Safari

Dagverslag zaterdag 18 februari 2012

Om 4 uur uit de veren, zonder ontbijt de bus in op weg naar Pilanesberg, het wildpark. In de bus een banaan tegen de ergste honger, maar niemand die daar een punt van maakt. Alle aandacht voor de omgeving…

De neushoorns, gnoes en kudu’s dienen zich al snel aan. Ook impala’s en steenbokken krijgen we te zien. Op de picknickplaats waar we dan eindelijk ons ontbijt eten zijn prachtige vogels te spotten, we verbazen ons bovendien over de werkelijk enorme lenzen waarmee sommige toeristen aan het fotograferen zijn.

Het is weer een bloedhete dag, de bus wordt een oven en iedereen springt een gat in de lucht als Jan 2 jeeps weet te regelen waar de wind dwars doorheen waait en waarmee we van de hoofdwegen af dwars door het park kunnen rijden. We komen giraffes tegen, verschillende kuddes zebra’s en een enorme olifant, die we even kunnen volgen op zijn zoektocht naar vrouwtjes.

Geen leeuwen, geen nijlpaarden, waterbuffels en natuurlijk ook geen jachtluipaard. Jammer, maar wat we wél hebben gezien is al indrukwekkend genoeg: de prachtige natuur, het uitgestrekte landschap waar al die dieren zomaar in rondlopen, kortom, SUPER!!

Daarna afkoelen in het zwembad en tot slot shoppen in een enorme shopping mall in Rustenburg, een walhalla voor iedereen die houdt van winkelen en grote taartpunten (Jan T en  BabettevW)…

De foto’s bij dit blog zijn van Marloes, de tekst is van Lydia namens de staf.

Morgen weer een nieuwe dag met een bezoek aan de zwarte kerk!

Groetjes van ons allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch