Believe it or not

Om 6 uur werden we gewekt en hadden we best wel veel moeite met opstaan. Na een lekker ontbijt, gaan we voor de derde dag op stap. De shackrepair groep gaat al vroeg weg met de auto, de rest stapt weer in de bus. We worden op verschillende plaatsen afgezet. De mensen van het kinderwerk zijn vandaag weer naar een crèche geweest in de sloppenwijk. 

Bij het kinderwerk doen we verschillende activiteiten. We zijn er achter gekomen dat de kinderen gek zijn op het liedje chi chi wa. Ze zingen dan ook vol enthousiasme mee. Er zijn vandaag ook weer wat kleine kinderen die het heerlijk vinden om even te knuffelen. Dit vinden wij natuurlijk ook heel leuk. We genieten dan ook met volle teugen. Ook het bijbelverhaal uitbeelden was weer mooi om te doen. Door middel van uitbeelden een verhaal vertellen is best bijzonder. Zo brengen we toch een stukje van Jezus liefde over op de kinderen. Ook vandaag bracht de lach van de kinderen weer een glimlach op onze eigen gezichten. Het is bijzonder om kinderen aan het lachen te krijgen die er eerst somber bij staan. De vreugde die je bij de kids ziet is onbeschrijfelijk.

Ook vandaag is er weer een groep bouw hard aan de slag gegaan. Voor de een was dit de eerste keer en de ander was er al vaker geweest. Het is leuk om iedereen aan het werk te zien, het maakt niet uit of het je eerste keer is of als je het al vaker hebt gedaan. Met de minuten 🙂 zie je de muren lagen stijgen. Dit geeft een motiverend gevoel om nog harder te werken. Vandaag zijn we ook nog een keer bij de huidige crèche geweest. Het is mooi om te weten waarvoor we aan het bouwen zijn.

Met een groep social workers zijn we op pad geweest. Zij hebben ons een shack aangewezen die we konden gaan opknappen. In deze shack hebben we een nieuwe deur gezet. Dit was best een grote klus, maar het resultaat mocht er zijn. Ook hebben we gaten gedicht met pur. Dit witte spul gebruiken we ook voor het dichtmaken van de muren en daken. Ook hadden we nog even de tijd om met de kinderen in de sloppenwijk te spelen. Aan het einde van de dag zijn we nog naar een winkel geweest om onze voorraad van materiaal aan te vullen. Op de terugweg hebben we flink zitten driften op het zandpad van het verblijf. Wat enigszins avontuurlijk verliep. De wielen van de auto kwamen vast te zitten, waardoor we moesten uitstappen en de auto moesten uitgraven uit het zand.

Het was weer een vermoeide maar voldane dag.

Rianne:

Dag lieve allemaal. Het is echt zo genieten hier. Ik heb nu twee keer kinderwerk gedaan en een keer gebouwd. Kinderwerk is echt genieten. Zo leuk om te doen. Echt gaaf om een glimlach op die gezichtjes te brengen. Ik ga de komende dagen nog meer genieten. En het is ook heel gaaf om dit te kunnen delen met Emiel, Marc en Marjolijn. Lieve allemaal, bedankt voor de lieve berichtjes en fijn dat alles goed gaat met laika en yari. Liefs van mij xxxx

Liesa:

Hoi lieve pap, mam, Suus, familie en vrienden! Het is hier heel mooi en gaaf. Ik heb nu een dag op de bouw gewerkt en twee dagen kinderwerk gedaan en het is allemaal zo gaaf om te doen. We halen de kinderen op uit de shacks en zien hun bizar slechte leefomstandigheid maar na wat persoonlijke aandacht hebben ze een lach van oor tot oor op hun gezicht; dat geeft mij echt vleugels om er alles aan te doen om die kids een zo’n leuke mogelijke dag te bezorgen. Ik vind het ook super leuk om al jullie leuke reacties te lezen! Dikke knuffel van mij! Xjes

Gillian:

Lieve allemaal, allereerst bedankt voor de leuke berichtjes! Ik geniet weer enorm! Ik vind het erg tof dat ik hier een klein verschil aan het maken ben. Vandaag ben ik voor het eerst aan het bouwen geweest en ik moet zeggen dat het nog best goed gaat! Mam, heel veel plezier nog en doe ze de groetjes! Ik mis je. Frank ik heb zin om je de 12e weer te zien, eindelijk. Eva let goed op m’n streaks hè! Alle anderen, ik vind het erg leuk om van jullie te horen! Dikke kus!

Albert:

Hallo iedereen die mij volgt, ik vind het echt geweldig hier. Ik heb nu twee dagen gebouwd waar ik echt van heb genoten en waar ik volgens iedereen veel te wijs en bijdehand deed. Vandaag had ik m’n eerste dag kinderwerk meegemaakt wat echt heel indrukwekkend was. Het is heel bijzonder hoe de kinderen zo blij zijn met onze aanwezigheid. Bedankt voor alle lieve en leuke berichten Pa en Ma, David, Teun, Stijn,  Rhodé, Christianne en Laura (die de groetjes van Niels krijgt)

Keep ’em coming!

Judith:

Lieve (schoon)ouders, andere familie, vrienden en meelezers. Bedankt voor jullie leuke berichten die ik elke avond lees. Afgelopen dagen mocht ik leiding geven aan het kinderwerk waar ik erg enthousiast van wordt en echt mijn passie is. Ook heb ik veel kleding van thuis kunnen uitdelen en is het werkje met de knapzakjes geweldig goed gelukt. Ik geniet erg veel en wil op geen andere plek dan deze zijn. Groetjes thuis en een fijne vakantie!

Pim:

Vandaag een heel mooi meisje ontmoet, ik gok 5 jaar, hele mooie haren, leuk mutsje, een goudkleurige oorbel, en een hele grote lach bij alles wat ze doet. Na gruwelijk veel kippenvel als ze schaterlacht om een simpele chopchop (Afrikaanse manier van begroeten), drukt ze haar hoofd op mijn borst en noemt me papa. Nee nee probeerde ik nog, ik ben geen papa. Vervolgens veegt ze na ze zelf heel hard lacht en papa schreeuwt de tranen van mijn wangen. Wat een mooie meid is dat. Dus ik geniet volgas, lees al jullie berichtjes, en Marien mooi man, eerste keer in achterveld op de 250!Geniet van jullie vakantie deze week, geniet er van jongens! Jammer dat ik niemand verteld heb over die blog hahah, konden ze mooi m’n verhaal lezen. Oja ik heb vandaag de foto’s hieronder gemaakt. Liefs Pim.

Gijsbert:

Lieve rachel en alle anderen heb het hier super naar me zin. Zit het meeste bij shackrepair en vind dit super gaaf om te doen. Omdat ik de mensen hier kan en mag helpen ze zijn erg dankbaar. En het is ook leuk om de jongeren hier te begeleiden bij het shackrepair. Ik hoop begin volgende week ook een keer kinderwerk te gaan doen en dat lijkt mij ook gaaf. Door de liefde die je hier uit mag delen maak je een groot verschil en krijg je veel dankbaarheid terug. Liefs Gijsbert

Jorieke:

Lieve Marco, familie en vrienden,

Alles goed hier! Mooie momenten met locals en onze eigen jongeren, ik geniet met volle teugen. Ik mis alleen nog een goeie zak winegums 😉

Hopelijk bij jullie ook alles wel! Veel Afrikaanse drukkies en kussies!

    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch