Bijzondere werkdag in Zuid Afrika – Johannes 3:16

 

Bijzondere werkdag in Zuid Afrika – Johannes 3:16

Een groep gaat vandaag de sloppenwijk in, een pittige dag tegemoet. De kinderwerkers lopen dieper de sloppenwijk in totdat ze bij een creche aankomen. Er komen ruim 40 kinderen, waarmee we zingen, dansen, knutselen en spelen en natuurlijk beelden we het Bijbelverhaal uit van de Verloren Zoon.

 

Dit wordt vertaald door een dame van het Immanuel Hope Cetre. Drie van hen lopen mee om kinderen op te halen en doen het vertaalwerk. We vinden het pittig omdat de meeste van ons voor het eerst in een krottenwijk komen en de kinderen er erg arm uitzien. Alles is er stoffig, kapot, troosteloos. En toch stralen de koppies van de kinderen als ze de blauwe vesten van SHIB zien. Hun geloof in God is heel sterk aanwezig, dit troost ze echt en geeft ze hoop. In de crèche is geen speelgoed en bijna geen materiaal. Voor ons is het moeilijk om afscheid te nemen en de kinderen in deze situatie achter te laten. Het is emotioneel maar we kunnen er met elkaar goed over praten.

 

De shackrepair-crew gaat een shack opgeknappen en veel puin uit de tuin opruimen. De wind waait nu niet meer door hun huisje en het dak wordt dichtgemaakt. Verder worden de gaten met pur dicht gespoten. De mensen zijn ons erg dankbaar.

 

Een gedeelte van de groep gaat vandaag naar de bouw. Er is te weinig dagga(specie) en daarom worden de muren scheef gemetseld. Gelukkig komen de nieuwe metselaars op gang. Om 12 uur hebben we pauze. Tijdens de pauze gaan we naar de creche om kennis te maken. Dit is de huidige creche waar nu de kinderen worden opgevangen. Dit is erg indrukwekkend om te zien en het is er klein en warm. Op het dak kunnen we een ei bakken, zo heet is het. We weten nu voor wie we het doen en zijn we nog meer gemotiveerd. Daardoor werken we na de pauze nog harder. In de middag gaan we met een voldaan gevoel naar de krottenwijk om de kinderwerkers op te halen. Vanuit daar gaan we naar de Choppies(supermarkt) voor een korte tussenstop.

 

Er zijn veel excentrieke producten en de kassa medewerkers kieken nie zo krek. Toch genieten we van onze chips op de terugweg. Misschien genieten we iets te veel want in het avondeten hebben we niet veel trek.

 

Christina:

Hoi allemaal! Het is zo heerlijk hier 🙂 Ik geniet echt even van de rust, naast al de uurtjes waarin ik me nuttig maak (wat wel goed voelt voor de verandering). Het is hier prachtig en ik kan niet wachten om straks alles te mogen vertellen en laten zien. Opa, supertof dat je steeds reageert, ik waardeer je toewijding :). Paps, mams, Imke en Niels, hoe is het daar? Kunnen jullie even checken of John ook weet dat er een blog is? Ik weet niet meer of ik hem dat heb verteld…  Zoor, John, papsenmams, allemaal: heeeeeele dikke kus!

 

Emiel:

Hoihoi familie en vrienden, het is echt super gaaf in Zuid-Afrika. Ik zit echt te genieten. Van de natuur en van de groep. Ik ben nu twee keer wezen bouwen en ik mocht dus weten voor wie ik bouw. De kinderen zijn zooo leuk en lief. Ze maken je echt gelukkig met hun glimlach. Het is wel confronterend soms. Ik ben wel echt dankbaar dat ik dit mag doen.  Ik mis jullie ook wel hoor thuis. Morgen mag ik kinderwerk doen en ik heb er echt heel veel zin in. Doegdoeg knuffel en alles!!!!!!

 

Rosalie:

Heehoi lieve familie/vrienden uit Nederland 🙂 Het gaat goed hier! Vandaag heb ik lopen metselen op de bouw, misschien toch maar een carrière switch  :p  Het is hier heel mooi maar ook heftig. Ik hoop dat het goed gaat met jullie in Nederland! I love you all! ❤️ X Rosalie PS. De souvenirs zijn al binnen hoor 😉 en het is iets waar papa met zijn houddraai kunsten nog iets van kan leren:p

 

Maureen:

Hajlo lieve iedereen! Ik heb het hier super erg naar mijn zin en geniet echt enorm! Gisteren zijn we gelijk bij Antoinette en het IHC geweest 🙂 Daarna had ik kinderwerk en ook nu was het weer enorm indrukwekkend. Vandaag was ik op de bouw in een redelijk “luxe” township in een ander dorpje dan het kinderwerk. Ook in Reagile zijn er alweer meer stenen huisjes dan vorig jaar. Het is super fijn om te zien dat het vooruit gaat, ook al is het maar een klein beetje. Want het grootste gedeelte is nog steeds klein, oud en heftig. Morgen mag ik weer de bouw op en daarna gaan we het allemaal wel zien! Oh, en hoe is het daar in Frankrijk? Missen jullie m’n lange haren al? ;p Dikke kus, Maureen

 

Levi:

Hallo mam, pap en iedereen aan het thuisfront. Het gaat goed hier, 1x kinderwerk gedaan 1x gemetseld en morgen weer de bouw in. Na morgen zitten we al op 1/3 van de werkdagen… gaat enorm hard. Erg leuk om al jullie reacties te lezen, ook die van jou Stijn. Bedankt voor de info van Nicky en F1 pap! De kamer hier is nog luxer dan die in Praag, het bed ligt té lekker om er om 6:15 uit te moeten. Gelukkig worden we elke ochtend wakker met Africa – Toto. Slaaplekker allemaal Ps. Pap kun je mij op de hoogte houden wat Ajax heeft gedaan?

 

Thomas

Hoi mam, Richard, Tessa, Bart en papa, Vandaag heb ik kinderwerk gedaan, wat best heftig was. Maar ik leef nog. Morgen ben ik captain kinderwerk, samen met Krista. Ik heb het naar mn zin, maar ik mis jullie wel. Groetjes Thomas

 

Christel:

Dag lieve mannen, familie en andere meelezers,

Wat een avontuur om met deze groep in Zuid-Afrika te zijn. Het land, de natuur, de mensen… ik ben echt onder de indruk en er is geen andere plek waar ik nu zou willen zijn. Wat ik in een paar dagen ervaren heb is echt niet in een paar woorden te beschrijven maar ik vertel het bij thuiskomst graag. Super dikke zoen uit S-A (beter hè Olle)!

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch