Finish!

We worden ook deze morgen weer om zes uur gewekt door onze lieve ‘ome Jan’. Truija en Willemien doen weer hun best op het ontbijt. Lekkere gebakken eitjes, yoghurt, witte bonen in tomatensaus, koekjes en brood. We zijn inmiddels zo geroutineerd, dat we een half uur eerder kunnen beginnen op de bouw.

Vandaag doen Wim, Babette, Julia, Jordi, Linde, Romee, Jan en Marije shackrepair. Bij de eerste shack brengen we licht door middel van een petfles in het dak. De vrouw, moeder van vier kinderen en zwanger van een tweeling, is HIV besmet. Ze is zichtbaar overvallen door het feit dat er ineens 8 blanke mensen helpen met haar huishouden. Van licht brengen tot de was doen. Bij de tweede shack brengen we ook licht. Hier woont een opa met zijn vier kleinkinderen. Jan en Marije moeten op het dak klimmen, om de fles te plaatsen. Dit is niet makkelijk omdat heel het dak vol ligt met allerlei troep. Maar met onze ervaring en doorzettingsvermogen lukt dit natuurlijk wel!!!

De mensen van het kinderwerk, Yvonne, Elise, Bram, Anouska, Ellen, Lotte, Jessica, Babette, Meike en Marloes, lopen ‘s morgens met de mensen van het shackrepair mee. In de buurt van de gerepareerde shacks starten zij met hun activiteiten. Het halen van de kinderen is eerst lastig. We krijgen echter snel hulp van Abraham, een donkere man, die de buurt kent en op die manier helpt kinderen te werven. We beginnen met het bijbelverhaal over Bartimeus. Daarna zingen we ‘Lees je bijbel, bid elke dag’ en andere liedjes. Net als gisteren knutselen we hoedjes voor de kinderen die ze zelf kunnen versieren met stiften en stickers. Ze krijgen ook ballonnen en daarna gaan we met ze voetballen. We brengen op het eind alle kinderen terug naar hun eigen shack, maar 1 jongetje kan zijn huis niet meer terugvinden. Uiteindelijk vinden wij zijn moeder na drie kwartier terug. Stiekem vinden we dit wel jammer…, we hadden namelijk al plek in onze koffer gereserveerd 😉

Op de bouw boeken we veel vooruitgang vandaag. Voor de middagpauze is het storten van de fundering klaar! Om dit te vieren doen we met zijn allen de polonaise over het uitgeharde beton, zoals te zien op de foto’s. Na de schaft moet het bouwterrein opgeruimd worden. Ook de mensen van het kinderwerk en het shackrepair doen mee. We vegen het gestorte beton schoon en leggen de stenen voor het metselen alvast klaar.

Om half 2 stoppen we met werken en vertrekken we weer naar ‘Shalom’. We hebben deze middag vrij, zodat we weer lekker kunnen zwemmen in het zwembad van Gerhard of gewoon relaxen bij Shalom, alvast wat bijslapen. Dit hebben we ook wel ff nodig want morgen worden we namelijk om 04.00 uur al gewekt!!!

Regina:
Naast veel ellende zie ik ook erg mooie dingen, dus zorgen hoef je niet te maken oma Stomp! Mama, ik lees dat je je niet hoef te vervelen deze twee weken, dat is hartstikke fijn! Ook Marielle en de anderen; bedankt voor jullie reacties, het is zo tof om van jullie te lezen hier. En Niels, mn spierballen winnen het inmiddels van je! Haha. Liefs <3

Tamara:
Het is hier zo mooi! Er is veel tegenstrijdigheid, tussen arm en rijk, maar ook tussen mooi en absoluut afgrijselijk. Het is fijn om te weten dat je iets goeds doet. Er is hier absoluut geen besef van tijd, alhoewel die twee weken van mij best wel twee Afrikaanse weken mogen zijn (een maandje ofzo). Liefs T. P.S. Gewoon blijven reageren!

Marije:
Lieve papa, mama, Jur, Steef, Coen, familie Blaauw, opa’s en oma’s en de rest: het is hier fantastisch! Ik heb inderdaad een nieuwe hobby. De bouw is helemaal mijn ding! Het kinderwerk en het shackrepair zijn wel heftig, maar onwijs mooi. Het is heel fijn om jullie reacties te lezen! Ik mis jullie wel, maar ik heb het ontzettend goed naar mn zin in de groep. Dikke knuffel voor allemaal. Vooral voor mn lieve Steef en Coentje!

Elise:
Heb het zoo naar mijn zin hier, vooral het kinderwerk! Ik had niet verwacht dat ik dat zo leuk zou vinden, alleen die lach die je op hun gezichtjes kunt toveren al! En zelfs de bouw valt wel mee, je weet dat je zo iets voor ze kunt doen waar ze langer dan een dagje wat aan hebben. Ik wil nu al weer terug hierheen, als ik denk aan volgende week.. Iedereen bedankt voor de leuke reacties, hopelijk komen er nog veel meer, maar verwacht nog wel een uitgebreid verslag van alles wat thuis is gebeurd, hoor Leana:) Liefs!

Bram:
Hallo allemaal, het gaat super goed hier. Heerlijk warm weer en vandaag hebben we fundering afgemaakt. Ik vind het leuk om jullie reacties te lezen, heel erg bedankt. Dit weekend wordt super, morgen op safari, zwemmen en naar een winkelcentrum. Zondag gaan we naar de zwarte kerk. Ik heb het super naar mijn zin! , Bram

Julia:
Ik heb het hier echt heel erg naar me zin, vooral het kinderwerk vind ik leuk om te doen, bijzonder om te zien hoe je een verlegen jongentje kan veranderen in een brutaal aapje. Ook komen er erg veel heftige dingen voorbij maar gelukkig kunnen we daar met de groep goed over praten! Heel erg bedankt voor de (lieve) reacties. BLIJVEN DOEN! dikke kus aan iedereen, en luco stiekem mis ik jou ook wel een beetje, heel veel plezier in Oostenrijk, wees voorzichtig op je o zo mooie snowboard!

Wim:
Werken in 30 graden mooi maar wel erg warm.’t Gaat trouwens wel makkelijker als je weet dat het in Nederland hard waait en regent. Het is mooi om “geluk” op gezichten te zien, en dat in een gebied waar wij in Nederland onze fietsen niet zouden neerzetten. Het verschil tussen rijk en arm is soms maar een straat breed. Wonen in een huis van 1 miljoen en dan uitkijken over een 30 shack’s van 20 euro… Verder gaat het erg goed, het zicht blijft alleen om 6 uur op staan is nog steeds geen favoriete hobby maar ach alles went… morgen weer nieuwe dingen: OP SAFARI!!!

Yvonne en Wim
@Anette: Goed te horen dat alles op dit moment er redelijk goed uitziet. Gefeliciteerd daarmee! En je weet het zelf ook al wel: Jij moet hier naartoe om dit te zien… de kindjes wachten op jou.. het is superleuk om dit alles mee te maken, maar wij vinden het gaaf dat je alles volgt en bedankt voor je berichtjes… doet ons goed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch