De dag van de Hollandse avond

De dag begint met het zingen voor Henk, hij is vandaag 58 geworden. Natuurlijk hadden we eerst de boel versierd met ballonnen en slingers. Na de goedemorgengesprekken en het stevige Afrikaanse ontbijt vertrekt de bus naar Borolelo. We worden weer opgewacht door de kinderen van de crèche. De groep wordt verdeeld in shackrepair, kinderwerk en de bouw. Alie, Joke en Janny zijn op Shalom achtergebleven om de voorbereidingen te treffen voor de Hollandse avond. Zij maken het eten klaar voor de ruim 50 gasten die vanavond ons Hollands feestje meevieren.

De kinderwerkers zijn eerst op pad geweest naar een lagere school. De gebouwen zien er goed uit, het schoolplein ligt er keurig bij. Hier wordt gewerkt aan de toekomst van Afrika.  Het kinderwerk zelf start met een gebed en daarna gaan we de Township in om de kinderen te verzamelen. Andries vertelt het verhaal van Krummel. Krummel is een rups die zich niet speciaal voelt. Toch is Krummel voor God bijzonder. We hebben verteld dat de kinderen ook speciaal zijn in de ogen van God. De kinderen maken een hoofdtooi die zij hebben versierd met plakkertjes. Het was heerlijk rustig; de kinderen werken geconcentreerd. Daarna zingen en spelen we. ’s Middags krijgen de kinderen een verhaal van Lizo te horen en ze krijgen van een ballon gemaakte pet.

Op de bouw worden de laatste kozijnen en hekwerken in de verf gezet. Ook de tegelvloeren in de toiletten zijn zo goed als klaar. Daarnaast wordt er vooral veel opgeruimd en geveegd voor de Hollandse avond. Er worden vlaggetjes en ballonnen opgehangen.

Door de shackrepairgroep worden er kleine reparaties verricht aan de meest verrotte shacks, wat een armoede. Ook worden er voedsel- en kledingpakketten uitgedeeld. Wat een mooi en gezegend werk.
De Hollandse avond was erg gezellig met veel mensen die met de bouw van de crèche te maken hebben. Het eten was geweldig, we hebben ons buikje rond gegeten. We genoten tenslotte van de pannenkoeken met ijs. Al met al was het een zeer geslaagde avond.

Jan van M: Lieve Willy, Sander, Mirthe, Floortje, familie en vrienden een groet uit zonnig Afrika. Bedankt voor jullie lieve en leuke reacties en tot gauw in Nederland.

Elbert: Ik mocht gelukkig kinderwerk doen. Daar was ik heel blij mee. De groetjes aan iedereen in Holland.

Andries: Lieve Gerda, Lotte, Huub, Daan en Floortje. Dikke kus van mij, nog even en dan kan ik jullie weer lastigvallen, hahaha. Groeten aan de schaapjes van Groep 7 en 8, JTAMRED en M en de rest van de school van Eemdijk. Dank voor jullie lieve reacties.

Alie: Lieve allemaal. Heel dubbel, wil graag naar huis, verlang jullie allemaal weer te zien, maar wil ook graag blijven. Bedankt voor jullie reacties de afgelopen weken, heeft me goed gedaan. Tot zaterdag!!!!

Janny: Hey lieve allemaal ik kom bijna thuis ik mis jullie maar wil ook graag ons werk afmaken ik hou van jullie tot zaterdag lieve Hip

Jolanda: TD: ik was volledig relax. Ff slapen en ik kon er weer een paar uur tegen. P: is je knie nog steeds een olifant? Iedereen noemt me soepkip, maar er komen geen berichten meer van je… 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch