Hollandse avond

Vandaag wordt het weer een mooie dag! Op de bouw beginnen we met metselen, bij het kinderwerk versieren we maskers en met shackrepair plaatsen we weer een lamp.

Voor het eerst in twee weken hebben we een Goedemorgen Gesprek in de ochtend in plaats van ‘s middags. Om half 9 vertrekt de bus naar de bouwplaats. Na een kwartiertje spelen met de kinderen van de kleuterschool gaan we echt beginnen. De groep die bouwt begint met metselen en blijft daar de hele ochtend mee zoet.

De kinderwerkgroep gaat naar ‘beneden’ in de township en gaat maskers maken met de kinderen en zingen, dansen en zaklopen.

De groep die shackrepair doet, loopt eerst een heel stuk naar ‘boven’, voordat ze bij de goede shack komen. In de shack wonen vier weeskinderen, het oudste meisje (15) zorgt voor allen. Albert gaat het dak op om de lamp te plaatsen, de rest van de groep gaat de gaten in de shack dichten. Ze delen de knuffels uit en keren terug naar de bouwplaats.

Op de bouwplaats verzorgt Babette de lunch, omdat Jan al bezig is met het eten van vanavond. Na een heerlijke lunch brengt chauffeur Hannes ons naar de primair school, waar we met de kinderen kunnen praten. Hierna gaan ze speciale Afrikaanse liederen voor ons zingen, waaronder het volkslied. Wij brengen het Wilhelmus ten gehore en we vertrekken met z’n allen richting Shalom. Hier gaan we ons voorbereiden op de Hollandse Avond!

Liefs,
de Afrikagangers.

Marc: Hee lieve mensen thuis! Wat leuk om nog steeds van alles van jullie te horen! Ik heb vandaag leren metselen! Superleuk! hoe gaat het skiën joska? kun je het nog een beetje? veel plezier verder! geniet er maar lekker van! kusje

Jordi: Hee, alweer een berichtje, moet niet te veel worden. Vandaag lekker lopen metselen en stenen gesjouwd. Ben al lekker bruin en kerngezond, naja beetje verkouden. Zie ernaar uit iedereen weer te zien. Mam kan je niet regelen dat vrijdag avond wat fam. komt dan kan ik foto’s laten zien en verhaal doen, lekker taartje erbij en frikandellen??

Ellen: Hee lief, hou je t nog vol? Hoe was ‘t in de vipbox bij Vites? Nog wezen kijken bij de optocht of cv toch maar overgeslagen? Succes nog met een paar daagjes werken en dan zie ik je vrijdag eindelijk weer! Ik hou van je! <3 Hee pap,mam & inge; hoe is t carnaval vieren zonder mij ? En heeft het team een prijs gewonnen met de optocht? xx

Geanne: Hoi lieve mensen! Dank jullie wel voor alle leuke reacties! Hier is het echt super! Heel mooi weer en we maken veel mee! Ik heb ook wel zin in vrijdag om 10 uur. Dan zie ik jullie allemaal weer… Maar voorlopig ga ik echt nog lekker genieten! Liefs.

Anne Marije: Hallo lieverds! Het is super hier! Vandaag heb ik shackrepair gedaan, dat was heel bijzonder. Mam, kom wel mee naar Schiphol, hoor… Liz, alvast gefeliciteerd met je verjaardag! Ik heb nog niet echt zin om hier weg te gaan, dus ik ga nog lekker genieten van de kindjes hier! Liefs!

Babette (v. W):  Wat is het toch lekker hier, ik geniet volop. Metselen is mooi om te doen en de kinderen op de primair school waren geweldig. Zijn jullie lekker aan het carnavallen? Luun & Juul, nog een paar nachtjes en mama is weer thuis. Ik mis jullie veel! Dikke kus, Babette/mama

Yvonne: Hallo lieve mensen thuis, het is hier nog steeds geweldig. gisteravond een buitje vandaag weer lekker warm. Het eten is erg lekker en de bouw en kinderwerk gaan prima. Leuk al die enthousiaste kindertjes die het leuk vinden om te spelen met ons. Ik ga zeker nog een keer terug dan weten jullie dat maar vast. Groetjes van mij.

Jan: Lieve lieve iris gefeliciteerd met ons jaartje samen, op naar de volgende! Is het nog beetje uit te houden in Nederland? Maar nu naar de andere lui bedankt voor alle reacties, leuk om allemaal te lezen. Hoe is het thuis? En wil iemand even uitslagen eredivisie doorgeven? Alle wedstrijden? 🙂 En staan vrijdag frikandellen en patat klaar?

Lisette: Hee schatjes! Hoe is het in Holland? nog vol te houden zonder mij? Zeg even tegen mam dat ze rustig aan gaat doen;) Corne.. feliciteer je vader even van mij! hebben je ouders het leuk gehad? Ik mis je liefje! En iedereen thuis natuurlijk ook.. tot vrijdag! Dikke dikke kus van mij en ps: neem me mobiel mee

Marloes: Hee lieve mensen thuis! Nog maar 3 dagen hier.. wat vliegt de tijd zeg. Heb het echt enorm naar mn zin, maar ben nog steeds verkouden.. Verder alles prima! Hoe vonden jullie de foto’s van de safari? De dieren waren echt top! Blijf de laatste dagen nog wel reageren hoor! Mis jullie wel.. maar tot vrijdag allemaal. xx en speciaal aan Raycko!

Anouska: Lieve allemaal. Vandaag heb ik op de bouw gewerkt. We konden beginnen met metselen wat ik erg leuk vind om te doen. Morgen ga ik PET-flessen plaatsen in shacks. Elke morgen worden we enthousiast begroet door de kinderen. Echt super! Met mij gaat alles hier prima en ik heb het nog erg naar mijn zin. Liefs Anouska.

Mireille: Lieve papa,mama, Marjolein en Jeroen. Het is echt leuk, lekker warm weer. Ik heb erg zin in het shackrepair dit heb ik namelijk nog niet gedaan. Zijn er nog bijzondere dingen gebeurd thuis? Ik hoor het wel 😉 Trouwens Marjolein je bent een echt doorzetter elke ochtend fietsen terwijl je was gevallen groetjes en dikke kus van mij.

Anne: Hallo lieve mensen. Het is zo leuk hier! En zo warm ook, hihi. De bouw is best zwaar, maar wel te doen. Alle kindjes zijn zo ontzettend lief! Ze willen alleen maar knuffelen en spelen. Echt geweldig. Heb totaal geen heimwee. De groep is echt heel leuk en hecht. Nog even genieten deze 3 daagjes… Stijn, kom je dit weekend thuis? Liefs Anne

Linde: Hallo carnvalvierders! Vandaag heb ik lekker met de kinderen gespeeld, zo lief zijn ze. Beetje verslavend zelfs (a) Vanavond lekker de Hollandse Avond, dat beschouw ik maar als carnaval. Over 4 nachtjes ben ik ook alweer thuis, benieuwd naar jullie verhalen over carnaval 😉 Mam, pa, peter&max, mis jullie! Tot vrijdag <3 xxkus Linde

Iris: Lieve allemaal! Het blijft genieten, maar ik mis jullie steeds meer. Nog 4 nachtjes en dan verwacht ik jullie op Schiphol 🙂 Jullie berichtjes doen me heel goed, superlief! Aron: Coldplay & Rihanna luister ik steeds! Marith: ik tel ook nachtjes! Heid: super van je 7 voor gs! Bas: ik hou van je! En van de rest ook heel erg veel, elke dag meer! XXX

Romee: Lieve allemaal, het is super hier! Het is elke dag heel lekker weer. Vandaag heb ik op de bouw gewerkt en morgen ga ik kinderwerk doen. Nog maar 3 dagen en dan gaan we alweer naar huis. (P.s marrit, de skippyballen zijn nog niet getest haha) mis jullie thuis allemaal wel heel erg! tot vrijdag en anders tot snel! liefs

Meike: Lieve festbeesten van mij! hoe gaat het daar? leuke carnaval? ik ben zoooo benieuwd naar de foto’s! hier is het super. lekker weer, de groep is super leuk en gezellig! heb het iedere dag meer nar mijn zin. jammer dat het nog maar 3 daagjes zijn. maar ben ook blij om jullie weer te zien! de reacties zijn super! blijven doen! totsnelxxxxxxx

Babette: Lieve allemaal, ik geniet steeds van jullie reacties ! Erg leuk. De safari was echt geweldig en de zwarte kerk ook. Lekker geswingt. Hoe is het in de straat? En met ons restaurant, haha kunnen we die niet houden? Helaas nog maar 4 nachtjes hier, maar dan zie ik jullie ook weer! ik houd van jullie xxxxx

Elise: Hee lieve mensen! ik denk dat ik hier blijf:) pap en mam, misschien een idee om in de zomer hier op vakantie te gaan? voor de rest heeeel veel plezier met carnaval en ik hoop op nog heel veel lieve reacties, aangezien ik morgen weer kinderwerk ga doen en woensdag shack repair, heel veel liefs!!XX

Shanice: Lieve mensen thuis! Ik verlang wel naar het moment dat ik thuis ben, maar tegelijkertijd zou ik ook wel heel graag wat langer willen blijven! Hoe gaat het met mijn teampie? My, blijf van mijn kleding af en Mam, ik hou van je ook al plaats je genante reacties. Ik mis jullie allemaal en i love you Tom! en van de rest natuurlijk ook;) joejoeeee

Janita: Lieve mensen thuis! Ik wordt elke dag weer spontaan blij als ik al jullie reacties lees! Echt super! Het is hier echt heel leuk en gezellig, maar ik mis jullie ook wel een beetje.. Tot vrijdag en blijven reageren allemaal! Liefs XX

Regina: Lieve mensen thuis, het is hier echt ontzettend leuk! Mam, ik heb al ruim 600 foto’s gemaakt, het is zeker geen probleem om hem mee te nemen. Niels, hoe was carnaval? Echt jammer dat ik het heb gemist maar volgend jaar beter. Ik had deze reis zeker niet willen missen 🙂 En ik ben heeeel benieuwd wat je in je auto vond? Liefs xxx

Gerrita: Lieve thuis, het is hier super! Thuis zal ik veel te vertellen hebben! Arjen, van wie had je verjaardagen? En wat bedoel je met ford dextra? En vind je het goed als ik je werkbroek hier laat? (kapot en vies) Love you! Tot vrijdag, ik mis je!! Dikke kus voor iedereen in het koude Nederland vanuit het warme Zuid-Afrika! xxxxxxxxxxxxx

Rooswitha: Lieve vrienden famillie enzovoort, hier gaat alles helemaal goed ! de laatste daagjes afrika gaan in en het is dus wel balen dat je dit mooie land over een paar daagjes moet gaan missen! maar ik mis nederland ook wel een beetje dus heb ook wel weer zin om iedereen te zien ! tot snel  kusjes roos

Julie:
Lieve mensen daar in het verre Ziller Tal, vreselijk als ik eraan denk dat jullie lekker van de berg afsuizen, ik mag natuurlijk ook niet klagen. Vandaag was wel weer een heftig dagje. Ik begin nu toch wel een beetje uit te zien naar het Schiphol-momentje. Viel spass in Oostenrijk en Steef een dikke kus voor jou. Luvv from South-Africa

Jessica: Lieve allemaal thuis. Al weer een kort berichtje van mij. Ik heb het nog steeds super naar me zin en het is echt heerlijk weer hier. we zijn vandaag al begonnen aan het metselen dus we gaan hard met de bouw. tot over een paar dagen. Ik hou van je mam en me lieve vriendinnetjes.

Thomas: Dag lieve mensen in het mooiste Barneveld en omstreken, ik kijk uit naar m’n terugkomst maar ook weer niet. Ik mis jullie allemaal heel erg maar het is hier zo mooi! Ik kan niet wachten tot ik de foto’s allemaal kan laten zien. Mamsie, Papsie, Mathijs, Stefan, Tessa, Angela, O&O&O, blijf reacties plaatsen! Ik hou van jullie!

Julia: Hoi lieve mensen, vandaag heb ik op de bouw gewerkt en heb leren metselen (Heb opa’s talent denk ik). Morgen ga ik weer kinderwerk doen. Het is hier nog steeds heel erg leuk maar kijk er naar uit om jullie weer te zien. Ideetje: frikandellen, kroketten en patat + heel veel drop voor vrijdagavond?? Dikke kus uit het warme Zuid-Afrika

Lotte: Hee lieve thuisblijvers! Is de carnaval een beetje te overleven zonder mij? Hier is het nog steeds super! Vandaag weer hard gewerkt op de bouw, nog 3 daagjes en dan zit het er al weer op 🙁 had best nog even willen blijven maar heb ook wel zin om jullie vrijdag weer te zien! HELE DIKKE KUS ps: Celine is het gelukt met boeken(betalen)?

Marije: Lieve schatten thuis, het is nog steeds fantastisch hier! Hollandse avond gaat bijna beginnen. Hoe is jullie vakantie? Jur, gefeliciteerd met je theorie! Opa, nog gefeliciteerd met je verjaardag. Coen, ik hou van je! Tot vrijdag en een hele dikke smak voor iedereen! (Ook voor Puk) Ps. Schat, zullen we nog een keer samen terug?

Henk: Hallo! Hoe gaat het met jullie daar in het koude Holland? Wij zitten hier lekker met een graadje of 25 ‘s avonds :-D. Verder gaat het hier super! Het voelt weer als thuis hier. Ben benieuwd hoe ver we de bouw kunnen afkrijgen… Gean en Jasper, ik hou van jullie en mis jullie! Tot donderdag!

Lydia: Hallo allemaal, de Hollandse avond was geweldig, 110 mensen! Nog maar een paar dagen… Maar ook fijn om jullie allemaal weer te zien, groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch