Ready, set, go!

Om6:15 uur gaat de wekker en begint er een spannende eerste werkdag. Sommigen hebben weinig geslapen, en beginnen brak bij GMG (goedemorgen gesprekken).

 

We krijgen een heerlijk ontbijt en gaan rond 8:00 uur naar de school van Antoinette. Antoinette heeft de leiding bij één van de projecten die SHIB heeft gebouwd. Er krijgen ongeveer 304 kinderen onderwijs bij Antoinette en alle kinderen zijn gedisciplineerd. De kinderen krijgen op school twee keer per dag eten.

 

De bus vertrekt naar het “Imanuel Health Care Centre (IHCC)”. Daarvandaan gaan de kinderwerkers met de gidsen/tolken de sloppenwijk in. Niels Rekker en Anneleen blazen ballonnen op om geluid te maken, zodat de kinderen daarop reageren en met ons mee gaan. Doordat ze de shirtjes van SHIB herkennen weten ze dat het goed is om mee te gaan en mochten de meeste kinderen mee. Jurrian en Marjolijn vertellen samen met Judith het bijbelverhaal van Zacheus, de tollenaar, en beelden het direct uit.

 

Vanaf het IHCC rijdt de bus door naar de bouwplaats in Maziste. Hier begint Ardjan met de rest van de bouwgroep met het opstapelen van de bakstenen bij de muren die er al staan. Miranda en Liesa beginnen met het verder metselen van de muur. De rest van de groep sluit zich daarbij aan, terwijl André aanwijzingen geeft. De groep wordt ondersteunt door Afrikaanse arbeiders.

 

Een groepje onder leiding van Gijsbert gaan in de middag met een aantal mannen van de IHCC kijken naar shacks die we deze week en volgende week gaan opknappen.

Na wat vrije tijd met wat spelletjes, lezen, zwemmen en muziek staat er een heerlijke maaltijd klaar. De rest van de avond bereiden een aantal groepjes nog dingen voor voor morgen en is er tijd om te relaxen. Om 22:00 uur gaat het licht hier weer uit.

P.S. Door stroomuitval kan het goed gebeuren dat het licht een uur eerder uit is 😉

 

Miranda:

Leuk thuisfront,  ik heb het hier erg naar mijn zin. Het is hier super mooi en er is een goeie sfeer. Dikke kus Miranda

 

Anneleen:

Heeey allemaal, Het is hier geweldig!! De omgeving is prachtig en de mensen hier zijn super! Vandaag voor het eerst kinderwerk gedaan, super enthousiast word ik daarvan! Voor papa en mama en zusjes: nog super veel plezier in Kroatië en zie jullie snel. Lieve groetjes Anneleen

 

Marjolijn:

Wat een ontzettend gave dag met bijzondere ervaringen! Bij Antoinette heb ik het eten mogen uitdelen, waardoor er stralende gezichten kwamen bij de kinderen. De kinderen in de sloppenwijk waren heel erg enthousiast en hebben vrolijk meegedaan met de spelletjes, liedjes en het knutselen. Fantastisch om de kinderen een moment te geven van vreugde, geen zorgen en een grote glimlach op het gezicht. Morgen mag ik nog een dag gaan genieten van het kinderwerk in de sloppenwijk, ik kijk er nu al naar uit. Lieve pa en ma, opa en Susan, bedankt voor jullie bericht(en)! Mijn tas was er al wel en ik stond in de kerk achteraan met de gitaar, maar dat was niet te zien op de foto 😉

 

Jurrian:

Hey mensen thuis, vandaag de sloppenwijk in geweest om de kinderen daar een fijn moment en een leuke dag te bezorgen. Morgen mag ik weer de wijk in! Latty: bedankt voor mijn rooster! Frankrijkgangers: veel plezier en al pizza gegeten? Over een aantal dagen weer een bericht. Bedankt voor alle leuke berichtjes! Groetjes Jurr

 

André :

Lief thuisfront, wat een eer om deze mooie jongeren te mogen begeleiden.  Ik geniet van hun enthousiasme en ontembare energie. Ik bewonder hun inzet en mededogen voor de mede mens die het veel minder hebben dan zij. Ook in de staf is er een mooie samenwerking. Lieve Inez,Lois, Maureen, Silas en Annafleur een hele grote knuffel. Groet Andrė

 

Niels Rekker:

Hallo thuis en vakantiegangers. Het is onwerkelijk en geweldig dat ik hier in Zuid-Afrika zit. De natuur is prachtig. ‘s Avonds geniet ik van de sterren en wacht ik op het zuiderlicht ;). Vandaag ben ik in de sloppenwijk geweest om kinderwerk te doen. Het is geweldig om te zien dat de kinderen al blij worden van een chap (zie logo SHIB). In de middag met een aantal shacks bekeken en gezien hoe sommige mensen in een extreme armoede leven. Morgen zal ik gaan werken aan het opknappen van een shack. Groet Niels

 

Ardjan:

Beste allemaal thuis, het is weer lekker genieten hier in Afrika van de natuur, gezelligheid en de mensen! Vandaag lekker bikkelen met kruiwagens vol stenen heen en weer lopen en opstapelen, daarna mocht ik mee naar de shacks om te kijken welke shacks we gaan opknappen. Morgen meteen de sloppenwijken in om de shacks die we bekeken hebben op te knappen. Kleine oompie van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat heb je gekregen? Groetjes van mij.

 

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch