[2011aug] Aan de slag!

Vandaag is de dag dan echt aangebroken: we mogen aan het werk!

We beginnen vroeg, om half 6 worden we gewekt en hebben om 6 uur met elkaar de eerste GoedeMorgenGesprekjes. Eerst bewonderen we nog de prachtige zonsopgang, echt waanzinnig. Vervolgens stappen we, na wat slaperige gesprekken en een heerlijk ontbijt, in de bus richting township Reagile.

We zullen vandaag in groepen uiteen gaan om zoveel mogelijk te kunnen doen. Zo gaat er een groep bouwen, een groep kinderwerk doen en een groep gaat naar Antoinette. Een vierde groep zou bezig gaan met shackrepair, maar kan hier helaas niet mee aan de slag vanwege de afwezigheid van de materialen. Zij helpen vandaag bij Koos op de bouw.

Het gaat goed, we hebben er lol in met elkaar. En ook de kinderen bij het kinderwerk zijn enthousiast! Gelukkig voor de bouwers komen op de bouw ook heel wat kinderen langslopen, zodat ze hier ook even mee kunnen knuffelen of sjappen. (Zie voor meer informatie over het Sjap-gebaar de pagina ‘Huisstijl‘ – red.) Het weer zit ook niet tegen, men loopt hier in dikke truien en draagt wanten, terwijl wij in T-shirts ons werk doen, heerlijk toch?! Om 15.00 is het tijd om het werk te stoppen, we ruimen op en nemen voor vandaag afscheid van de kinderen. Met z’n allen gaan we terug naar ons verblijf.

De douche moet worden gedeeld, ieder kan max 2 minuten douchen om iedereen warm water te gunnen (voor sommigen is dit inderdaad lastig!!!!). We zullen verzwijgen dat menig vrouw deze tijd in bad vertoeft.. Zo loopt deze eerste werkdag ten einde. Het eten was weer voortreffelijk en het zingen met elkaar na afloop is genieten. Mooi om Gods aanwezigheid hier, zo ver van huis, toch zo duidelijk te voelen!

Leanne: Hey paps en mams! Vandaag eerste dagje op de bouw achter de rug, was vermoeiend maar wel heel gezellig! Heel de groep is trouwens gezellig, ga me de komende twee weken dus prima vermaken (hoeven jullie je daar iig geen zorgen om te maken!) Morgen shackrepair, wordt een heftig dagje waarschijnlijk.. Dikke kus en een knuffel voor Floortje 😉

Thirza: Lieverds! Het is echt heel erg fantastisch om hier te zijn. Eerst erg wennen, maar voel me nu heerlijk op mn plek! We zingen elke dag lekker veel met gitaren en piano, helemaal goed. Trouwens, de natuur is hier echt waan-zinnig! Vanmorgen de zonsopgang bekeken, te mooi. Goed, ik kan veel meer schrijven, maar heb er eigenlijk geen woorden voor. Ik mis jullie wel, maar kom zeker nog niet naar huis! Lekker blijven reageren hoor, is fijn om te lezen hier ;). Dikke hug voor jullie mama, bart, murf en ier! En voor de rest natuurlijk ook, voel je aangesproken ;). Ke a go rata! xxxxx Thirza

Robert: Hee mam, pap, rie en an en anderen! ik ben begenadigd om ook ffkes wat te typen over hoe het hier is! nouja das gewoon in 1 woord: Super! Onwijs leuke, gezellige groep en vandaag de hele dag kleine negertjes om me heen gehad(die overigens frappant genoeg ook zo vechtlustig van me worden;)) mis wel lekker eten, met name patat!(duh) en jullie (duh) zeg adios en tot later, en blijf berichtjes sturen:D

Koos: Hoi papa en mama, ik ben in Afrika..

Marleen: Hee allemaal, thuis in Afrika!! Super om samen te beleven! Genieten! Liefde voor iedereen! Kus Marleen

Peter Smit: Hoihoi, het is hier leuk en gezellig. Zuid-Afrika is echt een heel mooi land, een hele ervaring dus om hier te zijn. Die kinderen in de townships zijn echt geweldig. De meeste vinden het heel leuk om opgetild te worden of aandacht te krijgen. Hopelijk wordt het alleen nog maar leuker. Ik mis Nederland (NOG) niet en de groep is heel leuk. Ik schrijf elke avond een verslag van de dag. Tot snel en bid voor ons!

Fransie: Hoi lieve familie, jullie zijn hier allemaal, maar ik mis jullie toch. Elke ochtend moet ik eerst een kop koffie drinken (echt waar) en aan jullie denken voor ik verder kan. Gelukkig heb ik mijn GMG-groepje die mij erdoorheen sleept. BAIE FIJN. (ik moet erg lachen als Thirza dit typt) Frans zegt zelf: Alle liefs van mij! Hij geniet met volle teugen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch