[2010okt] Een relaxte zondag!

Vannacht hebben we heerlijk geslapen, mede door Jan-Jaap, die, door buiten de kamer met een zaklamp te gaan staan, alle wilde dieren naar buiten lokte. Baie dankie Jan-Jaap!

Vanmorgen om 7.15 opstaan maar de eerste waren er om 6.00 al uit. Nu hadden we gelukkig wel warm water want gisteren was dat nog niet bij ons aangekomen. (zitten ver in Afrika…)
Om 8.00 kregen we ontbijt voorgeschoteld. Kliekjes van de dag ervoor. Truia was al om 5 uur opgestaan om dit voor ons klaar te maken.
Wat het was tja..het was warm met ei en mais en vlees. Was goed te eten!!

Om 8.30 zaten we alweer in de GMG. Vandaag ging het over psalm 23 De Heer is mijn Herder. Elke morgen hebben we deze gesprekjes. Fijn om de dag zo samen met je groepje te beginnen en stil te staan bij het geloof en wat we gaan doen! De bus die ons voor de kerk kwam halen was er om 9.00. Dit was een betere bus dan die we hadden toen we aankwamen. In deze bus konden de ramen wel dicht en ging harder dan 25 km/u de berg op. Daar waren we met z’n allen best blij mee.

De kerk waar we heen gingen was in Swartruggens (NG Kerk) Je kunt wel zeggen hier dat het een blanke kerk is en je zal er dus niet gauw een zwart mens zien. De kerkdienst begon met een voorzanger om de keeltjes wat te smeren!! Toen de dominee kwam, werden we welkom geheten in de gemeente. De kerkdienst was achteraf voor velen niet vreemd. Het leek wel op een dienst zoals in Nederland. Het was bijzonder dat de dominee Psalm 23 voorlas. Wij hebben deze psalm  ‘s ochtends besproken en nu hoorden we de tekst in het Zuid Afrikaans weer in de kerk.

Onder de dienst werden Jan-Jaap en Christian door vele bijzonder liefdevolle ogen aandachtig aanschouwd. Dit schouwspel ging door na de dienst onder het nuttigen van een kopje (aanmaak)koffie. Op dit moment zijn er een aantal jonge dames aan het werk zodat ze de bruidschat van 20 kamelen (pp) kunnen betalen.

Na de dienst werden we uitgenodigd door de gemeente om koffie en thee te komen drinken in de zaal achter de kerk. Dit is bij deze gemeente een gewoonte om samen de kerkdienst op deze manier af te sluiten. Ook werd er dan gelijk gebruik gemaakt om samen met de kinderen in de kerk te zingen en catechese te hebben en het koor ging ook nog zingen.
Er werd veel op die zondag georganiseerd, het was duidelijk waarom….sommige mensen moesten wel dik 100 km rijden om naar deze kerk te kunnen.

Geen zorgen, onder de beschermde leiding van Henk zijn JJ & Chris toch zonder kleerscheuren veilig in de bus aangekomen.

Bij terugkomst op Shalom was het tijd voor ontspanning. Sommige mensen gingen zonnen, muziek luisteren en Christian en Jan-Jaap gebruikten de tijd om het materiaal voor het kinderwerk klaar te maken. Dit had eigenlijk al klaar moeten zijn in Nederland maar Christian had het daar te druk.
Opeens ging de gong voor het eten en werden we voor het eten verwacht. Het eten was weer voortreffelijk. Na het middagmaal was het alweer tijd voor ontspanning. Zodat we morgen vol energie aan het bouwen kunnen beginnen!

Arjan: Bedankt iedereen voor de berichtjes!! Ga zo door!! Joke en Sem, mijn toppers, ik hou van jullie!!  Morgen eindelijk beginnen met bouwen en heb er super veel zin in!

Christian: Hoi allemaal! Hier gaat alles goed. Lekker warm, zonnetje dus ben al bruin (of roodJ) Smeren dus. Carola, gaat het goed met je?
En met je moeder? Liefs aan Carola & de rest.

Thamar: Bedankt voor alle lieve berichtjes die ik heb gekregen! Het is hier heerlijk en erg mooi. Morgen lekker actief aan de slag, ik heb er zin in! Liefs voor p,m,r,g,s,w,n en de rest!

Alie: Hallo allemaal. Het is weer geweldig om hier weer te zijn! Voelt een beetje als thuis. Morgen lekker aan het werk. Mille ik zal voor jou een mooie foto maken. Liefs voor iedereen.

Truus: Hoi allemaal die mij lief zijn, wat leuk om een berichtje te hebben van jullie gisteravond.. Daar ga ik naar uitkijken. Ik heb het ontzettend naar het zin.Net nog een mooie wandeling gemaakt. Hartelijke groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch