[2010okt] Eerste dag bouwen!

Vandaag hebben we de eerste echte werkdag, deze begint op een aardig relaxte tijd van 9 uur omdat we eerst een opening van het project hebben. De busreis erheen is erg leuk door de bijzondere regels die hier in de bussen gelden namelijk:

– When speaking to each other do it in such voice tone which is meant for the person you talk to and and not the people who living 7 farms away!
– No dancing or stamping of feet will be allowed in the bus!
– Don´t stick your head or any part of your body out the window!

En ben je op zoek naar de nooduitgang, “Stamp die ruit uit!” maar ja hier staat weer bij “moenie oop maak nie” dusja wat moet je er mee…

De hele dag zijn we druk bezig met onder andere metselen, cement maken, muur bikken (gewoon voegen krabben), opruimen, stenen sjouwen en dakspanten stellen. Eindelijk kunnen we de energie die we de laatste paar dagen verzameld hebben opmaken, maar Ton vertelt ons dat we toch maar wat rustiger aan moeten doen om onze energie te sparen (en om werk te houden ;))

We komen er al snel achter dat we erg veel moeten drinken, we zijn dan ook blij met de 25 liter Jerry-cans die we mee genomen hebben. Na een ochtend hard werken, zweten en zwoegen (eigenlijk gewoon blaren, zweet en tranen, het is immers wel 30 graden met een flinke hete zon! 😉 genieten we van een lunch met vers brood, tomaat en vlees en Black cat (pindakaas). Onze zetels bestaan uit 3 mooie rooie bakstenen, welke ons beschermen tegen de mieren en tegen bramen die ons worden gevoerd, deze geven namelijk nogal af en het zou niet meer uit je kleren gaan! (Helaas blijkt onze derrière achteraf wel rood door de bakstenen…)

De dag verloopt verder prima en we genieten van de bijzonder lekkere douche die we wel degelijk verdiend hebben. Daarna rusten we lekker uit en verbranden we onze mond flink aan het Indiase hete eten wat weer lekker voorgeschoteld wordt! Heerlijk! Gelukkig wordt de hete maaltijd geblust met het toetje van ijs.

Hieronder nog even de persoonlijke stukjes van ons groepje.

Hill: Gelukkig voor mij, liepen er ook kinderen rond! 🙂 Als ik moe was nam ik lekker de rust bij de kinderen.

Veel liefs voor iedereen in Nederland, groetjes Hill, ik geniet hier heel erg!
Morgen gaat het veld-kinderwerk in de sloppenwijken aan de slag, erg leuk!

Joke: Het is weer heerlijk om in Afrika te zijn, groetjes aan de jongens thuis!

Marianne: Lieve allemaal, het is hier weer helemaal thuiskomen. Ik ben het metselen nog niet verleerd. Ik hoop dat jullie elke dag van onze verhalen genieten want wij kijken weer uit naar jullie berichtjes!!!!!!!!!!!! Een lieve Afrikaanse groet van mij en voor mijn jongens een dikke kus.

Henk: Lieve Annie en de kinderen, ik heb het hier goed naar mijn zin. Je kunt lezen wat wij gedaan hebben. Ik heb zaterdag hard gelopen, maar dat was zwaar. Zondag hebben we met een groep drie en een half uur gewandeld. Nienke Gelderblom nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Groeten,

Henk

Grianne: Hallo lieve allemaal!! Het is hier heerlijk in Afrika. Het land is prachtig en de mensen zijn super lief. Heike Jan van harte gefeliciteerd met je 20ste verjaardag! Ik hoop dat je vandaag een hele leuke dag hebt gehad. Heb jij ook een leuke verjaardag gehad Henriëtte? Allebei Gods zegen toegewenst voor jullie nieuwe levensjaar. Ik wil jullie allemaal de warme zonnig groetjes doen vanuit Afrika en voor jou Harro een hele dikke kus 🙂 !!

Jan-Jaap: Hoi allemaal, Hier even nog een berichtje van mij voor mijn trouwe lezers. Het is hier erg warm en ik heb vandaag de hele dag gemetseld. Dit schoot in het begin na mijn gevoel niet echt op maar dat was omdat ik er gewoon maar even aan moest wennen. Ik vermaak me hier goed, ik kan me eindelijk is een beetje op andere dingen richten dan normaal. Ook heb ik hier erg leuke/goede gesprekken en wordt ik steeds weer een stukje opgebouwd en wijzer, erg cool en fijn! Hier kun je de rust echt ervaren, je hoeft niet zo veel en je bent niet zo verschrikkelijk prestatiegericht bezig elke keer maar weer.

Titia, ik mis je wel! Ik ben weinig met thuis bezig maar aan jou denk ik natuurlijk wel 🙂 Ik ben altijd maar weer blij als ik wat van je hoor! Kusjes en een dikke knuffel van je m.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch