, groente, gehaktballen, en heul veul pannekoeken. Morgen meer over de hollandse avond !

Persoonlijke berichtjes:

Wouter: Hallo allemaal! Fijn dat jullie veilig aan zijn gekomen in Kroatië. Nog een paar daagjes en dan ga ik al richting Nederland. De tijd is zo snel voorbij gegaan. Ik hoop dat het weer in Kroatië net zo mooi is als in Afrika, want het is hier de hele tijd rond de 28 graden (ben dus ook lekker bruin geworden). Verder gaat heel goed hierzo. De Hollandse avond is net afgelopen en het was een groot feest. Ik zie jullie zondag! (Sander en Anne al zaterdag natuurlijk ?) Gr. Wouter

Sanne: Hoi hoi lieve mensen!! Het aftellen is nu wel begonnen hoor. Nog 3 dagen en dan gaan we alweer richting Nederland. We gaan nog een paar hele leuke dagen tegemoet. Aan de ene kant vind ik het hier super gaaf, aan de andere kant vind ik het ook lekker om weer thuis te zijn hoor. Dit is mijn laatste persoonlijke berichtje vanuit het zonnige Afrika. Pap, mam, Gerhan en Rick succes nog even daar in Oostenrijk en vergeet geen foto’s te maken hè! Doe voorzichtig allemaal! Binnenkort spreek ik jullie weer! love you, Sanne 

Krista: Hey hey! Was ik weer, hoe is het bij jullie? Oehh ja ik lust zaterdag wel patatjes ja. Awh leuk opa en oma dat jullie een fijne dag hebben gehad en blij zijn met jullie cadeau, kom zaterdag/zondag maar gezellig op de koffie, kan ik alles vertellen. Ik ga me best doen Lot 😉 hoe is het in Frankrijk? Zaterdag ben ik er al weer, tijd vliegt. Maar nu nog zeker even van Afrika genieten. Doei doei, hou van jullieee xxxxx

Kim: Hoiii, ben ik weer. Alles gaat nog steeds goed hoor. Latyshhh, heb je genoten van het weekend? Had je niet aan zien komen hè haha. Echt jammer dat ik het heb moeten missen, maar misschien een feestje in Finland? Komt nu echt dichtbij, zo vet! Als ik terug ben, wil ik via FaceTime alles horen hoor! Goede reis en kan niet wachten om de eerste verhalen te horen, loveyouuuuu! En voor de rest, zie jullie later kus kus. 

Morris: Hoi iedereen. Vandaag heb ik kinderwerk met Jules gedaan! De safari was erg leuk ondanks wij zelf niet heel veel hebben gezien. En juist ik ben over de still river heen geslingerd terwijl Jules droog en warm aan de kant stond te kijken. Ook nog bedankt voor je berichtje Sem, Wilma, Mark, Joost en Aitie! Wij vinden het leuk om ze te lezen. Pap, Mam en Levi ik zie jullie zaterdag! Groetjes.

Monique: Hallo thuisfront. Vandaag heb ik shack repair gedaan, het opknappen van de huisjes in de sloppenwijk. Ik vind dat het leukste om te doen. Ik ben zeker niet handig, zeg maar onhandig ( haha) maar zo kom je tussen de mensen en krijg je de beste indruk hoe ze hier wonen. Echt niet te geloven, je  moet dit zien en ruiken. Het opknappen bestaat uit gaatjes dicht maken van de golfplaten, deuren vervangen en golfplaten vervangen. Thuis klus ik natuurlijk nooit omdat Rob super handig is….maar ik merk wel dat het goed is dat ik ook wat ga leren op dat gebied. Rob ……..volgend jaar moet jij gewoon mee!!! En Gido ook!!! De tijd vliegt…….. Nog een paar dagen en dat is het voorbij met dit avontuur. Ik geniet nog steeds van alles om mij heen en de sfeer in de groep. Ik ga dit heel erg missen ben ik bang. 

Berttien: Hallo allemaal, hier weer een berichtje. Vandaag heb ik een dagje mogen hakken op de bouw, wat een grond hier. Stukje voor stukje loshakken van de grond en dan een ander die het weg schept. Maar wat leuk om te zien dat we als groep er toch wat van maken. Iedereen gaat super met elkaar om. Nog een paar dagen gaan we weer naar huis, zal Afrika missen maar fijn om jullie weer te zien en de ervaringen te mogen delen. Tjeerd, Jelle en Joost vermaken jullie je in Portugal? Zal toch wel? Lieve Stephanie, wat zie ik er naar uit om je na 4 weken weer in mijn armen te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch