De shackies!

Na twee dagen vrije tijd en genieten van de natuur in Zuid Afrika, zijn we vandaag weer verder gegaan met onze missie. Met volle tassen met kleding en voedsel, die van het weekend zijn volgestopt, vertrekken we vol goede moed weer naar de bouw. De kinderen waren weer blij ons te zien, we beginnen ondertussen al veel gezichtjes te herkennen.

De bouw loopt op schema, de groepen van kinderwerk en shacks trokken er op uit. De mensen van het kinderwerk zijn, na eerst een bezoek te hebben gebracht aan de begraafplaats waar je ook de armoede ziet, weer aan de slag gegaan. Er werd geknutseld met watten n.a.v. het Bijbelverhaal over het verloren schaap. Hierna werd er o.a. nog touwgetrokken, maar tot grote hilariteit brak het touw toen Andries met een paar jongens de strijd aanging.


Maar het mooiste van de dag waren toch wel de shackbezoeken, hoewel wij daar wel een zwaar hoofd in hadden. Zouden de meiden die ons zouden begeleiden wel op komen dagen? Zowaar na een half uur wachten kwamen ze de hoek om. Met twee zware tassen sleepten we ons door de zonovergoten township. Het meest bijzondere bezoek was bij een oma met 4 kindjes. De shack stelde niet veel voor. Er was 1 bed voor het hele gezin en onze pakketten werden dankbaar aangenomen. Een groep mannen heeft een shack vernieuwd. Deze shack werd binnen gebruikt als een open haard zonder schoorsteen. Hierin leven een vrouw met twee kleine kinderen, alles was pikzwart! Het dak werd helemaal vernieuwd en de oude platen van het dak werden omgedraaid gebruikt voor het herstellen van de wanden. Pikzwart, maar voldaan kwamen de mannen op de bouwplaats terug. Onze dag was met dit alles een gezegende en we kunnen echt zeggen dat onze gebeden zijn verhoord.

Nu nog even snel naar de Choppies om inkopen te doen voor de Hollandse avond…..

Willem: Familie, vrienden en kennissen, hier gaat alles goed. Het is nog steeds indrukwekkend wat we meemaken elke dag. Groetjes!

Marian: De groetjes van mij. Het gaat hier goed met me. Nu je begint te wennen aan de Afrikaanse werkwijze, komt het eind helaas weer dichtbij.

Hennie: Vandaag shackbezoeken gedaan, erg vermoeiend, maar prachtig werk om deze mensen blij te maken met voedsel en kleren en een cadeautje voor de kindjes. Mooi om die blijde gezichtjes te zien. Heel veel liefs en kusjes van (o)ma Hennie.

Ton: Vandaag een super productieve dag gehad met een fantastische groep. Het gas zit er vol op en dat is zeer bevredigend. Groeten aan iedereen in Nederland.

Ineke: Het is heerlijk om hier met elkaar te zijn. Heel veel te doen en te zien! Groetjes aan family en friends en XX voor Roan en Amber.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch