Wasdag in Borolelo

Dagverslag 21 februari

Steeds meer  weten de jongeren een verschil te brengen in het township. De andere manier van metselen geeft een terugkerend Afrika gevoel dat de we ondanks foute touwtjes en schuine profielen toch nog 3 steens kunnen opmetselen.  In  de middag beleven we bij shackrepair weer een dieptepunt, als we een shack vinden waar 9 mensen in leven. We besluiten om het geld dat we van de scholen als extra hebben meegekregen te gebruiken om deze geheel nieuw op te bouwen. Vandaag  hebben we nog alle kleding van de mensen gewassen en voor hen opgehangen. Aan het aan elkaar geknoopte touw wappert het zo goed als schone wasgoed al snel aan de lijn.


Morgen hopen we de mensen een nieuwe toekomst te geven door een nieuwe shack voor ze te bouwen van golfplaten en palen. We sluiten deze dag af met een bezoek aan een begraafplaats waar de jongeren met elkaar hun ervaringen delen.

Thuis op Shalom genieten we met elkaar  van een diner bij kaarslicht (omdat de elektriciteit was uitgevallen) en laten we het onweer over ons heen gaan. Nog  maar een dag om te werken, we zijn inmiddels aan het aftellen,  tot gauw!

Albert: Lieve mensen, allereerst super bedankt allemaal voor de lieve berichtjes elke dag weer. Hou van jullie! Met mij gaat alles goed en ik geniet heel erg! Maartje, fijn dat SW zo leuk was! Tot vrijdag! Mis je lief! X Albert

Jan: Ik wist niet dat ik vandaag weer wat mocht neerzetten maar Iris gefeliciteerd nog een x met ons jaartje!  En Lars dat heb je goed geregeld, opa metselen gaat prima. En thuis tot vrijdag  xxx

Shanice: Hallo! Vandaag weer lekker gebouwd! Mama ani, heel veel plezier!!  Mom&Dad, OMG vet goed van de SAT en groetjes van Marije!! Lennie,  dikke knuffel en lekkere Jura!  Mymmy, ik mis je en jammer van asics! Tom, dikke vette zoen! Hou veel  van jullie allemaal! Tot vrijdag!

Janita: Lieve thuis, opa, oma’s, de rest en Niek. Vandaag weer heerlijk gebouwd. Morgen het laatste dagje en dan moeten we alweer naar huis.. dikke knuffel terug Niek! Heel veel liefs

Gerrita: HET REGENT!!! (verder was het hier steeds heerlijk weer hoor) Het is echt geweldig hier! Dikke liefs voor thuis en Arjen, voor jou een dikke knuffel met heeeeeeeel veeeeeel liefde. Ik mis je! Tot vrijdag!

Lisette: Hee iedereen thuis, ik heb vandaag voor het eerst shackrepair gedaan en dat was een hele belevenis. Nu heb ik nog meer zin jullie te spreken.. Bedankt voor jullie berichtjes en dikke kus aan thuis, corne en veraly ik hb r zin in

Yvonne: Het regent en de stroom is uitgevallen, dus we zitten gezellig in het donker, morgen de laatste werkdag. Dan delen we al onze kinderspullen en knuffels uit aan de kinderen.Inpakken wordt nog een hele toer. Het is overal zo’n bende.

Julie: Lieve paps en mams, broertjes lief, omi’s en opa en meer, super dat jullie zo fanatiek posten. Morgen laatste dagje op de bouw, nog even er tegenaan. Donderdag inkopen voor jullie doen op de markt. Liefs, knuffel voor Steef.

Marije: Lieve allemaal, nog steeds super hier, maar ook veel zin om jullie weer te knuffelen. Jur, kom je ook? Coentje, iedereen is jaloers op mij; je reacties zijn zo lief! En mama.. Zet de uitslag van de AVAG maar op de blog. Kan echt niet meer wachten. Dikke smakkerd voor allen!

Iris: Lieve allemaal! Hoe is het met jullie? Al zin om me te zien? Ik heb zin om jullie te knuffelen hoor! Ik maak veel mee hier, en mam, het doet me vanbinnen heel veel! De zwarte kerk was echt heel gaaf, ik ga nog een keer terug hoor, met jullie allemaal oké? Heel veel liefs ik hou echt van jullie!

Regina: Lieve mensen, weer een berichtje! Ik lees jullie reacties meestal pas de volgende dag ’s avonds dus kan er nog niet op reageren. Maar iedereen bedankt. Ook Ruud, Hennie en de lieve familie uit Ede. Ik heb gister leren metselen, hilarisch toch? Ben vandaag wel erg verbrand! Dikke kus voor mam.

Jessica: Dag lieve allemaal. Al weer een kort berichtje van mij. Ik mis jullie wel maar de twee weken vliegen voor bij omdat ik het zo naar me zin heb en het lekkere weer is . Nog 2 dagen en dan ben ik weer in het koude Nederland. Ik hou van jullie liefs.

Ellen: Hee lieve allemaal! Het regent hier gewoon! En in Nederland? Vandaag heb ik de hele dag gemetseld! Hoe was carnaval? Wat leuk dat oma ook heeft gereageerd! Ik hou van jullie, tot vrijdag! En kev, nog veel succes met je drukke werkweek, je kan ‘t! ik hou van je <3

Marc: Hoi allemaal! Vandaag heb ik shackrepair gedaan, was weer erg mooi. Smiddags nog even kruiwagentjes gereden op de bouw. Morgen, de laatste werkdag ga ik ook nog even lekker bouwen! En dan moeten we al weer naar huis. Heb zin om jullie allemaal weer te zien :). Joska, Heb je lekker geskied vandaag? Kusje

Linde: Hallo iedereen ! Vandaag heb ik weer gebouwd, ik voel de spieren al opkomen 😉 Ben nu wel aan het vervellen (geen commentaar meneer Janssen!). Kan niet geloven dat ik over 2 daagjes alweer in mijn eigen bed lig. Vind het aan de ene kant wel fijn, maar ik ga het hier wel missen denk ik. Xxkus Linde

Elise: Heehee allemaal! Heb het nog steeds heel erg naar mijn zin, maar vind het nog steeds niet leuk dat ik carnaval heb gemist, drink er nog maar een op mij op de laatste dag! Als ik alles over het weer in Nederland hoor, wil ik al helemaal niet meer terug! Maar toch tot vrijdag! Heel veel liefs

Geanne: Hoi lieve mensen in Nederland! Hier gaat het nog steeds super! Vandaag heb ik shackrepair gedaan. Best heftig, maar ook echt mooi om te zien dat je echt iets kan doen voor die mensen. Ik heb ook je knuffel aan een jongetje gegeven, Willem-Jan. Vrijdag kun je de foto zien! Liefs en knuffels!

Marieke: Hallo allemaal! Het is zo leuk om steeds jullie berichtjes te lezen. Zelfs het laatste nieuws wordt gepost. Hee Marcélia, bijna jarig, hè?! Ik heb er zin in hoor! Morgen nog een dagje bouwen, donderdag naar de zwarte markt en daarna naar huis! Ik kijk er naar uit om jullie weer te zien! Liefs…

Anne Marije: Ha lieve allemaal! Het blijft leuk om jullie reacties te lezen! Vandaag heb ik voor het eerst gemetseld 😉 Het is fijn om te zien dat je echt iets voor de mensen hier kan doen. Morgen laatste werkdag hier, donderdag markt en dan is het helaas voorbij… Simoon, kun jij Liz feliciteren namens mij? Liefs!

Romee: Hallo allemaal! Het kinderwerk vandaag is goed gegaan en de kinderen waren erg lief. Morgen weer een dagje metselen en dan zit het er alweer op met het bouwen! Donderdag gaan we nog naar een markt en een soort museum, en dan naar het vliegveld.. Heb veel leuke foto’s gemaakt hier! Liefs

Babette v. W: Laatste eindjes aan elkaar knopen en nog zoveel mogelijk doen. Shacks zijn erbarmelijk: baby’s bij vuur, overal hele vieze kleding en geen water! Morgen krijgt dit gezin een nieuwe shack! Top! Tot vrijdag, kus!

Marloes: Hee lieve lieve mensen! Deze prachtige en indrukwekkende 2 weken zijn al bijna weer voorbij. Vandaag shackrepair gedaan, shockend, en héél veel VIEZE kleren gewassen ! Rob en Esmé bedankt voor jullie reactie! Pap, mam, broertjes, Raycko, Oma, Jetske, Esmée mis jullie wel  tot snel loveeex

Anne: Hallo lieve mensen. Vandaag gebouwd. Heb voor het eerst gemetseld. Wel grappig om te doen, het schiet al heel snel op. Voor de rest heb ik niet veel zinnigs te melden: de groep is heel fijn, het eten is heerlijk, het weer is geweldig en de kindjes zijn heel lief! Tot vrijdag! X Anne

Marlijn: Allerliefste mensen, gisteren avond vergeten wat te schrijven maar heb zin om jullie weer te zien! Morgen mag ik al het speelgoed gaan uitdelen aan de kinderen, bah de laatste echte dag;( donderdag allemaal souvenirs kopen voor jullie! En Emmy nog gefeliciteerd ! hele dikke kus en knuffel voor iedereen en dankje voor alle reacties!

Bram: Hallo allemaal. Gister ben ik vergeten om nog een berichtje te schrijven. Heb het super naar mijn zin, alleen jammer dat het einde al in zicht is. Morgen de laatste bouwdag en donderdag de dag van vertrek.  Bedankt voor de reacties, tot vrijdag om 10 over 10 op Schiphol. Liefs Bram

Babette: Hee lieve mensen. Baie dankie vor die reacties. Was de carnaval leuk? En was het ook leuk met shanna? Aaah, leuk nieuwe visjes! Morgen ga ik kinderwerk doen. S’avonds bonte avond: een optreden(ik met gitaar) en ik doe met bram, anne en jordi ook nog iets. Tot vrijdag ! xxxxxxx

Meike: Dumela, baie lieve mensen. Hoe gaat het daar? Al een beetje geoefend met de auto lieke? Hoe gaat het met opa en oma? En met d’burg? Ik wil hier eigenlijk niet weg! Ik kom alleen als jullie ook iedere ochtend een eitje bakken en ’s avonds een lekker toetje maken! 🙂 ik mis jullie! En tot snelxxxxxxxx

Jordi: Beste people, weer een berichtje…. Niet veel te melden maar alles gaat nog steeds goed, morgen bonte avond en donderdag dan weer lekker naar home. Is het gelukt met de fam.? Ik hoor het wel, groetjes jord

Mireille: Lieve papa, mama, Marjolein en Jeroen. Morgen heb ik dan eindelijk shackrepair. Het eind komt al aardig in zicht. Wel jammer en ik hoop dat jullie me niet vergeten op te halen 😛 dikke kus van mij:

Wim: Hoi allen… ik denk laat ik weer eens wat schrijven. Denk je dat je alles gehad hebt kom je vandaag bij een shack van twee bij twee waar negen mensen moeten slapen… sommigen moeten dus buiten liggen… ‘k ben blij dat ik heb meegemaakt maar ook erg blij dat ik weer naar huis kan… SEE YOU…

Thomas: Dag lieve mensen, alweer een berichtje van moi. Het is nog steeds super hier, het begint aan het eind van de dag even te regenen steeds dus dat is wel erg lekker, lekker verfrissend na een dag van 30 graden. Ik zou zeggen, tot vrijdag schatjes. Ik kan niet wachten jullie weer te zien, i love you people.

Jetze: In een vergadering van het KLCC (die de bouw initieert in ZA) werd de loftrompet gestoken over de enorme inzet van de jongeren. Mensen uit de township kijken hun ogen uit, zo stevig als ook de meisjes bij de bouw aanpakken. Dat moeten volgende groepen nog maar eens zien te verbeteren! Petje af!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch