Nog ff lekker knallen!

We zijn de dag begonnen met een bezoek aan Mazista. In 2018 is hier een crèche afgebouwd. Ongeveer de helft van de huidige groep heeft hier zijn steentje aan bij mogen dragen. Het was fantastisch om te zien hoe goed georganiseerd deze crèche overduidelijk is. De aanpak van SHIB blijkt goed te zijn omdat ook deze crèche volop wordt gebruikt.

Bouw
Vandaag zijn er 3 kamers voorzien van een betonnen vloer. Wij hebben de hele dag cement versleept met kruiwagens bij een temperatuur ver boven de 30 graden. We hebben nog nooit zoveel gedronken. Door het harde werken zijn er meerdere blaren ontstaan.

Shack repair
Vandaag hebben wij twee shacks onder handen genomen. Bij de eerste shack zouden wij onze werkzaamheden van gisteren voortzetten. Dit was afgesproken maar helaas was zij niet thuis. Het blijft wel Zuid-Afrika?. Bij de andere shacks hebben wij het dak kunnen repareren, nieuwe golfplaten mogen plaatsen en een deur met plaatmateriaal vervangen. Het viel ons vandaag wederom op dat de mensen blij zijn om ons te zien en dat wij vriendelijk begroet worden.

Kinderwerk
Wij begonnen de dag door direct de township in te gaan. We vonden een mooie plek onder een boom waar Andries begon met het vertellen van het bijbelverhaal. Dit werd alleen bruut verstoord door harde muziek. Er werd geen gehoor gegeven aan de vraag of de muziek zachter mocht. Andries nam het heft in eigen handen en hij ging er zelf op af, waarna de muziek uit ging. Hij rende weer terug en hij ging weer onverstoord verder met zijn bijbelverhaal over de lamme man met het deken en zijn vier vrienden. We gingen een slinger knutselen, voetballen en touwtjespringen. Na de lunch zijn we naar een ander gedeelte in de township gegaan waar Andries het verhaal van Jezus vertelde die kinderen zegende. In de middag hebben we hetzelfde als in de ochtend gedaan. Het was weer een dolle pret!

Korte berichtjes
Lieve allemaal, vandaag weer kinderwerk mogen doen. Wat was het weer indrukwekkend. Zoveel lieve kopjes van de kids. Zo blij met hun slingers. Verder gaat alles goed. Ik mis jullie wel. Liefs van mij voor jullie allemaal. Angelique

Lieve Jorike, van harte gefeliciteerd! Ik hoop dat je een leuke dag hebt. Liefs, kusjes mams.
Hallo allemaal, vanmorgen de crèche in Mazista bezocht die we 5 jaar geleden afgebouwd hebben. We waren ontroerd hoe mooi deze geworden is en hoe liefdevol de juffen waren voor de kinderen. Verder cement gekruid in de tropische hitte (zie blog). Je ziet het gaat nog prima met de oudjes. Liefs, Henk en Rina

Lieve allemaal, bij alle werkzaamheden is het prachtig om te zien dat het zin heeft. Dat het lomp warm is geeft niks want na afloop nemen we een duik in het zwembad. Toch willen we hier niet blijven want we missen jullie. Jan en Alie Heuver.

Hee familie, morgen is de laatste werkdag alweer aangebroken. Ik mag nog éen keer kinderwerk doen en in de ochtend ben ik van plan om de zonsopgang te gaan bekijken. Tot in Nederland, dan horen jullie meer! Liefs Simone


Lieve schatten thuis, vanmorgen extra vroeg opgestaan om de zon hier op te zien komen. Schitterend!! Om vervolgens paar uur later shack repair te doen. Dankbare en blije mensen. In ons land zouden we onze dieren er nog niet in laten wonen… zo schrijnend!! Tot heel gauw. Dikke knuffel en kus Mariëtte

Lieve allemaal, hier mijn laatste berichtje uit Afrika. Ook fijn om naar huis te gaan en jullie allemaal weer te zien. Hou heel veel van jullie allemaal. Tot zaterdag! Liefs Janny, ma/ oma.

Hallo lieve spookjes en de rest, dit is mijn laatste stukje vanuit Zuid-Afrika. Dus jullie laatste kans om op mijn berichtje te reageren. Er wordt naar uit gezien! Vandaag wezen kijken in Mazista. Het project waar ik in 2016 aan heb gewerkt. Het is erg mooi geworden! Daarna shack repair in de township. Bij leven en welzijn, hoop ik jullie zaterdag te zien op Schiphol of thuis. Groetjes opa Jan K.

Lieve allemaal, voor mij de laatste keer deze geweldige reis om een persoonlijk berichtje te sturen. Zoals ook vorige keren al genoemd is het hier heel goed. We ervaren dagelijks de zegen van God in ons werk en samenzijn. De indrukken zijn wederom groot en er is genoeg te vertellen van alle bijzondere ervaringen. Gisteren de ‘Hollandse Avond’ waar je de verbondenheid met de mensen hier voelt en ervaart. Indrukwekkend! Afscheid nemen zal wel weer bijzonder zijn. Maar jullie allemaal weer te zien is ook heerlijk. Tot zaterdag! Hartelijke groet, René.

Beste Annie, kinderen en kleinkinderen, het gaat heel goed met mij, ik hoop met jullie ook. Nog een paar nachtjes en dan ben ik weer thuis. Vandaag weer shack aan het opknappen geweest. Het weer is hier lekker. Heel veel liefs Henk W.

Ha lieve allemaal, dan nu echt het allerlaatste berichtje. De tijd vliegt zo onwijs hard! Hopelijk gaat alles goed in Nederland. We begrepen dat het alweer behoorlijk koud begint te worden bij jullie. Dat zal wel flink schakelen worden ten opzichte van de 30+ graden hier. We gaan nog optimaal genieten van de mensen hier. Morgen wordt nog heel bijzonder. Daarna de lange reis naar huis. 100% dankbaar voor deze reis en de bijzondere ervaringen. Tot snel, dikke kus Michelle!

29 Responses to “Nog ff lekker knallen!

 • Lieve papa en opa!

  Wat leuk dat je hebt kunnen zien dat het zo mooi geworden is! Geniet nog even van de laatste dagen en suc6 allemaal ook Noes, tantes en oompie!
  We missen je tot zaterdag!! ❤️
  Knuffels xx van Jaydi

 • Hoi Dirk, Simone en Mike.

  jullie werk zit er bijna op. wat hebben jullie veel mogen doen.
  nog 1 dag te gaan.geniet er nog van.
  een goede reis gewenst. hoop dat het voorspoedig verloopt.. bereid je maar voor op wat koeler weer. Wordt hier weer tijd voor de winterjas .

  Lieve groet Corrie.

 • Hey Henk W

  Nog ff en dan weer naar huis. Mooi werk hebben jullie gedaan, prachtig!! Geniet van de laatste werkdag!
  We zijn benieuwd naar je verhalen!!
  Een hele goede reis.

  Groetjes Jan en Willie

 • Hillebrand de Graaf
  8 maanden ago

  Goedenavond allemaal
  Wat hebben jullie weer schitterend werk gedaan.
  Nog effen en dan weer naar huis kanjers.
  goede reis terug naar huis.

  En tot zaterdag

  groetjes hip

 • Joop en Gerrie Hermsen
  8 maanden ago

  Jullie hebben erg jullie best gedaan. Goed en prachtig werk met die kinderen. Ontroerend! We kijken al weer uit naar zaterdag. Nog even volhouden. Lieve groet.

 • Hallo papa en opa, eergisteren hebben we gegeten bij oma lekker lasagne toen bedachten we dat we Stan wel konden meenemen dus die kwam logeren want we gingen de dag daarna zwemmen bij bosbad Putten met florian lynn Stan en ik dat was heel leuk en toen gingen we pizza eten en Stan ging nog een nachtje bij ons logeren en vandaag ging mama werken en ik ging naar Stan. noud Amber en tante Bianca gingen naar de sinterklaasfilm en wij gingen voetballen en gamen.

 • hey pap en opa!
  hoe gaat het daar? hier wel goed hoor! ik heb gister gezwommen met swen, stan en florian. en maandag ben ik even met oma de stad in geweest! vandaag had ik een lekker chilldagje. en morgen gaan we gezellig een dagje naar tante tamar! succes met jullie laatste dagje en alvast een hele goeie reis terug!
  groetjes lynn!!

 • Evening pap,

  Hier een bericht van de sgytoloog. Grietje heeft weer normale ontlasting. Ik vermoed dat ze weer beter is.
  Je trucje ‘Huub, kan de muziek uit!’ roepen werkte blijkbaar niet in ZA dus moest je er zelf op af. Misschien kun je dat ook thuis doen als er harde muziek gedraaid wordt. Dan denkt de buurt niet de hele tijd dat ik het ben met harde muziek.

  Ik heb zin in zaterdag, tot dan! De rust.

  Liza en Huubster

 • Petra muizelaar
  8 maanden ago

  Lieve Rien en Michelle het is inderdaad koud hier, ook wij moeten even wennen aan de temperatuur in Nederland vandaag 7 graden maar ach dat hoort nou eenmaal bij ons kikkerlandje. Nog een dag te gaan , een reis die jullie nooit meer zullen vergeten. Ik heb vandaag nog weer alles vanaf dag één gelezen wij hebben in al die dagverslagen een klein stukje mogen ‘meemaken’ maar wat ben ik benieuwd naar alles en vooral hoe jullie het persoonlijk ook hebben ervaren. Blij dat ik jullie weer terug zie en vast kan houden, (oma is superblij dat jullie terugkomen)….. ja Rien je moet er aan geloven.. ik knuffel je helemaal plat…. genieten jullie nog van deze laatste momenten en neem zoveel mogelijk in gedachten en in je hart mee naar Nederland en wie weet gaan jullie nog een keer terug… ik wens jullie vast een hele goede en veilige reis terug, hou van jullie♥️…..liefs mama Petra

 • Gijsbertha Pansier
  8 maanden ago

  Hallootjes,

  Siem, fijne laatste dag met het kinderwerk. Dirk en Mike, jullie ook met de laatste dag!
  Geniet.
  Goede reis terug en tot zaterdag!

  Liefs Dirk en Gijs en de slapende kinderen ?

 • Hoi lieve Spook en Zwaag en Shoone zus en nicht Janny en nicht Janoeska aangetrouwde neef Erik en meester Drees en collega Marjon en al de andere die ik ken en niet ken zal mn kans waarnemen om nog een berichtje te sturen ?
  Jullie zijn kanjers zo leuk om te zien en te lezen hoe gemotiveerd jullie bezig zijn.
  Zo dankbaar werk als je die kindertjes ziet die blije kopjes ,voor hun is het een feestje dat jullie daar zijn dat vergeten ze nooit meer.
  Nog een dagje buffelen en dan mogen jullie afscheid nemen ook al is dat moeilijk
  Maar ook wel fijn dat jullie weer naar huis komen.
  Goeie reis allemaal en dikke kleding aan tis hier koud
  Dikke knuffel en kus aan allemaal extra kus aan m’n mannetje liefs Hennie

 • Lieve mams,
  Dankjewel! Ik ben heel erg verwend door iedereen. Ik heb een hele mooie dag gehad!
  Hopelijk jij ook! Succes komende dagen en tot snel
  Liefs jorike

 • Hey Pap,

  Ik zou maar vast een paar warme schapenvelletjes op de kop tikken daar want het is hier verrekte koud!

  Vast erg gaaf om te zien dat jullie vorige project zo goed gebruikt word. Om dankbaar voor te zijn?

  Dikke kus en tot snel?

  Gerina

 • Naomi & Emiel
  8 maanden ago

  Hoi pap en mam,

  Wij missen jullie ook! Wat fijn om te horen dat alles goed gaat. Jullie hebben prachtig werk geleverd! Wij kijken weer uit naar zaterdag.

  Geniet nog even de laatste paar dagen en tot snel!

  Liefs Naomi en Emiel

 • Janny de Graaf
  8 maanden ago

  Lieve allemaal,wat hebben jullie weer prachtig werk verricht GEWELDIG maar aan alles kom een eind.Morgen nog een dag en dan is het afscheid nemen,dat zal zeker moeilijk zijn maar ook weer heerlijk dat je naar huis kan,een heel voorspoedige reis gewenst en zie jullie zaterdag , dikke knuffel voor alle toppers en voor Willem één extra
  Groetjes Janny

 • Esther Pansier
  8 maanden ago

  Hoi pap, Mike en Simone,

  Het einde van jullie mooie werk en reis is in zicht!

  Alvast een goeie reis voor morgen, hopelijk lukt het om lekker te rusten. Ik begreep dat de ruggen het zwaar hebben. We zien jullie zaterdag!

  Groetjes vanuit het koude NL

 • Richard Graftdijk
  8 maanden ago

  Allen alvast een goede terugreis morgen en Simon bedankt voor de dagelijkse updates!

  Grt Richard Graftdijk

 • Hee 3sje,

  Te leuk om de berichtjes te lezen. Succes voor de laatste daagjes eb tot snel!

  Liefs, Dineke

 • Hey Pa en de rest.
  Goed om te lezen wat voor dankbaar werk jullie allemaal mogen doen. Ook fijn om te zien dat vorige projecten goed gebruikt worden.
  Nog ff aan de bak en dan lekker naar huis. Goede terugreis alvast.
  Groet,
  Walter

 • Marjolijn en Marc
  8 maanden ago

  Ha pa en ma,

  Zo te zien hebben jullie weer hard gewerkt! En leuk om te zien dat de kinderen zo ontzettend genieten van jullie werk/aandacht.

  De tijd vliegt, nog even en jullie beginnen alweer aan de terugreis! Geniet nog even van het mooie werk dat jullie (mogen) doen.

  Hier gaat alles goed. We hebben vakantie en lekker thuis aan het rommelen. Van de week de laatste schilderklusjes afgerond en de tuinverlichting geïnstalleerd. Dus al met al lekker bezig.

  Voor nu nog even succes en tot zaterdag!

  Liefs,
  Marjolijn en Marc

 • Bettine Kieft
  8 maanden ago

  hoi Henk W en alle andere bekenden,

  wat was het leuk om al jullie verhalen mee te lezen en wat een mooi en leuk werk hebben jullie weer mogen doen! Het zit er al weer bijna op. Geniet nog even van de werkzaamheden en van de gezelligheid met de groep. Dat zullen jullie vast gaan missen als je weer in Nederland bent. Een hele goede reis terug gewenst! groetjes Bettine

 • Gerrieneke De graaf
  8 maanden ago

  Lieve allemaal, vandaag laatste dagje werk erop zitten, wat een geweldig werk weer verzet en wat een liefde voor de kinderen uitgedragen uit naam van onze lieve Vader in de hemel , morgen nog een leuke dag en dan de reis weer maken naar jullie geliefden in Nederland, ik wens jullie een goeie reis en een veilig thuiskomen ,ik heb genoten van jullie allemaal, veel liefs gerrieneke

 • Lieve Wim en iedereen van de groep,
  Wat is er veel werk verzet ? zelfs meer dan gedacht begreep ik. Zowel op bouw als bij het kinderwerk en dat met die temperatuur ??.
  Het was leuk om jullie elke dag te kunnen volgen ( ook Simon bedankt ) met foto’s erbij . Niet voor te stellen dat het bij jullie nu zo warm is , dat wordt een omschakeling als je weer hier terug bent .
  Nog een leuke “ bonte “ avond en een hele goede en veilige terugreis .
  Lieve groeten voor jullie allemaal en voor Wim natuurlijk een extra knuffel ?

 • Ik hoop dat je het leuk vind en dat jullie veel kunnen doen voor de arme mensen

 • Lieve Erik, pa, tante Jans en ome Jan en alle andere toppers.

  Het werk zit erop. Wat hebben jullie veel mooie dingen kunnen doen!
  We wensen jullie een goede en veilige reis terug.
  Tot zaterdag!!

  Liefs, Geraldine, Lynn en Swen

 • Lieve mams,

  Jullie laatste dagje werken is geweest, wat hebben jullie mooie dingen gedaan! Super??! Nog een avond met elkaar bonte avond vieren en dan afscheid nemen van de plek waar je de laatste tijd van grote betekenis bent geweest! Dit neem je mee met veel mooie, verdrietige en fijne herinneringen.
  Fijne avond en een goede reis! Tot snel! ?
  Liefs Debby XO?

 • Hoi Janny,

  Ik heb maandag een app gestuurd maar die heb je nog niet ontvangen en gelezen.
  De collecte heeft € 348,28 opgebracht en wordt verdubbeld door de ZWO.
  Dus totaal € 696,56
  Mooi resultaat.

  Gr.Tim

 • Ha Mariette, nog 2 daagjes en dan kan Wim dus niet meer overdwars liggen in bed hahaha. Nee hoor, hij zal vast blij zijn dat je weer thuis bent ;). Geniet van je laatste dag morgen, maak mooie dingen en goede herinneringen samen! Tot in Nederland. Neem je plu maar mee! Groet & liefs Anton & Marit

 • ?? ????,???????? ??? ?? ????
  ??? ????
  ???? ???????, ??? ?? ???? ?????? ????????????? ??? ?????? ????????, ?? ??? ????? ????. ?? ???? ?? ??? ??? ????? (??????? ?? ?????? ????) ??? ??????? ?? ???? ?? ?????? ???????????? ?????? ??????? ??? ???? ??????
  ??? ??? ???? ??? ?? ??????????? ?? ?????? ????????? ???????? ?????????? ??? ??? ???? ??? ???????? ???????? ?????? ???? ?? ???????? ?? ?? ???????? ??? ?????????? ???????
  ???????? ???,?????, ??????, ?????,????,??????? ??? ????? ?????? ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch