Weer 50 meter beton gestort

Dagverslag donderdag 16 februari 2012.

De dag begint lekker, eigenlijk zouden we om 6 uur wakker gemaakt worden, maar tot onze grote schrik kwam Jan niet opdagen! De waterleiding is kapot! Er zit bovenaan een blokkade en het water loopt niet door. Geen douche, geen……….  Wassen en tandenpoetsen met bekertjes water uit een jerrycan. Gelukkig is het probleem snel verholpen en komt er na 2 uur werk van Koos weer water uit de kraan!

Om 8.05 uur vertrekt de bus naar Borolelo. Bij de bouwplaats aangekomen zijn de bouwers hard aan de slag gegaan, nadat ze een kwartiertje met de kinderen van het schooltje hadden gespeeld. De kinderwerkers vertrekken naar een arme buurt waar we met tien weeskinderen gingen knutselen. Dit was een bijzondere ervaring. Sommige kinderen zijn zo ziek zijn dat ze niet eens kunnen eten. De groep van het shackrepair gaat met de kinderwerkers mee om de shack te verlichten.

‘s Middags zijn de shackrepairders naar een kleine, slechte shack met veel gaten en weinig licht gegaan, om deze te repareren. Het dak bestond uit een stukken takken en steentjes om het stevig te houden. De gaten in de blikkenplaten worden gedicht. Door het plaatsen van twee petflessen wordt licht in deze shack gebracht. Er is een nieuwe balk geplaatst om het dak te verstevigen. Het dak is gerepareerd zodat er geen regen meer naar binnen kan komen. Ook is er gezorgd voor een nieuw bed in de shack. In deze kleine shack wonen wel zes mensen die erg gelukkig zijn met de hulp van onze bouwers!

De bouw is vandaag flink opgeschoten, er is hard doorgewerkt en het resultaat is te zien: weer 50 meter beton gestort. Daardoor kunnen we maandag waarschijnlijk gaan metselen!

‘s Middags hebben de kinderwerkers het druk gehad, met vijftig kinderen zijn er hoedjes gemaakt. Deze hebben de kinderen zelf versierd met stickertjes en plakkertjes.

Vanavond komt dr Neil van Schalkwijk ons inlichten over HIV en Aids. Daarna willen we nog een uurtje bij het kampvuur te kunnen zitten!

Liefs van ons allemaal uit Zuid-Afrika! En blijf allemaal reageren!

Lisette:
Lieve thuis, ik heb echt super veel meegemaakt hier en ik heb zin om het allemaal met jullie te delen! Suus.. als je dit leest gefeliciteerd! En mam.. gaat het allemaal goed met de buik? Redden jullie het thuis allemaal? Ik mis jullie en ook jou Corne! Liefs

Jan:
Lieve Iris jammer van die toets, mag je hem wel herkansen? Hoe is het voor de rest gegaan? Lief gezinnetje hoe is het thuis, en natuurlijk mamsie nog gefeliciteerd 🙂
Hansie! Twente is goed bezig he! Tot de 24e kudde. xxxxlikje

Gerrita:
HAPPY B’DAY ZUS! Iedereen thuis ook gefeliciteerd! Hoe gaat het met jullie? Hier gaat het heerlijk, ik maak heel veel mee! (Gijsella, ook jij nog gefeliciteerd hihi) Inge, mis je ons? Annette, een dikke knuffel voor jou! Lieve Arjen, ik mis je, ik kijk uit naar de 24e (knuffeleee!). Ik geniet van je reacties! 🙂 Liefs!!

Ellen:
Lieve pap,mam&inge, houden jullie het nog een uit zonder mij? Of ben je al aan t genieten pap? Lieve kev, ik hoop dat je je cadeautje voor Valentijn leuk vind! Jou cadeautje is nu echt op! Ik kijk al uit naar de 24ste nog een weekje volhouden! Trouwens mam, t is wel goed als kev blijft slapen he de 24ste? Ik hou van jullie en mis jullie <3

Linde:
Hallo allemaal. bedankt voor de superlieve reacties! Blijf reageren 🙂 Ik ben al lekker verbrand, maar hopelijk word ik nog een beetje bruin en vervel ik niet 😉 Voor iedereen thuis, alvast fijne carnaval! Volgend jaar doe ik weer lekker mee 😉 Mam, pap, piet&max, mis jullie, maar ik zie jullie al over een week! xxkus Linde

Mireille:
Hallo papa,mama, Marjolein en Jeroen. Hoe is ut thuis?? Hier is het geweldig maar dat heb ik gisteren ook al gezegd 😛 vandaag weer lekker gebouwd. We zijn erg opgeschoten maar dat heb je ook kunnen lezen in het verslag. Knuffel van mij 😉

Yvonne:
Lieve allemaal, het gaat super hier, kinderwerk is geweldig, zo mooi om te doen. De sfeer in de groep is fantatisch. We hebben nog maar een week, veel te kort. Tot gauw.Marthe bedankt voor je kinderwerkmap. We hebben er heel veel profijt van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch