Ons laatste weblog van onze laatste werkdag

Na het gebruikelijke ochtendprogramma, vertrokken we om 7:45uur richting IHC. Het kinderwerk en shackrepair werden weer uit de bus gezet en de bouwploeg reed vol spanning naar Mazista, in de hoop dat de nieuwe voorraad stenen er zou zijn. Dat was gelukkig zo! De bouw is verlopen zoals ons opperhoofd Willem gepland had. Na 5841 stenen heeft hij als laatste de steen met al onze namen ingemetseld. Corry heeft de kinderen onder de boom weer vermaakt. Janoeska deelde de laatste loonbandjes uit. De kinderen die uit school kwamen, duwden vol enthousiasme het hek bijna omver voor een bandje.


Met shackrepair en kinderwerk gingen we eerst langs de school van Antoinette. We werden weer vol enthousiasme ontvangen en hebben een zak vol loomelastiekjes afgegeven. Vervolgens zijn we naar de snack van de dag ervoor gereden. Waar het toilet een volledige metamorfose heeft gekregen. Compleet met een nieuwe deur met handvat en een slot. Voordat we begonnen, bestond het uit een stel takken en doeken.

Het kinderwerk werd gedaan op het veld voor de shack. Er waren rond de 100 kinderen. We hebben het verhaal van Noach verteld en uitgebeeld. Daarna zijn we met de jongste kids gaan knutselen en de oudere kinderen gingen voetballen, springtouwen en estafette lopen.
Ook hebben we nog brood en stukjes appel uitgedeeld. Ze zaten in een grote kring en er was voor iedereen een stukje appel en een stukje brood.

Toen gingen we gezamenlijk naar IHC voor de lunch en ’s middags op naar een volgende shack.
In de korte tijd die er was is de snack gerenoveerd. Het kinderwerk vond plaats in de buurt van de shack. Er is gekleurd, gezongen en voorgelezen. We hebben daar aan de 20 kinderen die er waren, tasjes uitgedeeld met een pen, schrift, speeltje etc. Lopen gingen we terug naar IHC en deelden onderweg nog 30 tasjes uit. Daarna nog drie voedselpakketten uitgedeeld.

Toen de bouwbus terug was, hebben we afscheid genomen van Joseph, Lucky, Agnes en Grace.

Jan:
Hallo schat en alle andere dierbaren. Vandaag de laatste werkdag, morgen weer op pad voor de lange terugreis naar huis. Onze dank voor alle berichtjes die jullie onze kant op hebben gestuurd. We hebben ze hier met plezier gelezen. Groetjes Jan, opa Jan en tot gauw!

Bas:
Lieve allemaal. Het was vandaag alweer de laatste werkdag. We hebben veel kunnen doen en het was een gezegende tijd. We zijn dankbaar dat we hier hebben mogen zijn. Zaterdag hopen we weer thuis te zijn.

Willem:
Hier het laatste berichtje van mij. Morgen gaan we weer naar huis. Het was weer geweldig om hier te zijn. Wat een dankbaarheid hebben wij hier ontvangen. Groetjes aan allen die ik lief heb en een hele dikke kus. Tot zaterdag!

Corry:
Alweer de laatste dag van ons project. Het was mooi en goed. Wat ons vooral bij blijft, zijn de gezichtjes van de kinderen. Blije oogjes, vooral bij de aandacht die ze krijgen. Het is voorbij gevlogen. Morgen beginnen we aan ons tweede deel van onze Afrika reis. Dan zijn we ook weer mobiel bereikbaar. We laten wel weten hoe het ons vergaat. Lieve groet, Joop en Corry

Titia:
Hallo lieve iedereen. Erg leuk om alle berichtjes te lezen! Het deed ons erg goed. Ik kan niet wachten om Quinn weer vast te houden. Have fun, de laatste dagen zonder mij;)
Tot zaterdagmiddag, dikke knuffel van mij!

Bettine:
Alweer de laatste dag, het is omgevlogen! Bedankt voor het lezen van het blog en voor de leuke berichtjes. Het was een onvergetelijke ervaring. Volkert, Lieke en Jelte: nog twee nachtjes slapen, tot zaterdag op Schiphol! Hele dikke knuffel van mij!

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch