De eerste steen is gelegd!

De eerste steen is gelegd!Vandaag beginnen we op de bouw met de start van de muren van het Community Center. De materialen zijn inmiddels gebracht dus we kunnen van start. Eerst moeten we de vloeren ruimer maken voordat we aan het metselwerk kunnen beginnen. Daarna volgt het stelwerk van de profielen terwijl de andere groep de stenen aanlevert en op de juiste plaats zet. Het gaat om 1500 stenen! Een tiental Afrikanen zijn beginnen ondertussen met de betonvloer, op hun eigen Afrikaanse manier… Het werk verloopt boven verwachting. Als we klaar zijn staat er een muur van 1.80 m hoog bij 8 meter lang. Hierbij moet wel vermeld worden dat dit een dubbele muur is! Na afloop zijn er nog maar 50 stenen over. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde bouwdag!


Shackrepair was vandaag ook weer heel bijzonder! We beginnen vanmorgen met het afronden van de shack die we gisteren voor de mevrouw hebben gemaakt. Daarna mogen we naar de overbuurvrouw toe, zij woont in een shack met 2 ruimten en 2 deuren, maar hier moet 1 deur van gemaakt worden en een doorgang tussen beide ruimtes. Dit is een mooie klus voor de ochtend. Terwijl de mannen bezig zijn met de shack spelen de dames met de kinderen en werken ze aan de tuintjes. We planten koolplantjes! Geweldig! In de middag helpen we een oude man met het aanleggen van zijn tuintje. Een dankbare man die ook heel goed mee helpt! Wat een ellende kom je tegen. De kinderen lopen de hele dag alleen, ze hebben geen moeder gezien die ze in de gaten houdt. Tijdens het eten delen we wat van ons eten met de kinderen en aan het einde van de dag geven we ze ook wat kleding. Een bijzondere dag met veel indrukken!

Kinderwerk. In de day care geven we eten aan de kinderen. Samen met een social worker, mister Dollar, trekken we de wijk in om kinderen op te halen om samen te spelen en het vertellen van een Bijbelverhaal. Het verhaal gaat over de ark van Noach. De kinderen kunnen na het verhaal een regenboog maken van papiersnippers, zodat ze weten dat God altijd aan hen denkt. We zingen, spelen en springen touwtje. Tussen de middag eten we bij het IHC en spelen we even met de gehandicapten. ’s Middags spelen we in een ander gedeelte van de wijk ook samen met de kinderen, vertellen we een verhaal, zingen en dansen we samen en wordt er ook nog heerlijk geschminkt. We delen ook nog brood uit aan de kinderen. We hebben boterhammen in vieren gedeeld en iedereen een stukje gegeven. We weten niet of we genoeg hebben, als we nog 2 broodjes in handen hebben zien we nog 2 jongetjes aan komen lopen en is het dus genoeg… God zorgt!

Het was voor ons allemaal een geslaagde dag!

Joke van der Boon: Wat is het bijzonder om hier te zijn en te werken. Sem, zoals je ziet heeft mama het vliegtuigje aan een jongetje gegeven, wat was hij blij! Lieve Sem, Joy en Arjan, ik bid elke dag voor jullie, in gedachten ben ik heel  dichtbij en ik kijk elke dag naar de zon… ! Succes op school morgen Sem en Joy! XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Henk Wernsen: Lieve Annie, kinderen en kleinkinderen. Ik heb het goed naar mij zin!! Ik kan fijn werken met de mensen die hier zijn. Emma, veel succes morgen met het behalen van je zwemdiploma! Groet Henk

Wim Kok: Lieve Janny, kinderen en kouwe kant 😉 Het gaat heel goed met mij. We hebben een hele leuke groep waarmee we heel dankbaar werk mogen doen. Ik hoop dat het met jullie ook goed gaat. Groetjes Wim

Alie Heuver: Lieve allemaal het is geweldig om hier weer te zijn. Geweldig om het samen met Jan te beleven. Een dikke knuffel en een kus voor Evy,Silke,Danny en Pepijn van omie en opa.

Bas Dirksen: Vandaag kinderwerk gedaan. Met heel veel kinderen kunnen spelen, jaja, en zelfs dansen! Maar ook uit de bijbel kunnen vertellen. We hebben een hele leuke groep, klikt allemaal goed en gaan allemaal voor hetzelfde doel. Groetjes!

Hennie Koops: Hoi allemaal, het is weer als vanouds.  Dankbaar werk, lekker warm hier. Hagar heb je armbandjes gegeven, de kindjes waren er super blij mee. Dikke kus en dikke kruup allemaal!

De eerste steen is gelegd! De eerste steen is gelegd! De eerste steen is gelegd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch