Finishing touch

Een half uurtje later dan gebruikelijk zijn we eerst met z’n allen naar de bouw-site gegaan. Gisteren is een (gesponsorde) graafmachine flink tekeer gegaan voor de resterende loopgraven. We hoefden alleen wat zand weg te scheppen en te egaliseren. Nu ligt alles klaar voor de volgende fase : betonijzer vlechten en fundament storten. Om dit te vieren hebben we een boom geplant, ook gesponsord, een witstinkhout-boom : de Celtis africanais ‘n soort netelboom. Dit is bestand teen droogte en groei vinnig. Die boom bied nie net skuiling vir vee nie maar voëls en diere vreet die vrugte. Dit maak ook ‘n goeie koelteboom in ‘n tuin en benodig volle son en matige water. Verder met onze geweldige afrikaanse collega’s koffie gedronken en afscheid genomen. 

Shack-repair : een flink team heeft bij één huis de hele dak-constructie opgeheveld waardoor het niet meer lekt. De bewoner was helemaal blij toen we ‘m hielpen met brandhout zagen. Daarna nog een paar ‘huisjes’ verbeterd. 

Kinderwerk : na spelletjes en eten uitdelen kwam het onvermijdelijke afscheid – emoties van twee kanten … Ook van de social workers en overige medewerkers hartelijk afscheid genomen. We waren vroeg in de middag terug op het honk om de bonte avond voor te bereiden. Ondertussen was Wouter een mega hoeveelheid steaks aan het grillen, alleen de lucht deed ons al watertanden. In deze cultuur kunnen ze geweldig braaien, we hebben genoten. 

De afsluitende bonte avond was dé gelegenheid om frustraties, irritaties en alle overige eigenaardigheden over elkaar NIET subtiel te presenteren. Van sommige personen werd echt gehakt gemaakt. Het creatieve gehalte was hoog en de korte voorbereiding noopte tot verrassende improvisaties. Quizes, toneel, Robinson eilandraad, en een lied met heel veel coupletten. Bij het kampvuur nog een taartgevecht om rekeningen te vereffenen. Gaan we volgend jaar weer naar africa ? ja, als iedereen weer meegaat !

We zijn onze God dankbaar dat Hij ons bewaard en gezegend heeft, en ons tot zegen heeft laten zijn.

 

Persoonlijke berichtjes:

David:Tot zaterdag! Veel plezier op Kreta!

Jamie: Lieve Latysh, ik hoop dat je een goede reis hebt gehad en ik spreek je snel <3. Voor de rest, super leuk om alle berichtjes te lezen en ik heb zin om jullie zaterdag te zien. xxxx

Christa: Wat een ervaring, gelachen, gehuild, gewerkt, gezongen, gedanst, gegeten, genoten, gezwommen, geGMGt, maar ook GEZIEN de armoede en uitzichtloosheid in dit land.

Esther: Ik vond dit echt een geweldige reis en heb veel ervaringen op gedaan en er erg van genoten. Ik zou het liefst hier nog een weekje blijven maar ik vind het niet erg om jullie weer te zien hoor ;).

Cees: Hoi Niels, groeten van een aantal bouwvakkers o.a. abraham die jou heeft leren metselen. hoop dat je veilig thuis komt en we zien je op t vliegveld !

Monique: Ik vind het nu ook wel weer fijn om naar mijn gezin terug te gaan, maar ik ga ook afscheid nemen van een warm SHIB gezin. De sfeer was heel erg fijn en kijk er met een warm gevoel op terug. Veel geleerd van een groep toffe jongeren!!!

Berttien: Heb de tas weer gepakt, ben klaar om weer naar mijn familie te gaan, maar wat ga ik deze groep missen. De onderlinge verbondenheid heeft me erg goed gedaan. Ook wel weer fijn om jullie te gaan zien. Tot zaterdag.

Ester: Helemaal op zijn Afrikaans voelde de SHIB-groep (22 jongeren/8 volwassenen); like family…Dank je, stuk voor stuk, voor wie jullie zijn. Brasa!! Zuid-Africa was lik homecoming to me….

Sofie: Dit was echt geweldig, zo’n mooie en bijzondere ervaring! Ik ben stiekem wel van plan om nog een keer te gaan, hihi… Ik heb ook wel weer zin om iedereen thuis te zien!

Roy: bedankt voor de reacties de afgelopen 2 weken. Zie jullie alleen over 2 dagjes. Joejoe

Annelies: Laatste berichtje hieruit Zuid-Afrika! Mam, zorg even dat opa en oma (of Sander) ons niet vergeet op het vliegveld, hahah? Ik zoek wel weer contact als ik Wifi heb, juu!!

Sem: Jo paps en mams, dit is het laatste van mij gaat horen, want wij vertrekken morgenochtend om 09.00 weer. Zie jullie snel <3 !!

Kim: Zie jullie zaterdag, joeee! 

Naomi: hay het ging super snel. Ik zie jullie zaterdag op vliegveld doei x. 

Pim: Hele mooie ervaringen erbij. Tot zaterdag! En Marien je weet het hé.

May: tot zaterdag he schatten! Love you

Ruben: tot zaterdag. Groetjes Ruben

Sanne: Vanavond een hele leuke geslaagde bonte avond gehad. Morgen vetrekken we om 9:00 aan de lange reis terug naar Nederland. Tot zaterdag! 

Géke: Halloo allemaal! Ik heb een fantastische reis achter de rug! Ik zie jullie zaterdag! Love jullie <3

Krista: Morgen alweer naar huis, tijd gaat snel. Zie jullie zaterdag weer. Dikke kus en knuffel, love jullie xxx

Frank: Halloootjesss!! Nog steeds zeer veel schik hier. Vind het prima om naar huis te gaan en alle leuke dingen die op mij te wachten staan in ontvangst te nemen. Het is jammer om de groep achter te laten maar het zal zeker niet hier bij blijven! Tot zaterdag!

Morris: Hallo iedereen. Ik wil hier eigenlijk blijven. Zie jullie snel weer.

Gera: Hoihoi! Het is nog steeds ontzettend mooi hier, erg jammer dat we morgen al weer terug zijn. Maar zie ernaar uit om jullie terug te zien! X

Jules: hallo mensjes, tot in nederland

Dianne: Hey mensen, vind het erg jammer dat ik jullie over twee dagen alweer ga zien want ik ben echt nog niet klaar om naar huis te gaan, maar ja, vervelend. Ohja mams, ik wil graag shoarma. xx

Gabrielle : Een bijzondere reis was het weer! Vanavond met elkaar gedeeld wat ieder heeft ervaren. Een bijzondere en mooie groep. Ieder kon elkaar ook bemoedigen. Ik ben ook dankbaar voor de staf. We waren een mooi team samen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch