How great is our God to work for Him.

We begonnen de dag met het zingen van ‘ik wil jou van harte dienen’. Na het eten met gezwinde spoed naar de crèche van Antoinette. Zij heeft een kindercrèche met wel 310 kids en een aantal stafleden, mooi project van SHIB. Vet leuk, al die kleine koppies met hun grote kijkers, die je verwachtingsvol aankijken. Want ze lijken precies te weten wat ze van ons krijgen: knuffels, plezier, aandacht en een ‘boks’.

Daarna op weg naar het werk wat we, zoals de titel aangeeft, doen voor God in de township. Allereerst natuurlijk het bouwen. We gingen verder met drie klaslokalen, twee kregen we af!! Het was een echte maandagochtend blijkbaar, want anders dan wijzelf waren de bouwers van Wouter nog niet helemaal “geland”. Misschien een zwaar weekend…..?!? Had werken dus, maar wel tijd voor een heus “spacygevecht” onder het genot van muziek niveau Q-music foute uur (Oh enne Jan….. voortaan Coby niet vergeten!) Al met al een flinke dag werken met een fijn resultaat, behalve een soms verstopt neusje links en rechts.

Met het kinderwerk was het vandaag wat rustiger. Maar dat maakt wel dat je veel meer persoonlijker aandacht aan een kind kan geven. Het Bijbelverhaal ging over de ark van – u weet wel- Noach. Het ging perfect, alleen werden sommige dieren een beetje door mekaar gehaald. Want de leeuw maakte ineens snoezige poezengeluidjes. We maakten onder meer knutselwerk, wat vandaag inhield een leeuwtje maken, vanwege het verhaal van de ark. Het werd zelfs een gevaarlijke boel in de township met al die kleine leeuwtjes… ’s-Middags tekenen en kleuren met de kinderen, waarbij dieren allerlei kleuren kregen, meestal anders dan gewoon. En afsluitend voetballen en spelletjes. We deelde ook tasjes met stuiterballen en stiften uit aan het eind.

Om te voorkomen dat die hele kinderschaar achter de bus aan zou gaan lopen, wat al eens was gebeurd, gingen we met de fourwheeldrive van Jan. We hebben gemerkt dat die “riant” ruimte heeft voor wel 12 mensen!!

Met shackrepair begonnen we de maandag aan een andere shack. Dit keer troffen we een dame aan van wel 70 jaar. Ze vertelde dat ze de oma van vier kinderen tussen de 4 en 17 jaar was. We vonden het best erg schokkend dat zij deze kinderen zelf moest opvoeden want de vader én de moeder waren overleden. Wat nou, als zij er niet meer is straks….? En dan in een huisje van golfplaten, waar maar twee ruimtes in waren. Binnen was het heel erg donker en stoffig. Er stonden ook bijna geen meubels of ander dingen en er liep een kip binnen. Ongelooflijk, dat je zo moet wonen. Want de golfplaten waar het van was gebouwd lieten heel veel gaten en scheuren zien. Dus we wilden zeker wel graag aan de gang. We hebben dus opnieuw héél veel gaten dichtgemaakt met tape, héél veel popnagels erin genageld. En natuurlijk op verschillende plekken nieuw plaatwerk. Als extraatje maakten we voor haar nog een hele nieuwe waslijn. We kregen van onze oma een hele brede, weliswaar tandeloze, maar echt gemeende  en ze bedankte ons uitgebreid, wat echt ontroerend was. Tenslotte gaven we voor de kinderen nog een paar schriften en stiften. Opvallend vandaag was weer de samenwerking en teamspirit waarmee werd gewerkt!

Laatste blog van ons groupie, dus geniet er extra van, familie en vrienden!!!

 

Chantal: Hoi lieve vrienden en familie, ik wil jullie heel erg bedanken voor de leuke en lieve reacties. Elke keer als ik ze lees word ik heel erg blij. Het werk hier vind ik erg leuk. Het feit dat ik hier mensen kan helpen en dat ik kinderen aan het lachen kan maken op mijn eigen manier. William en Jelle pas maar op ik kom met 30 CM thuis, ik haal jullie nog in HAHAHAH. Mama hoe is het met Balou? Blij dat jullie weer thuis zijn? Oh en papa en mama ik kijk nu al uit naar mijn XXL frikandel speciaal op Schiphol. Ik hou van jullie en ik ben blij wanneer ik jullie weer zie!!! Dikke kus!!

Geerten: Hoi allemaal, nog steeds erg naar mijn zin hier. We zijn hard aan het werk op de bouw. Metselen gaat me steeds beter af! 🙂 Ondanks het harde werken kan ik redelijk uitrusten. zaterdag weer op safari geweest, hier erg van genoten! Olifanten bijna kunnen aanraken. Alvast fijne vakantie pa/ma en aanhang. Anne: alvast gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag! (pa, kan er een biertje koud gezet worden voor als ik thuis kom?X Geerten

Nienke: Hoi hoi! Ik heb het nog steeds heel erg naar mijn zin hier. Dit weekend lekker uitgerust en vandaag weer hard aan de slag gegaan. Super mooi om ook vandaag bij Shackrepair weer te zien dat de mensen zo blij zijn met het werk dat je doet. Papa en mama: tot zaterdag op Schiphol! Liefs, Nienke

Marinda: Hoi hoi Hoe is het daar in Nederland nog steeds lekker weer hoor ik. Vandaag lekker op de bouw gewerkt was weer gezz. En de aankomende week ook weer allemaal leuke dingen. Nog drie daagjes. Ik lees elke avond de reacties en vind dat super leuk om te lezen. Dit was waarschijnlijk het laatste berichtje. Tot zaterdag op Schiphol!!! Lieve groetjes uit Zuid Afrika.

Wietske: Dumela lieve mensen! De afgelopen week was waardevol en prachtig. Genoten van veel verschillende mooie momenten en natuurlijk de totale maansverduistering! Wat was dat gaaf! De berichten zijn erg leuk om te lezen. Aankomende week beloofd ook weer mooi te worden. Genieten van de kinderen en het afscheid nemen zal moeilijk worden. Maar ik ben dankbaar voor deze reis! Fijne reis terug naar huis alvast voor paps, mams, niels en thijs! Dikke knufff van Wiet

Femke: Hoi allemaal, Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin hier in Afrika! Afgelopen weekend hebben we weer mooie momenten beleefd in de kerk maar ook op safari. We hebben veel dieren gezien, we konden ze zelfs bijna aanraken. Vandaag heb ik weer kinderwerk gehad, dat blijft een hele mooie en unieke ervaring. Ohja Mama hoe gaat het met het inpakken van de koffers? Zaterdag maar veel bespreken in de auto! Veel liefs Femke

 

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch