Hakken, zwoegen en zingen

Na een lang weekend werden we om kwart voor 7 gewekt om weer aan het werk te gaan. Na opnieuw een ontbijt met spek en ei, vertrokken we naar de bouw en de sloppenwijk. De buschauffeur had een trailer achter de bus, dus een paar mensen sprongen achterin om de zandweg 

Vandaag op de bouw hebben we in teampjes van twee of drie personen gingen we aan de slag. Sommige handen waren gewend aan het harde werken, dus minder blaren aan het einde van de werkdag dan de vorige keer. De sfeer zat er goed in, af en toe een drink pauze, af en toe een kaart pauze (‘Presidenten!”) totdat het irritant werd dat Jules steeds won, dan maar weer hakken en zwoegen. Muziek op de achtergrond klonk over de bouwplaats, altijd fijn. De stofwinden bliezen soms recht in ons gezicht, dus eenmaal bij de Witte Duif met kleren en al met de bouwgroep het zwembad ingedoken; lachen, gieren, brullen.  

Tijdens shack-repair hebben we weer flink de mouwen uit de armen gestoken. Zo zijn er ramen en deuren geplaatst en weer verschillende shacks voorzien van nieuwe platen. Tijdens deze werkzaamheden zijn de lokale kinderen bezig gehouden met wat leuke activiteiten als kleuren of spelletjes. Her en der werden er wat technische tips en tricks aan de kids in de wijk aangeleerd en zo werd er met de hele buurt jong en oud lekker geklust. 

Bij het kinderwerk begonnen we met het verzamelen van kinderen bij een de open zandplek. We deelden ballonnen uit en zongen een paar liedjes. Vervolgens speelden we het verhaal van David en Goliath, wat dankzij de toneelkunsten van Frank erg geslaagd was. Hierna maakten we hoofdtooien voor alle kinderen en voor onszelf. Nadat iedereen voorzien was een indianenlook zongen, dansten en speelden we totdat het tijd was voor de lunch. Na de lunch bezochten we een crèche waar we met de kinderen gingen kleuren en liedjes zingen.

Bij onze GMG (goede moment gesprekken) met z’n achten hebben we de dag besproken en was het thema ‘mond-proeven-praten’. We leren elkaar steeds beter kennen. Wat een fijne groep!

Berichtjes:
Florence: Kusjes van mij en Niels en Laura veel plezier in Tjechië! En speciale kusjes aan jeweetwelwie!

Naomi: haay. het gaat goed met mij, heb het nog steeds erg naar mijn zin. Fijn dat jullie het ook naar jullie zin hebben. Fijne vakantie!
groetjes, naomi 

Sem: Hai paps en mams, sorry dat ik de vorige keer geen persoonlijk bericht had gestuurd naar jullie, was ff te lui en moest mn potje poolen afmaken. Nog eventjes en dan zijn we weer thuis, mis jullie wel hoor! Cya soon!!

Ester: Lieve Ries, ben blij met een man als jij, mama er is maar 1 mama als jij (naar wie ik soms oo hier hardop roep: “mama…!” Mooie Carin, jij was hier zo op je plek geweest. Lufjoe all!

Jules: Hallo mensjes, nee ik heb niet in de rivier omdat ik geen zin had. Chris, Willem en Guus hoe is jullie vakantie gegaan? En de hartkampjes was jullie de vakantie leuk? Met mij gaat het prima. Gr. Jules

Ruben: Hallo familie, Het gaat nog steeds goed met mij. Ik vind het erg leuk. Ik praat jullie in Nederland wel bij. Groetjes Ruben

Gera: Halloo, vandaag heb ik lekker kinderwerk gedaan, was echt genieten. Mille en Else wat leuk om eindelijk een berichtje van jullie te horen! En de Hooyertjes nog veel plezier op vakantie! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch