Bijzondere zondag

Vandaag begint wat later dan anders; we hoeven pas om 9:30 weg. De meesten van ons pakken deze kans om lekker uit te slapen. Na een simpel ontbijt (we mochten niet teveel eten) gaan we op pad naar de A.G.S. Kerk van pastor Gert. De dienst werd gehouden in een hele grote kerk met luxe interieur.  Helaas waren er zeer weinig mensen, zonder ons zou de kerk maar voor zo’n 20% vol zitten. Wat een contrast met de dienst van vorige week, waar we in een goed gevuld, krakkemikkig gebouw zaten. Ook hier mochten wij weer “ons” lied “U maakt ons één” (opw. 194) ten gehore brengen.

De preek ging over de talenten die God aan ons geeft en in hoeverre we die ook gebruiken. Hierbij gebruikte hij het voorbeeld van zaadjes die wel vocht moeten krijgen om te kunnen groeien. Zo is het ook met ons, wij hebben Gods woord nodig om te groeien in het geloof en onze talenten ten volle te benutten.

Na de preek werden we uitgenodigd om bij de pastor thuis te eten. Het huis werd helemaal voor ons opengesteld en er werd ons een uitgebreide maaltijd voorgeschoteld; wat een gastvrijheid! Dit was heel indrukwekkend, hier kunnen wij nog wel een puntje aan zuigen!

Na deze fantastische ontvangst, gingen wij door naar Groot Marico, een soort van kunstenaarsdorp. We worden ontvangen door Santa, die ons vertelt over de rivier die vlakbij ligt. Deze is een van de laatste rivieren in Zuid Afrika die nog niet door mijnbouw is vervuild. De bewoners doen er alles aan om de mijncorporaties bij de rivier weg te houden. Er is namelijk veel nikkel in de grond die de mijnco’s willen delven. Santa vertelt dat de bewoners ervaren dat zij als rentmeester voor de natuur moeten zijn en vraagt aan ons om hen in onze gebeden te steunen.

Hierna gaan we met de bus naar de rivier, waarbij we op het laatst een behoorlijk steile afdaling moeten nemen om in het dal waar de rivier stroomt te komen. Beneden komen we aan bij een prachtige locatie die als rustoord wordt gebruikt. Na een kleine rondleiding van Koos langs de rivier komen we aan bij de zwemplaats. Hier hebben een aantal van ons een lekkere verfrissende duik genomen. Het kind komt bij ons boven.

Na het zwemmen gaan we terug naar het rustoord waar een aantal gedichten van de bekende Zuid Afrikaanse schrijver Bosman voor ons wordt gezongen. Hierna nuttigen we hier de avondmaaltijd. Inmiddels begint het te regenen en begonnen we ons af te vragen of we wel met de bus weer omhoog konden komen. Dit is goed gegaan en toen we boven waren wordt er spontaan geklapt voor Hannes de chauffeur. Een uurtje rijden en we komen weer bij Shalom aan na een zeer enerverende dag.

Henk: Beste Annie en kinderen, ik ben ver van jullie weg en toch voel ik jullie heel dicht bij mij. Veel liefs.

Tanis; Dag lieve mensen, bedankt voor jullie berichten. Zeer fijn om te lezen en Saffie; ik heb nog steeds geen Jakhals gezien! Ik hou van jullie!!!!

JanK: Hallo allemaal vandaag heb ik me één gevoeld met de natuur. Heerlijk gezwommen in de rivier. Het is leuk om jullie berichtjes te lezen. Morgen weer een gewone werkdag. Ik hou van jullie.

Marion; Hoi lieverds, bijzondere dienst in de kerk. Ik ben trots op jullie dat het bij jullie goed gaat. Veel liefs.

Doris; Sietske, gefeliciteerd met Lindford en leuk dat jullie ons volgen. Denise, doe de groeten aan iedereen. Veel liefs.

Joke; Fijne dag gehad hier in Afrika en geniet nog steeds. Groetjes aan allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch