Hollandse dag

Shack repair
Met 4 personen hebben we een shack van 3×3 m vergroot naar 3×6 m. Hier woont een gezin van 7 personen die allemaal in één bed slapen. Van binnen zag de shack er keurig uit. De familie was heel blij met het resultaat. Van een andere shack is het dak gerepareerd en werden er vele gaatjes gedicht. Marion zag daar een bolletje wol liggen en heeft een meisje vingerhaken geleerd. Ze werd hier heel blij van en kon er niet meer mee stoppen. Erik en Dirk hebben intussen enkele speeltoestellen gerepareerd en andere klusjes gedaan bij de creche.

Bouw
Vandaag is al het metselwerk wat we doen konden, gereedgekomen. Alle vloeren zijn uitgevlakt voor het storten van het beton morgen. Tevens zijn voor fase 2 ook alle vloeren uitgevlakt. We zijn zeer dankbaar dat we meer konden dan we verwacht hadden. We konden dus op tijd naar huis voor de Hollandse avond!

Kinderwerk
Vanochtend werden we weer hartelijk verwelkomd door de kinderen op de creche. Als vast ritueel dansen, zingen, chappies en geven we heel veel knuffels. We hebben millipap uitgedeeld en mochten dit aan de allerkleinsten voeren. Vanuit daar zijn we de township in getrokken waar we kindjes, vaders en moeders hebben uitgenodigd om naar het Bijbelverhaal te luisteren. Er was een mooie opkomst van zo’n 30 kinderen en 15 ouders. Ze mochten luisteren naar het verhaal van de Goede Herder. Tot slot hebben we een schaapje geknutseld en Hollandse spelletjes gedaan. ’s Middags kwamen er zo’n 25 kinderen naar het Bijbelverhaal van de wonderbaarlijke spijziging luisteren. Als knutselwerkje gingen ze een ketting rijgen. We hebben gevoetbald en met helikoptertjes gespeeld: we telden tot drie en dan de lucht in en probeer ze dan maar weer te vangen! Kortom, het was weer een geweldige dag!

Koken
Met een viertal vrouwen is er vandaag gekookt voor de Hollandse avond. Vanochtend hebben ze de hele ochtend groente gesneden. Daarna hebben ze de zaal mooi versierd. En er werden pannenkoeken gebakken. Na de lunch hebben ze de Hollandse stoofpot gemaakt. Wat zullen we genieten vanavond!
Joop, Elles, Alie, Janoeska, Willem

Hoi allemaal, vandaag mocht ik weer mee met het kinderwerk. Wat hebben de kinderen weer een sjik gehad en ik ook! Het aftellen is hier begonnen maar we zetten nog even onze schouders eronder. Tot zaterdag, schatjes! Xxx Noes

Lieve allemaal thuis, het werk vordert gestaag. De benodigde buitenmuren zijn volledig opgetrokken en morgen vloeren storten. Nog enkele dagen en dan zijn wij weer thuis. Liefs, Joop

Lieve familie en vrienden, het laatste berichtje uit Zuid-Afrika van mij. Wat een geweldig mooi project was het weer. We hebben veel kunnen doen samen met elkaar. Vandaag mogen koken voor de Hollandse avond. Vanavond een feestje met onze Afrikaanse vrienden. Dan morgen nog kinderwerk en donderdag shack repair en vrijdag weer richting huis. Ik kijk ernaar uit om jullie weer te zien! Liefs, Alie

Lieve allemaal, ook van mij het laatste berichtje uit Zuid-Afrika. Wat hebben we met z’n allen veel werk verzet en veel kinderen blij gemaakt. De townships blijven elke keer weer indrukwekkend en hartverscheurend. Vanavond een Hollandse avond met zo’n 50 Afrikaanse gasten die allemaal hebben meegewerkt aan de verschillende projecten. En donderdag nog een bonte avond met onze groep in het vooruitzicht! Vrijdag souvenirs kopen en dan weer naar huis! Bedankt voor jullie berichtjes! Nog even geduld, en ik ben weer bij jullie! Liefs, Elles

Lieve allemaal, wat ben ik blij en dankbaar dat ik hier mag zijn om zoveel te kunnen doen. Nog twee dagen buffelen en dan gaan we weer naar huis. Dex, je tekening hangt boven mijn bed! Bedankt voor al jullie berichtjes, dat doet me goed. Groetjes, kusjes, pa en opa Willem

Ooh wat een heerlijke dag: lekker gebuddeld!! ? Gemetseld op de steiger: de mannen zetten alles klaar en ik ging ook de laatste stukken muur metselen. Een luxe positie. Het liep als een speer?
Daarna zand gekruid: de mannen schepten zand in de kruiwagen en ik bracht het op de plaats van bestemming.. Morgen kinderwerk en donderdag weer naar de bouw; ik kijk er naar uit ? Vrijdag voorbereiden op de weg naar huis: ook heerlijk!!
XO Evelyn XO

Lieve Jans, kinderen, familie en vrienden, dit is denk ik mijn laatste schrijven naar huis voor ons vertrek naar Nederland. Het gaat hier goed. We hebben als groep veel mogen betekenen hier. Veel blijde gezichten in een vaak uitzichtloos, arm bestaan. Ik hoop dat het met jullie ook goed gaat. Waar je ook bent, God is altijd aanwezig, dat heb ik hier ook weer ervaren. Heel veel drukkies van mij. Liefs Arenda
PS Vergeet mijn winterjas zaterdag niet, want die heb ik misschien wel nodig.

Hoi lieve Janny en de rest,
Hier gaat het heel goed en we hebben het erg naar ons zin. Vandaag dag ik shackrepair en hebben we een jonge moeder blij gemaakt met een vergroting van 100% van haar shack. Voor jou lieve Janny nog een paar dagen tot je verjaardag. Vrijdag ben je nooit meer 6… laat ze maar lekker raden wat er op de puntjes moet ? ik kan er net niet bij zijn, maar dat gaan we zeker goed maken. Siem en Fem, genieten jullie van de herfstvakantie? Doen hoor, want het is zo voorbij. Dit was mijn laatste korte bericht. Hopelijk tot zaterdag, doei. Ik hou van jullie allemaal.
(o)pa Wim

Lieve allemaal,
Bedankt voor jullie berichtjes. De tijd vliegt super snel! Nog maar twee dagen bouwen voordat we weer terug naar huis reizen. Ik kijk er naar uit om jullie allemaal weer te zien!
Groetjes Rien

Lieve allemaal,
Hier alles goed, praten snel bij!
Mike

Hola amigo’s
Hoe ist het daar in het Spaanse oord? Volgens mij wel bien. Huub en Daan, alles oké daar thuis en met de dagoes? Liza, lukken de nachtdiensten nog? Lotte en HWB biena zaterug, tiet om me op te haolen. Heb echt wel verlang naar jullie allemaal; heb veel te vertellen. Diekertjes en collega’s geniet van jullie vrije dagen, tis zo weer maandag. Zwager/neef Peter, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Gr. An3s

17 Responses to “Hollandse dag

 • Annerie Htoo-Haan
  8 maanden ago

  Hallo mam, lieve oma,

  Wat hebben jullie veel gedaan als groep. Nu de laatste dagen nog en dan de reis terug naar huis.
  Hopelijk vanavond een gezellige oranje avond gehad!
  Loïs stond vanochtend op en die zegt: ik heb gedroomd dat oma thuis was 🙂 haha nog een paar dagen te vroeg!
  Succes nog voor de komende dagen!

  Liefs, Annerie , Loïs en Si

 • Lieve Arenda,
  Goed om te lezen, dat jullie zo van betekenis kunnen zijn. Hier alles onder controle.
  Al vast een goede reis en tot zaterdag.
  Doe de anderen ook de groeten.
  Je winterjas zal ik meenemen, het is hier wel kouder geworden.
  Liefs,
  Jans

 • Hamp van deKamp
  8 maanden ago

  Goed om te lezen dat je het werk in de bouw zo leuk vind Evelyn, en al die andere dingen die jullie samen met elkaar doen. Ik kijk uit naar zaterdag als jullie weer terug komen naar Neferland ben heel benieuwd naar al mooie verhalen dikke knufel van je vriendje XXX tot zaterdag.

 • Sanne de Graaf
  8 maanden ago

  hey lieve oma.

  We vinden het zo bijzonder dat jullie dit allemaal mogen doen voor al die mensen en kindjes daar. Wat is het snel gegaan hè! Geniet nog volop van de laatste dagen en we kunnen niet wachten om je weer te zien!
  We houden super veel van je en we missen je heel erg

  Kusjes Sanne& Milan

 • Petra muizelaar
  8 maanden ago

  Lieve Rien en Michelle, wat gaat de tijd snel , wij zijn ondertussen weer thuis. Ik kijk iedere keer weer uit naar de dagverslagen. Ondanks dat jullie ook weer naar huis willen zal het ook wel lastig zijn om iedereen daar achter te laten met het gevoel dat je nog zoveel zou willen doen. Maar wat is er door iedereen ook veel gedaan!!! Veel plezier op de Hollandse avond… geniet nog maar even ook van de temperatuur want het is hier wel echt herfst… dikke knuffels mama Petra

 • Lieve pa,

  Geniet nog even van de laatste dagen daar!
  Ben benieuwd naar al jouw verhalen als je thuis bent!!

  Liefs Willianne

  • Lieve broer Wim, wat fijn dat jullie zoveel voor de ander mogen betekenen. Vooral voor die jonge moeder die er 100% woonruimte bijkreeg. Hoe blij kun je mensen maken.
   En Janny’s verjaardag zullen we niet vergeten hoor. We denken echt wel aan haar. En we zullen niet verklappen wat er op die puntjes moet staan. ?
   Bedankt allemaal voor de reisblogs. Het was superleuk om ze dagelijks te volgen. Nog een paar fijne dagen daar en een hele goede thuisreis toegewenst.
   En Wim…. misschien kun je het opbrengen om er zaterdagavond bij te zijn? In dat geval tot ziens. En anders: lekker tukken en bijkomen van de reis.
   P S: ons huisje is klaar en prachtig geworden.
   Je moet Janny toch nog een ochtendje afstaan, dan komt ze mij nl helpen poetsen. Maar natuurlijk alleen als je haar kunt missen. ?

   Liefs, je zus Janny. ?

 • Arendjan en alicia
  8 maanden ago

  Hooi mam!

  Wat gaat de tijd snel hè!
  Wat goed dat jullie veel hebben gedaan!
  En hoe was de Hollandse avond? Jullie zullen wel spierpijn hebben van de Afrikaanse dansen Hahah

  Hier gaat ook alles goed! Het weer is iets slechter geworden… veel wind en ook een paar bos branden, maar daar zijn wij gelukkig niet meer.

  Goede reis terug!

  Arendjan & Alicia

 • Gerard & Petra
  8 maanden ago

  Hey Pa!

  Zo te lezen en te zien ben je weer aan het genieten!
  Heb je weer hoop werk verricht.
  Geniet van je laatste dagen!

 • Pa en ma van der Boon
  8 maanden ago

  Daa. Arenda ,Angelique enRene prachtig al die reacties en jullie ervaringen te lezen ,wat moeten wij toch dankbaar zijn te leven in ons goede Nederland. Het verblijft van jullie daar gaat weer snel naar zijn terugweg wij.zien weer verlangend uit naar jullie thuiskomst zijn de Heere dankbaar dat het tot nu alles goed is Gods ONMISBARE ZEGEN VOOR ALLEN toegebeden ,een goede terugreis gewenst ,Pa enMa van der Boon.

 • Lieve pa,

  Leuk zo’n Hollandse avond! We hebben zin om je zaterdag op te halen, Floor gaat ook mee! Die kan niet wachten. Benieuwd naar al je verhalen!

  Liefs Lotte en HW

 • Hoi lieverds,
  Nou hele ervaring hebben jullie weer en ook heel veel gedaan daar. Geweldig om dit te mogen doen. Ben benieuwd de Hollandse avond, lekker zingen en dansen.

  Genietse nog even en alvast goede terugreis
  Liefs Lise

 • Hee pap,
  De daggoes…. Wat zal ik es zeggen over de
  daggoes. Ik had eieren gehaald bi de boer, maar
  Grietie heeft ze van
  t aanrecht gekregen. 26 eieren kapot en opgegeten door d’r. En dat is nog niet eens het ergste. Dat waren de naweeën van een daggoe die 26 eieren op heeft. Zondag maar weer biechten.

  Liza wilde ook wat plaatsen in de reacties. Maar de site blokkeert haar bericht.
  Hoi Andries,

  De nachtdiensten gaan goed hoor! Ga van het weekend weer een nachten reeks in, dus sluit zondag helaas wat later aan. Zo te lezen hebben jullie al een hele hoop werk verricht daar. Succes nog de komende dagen en alvast een fijne reis terug!

  We hebben zin om je weer te zien, vriendje stokvis.

  Liza en Huubster

 • Hey lieve schat(Erik),
  Nog 1 dagje werken en dan zit het er alweer op! Je leeft er zo lang naartoe, maar het is ook zo weer voorbij.
  Maar wij zijn wel blij dat je bijna weer thuis komt!?
  Geniet er nog even van en sterkte met afscheid nemen van al die lieve mensen.

  Dikke knuffel Geraldine

 • Lieve pa (Willem), Erik en de rest,

  Het aftellen is nu echt begonnen. Geniet van jullie laatste werkdag morgen en sterkte met afscheid nemen!
  Goede reis en tot snel!

  Liefs,
  Tamar, Tom en de sjoapies ?

 • A.J van der Boon
  8 maanden ago

  Hey van der Boontjes + Haan,

  Weer goed om te lezen wat jullie allemaal mogen doen!! Komende dagen nog genieten en veel liefde overbrengen naar iedereen daar. Al krijg je 100% ook veel liefde terug!! Ben benieuwd naar jullie verhalen en foto’s. Ik zeg groot scherm en kijken met ze allen!

  Geniet nog even en alvast een hele mooie, veilige en gezegende reis terug gewenst!

  Liefs jullie lieve kleine broertje ?

 • Lieve Evelyn, ik heb jullie site ontdekt, nu al, ha ha! Leuke foto’s en verhalen. Nog ff volhouden en dan ben je er weer. Goede reis en tot snel! Liefs Tineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch