Ge-Hannes rond Pilanesberg

Als je in Afrika bent moet je natuurlijk ook op safari. Deze ervaring pikken we dan ook graag mee. Onze sterren Alie en Jannie zitten al om 4:00 uur klaar om naar de sterrenhemel te kijken. De rest van de groep wordt met veel herrie om half vijf wakker gemaakt. Hier kan Willem echt van genieten. Om 5:00 vertrekt de bus met als chauffeur onze Hannes. Als we ongeveer 20 minuten onderweg zijn, moeten we omkeren; Hannes is zijn rijbewijs vergeten. Niemand moppert, niemand klaagt, we laten het over ons heen komen. Het is overigens veel te vroeg om te mopperen.

Om kwart voor zeven naderen wij het natuurreservaat, Pilanesberg. Al snel zien we de eerste dieren: olifanten of toch neushoorns? We discussiëren hier korte tijd over, uiteindelijk blijken het neushoorns te zijn. Verder zien we o.a. olifanten en overstekende giraffes (op zijn Afrikaans kameelpaarden). Het is allemaal indrukwekkend. Wij lijken wel een stel Japanners, zoveel foto’s worden er gemaakt. Bij een plas aangekomen zien we een 4 meter lange krokodil. In diezelfde plas dobbert een familie nijlpaarden. Ze genieten van de Afrikaanse zon en het frisse water. We zien nog veel meer dieren hoor: wildebeesten, springbokken (impala’s), schildpadden, verschillende soorten vogels, parelhoenders, zebra’s, koedoes, witte reigers en nog veel meer.

We nemen een break in het centrum van de Pilanesberg. Daar drinken we wat en eten we een ijsje. Dit duurt ongeveer een klein halfuurtje. We hebben haast, want er is een groep leeuwen gespot. Allemaal stappen we vlug de bus in en Hannes start de bus. We worden echter tegengehouden door een dame. Wat blijkt? We hebben een lekke band. Dit zorgt natuurlijk voor oponthoud. Dit oponthoud blijkt later wel twee en een half uur te duren. Dit komt omdat de wieldopsleutel niet in de bus ligt en helemaal uit Koster moet komen. Nou ja, niets aan te doen. We picknicken tussen het wild en houden deze keer een goede-middag-gesprek. We slapen wat en praten wat.

Uiteindelijk vertrekken we richting de uitgang van het park. Daar kopen we nog wat souvenirs. Het afdingen is ons op het lijf geschreven. Jan van M. en Alie zorgen ervoor dat de verkoper niet al te vrolijk meer kijkt. Ze gaan naar huis met twee arken vol met beesten voor een derde van de vraagprijs. Ze begonnen zich bijna te schamen. We vertrekken naar Rustenburg om nog wat inkopen te doen. We komen terecht in een megagroot winkelcentrum, dus die inkopen gaan wel lukken. Als we thuis aangekomen zijn, rusten we nog een beetje en nuttigen wij ons diner op de veranda. Dit smaakt heerlijk, maar het smaakt nog lekkerder in de wetenschap dat het in Nederland gevroren heeft.
Elbert: vandaag geen kinderwerk dat heb ik gemist vindt het kinderwerk erg leuk groetjes aan iedereen daar.

Jan van M.: Na een week van veel indrukken, hard werken en voldoening vandaag een geweldige safari gehad. W, S, M, en Fl fijn om jullie weer even tel. te hebben gesproken. Groet en liefs uit Afrika.

Jannie: Hallo allemaal ik hou van jullie allemaal ik mis jullie, nu toch nog een leuke foto van mij met de lieve kindjes, liefs uit Afrika.

Alie: Het was een indrukwekkende week. Mis jullie wel. Bedankt voor jullie berichtjes doet mij erg goed. Liefs en kusjes voor iedereen.

Jolanda: Bedankt voor jullie berichtjes. Dit vind ik erg leuk! Heb al een aantal keer Carcassonne gespeeld-> het leverde me alleen maar vijanden op. De lucht is hier vaak supermooi. Het is genieten!

Andries: Huib en Henk nog/alvast van harte! Martsie, Lubbert mist je hoor, doe rustig aan! Lieve collega’s en toppers van Eemdijk, de groeten. Veel liefs voor Gerda en de kids en mama en de rest van de familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch