Say Hallelujah

Dagverslag zondag 19 februari 2012

Vandaag kunnen we heerlijk uitslapen. Pas om 07.30 uur komt Jan ons wakker maken. Na een lekker ontbijtje (o.a. een geroosterd broodje kaas met ei) stappen we in de bus. Rond 10.00 uur komen we in Rietfontein aan. Waar iedereen al de hele week naar uit zat te kijken gaan we dan eindelijk meemaken, de zwarte kerkdienst: hallelujah.

De Word of Faith Fellowship geeft haar diensten in een klein gebouwtje midden in het dorpje Rietfontein. We lopen met z’n allen naar binnen en worden hartelijk welkom geheten in het bijzonder door een gezellige tante die iedereen de hand schudt. We voelen ons meteen helemaal thuis tussen al deze gastvrije mensen! De kerkdienst begint met het uitbundig zingen van liederen. Terwijl iedereen al vol in de stemming is en vrolijk aan het dansen is, komen er nog allemaal mensen van de band binnen. Heel leuk dat iedereen zo binnen kan komen lopen midden in de dienst. Zelf zingen we als groep ook nog twee liederen: Reaga tempele en We shall overcome.

Als de kerkdienst afgelopen is, worden we even vriendelijk uitgezwaaid als we verwelkomd werden. Na een uurtje rijden in de bus komen we terug op Shalom waar de lunch al klaarstaat. Truia en Willemien hebben een warme maaltijd voor ons gemaakt. Zoals altijd smaakt het weer heerlijk!

‘s Middags hebben we vrije tijd. Niets moet en bijna alles mag. Sommige mensen gaan even bijslapen en anderen gaan zwemmen. Weer anderen gaan gezellig spelletjes doen of lekker lezen. Aan het eind van de middag begint het te regenen. Een beetje afkoeling is wel lekker! Ook het avondeten smaakt weer prima. We komen hier niks tekort: oom Koos en tante Willemien zorgen goed voor ons!

Het is goed dat we vandaag rustig aan konden doen, want morgen moeten we weer hard aan de slag. Morgenavond hebben we de Hollandse Avond waarvoor alle mensen die we de afgelopen week hebben ontmoet, zijn uitgenodigd. We kijken ernaar uit!

Jordi:
Lieve iedereen, ik heb zoveel moois gezien en mee gemaakt. Toen ik vandaag in de kerk aan het genieten was van de gospel had ik ook wel heimwee. Ik had pap zo graag mee zien lopen. Toch heb ik het naar men zin. Hoe is het gegaan met de optocht? Ik mis iedereen toch wel en vind de reacties fijn om te lezen. Tot vrijdag!

Anne Marije:
Lieve allemaal, de afgelopen dagen waren weer fantastisch! De safari was gaaf, maar ook de kerkdienst van vandaag was super. Lekker uitbundig! Ik geniet hier echt heel erg en wil nog lang niet naar huis… 😉 Ger, ik gebruik je boekje elke dag! Bedankt voor al jullie reacties, het is echt leuk om te lezen! Tot vrijdag! Liefs & dikke knuffel!

Jessica:
Lieve allemaal, ik heb het hier echt super naar m’n zin en de dagen vliegen voor bij. Het weekend hebben we rustig aan gedaan. De verhalen zal ik thuis uitgebreid vertellen. Ik vind de reacties echt super leuk om te lezen en Lieve vriendinnetjes hoe was het zater dag avond? Dikke kus voor moeders en me lieve vriendinnetjes.

Anouska:
Dumela (hallo)! We maken hier veel indrukwekkende dingen mee. De kerkdienst was ook weer erg gaaf! Echt puur genieten allemaal! Erg bedankt voor al jullie reacties, ik kijk er elke dag naar uit. Ik begin jullie nou ook allemaal wel een beetje te missen… Maar ik heb nog veel zin in de komende week en ik zie jullie vrijdag weer! Liefs Anouska

Jan:
Een bijzondere dag, ook een prachtige dag. De jongeren mogen de vrede die in de kerk heerst ervaren en samen delen. Ik heb er ook van genoten. Steeds opnieuw een geweldige ervaring zo’n dienst. Ik geniet,ook omdat zij genieten.

Lotte:
Hee lieve allemaal! Hoe is het daar? Hier gaat alles goed, echt genieten! We hebben echt al heel veel gezien en meegemaakt en ik kan niet wachten om het allemaal te vertellen! En is de carnaval goed begonnen? Ik mis het toch wel een beetje, maar het is hier ook leuk versierd! Het is ook trouwens heel fijn om alle  jullie reacties te lezen! Hele dikke kus

Jetze:
Een mooie rustdag. De laatste hand gelegd aan de workshop voor de kleuterteachers morgen. Een tukkie gedaan, want de nachten zijn vaak kort. De groep is een geweldige belevenis zoals altijd. De nieuwe week in. Vrienden, familie en bekenden, het ga jullie goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch