[2011aug] Op shackbezoek, of toch niet?!

Om 05.30 uur stapt Frans onze kamer binnen met het inmiddels beroemde woord: “Goedemorgen!” Langzaam ontwaken wij uit een diepe slaap zodat wij om zes uur weer een gezellige GMG kunnen hebben. Ieder groepje gaat naar zijn leider toe voor het GoedeMorgenGesprekje. Enkel het groepje van Gerda (Degenen die dit nu dus schrijven) krijgt met een tegenvaller te maken, Gerda is vannacht ziek geworden en is niet in staat om het gesprek te leiden. Als we klaar zijn met onze gesprekjes zijn we toe aan een overheerlijk ontbijt. Wouter en Cheryl hebben ei en gehakt klaargemaakt. In combinatie met een vers gebakken broodje uit de oven is dit alweer het zoveelste geslaagde gerecht dat ze bereid hebben.

Vandaag is de eerste werkdag van de nieuwe (halve) week. De deadlines komen in zicht en er moet keihard worden gebikkeld. Op de bouw moet het hek worden voorzien van een tweede laag rode verf. Daarnaast moet de vloer in het Iriteleng gebouw verder worden betegeld, nog heel wat kamers te gaan! Eén af en nog zes te gaan, ‘s middags is dat aantal aanzienlijk geslonken en moeten er nog twee getegeld worden, exclusief de grote hal.

Ook wordt er uiteraard weer kinderwerk gedaan. Het is morgen (dinsdag) vrouwendag: Dat betekent dat de leerlingen van alle scholen twee dagen vrij zijn en dus allemaal kunnen komen. Daarom zijn er deze ochtend veel kinderen van verschillende leeftijden. Ze worden op leeftijd gesorteerd en daar worden spellen mee gedaan, er wordt geknutseld en er wordt een Bijbelverhaal verteld.

Bij Antoinette kan er vandaag ook weer gebouwd worden! Vier man sterk vertrekt om het schaduwdak erop te leggen en dit te schilderen. Er is minder werk dan verwacht en dat betekent dat Senne en Mathijs eerder naar de bouw komen, zodat ze de mensen op de bouw kunnen gaan helpen. Bij Antoinette wordt het dak erop gelegd door de drie mannen die er vanaf het begin al bij zijn. Rik vd W en Leanne verven de palen zwart.

Shackrepair wordt vandaag weer geleid door Dirk (baas) en ook vandaag blijkt weer dat het te veel werk is om in één dag te repareren. Op de planning staat dat de helft van de groep op shackbezoek gaat om voedselpakketten uit te delen. Het is op z’n Zuid Afrikaans geregeld: De vrouw die het met Frans geregeld heeft is er niet en heeft de voedselpakketten ook niet geregeld… Dus: Geen shackbezoek voor ons vandaag! Dit betekent wel dat we heel veel kunnen doen op de bouw! We verven, door uitstekende samenwerking van een tiental van ons, de helft van al het hekwerk. Ook de naam van het Itireleng gebouw wordt door Irene en Klarissa op de voorgevel van het gebouw geschilderd.

Hannes (de buschauffeur) arriveert en hij scheurt naar Shalom 2.0 (verblijf Wouter en Cheryl) zodat wij daar snel kunnen douchen omdat wij om vijf uur weer vertrekken. We vertrekken stipt op tijd (een zéér zeldzame gebeurtenis!). Wij zijn namelijk uitgenodigd voor een braai bij de mensen van de “witte” kerk, waar wij vorige week zondag zijn geweest. Onderweg beginnen Koos en Sjoerd een stoeipartij in de bus. Door een klein foutje botsen de twee tegen een raam waardoor dit heel plotseling breekt. Hannes regelt tijdens de braai meteen een nieuwe bus! Wat een geweldige man is het toch! We hebben best wel trek als we daar aankomen, maar we moeten helaas nog even wachten op het eten. Maar er is gelukkig genoeg vlees en natuurlijk de bekende milipap! Ook gaan we volleyballen met de jeugd, al spelen ze het spel wel heel anders dan ons. Morgen is onze één na laatste werkdag. Dat wordt dus hard door werken maar natuurlijk ook nog heel veel lol hebben met elkaar.

Jos: Hee allemaal, dit is alweer mijn laatste berichtje vanuit Zuid-Afrika. De tijd gaat echt veel te snel. Ik heb ondertussen al veel meer dingen gedaan. Zo heb ik shackrepair gedaan, dat was erg leuk en indrukwekkend omdat je dan echt zo’n shack van binnen ziet. Verder heb ik geen hele dag geschilderd, dus ik ben nog steeds geen ervaren schilder, dus jullie hoeven mij niet in te schakelen als er thuis iets geschilderd moet worden 😛 Zie jullie vrijdag!!!

Gerda (Dirk typt):
Hoi! Het gaat steeds beter met me, vandaag (dinsdag) gaat het alweer beter dan gister!! Heel leuk om alle berichtjes te lezen! Het aftellen is nu toch echt begonnen, ben alweer snel in Nederland! Zie jullie dan!

Esther: Lieve iedereen! Nog maar een paar dagen en dan zijn we alweer terug in Nederland. Wat vliegt de tijd zeg! De praise dienst afgelopen zondag was leuk om een keer meegemaakt te hebben! Iets heel anders dan vorige week zondag. Vandaag heb ik de hele dag geverfd, de verf zit nog in mijn haar 😉 Morgen mag ik nog een dagje mee op shackrepair. Fijn dat we nog een paar mensen gelukkig kunnen maken met het repareren van hun shack! Mama, ik wil best de vaatwasmachine inruimen maar ik moet eerst een paar dagen bijslapen 😉 Jelte, eindelijk op vakantie! Geniet ervan, je verdient het! Maar niet bruiner worden dan ik ;)! En ik mis je ook maar over een paar dagen zijn we allebei weer thuis! Kus Esther

Hanneke: Hoi allemaal, bedankt voor de berichtjes, erg leuk! Het is hier nog steeds heel erg leuk, de tijd vliegt echt voorbij… nog maar twee echte werkdagen! Vooral het kinderwerk vind ik echt super! Morgen mag ik eindelijk (als alles goed gaat) naar de shacks. Vrijdag alweer thuis, ik hoop veel van jullie vrijdag/zaterdag nog te zien voordat ik weer weg ga 😉 Liefs

Wilger: Hee daar in het natte Nederland. Het werk zit er alweer bijna op dit is mijn laatste berichtje. Ook al is het winter hier is dfe temperatuur erg aangenaam voor sommige onder ons. Ik geniet echt heel erg van alle werkzaamheden die ik heb kunnen doen, en misschien nog wel meer van de groep met wie we hier zijn. Ik zie jullie snel weer. Greatzz WG

Dirk: Hoiiiiiiiiiiiiiii! Veel te kort allemaal, gaat allemaal veel te snel.. maar ja. Niets aan te doen! Cool dat het huis van die mensen verkocht is! 🙂 Die gassies die kwamen kijken steeds? Leuk leuk! Tot vrijdag! (Delen jullie de kamers van de kinderen, die ik meeneem, in? Zijn er minimaal 3) Doeiiiiiiiiiii!

Tamar: lieve allemaal! Weer bedankt voor de berichtjes! Het is hier nog steeds top! Nog maar 3 daagjes dan ben ik al weer thuis, de tijd gaat veel te snel. Morgen ga ik op shackbezoek, voedselpakketen enzo geven aan de mensen daar. Hoe is het in Oostenrijk? Is het campingweer in Nederland? Tom, hoe is het daar? Snel een internetcafè zoeken want ik mis je berichtjes 😛 Geniet er nog even van, over 5 dagen zie ik je weer 🙂 Een hele dikke kus!

Dirk (BAAS): ATTENTIE! Kan iemand mij ff ophalen vanaf Schiphol? Mag Gerda dan ook ‘n stukkie mee terug –> Naar Barneveld-Noord……….

 

— Helaas opnieuw geen foto’s… Misschien morgen weer. —

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch