Een dag van afscheid

Dagverslag 22 februari

Shack repair
Vandaag weer het township in geweest. Het liep vandaag wel iets anders dan gepland. We zouden een nieuwe shack neerzetten maar te elfder ure zaten waren een paar noodzakelijke dingen niet aanwezig. We raken daar al een beetje aan gewend “ach dit is Afrika”, het accepteren blijft wel heel moeilijk.


Met goede moed zijn we weer een paar shacks opgekropen om er licht in te brengen. Het blijft confronterend dat mensen die niks hebben blij kunnen zijn met een pet fles in hun dak en een voedselpakket. Toen we bij de eerste shack vertrokken zei de oude oma:  “ek és baie dankbaar, die Here zal jullie zegenen” Een opmerking van één van ons was: Hoe kan dit nou ze heeft niets en toch is ze blij en geeft ons de zegen mee…. Gaaf dat dit gebeurt maar ik snap het niet ik zou denk ik nooit meer blij kunnen zijn in zo’n situatie…. Wat een vertrouwen hebben ze…

Bouw
De bouw ging vandaag weer lekker. We hebben hard gewerkt het metselwerk van de fundering af te krijgen en we hebben dit ook af gekregen! Hierna zijn we verder gegaan met het gelijk maken en stampen van de grond in de fundering, zodat Bushman volgende week kan beginnen met het storten van de vloer.  Aan het einde van de werkdag hebben we de officiële afsluiting van de bouw gehad. Dit was een klein feestje! Iedereen was blij dat we zulke grote vorderingen gemaakt hebben. De volgende groep kan goed voortbouwen op ons fundament!

Kinderwerk
Vandaag hebben we een halve dag kinderwerk gedaan.  We zijn op een plek geweest waar we  de afgelopen weken al vaker zijn geweest. De kinderen kennen ons daar al goed en zodra ze ons zien komen ze al aanrennen. We hebben een vlieger met ze geknutseld, gezongen, Bijbelverhaal verteld en spelletjes gedaan.  Aan het eind van de ochtend hebben we alle kinderen een knuffelbeestje gegeven uit onze ruime voorraad, geweldig om te zien hoe blij ze ermee waren! Daarna hebben we afscheid van ze genomen en gezwaaid en geknuffeld, waarna we ook nog een rondje langs de shacks hebben gelopen om daar aan kinderen de knuffels uit te delen. Een mooie afsluiting van ons kinderwerk, al die blije gezichtjes, daar hebben we het voor gedaan!

Afsluitend,

Ons laatste verslag. Het werk is gedaan. Er is een mega job gedaan maar het belangrijkste was het werk op de straat voor de kinderen van het Township. We mochten werkelijk perspectief laten zien op de gezichten van de kinderen. Vandaag gingen de jongeren ook hun sleutelhangers weggeven en zo hun gezicht met de een glimlach achterlaten. Jullie mogen ons weer opwachten.  Bij het afscheid vanmiddag op het bouwterrein was het voor iedereen definitief, ons vertrouwde plekje van de afgelopen dagen laten we los en dat was een beetje…..  We gaan de bonte avond (nacht)  in en nemen morgenochtend afscheid van Shalom. Elke stap die we dan gaan doen brengt ons dichter bij huis, maar we hebben wel  een verschil gemaakt. Een enorme rust is over ons gekomen. We vragen jullie om de komende week een beetje geduld met ons te hebben. Afrika Time wordt weer de Nederlandse klok van de dag en das wennen…..

Namens SHIB bedankt voor de liefde die  wij als staf van jullie kinderen mochten ontvangen.

Het ga jullie goed, tot DV vrijdagmorgen op Schiphol, vertrek en aankomsttijden volgen morgenvroeg op deze website.

Jan, Jetze, Lydia, Babette, Henk, Yvonne en Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch