Een warme dag

Een warme dagHet was al vroeg warm vandaag. Om 06:00 ging de wekker en zijn we de dag begonnen met het goedemorgen-gesprek. Na het ontbijt gingen we weer in groepjes op pad, iedereen naar zijn plek. Op de bouw zijn we verder gegaan met de mooie hoeveelheid stenen. De ene helft van de bouwgroep is verder gegaan met het metselen terwijl de andere helft een steiger op ging bouwen. De plaatselijke hulpploeg was ook weer van de partij. Zij zijn voor de derde dag bezig met het storten van de betonvloer op de Afrikaanse wijze. Waar we in Nederland een betonmixer voor laten komen, wordt hier alles met de hand opgeschept. In de loop van de middag werden nog 2000 stenen geleverd, deze hebben we met onze laatste krachten van die middag nog even op de juiste plek gelegd waarbij we meteen een mooie bank voor de ploeg van maandag hebben gemaakt.


De nieuwe shack van gister en de shack met de aanbouw van maandag zijn vandaag voorzien van een mooie betonvloer. De dames van shack-repair hebben twaalf ruitjes geplaatst met stopverf, daarnaast hebben ze meer dan vijftien kinderen vermaakt met hun kunsten. Je kan zien dan hun ogen gewoon glimmen als je met ze bezig bent. Ze zijn super blij en dankbaar. De mannen hebben de laatste puntjes op de i gezet bij de shack van gisteren waarbij de ‘meterkast’ is verplaatst en er is een lichtpuntje gekomen voor meneer. Vannacht hoopt hij hier voor het eerst in te slapen! Hij was ons gigantisch dankbaar. Het eten van vandaag hebben we vooral verdeeld onder de kinderen die rond ons liepen. Zij kunnen die beter gebruiken dan wij.

We kwamen vanochtend aan bij het Immanuel Hope Centre waar we meteen aan de slag konden met het klaarzetten en uitdelen van Millie pap aan 85 kinderen van de crèche. Het kinderwerk was vanochtend in dezelfde buurt als waar de shack-repair was. We hoefden geen moeite te doen om kinderen te vinden, ze kwamen in overvloed naar ons toe. We hebben vandaag het verhaal van Zachëus verteld, gezongen, spelletjes gedaan en hygiëne voorlichting gedaan.

We hebben geluncht bij IHC waar twee van ons gebleven zijn om te helpen bij de gehandicapten. Het is was erg warm vandaag, 36 graden. Dus we blijven ’s middags in de buurt van IHC. Daar zijn we aan de slag gegaan met een aantal kinderen, dit aantal groeide en groeide. Aan het eind telden we wel 60 kinderen! We vertelden dit keer het verhaal van Mama Lucy die voor een heel groot gezin zorgde.

Eenmaal terug bij ons verblijf op de Witte Duif raakten we spontaan aan het zingen. Onder begeleiding van gitaar zongen we prachtige opwekkingsliederen. Dit klonk schitterend. We gaan er nu vandoor, want we hebben nog een feestje waar we naar toe moeten. Henk is vandaag 60 jaar geworden!!

Gerrieneke: Lieve Alex en allen die ik lief heb. Wat bijzonder om hier te mogen werken en wat een tegenstrijdigheid in zo’n prachtig land. Mooi om voor deze mensen iets te kunnen betekenen. Dikke knuffel voor al mijn dierbaren en speciaal voor mijn schatjes Thomas en Levi.
Elbert: Goedendag iedereen in Nederland en vooral mijn vrienden en bekenden. Op de foto hieronder rust ik uit na een welbestede dag van hard werken onder zeer warme omstandigheden. Hartelijke groet vanuit Afrika. En de rest hoor je wel als ik terug ben.

Willem: Lieve Jannie en de kinderen en allen die meeleven via de website. Hier gaat alles goed. Het is een zegen om hier te mogen werken. Wat zijn de mensen dankbaar voor de hulp die wij brengen, al is dit altijd nog te weinig. Kusjes aan Jannie en de kinderen en speciaal aan mijn schatjes Lynn, Stan, Swen, Amber, Tijn en Zoë.

Dirk: Lieve Betsie, Dirk-Jan, Esther, Bart, Simone, Ilse, Kirsten en aanhang en verdere dierbaren. Ik zie het als een zegen dat ik wat kan en mag betekenen voor de mensen hier. De blikken in de ogen van tevreden volwassenen en met name kinderen zijn voor mij een enorme drive om deze missie tot een goed einde te brengen. Jullie betekenen zeer veel voor mij. Schat, ik zal je na terugkomst bijpraten bij een heerlijk glas wijn. Kus en een groet van mij!

Judith: Lieve skattoes op Diek, in Spakenburg, Den Haag en door de rest van Nederland. Alles gaat hier goed! HuibHeupie, nog van harte gefeliciteerd. Henkie, alvast van harte gefeliciteerd. Ik zal eens kijken of ze hier Afrikaanse Whisky verkopen. Ammie, ook alvast gefeliciteerd! Afrikaans tasje? I love you, Dove. Kus aan Mila en Bram! IMU! XXXXXX!!!

Een warme dag Een warme dag Een warme dag Een warme dag Een warme dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch