Een drukke dag

Een drukke dagWe zijn nu al halverwege de week. Wat gaat de tijd snel en wat is er al veel gedaan!

Vanmorgen begonnen we om 6.30 met het goedemorgen gesprek. Het was bij onze groep zo’n mooi en emotioneel gesprek dat we wat verlaat aan de etenstafel kwamen. Gelukkig was er nog net genoeg eten voor ons. Maar wat is genoeg als we zien dat er heel veel armoede in de omgeving is en de mensen niets te eten hebben.


Om 8.00 kwam onze ouwe trouwe Hannes met de bus om ons op te halen. De eerste groep werd afgezet bij de bouw. Bij de bouwplaats stonden er 3000 stenen op ons te wachten. Ze stonden helaas op de verkeerde plaats, waardoor de groep genoodzaakt was om in een lange rij de stenen één voor één door te geven naar de gewenste plek.  Om 12.00 konden de meeste geen steen meer zien. Gelukkig stonden ze toen allemaal op de juiste plaats en konden we een lekker broodje koude knakworst eten. In de ochtend waren de profielen al gesteld, dus konden we  na het eten gelijk beginnen met metselen (ook de vrouwen!)  Eerst moest de cement met de hand worden gemaakt wat betekent: 3 kruiwagens zand, 1 zak cement en water alleen maar scheppen, scheppen , scheppen en nog eens scheppen! De Afrikanen hebben vandaag nog een vloer gemaakt, maar vandaag begonnen ze al iets meer op de Hollandse manier te werken.  Om 15.00 werden de spullen opgeruimd en zat de bouwdag er op.

Na de bouwvakkers in de ochtend af te hebben gezet ging de bus richting het Immanuel Hope Centre en daar stapte de groep ‘ kinderwerk’ uit. Eerst gingen we de 114 kinderen in de crèche eten geven. Enorm leuk om te doen! Binnen de kortste tijd staan er minstens 10 kinderen om je heen en zit er pap in je oren en in je haar. Hectisch, maar de schaaltjes worden netjes leeg gegeten.

Daarna gingen we op weg met ‘Dollar’ die ons fantastisch helpt met het kinderwerk. Het was een half uur lopen voordat we een goede plek in de township hadden gevonden. Dit was duidelijk een arme wijk. De kinderen kwamen met hun ouders en zagen er armoedig uit. Sommige kinderen kregen speciaal voor ons schone kleertjes aan. Het verhaal van de Goede Herder werd verteld en we knutselde een schaapje met de kinderen en hun ouders. Daarna werden er nog wat spelletjes gedaan en de ouders deden ook gezellig mee. Bij veel kinderen zag je een doffe uitdrukking toen ze kwamen, maar tijdens het spel zagen we af en toe een lachje naar voren komen. We lieten de ouders en kinderen zien hoe ze hun handjes moesten wassen. De kinderen kregen nog een hamstertje (van de appie) mee en gingen naar huis. In de middag deden we hetzelfde, maar op een andere plaats.

Als laatste stopte de bus vanmorgen bij de shack-repair. Daar zijn we begonnen bij de shack van de oude man waar we gisteren de tuin van hebben gedaan. Het was de bedoeling om daar een nieuwe shack te gaan bouwen. Het materiaal was nog niet aanwezig, maar na een uur was alles in een keer geleverd. Dus konden we volle goede moed aan de slag! Met als resultaat een hele nieuwe shack! Dit was allemaal boven verwachting en de samen werking was echt top! Op het moment dat we net klaar waren kwam de oude man aan lopen. Toen hij de nieuwe shack zag was hij zo blij als een kind en begon te dansen van blijdschap. Hij omhelsde iedereen die mee had gewerkt en had er geen woorden voor, zo dankbaar dat hij was! De reactie van deze man gaf ons een voldaan gevoel!

We zijn als groep God dankbaar dat we de kracht hebben ontvangen om dit te kunnen en mogen doen!!

Engelien: Lieve Jari en Joy, lieve familie en lieve vrienden, bedankt voor jullie lieve berichtjes dat doet me echt heel goed! Het meest geweldige vind ik dat ik tegen elk kindje mag zeggen dat Jezus van hen houd!! Lieve Jari en Joy mama houdt van  jullie en mis jullie..dikke knuffel en veel liefs aan allemaal!!

Ton: We zijn weer lekker bezig na de gebruikelijke rommelige Zuid-Afrikaanse start. Groeten aan alle familie, vrienden en bekenden en knuffels voor Nick, Iris en Lisanne.

Arenda: Lieve Jans kids en familie. Voor het eerst in de bouw gewerkt en bijna aanvoerder  geweest. Gezien hoe het niet moet.  Verder was het kinderwerk heel leuk om te doen. Prachtig om die glimlach te zien verschijnen op die soms doffe gezichtjes. Liefst en dikke knuffel voor jullie allemaal.

Jan K: Hallo klein/kinderen, familie en de rest,
Al die 3.000 stenen heb ik vandaag in mijn handen gehad. Ik heb de indruk dat mijn arm zo’n 10 cm langer is. Het is hier goed . Ik ben dankbaar dat ik dit mag doen e hoop jullie snel  weer te ontmoeten. Micha succes met afzwemmen. Groetjes van opa Jan.

Erik: Lieve familie en vrienden, het is een onvoorstelbare ervaring om hier aan het werk te mogen zijn, het doet veel met me, maar het gaat goed! Lieve Lynn en Swen papa heeft vandaag jullie hamsters uitgedeeld, de kindjes waren er heel blij mee. Lieve Geraldine, maak er een mooie dag van morgen. Liefs ik mis jullie.

Willem: Geraldine  van harte gefeliciteerd met je verjaardag en maak er een mooie dag van ik let wel op je mannetje. Dde groeten aan Lyn en Swen  van opa xxxxxxxx

Annelies: Dumela lieve allemaal! Iedere dag knijp ik mezelf nog een keer in de arm of ik hier wel echt ben. Het is erg indrukwekkend en mooi om hier te mogen helpen. Het is GE-WEL-DIG! 🙂 Berichtjes zijn erg leuk om te lezen.. Vol verwachting kijken we er naar uit als we om 20.00 de berichtjes krijgen.. dank jullie wel! Dikke knuffel van Liesje!

 

Een drukke dag Een drukke dag Een drukke dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch