[2011aug] Vrouwendag

Vanmorgen staan de mannen om 5 uur (!) op vanwege vrouwendag. We snijden wat brood en zetten een kopje thee, waarna we het geheel serveren op bed. Hier en daar wordt wat verschrikt gereageerd, maar dit wordt al snel goed gemaakt door een live-optreden van DubbelGlas & friends.

We gaan weer op weg naar de bouw, waar we uiteen gaan. De een gaat op shack-repair, de ander gaat tegelen in het Itireleng-gebouw en een derde gaat naar Antoinette.

Vanmiddag gaan we op shackbezoek in Borolelo. Dit gaat in groepjes van 5 samen met een community-worker. Per groepje bezoeken we 2 shacks, waar we een voedselpakket brengen. We komen zelfs nog wat oude bekenden tegen, die we vorig jaar ook zijn tegengekomen! Iedereen is wel redelijk van zijn stuk gebracht door wat we tegenkomen, maar het laat wel een duidelijke indruk achter op de hele groep.

Vanavond hebben we de Hollandse Avond, waar ontzettend veel Afrikanen op af komen! We eten gezellig pannenkoeken en hutspot met worst en sla, met een vlaflip als toetje. Daarna spelen we Ik Hou Van Holland, het welbekende spelletje. Dit is een groot succes, mede door de presentatie van Sjoerd en Rik W. Iedereen deed enthousiast mee, en na deze gezelligheid wordt er nog wat gedronken en wordt er nog van het kampvuur genoten. Het was een mooie avond en iedereen gaat met voldoende indrukken naar bed.

Tim: Sao bohne maguwa, ek is baie lief vir jelle..! baie dankie vir al die berich! nog ffkes en dn bern ik weer terug… terug naar m’n MAMMIEE:D

Louise: Lieve allemaal, het einde komt in zicht, ik zou graag nog even willen blijven. Het shackbezoek was heftig, voor de rest was het een drukke dag. Tot snel, xxxx

Dirk (baas): Hoi! Het gaat allemaal goed hier! Leuke groep en veel werk gedaan! (geschreven door andere Dirk).

Irene: he allemaal, fijn om direct iets praktisch te kunnen doen voor de mensen in shacks! Kon bijna niet mee,ben door mn rug gegaan. Hoop dat vliegen gaat lukken! Hou van jullie!

Rik W.:
Super hier! Jammer dat het er alweer bijna op zit, maar we hebben een gave groep! Bedankt voor alle berichtjes!

Marthe:
Het zit er bijna op :S Maar het was wel super gaaf! Jetze… Ik heb sowieso meer punten 😉 Tot snel! Liefs Marthe

Sjoerd:
Hee lieve iedereen! Zoals jullie lezen hebben we weer toffe dagen gehad, geniet hier enorm! Wil nog wel ff blijven, wil er eigenlijk nog niet bij stilstaan dat het niet zo heel lang meer duurt voordat we teruggaan:S Maar we hebben een ontzettend goede tijd hier, dat is zeker! Hee schatje, denk veel aan je hier joh! Mis je wel een klein beetje;) En ohja, je moet nog ff goed kijken op de site wanneer we terugkomen, volgens mij heb ik het een dag te vroeg gezegd… Zie je snel lieverd, kus!

— Helaas wederom geen foto’s. Morgenvroeg het laatste dagverslag, mét foto’s! —

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch