Black-out

Na een lange en slopende zondag, zijn we vanavond laat teruggekeerd op het oude nest. Maar natuurlijk restte het schrijven van het blog nog, dus bij deze (korter dan normaal wegens vermoeidheid):

We begonnen de dag met een bezoek aan de afrikaanse kerk, waar we warm werden onthaald. Het is een eenvoudig gebouw midden in de sloppenwijk Reagiel. De voorganger hield een preek over “beauty for ashes”. Terwijl hij nadacht over zijn volgende zin liet hij de gemeente steeds een term herhalen. Soms was dat erg grappig, hij hield het ritme er goed in. De zang-stemmen waren ongelofelijk goed, we hebben genoten. Hierna volgde een lange en vermoeiende rit naar De Still River, waar we in een rivier konden zwemmen. Het water was zuiver maar errug koud. Lunch was heerlijk in een authentieke afrikaanse outdoor plaats (hoewel een vijftal honden het eten kwijlend uit je mond keken). Deze honden mochten vervolgens de pre-dishwashing doen: alle borden aflikken. Vervolgens weer een veel te lang stuk in de busjes naar Rustenburg, naar de Church of the Nazereen. Toch was het de moeite waard : een prachtige jeugddienst, indringende boodschap, alles perfect geregeld met de beste apparatuur. Totaal anders dan de ochtend. Ook hier werden we allerhartelijkst ontvangen met hele goede koffie en pizza. Ze hadden zelfs zes vertalers voor ons geregeld. Zo was het een rustdag met weinig rust maar wel pittig inhoudelijk en mooie ontmoetingen met verschillende culturen. Terug op de basis kan iedereen zich verder afreageren middels poolen, toepen, stijldansen, uno’en en yatzee’en. 

Persoonlijke berichtjes:

Esther: Hoii allemaal, Het kan zijn dat ik wat berichtjes heb gemist in de vorige paar dagen, maar ik had er niet bepaald de tijd voor omdat we het hier heel erg naar ons zin hebben. Het enige dat ik nu te zeggen heb is dat we een poging doen tot stijldansen en dat jullie dat hopelijk nooit te zien krijgen ;). We hebben het heel erg naar ons zin hier! Tot over een week!

Christa: Hallo thuisfront, Vandaag een lekkere  relaxte dag en morgen weer aan het werk. De tijd gaat zo snel. Wat een gezelligheid hier, dat ga ik zeker weer missen. Groetjes Christa

Dianne: Hey guys, ben ik weer. Super bedankt voor alle berichtjes! Dit weekend lekker veel cultuur gesnoven en morgen weer aan de bak. Paps, mams en pluis (graag gedaan), hoop dat jullie een goede reis hebben gehad en geniet nog even van de stilte in huis eh ;). Maya, echt top om je hele dagboek te lezen, was overigens wel beledigd om het feit dat je mijn leuke berichtje dus niet ontvangen had maar ja, was mn eigen schuld want ik had hem verkeerd gestuurd haha! Ik ga nog een paar dagen heel hard genieten, doe dat thuis vooral ook! Joejoeee

Frank: Ghello everybody! De berichtjes waardeer ik heel erg dus blijf sturen! Fijn om zo bemoedigd te worden door een mooie bijbeltekst, Hillene, Jona en Anna. Alwin, kan je de boel bijhouden in je eentje of zie je nu eindelijk in wat ik allemaal doe ;)? Haha hou van je schat! Pa en ma lekker genoten van een vakantie? Vandaag weer bijzonder dagje gehad in de kerk. Fijn om er met een christelijke groep te zijn en mijn kennis te delen met mensen die er wat minder mee hebben. Ik houd het hier prima uit! Geniet van jullie vakantie en tot vrijdag! Oh ja trouwens, het eten is hier veelste goed dus de lat ligt hoog. Sporten houd ik ook enigszins bij dus goeieee zakennnnnnnnnnn. Slaap lekker allemaal! 

David: Hey iedereen, Het gaat nog altijd goed hier, nog een kleine week dan weer op naar huis. Fijn dat jullie het leuk gehad hebben Noor! Wel balen dat het uit is met Juan! Veel plezier op Kos natuurlijk, jullie ook pa en Nicole 😉 Leuk om nog wat nieuws uit Barneveld te horen, niet dat ik er super behoefte aan heb hier haha. Wel chill om even je telefoon neer te kunnen leggen en te kunnen genieten van Afrika. @Tara: Wat weten we nou écht van het achter de schermen vechten tegen de hogere machten van het kwaad? Ik heb vorige week zaterdag al 2 verwijzingen erin gezet btw, deze eentje 😉 Ik spreek jullie snel weer. Groetjess

Jamie: Ik heb waarschijnlijk wat berichtjes gemist, maar hallo. Ik heb het heel erg leuk hier. Dat was het wel even voor nu. Dikke knuffel van mij 🙂

Géke: hoihoii allemaal! Ik vind het nog steeds super gaaf hier! We maken veel mooie en bijzondere dingen mee! Lieve familie geniet lekker van jullie vakantie in Italië! Hee tenier doe ze de groeten daar allemaal!(en haal vast de wintersport vibes naar boven!) Ferdinand geniet van je vakantie, kom lekker tot rust daar! ik mis je wel hoor!! Nou nog een klein weekje dan zien we elkaar weer! Dikke kuss van Géke


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch