[2010okt] De eerste dag

Eindelijk (behoorlijk brak) aangekomen!
De reis zelf is comfortabel ondanks het harde gesnurk van iemand achter ons en ondanks dat Arjan niet op tijd eten krijgt. Ook is er met de reis zelf nogal wat angst omdat je blijkbaar de grond kunt zien als het vliegtuig een bocht maakt!:) Maar ja dat wordt uiteindelijk toch nog opgelost als men er achter komt dat je ook gewoon het raampje kunt sluiten!

Door de douane gaat aan het begin prima. Iedereen komt op Schiphol zonder problemen door de douane. Zelfs de bussen deo en de vreemde “bom”-achtige doedelzak van Arjan komt er doorheen! In Londen gaat het allemaal wat minder vloeiend. Met name de ladyshave komt op een of andere manier toch vreemd genoeg over (hij was roze…) om Paulien eruit te halen en haar tas eens wat verder te onderzoeken. Dit zorgt voor nogal wat gênante momenten voor Paulien en vooral de mannen die het controleren zelf, aangezien je volgens Paulien toch echt niet zonder ondergoed in de handbagage kunt vertrekken. 😛

Paulien heeft ons al vaker wat vreemde dingen wijs gemaakt deze reis. Het schijnt dat je ook geen varkensvlees meer mag eten aangezien dit nog 5 dagen blijft rotten in je buik.

Na aankomst in Johannesburg worden we opgewacht door onze buschauffeur Hannes. Hij rijdt in een bijzonder oud busje met openluchtairco (heel fijn met 10 graden buiten) en met 20 km per uur berg op en met maximaal 80 km al rammelend eraf. Na 3 uur rammelen komen we om 02.15 aan en zijn we na 24 uur eindelijk aan op het mooie Shalom!

Daar krijgen we een warm onthaal met een hoop geknuffel van Willemien (eigenares)  en Truia en een kop warme soep. Shalom in de slaapzaal!

Zaterdagochtend. We mogen lekker uitslapen tot 9 uur. Iets wat we de rest van de week niet meer zullen meemaken. Ook hebben we onze eerste GoedeMorgenGesprekken en een heerlijk ontbijt van Gerrard, de zoon van Koos (eigenaar). Echt heerlijk, het bestaat uit ei, spek, worst, tomaat, broodjes en een soort zoete kaas-tomaat-tosti. Het wordt op een bijzonder Afrikaans kookstel gemaakt (een vuurtje met een pan op een oud hek).

Daarna maken we een soort van verkenningstocht met een “bakkie”, wat gewoon een soort van Jeep is. Het wordt een ruige tocht. Aangezien we in de achterbak mogen staan waar de takken om je oren vliegen! Wel erg leuk. We maken kennis met de  “beesten” van Zuid-Afrika! (Bij ons ook wel bekent als koeien..). Toch zien we ook wel wat wild: koedoes (geen koeien maar een soort van hert/ree).

Vanmiddag gaan sommige mensen nog “plat staan”; Arjans beleving van slapen. Ook zingen we nog wat bij het wonderbaarlijke gitaarspel van Arjan en doen we een potje voetbal. (En schrijven we natuurlijk dit eerste verslag ;).

Nu gaan we stoppen, want we merken al dat we goed in de gaten worden gehouden door jullie via de site! We gaan maar even voetballen en relaxen in het Afrikaanse zonnetje met een graadje of 28 of zo. Het is in elk geval warmer dan bij jullie.

Met handen en voeten… DE GROETEN!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch