Een goed bestede dag!

Na de gebruikelijke ochtend rituelen zijn we weer met z’n allen op pad gegaan. Ons groepje deed deze dag mee met alle drie de activiteiten (bouw, shack repair en kinderwerk). Op de bouw werd er flink op los gemetseld, wel meer dan 1000 stenen. Er waren maar een paar mannen en merendeel vrouwen, maar daar is niets van gemerkt. De dames hebben als mannen gewerkt. Er waren ook veel kinderen bij de bouw. Er zijn veel spelletjes gedaan, liedjes gezongen, maar ze waren zo moe dat ze op schoot in slaap vielen. Timothy (opa), die twee weken lang ons super goed geholpen heeft, heeft bouwschoenen van één van ons gekregen, en hij was daar superblij mee!!


Het shack repair was een hele klus vandaag. De shack die we gingen repareren werd bewoond door een alleenstaande moeder met 10 kinderen. De shack zag er heel schrijnend uit. Hier wilden we graag aan de slag. We moesten een gedeelte van het dak vervangen, een zijkant en de voorkant werden gerepareerd. Nadat we de platen van het dak gehaald hadden kwamen we er achter dat we extra balken nodig hadden om het dak te verstevigen. Nadat de balken gehaald waren, kon het dak weer gemaakt worden met de nieuwe platen. De oude dakplaten hebben we gebruikt om de zijkant te vervangen. Ook zijn er nog vele gaatjes dichtgeplakt met teertape. Na de lunch hebben we het overgebleven brood uitgedeeld aan de kinderen. We waren dankbaar dat we deze shack mochten repareren.
Met het kinderwerk gingen we weer naar het open veld bij het gedeelte wat zeer arm is, vlak bij de shack die gerepareerd werd. Toen we aankwamen rijden, kwamen die kinderen uit alle hoeken en gaten aanlopen. Eerst hebben we lekker gezongen en geknuffeld met ze. Daarna vertelde Lianne het bijbelverhaal van de verloren zoon. Ze vroeg wie er wel eens van Jezus gehoord had, en geen één kind stak zijn vinger op. Dus ook hier waren we op de goede plek. Hierna gingen we kettingen maken. Na de lunch hebben we lekker gespeeld met de kids, o.a. estafette loop en verspringen. Wat een fanatiekelingen. Na deze voldane werkdag hebben wij aan de vrouw waar we de shack gerepareerd hebben, samen met de shack repair groep, een voedselpakket uitgedeeld. Op de weg terug richting IHC, hebben we bij nog twee andere shacks een voedsel pakket uitgedeeld. Ze waren er alle drie ontzettend blij mee en ontroerd van. Al met al een TOPDAG!!!

Erik:
Lieve Geraldine, Lynn en Swen, nog een paar nachtjes slapen dan ben ik weer thuis, ik kijk er wel erg naar uit!! Het wordt nog wel even lastig om hier weer afscheid te gaan nemen, er zijn hier zo veel lieve mensen die erg veel goed werk verrichten. Heel veel liefs. XXX

Lise:
Lieve Gerben en Paps en Mams en de rest, Gerben jij was al aan het aftellen bij 11 dagen, nu nog maar 3 nachtjes en dan ben ik weer terug. Heerlijk weer om naar huis te gaan maar ook is het dubbel, het is zo fijn om te zien wat we hier met elkaar doen en de liefde die we aan de kinderen geven. @Henriette, wat jij mee heb gegeven heeft een goede bestemming gekregen. Dikke kus en veel liefs van mij en tot zaterdag.

Janny:
Lieve Hip,kids en Sanne,Milan en Rijk en oma.
Vandaag mijn laatste blog morgen nog 1 dagje kinderwerk.
Fijn om weer naar huis te gaan maar moeilijk om die lieve kindjes hier achter te laten
ik mis jullie allemaal nu heel erg.
dikke kus van mij voor allemaal en een hele dikke knuffel van oma voor Sanne, Milan en Rijk.

Elbert:
Aller eerst bedankt voor de berichtjes voor mij, dat vind ik heel fijn.
helaas is het morgen alweer de laatste dag en dan weer naar huis, jammer.
groetjes van Elbert.

Angelique: Lieve allemaal, alweer mijn laatste weblog berichtje. Vandaag een dagje kinderwerk gedaan in een zeer arm gebied. Wat hebben we hier mooi werk mogen verrichten en heerlijk geknuffeld vandaag! Het is bijna voorbij en het geeft een dubbel gevoel weer naar huis te gaan. Ik mis jullie wel allemaal hoor! Lieve Marc en Marjolijn, Rietje en Emiel LY en heel veel liefs ook voor alle anderen!!

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch