Onder de Zegen van de Heer, geen verschil tussen mensen

Een gewone werkdag? Echt niet, eerst een bezoek aan de High Skool in het township. Beetje chaotisch maar wat een andere cultuur…

Maar wat hebben wij een geweldige avond gehad vanavond! Hoe kun je zo’n versmelting tussen mensen, culturen, talen, gewoontes en kleuren nu samenvatten in tekst? Samen eten is altijd samenbindend, zo ook vanavond. De Hollandse rijstafels waren deels aangepast met vurige Italiaans eten. Het is altijd een plezier om voor al die mensen te mogen koken. Er was nog een nieuwtje, naast de rij met warmhoud schalen was er ook live-cooking samen met mn zoon Joost.

Maar de met oranje en rood-wit-blauwe-ballonnen versierde zaal leek pas echt te gaan ontploffen toen er na het eten een flinke ruimte werd gemaakt om alle spieren te gaan bewegen. Een heuse dansvloer ontstond van in oranje en allerlei andere kleuren uitgedoste figuren. En dan natuurlijk niet een dansvloer zoals wij houterige Hollanders dat kennen, maar een échte Afrikaanse dansvloer! Alle spieren, alle benen, alle armen, alle heupen en alle schouders bewogen! Wat een fantastische sfeer ontstaat er dan zo met elkaar! Er is geen onderscheid en geen verschil meer tussen kleur, taal en nationaliteit. Een samensmelting van zwart & wit Afrika, Duitsland en Nederland! Geweldig, en dat alles onder de Zegen van onze Heer!

De enige muziekinstrumenten waren 4 lege colaflessen.

Jan

PS er waren te veel foto’s en te weinig tijd.
Vader dankie ons he geniet…

 

 

Sanne L: Hee lieve allemaal, heel erg bedankt voor al jullie lieve berichtjes! Ik kijk er elke dag weer naar uit. Het is hier nog steeds super lit! ohja lieve familie, jullie hebben nu al 2x iets gezegd over ene Erwin, maar wie is dat? Ik begin jullie nu wel te missen hoor. Hou heeel veel van jullie! XXXX PS: groetjes aan de dieren en ik verwacht zaterdag preischotel….

Annelie: Lieve allemaal, wat leuk om jullie reacties te lezen! Ik mis jullie wel een klein beetje. Hoe is het daar? Papa, veel plezier met zeilen! Xxx Annelie

Krista: Hoi thuis, het gaat nog prima hoor. De Safari was weer super gaaf, heel veel mooie dieren gezien. En van die kids hier blijf je maar genieten????. Ik kom terug met allemaal mooie verhalen. heel veel liefs, Krista xxx (en een knuffel van lot en mij) PS: Gefeliciteerd met je 18e verjaardag Died

Koen: Hoi iedereen, nog even en dan is het helaas alweer afgelopen. Gelukkig heb ik nog een paar mooie dagen te gaan. Gaat Thijmen mij ophalen? Ik moet trouwens opgehaald worden op Schiphol. Steffie, Veel plezier op Zeilkamp! Tot snel allemaal! PS: Kunnen we zaterdag döner eten? Ik heb er al twee weken zin in.

Rianne: Lieve papa, mama, Joost en Hellen, wat super leuk dat jullie bijna elke dag weer reageren! Doet me echt super goed! En wat ontzettend leuk Hellen dat je naar Zeeland bent geweest en je kamer hebt geverfd. Ik heb het hier erg naar mijn zin, maar ook wel weer zin om naar huis te gaan en ook om jullie weer te zien. PS: Ik wil patat eten zaterdag ???? hou van jullie. Liefs, Rianne

Rik: Ik vermaak mij hier nog uiterst goed! Helaas vliegt de tijd voor bij maar nog even maximaal genieten en werken de laatste dagen. Ik zie jullie snel weer!

 

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch