Einde van de eerste topwerkweek!

Bouw
Om 8.30 stonden wij weer paraat op de bouw. Het was toen al rond de 20 graden. Het doel van vandaag was om de fundering af te maken. Gisteren hadden onze Afrikaanse bouwvakkers ons beloofd dat ze de stenen klaar zouden zetten en dat we direct konden gaan beginnen met metselen. Helaas was dit niet het geval, dus zijn wij de dag begonnen met kruien. Daarna zijn we gestart met metselen. Een paar van ons waren dit op een hoger niveau aan het doen. Baas boven baas ?. Willem heeft de rest van de groep goed aangestuurd ‘op zijn Willems’. Mede hierdoor lopen we voor op schema, ondanks de brandende zon van vandaag dat wel op liep tot 35 graden. Onze medisch staflid Marion heeft één van onze Afrikaanse bouwvakker nog kunnen helpen, gezien hij cement in zijn oog had gekregen. Hier was hij erg dankbaar voor. De Afrikaanse bouwvakkers waren erg tevreden over het metselwerk en de inzet van de groep. Wij mochten meerdere complimenten ontvangen. De Afrikanen werken normaal gesproken tot 12.30 op vrijdag. Omdat onze Willem maar al te graag langer door wilde gaan vandaag, zijn zij enthousiast met ons mee blijven werken tot in de middag. Hierna hebben wij elkaar een goed weekend gewenst.

Shack repair
Vandaag hebben we een dak gerepareerd van een shack en ook hebben we hier de gaatjes dichtgemaakt. Toen wij op het dak gingen, werd een baby van 12 dagen oud even in de schuur gelegd. Er waren 20 kinderen waar wij ook nog even mee hebben kunnen spelen. De planning van deze week was in de ochtend al klaar. Daarom zijn wij in de middag aangesloten bij de bouw.

Kinderwerk
Vandaag zijn wij wederom gestart vanaf de crèche. Eerst hebben we zo’n 70 kinderen mogen voorzien van milipap. Het was heerlijk om te zien hoe alle mondjes opengaan voor deze maïzena-achtige pap. Voordat we op pad gingen hebben we nog even met de kinderen gespeeld. We liepen langs de immense begraafplaats die tegen de berg op ligt waar de shacks staan. Het blijft onwennig om te zien dat er ook veel afval ligt op de begraafplaats. Hier lopen ook geiten rond. Terwijl we de Township in liepen, kwamen de eerste kinderen al op ons af. Gelukkig vonden we een plek in de schaduw onder een boom waar Andries het verhaal van Zacheüs vertelde. De boodschap van Jezus werd vertaald en het raakte iedereen die hierbij stond, inclusief de moeders van de kinderen. Na het knutselwerkje gingen we op het veld spelen met de kinderen. De kleintjes konden bellenblazen en de wat oudere gingen voetballen. Er was één talent en wij noemde hem Ronaldo. Hij had een gebroken arm maar verder mankeerde hem niets. Wij verloren met 10-0 van zijn team ☹. Na de lunch zijn wij in een ander gedeelte van de Township geweest. Andries vertelde wederom een pakkend verhaal over de verlamde die door het dak werd gelaten door zijn 4 vrienden. Dit werd aanschouwelijk gemaakt doordat 5 kinderen dit mochten uitbeelden. Met een deken werden zij in dit verhaal getrokken. Hierna hebben de kinderen hoedjes mogen schilderen.

Al met al hebben we met elkaar genoten van deze dag.

Groetjes, Henk L., Jan H., Marion, Angelique, Mariëtte & Simone
P.s. Gerrieneke bedankt voor al je mooi berichtjes. Fijn dat je zo met ons meeleeft.

Persoonlijke berichtjes


Lieverds thuis, hoe is’t met jullie? Hier is het vandaag erg warm. Ik heb gisteren en vandaag op de bouw gewerkt. Het was super leuk, we hebben hele muren gemetseld. Maar met elkaar gaat het prima. Ik mis jullie allemaal heel erg en morgen gaan we de big 5 bekijken. Een dikke kus voor allemaal (speciaal voor Annemarie). Hou heel veel van jullie. Liefs, ma/ oma Janny.

Lieve spookjes, hier gaat alles goed. Met jullie ook? Vandaag hebben we gebuffeld op de bouw bij 30 graden. Biceps is weer lekker getraind. Morgen op safari, om 3.30 vertrekken. Hopelijk zien we veel beesies. Kleinkinderen jong en oud, kinderen de groetjes van pa/ opa Jan Koops.

Ha lieve allemaal, bizar om te bedenken dat we nu alweer over de helft zijn. Vandaag was het erg warm. Dus bij thuiskomst plonsen we snel in het zwembad. Wat hebben we de kids en de mensen hier deze week blij gemaakt! Hoe is het thuis? En op de vakantiebestemming? Morgen wordt een vroege: 3 uur de wekker want we gaan op safari. Zo benieuwd! Groetjes aan iedereen daar. Tot snel, liefs Michelle.

Lieve Annie, kinderen en kleinkinderen, we hebben vandaag lekker gewerkt. Shack repair en gemetseld. Vandaag was het 30 graden. Gisteren regende het, maar we gingen gewoon door. Dat zijn ze hier niet gewend. Liefs pa en opa, Henk W.

Lieve allemaal, we hebben het hier goed met z’n allen. De groep is een hechte club geworden. Wat is de eerste week snel voorbijgegaan. Morgen gaan we op safari en dat betekent vroeg op (3:00uur). Dus lekker vroeg naar bed. We missen jullie zeker maar gelukkig hebben we hier voldoende afleiding met al het mooi werk wat we mogen doen. We ervaren dagelijks de zegen van God in ons werk en daar zijn we dankbaar voor. Hartelijke groet, René en Angelique

21 Responses to “Einde van de eerste topwerkweek!

 • Joop en Gerrie Hermsen
  8 maanden ago

  Mooi dat het allemaal zo goed verloopt en dat de groep zo hecht is. Morgen een mooie Safari. Met Zoëy gaat het ook goed. Dus geen zorgen. Lieve groeten

 • Petra muizelaar
  8 maanden ago

  Wat prachtig dat alles voorspoedig verloopt… en inderdaad Chel de tijd vliegt voorbij… ik ben heel nieuwsgierig naar al jullie verhalen als jullie weer thuis zijn… wij kunnen ons hier thuis er vast geen voorstelling van maken hoe jullie het daar beleven..
  Hier thuis alles goed… papa is met oma uit eten geweest, … zaterdag gaat Danique met de 2 oma’s eten. Ondertussen zijn wij aan het aftellen van de vakantie, dinsdag gaan we terug naar Nederland … de vier in Egypte zijn vandaag naar Luxor geweest..5 uur heen en 5 uur terug met de bus…. heb nog niet gehoord of het de moeite waard was, klinkt beschamend ‘op vakantie’ met wat jullie daar allemaal zien en meemaken.

  Dikke kus voor allemaal… eentje extra voor jou, ben blij met alle verslagen.. ik mis je met al je snapchats?

  • Hey papa!

   Hier ook alles goed, als we mama bellen zegt Jaydi alleen “opa ook een kus” haha ze snapt niet dat jij er niet bent. Dan krijgt ze tante Janny in beeld ?
   Heel veel plezier vandaag jullie hebben er al een dag opzitten! Geniet ervan!

   Dikke kus van Jaydi voor opa!

 • Hahaha, straks kom je helemaal afgetraind weer thuis! Leuk hopelijk lagen jullie op tijd in bed vanavond.

  Met een beetje geluk kom je ze alle 5 tegen, veel plezier allemaal morgen.

  Dikke kus en tot snel?

 • Hey Pa,
  Goed om te lezen dat het daar allemaal goed gaat en jullie zoveel kunnen doen.
  Lekker vroeg op morgen, wel lekker ff een dagje ontspanning. Geniet ervan. Veel plezier met elkaar.
  Groet, Michelle, Walter, Katie en Noa

 • Arendjan en alcia
  8 maanden ago

  Hooi mam!

  Vandaag op Safari!! Ben benieuwd welke dieren jullie allemaal gaan zien! Hopelijk de big 5
  Lekker vroeg op maar dat is het zeker waard.
  Hier gaat alles goed we zijn gisteren in Byron Bay aangekomen. Hier gaan we zee kajakken om walvissen en dolfijnen te spotten.

  Veel plezier morgen en een goed weekend!

  Groetjes uit het warme Australië☀️

 • Lieve Dirk, Simone & Mike,

  Elke ochtend tijdens de eerste voeding van Raf lees ik jullie avonturen. Wat een mooie reis maken jullie mee & wat zetten jullie jezelf goed en mooi in voor de mensen daar.

  Ik begreep dat jullie dit weekend op Safari gaan. Hopelijk zien jullie wat mooie dieren & vergeet vooral geen foto’s te maken!

  Liefs Bart, Soof & Raf

 • Goeiemorgen pap,

  Vanogtent kwam ik beneede en hat de daggoe volop in huis gezeken. Tantoe tantoe goor ouweee. Echt gewoon smerug. Maandach gingde ik taal en spelingsles geve en die ginge supeegoet . Du kindere hebbe vil geleren. Ik kun niet w8achten op weer goedte tips van jouw voor m’n lessun. En ik moes van Liza oook haar naam onder m’n berigtjes zette dus.

  Hup Korlaar
  Liza

 • Goedemorgen allemaal daar.
  Jullie hebben een top week achter de rug , veel gebuffeld den hard gewerkt.
  Dus geniet nu van het weekend en volgende week weer met frisse moed aan het
  mooie werk wat jullie daar doen.
  Jannie ik ben trots op je , en natuurlijk ook op de rest van de groep.
  De groetjes aan allemaal daar

 • Hoi pap,

  Zo gaaf op Safari! Hopelijk spot je ze alle 5. Ik ben benieuwd naar de foto’s. Jullie hebben hard gewerkt de eerste week, nu even lekker genieten van het weekend.

  Liefs,
  Lotte en HW

 • Hallo allemaal en speciaal voor Alie Jan en familie. Fijn te zien dat jullie zo fantastisch aan het werk zijn. Gelukkig te zien dat de site door veel mensen is gebruikt. Mij lukte het niet zoals ik wilde. Maar nu hopenlijk wel. Goeie sfeer veel werk verzet en kinderen en volwassenen blij gemaakt. Al bij Koos en Willemien geweest? Heel veel sterkte voor de rest van de week lieve groeten Hill en Herman Baars

 • Hoi pa,

  Leuk om jullie zo te volgen.
  Jouw kennende zal je wel hard gewerkt hebben deze week en of het nu regent of niet je gaat gewoon enthousiast door.
  Super leuk dat jullie op safari gaan, dit weekend. Ben benieuwd naar de foto’s.
  Geniet van al het moois daar!

  Dikke knuffel xx

  Willianne

 • Gerrieneke De graaf
  8 maanden ago

  Lieve allemaal, wat een mooie eerste week hebben jullie gehad en wat een werk hebben jullie verricht, echt heel erg trots op jullie inzet en liefde voor de naasten in Afrika, vandaag de kers op de taart want dat is echt een cadeautje die Safari, hopelijk zien jullie ze alle vijf ,maar maar mooie foto’s zodat we allemaal mee kunnen genieten ,duizend worden er zeker gemaakt bij elkaar, bedankt voor het p.s bericht voor mij ,veel liefs en een dikke knuffel voor jullie allemaal ❣️❣️❣️❣️

 • Sanne de Graaf
  8 maanden ago

  hey lieve oma
  Fijn dat weer goed is gegaan de laatste dagen. leuk om jullie te lezen

  wij gaan vanavond lekker naar tino martin super veel zin in. voor de rest gaat alles goed hier en hopelijk met jullie ook. groetjes aan iedereen

  we houden van je
  kusjes jan, annemarie, sanne en milan

 • Hoi toppers
  leuk om al jullie berichtjes te lezen
  En dat jullie hard aan het werk zijn .
  Willem zegt thuis altijd doorgaan (luie bezems)
  ? maar tis fijn om zoveel mogelijk te doen
  En Jan ik wilde altijd een man met biceps nu word mijn wens vervuld???
  Janny en Janoeska en Marianbe jullie kunnen thuis zo in de bouw werken.
  Andries Wat mooi om bijbelverhalen te vertellen aan de kinderen en moeders hopelijk is er een zaadje gepland.
  Hoop dat jullie leuke dag hebben vandaag en veel dieren spotten.morgen nog rustig aan en dan weer een week buffelen.
  Wij vliegen vanavond terug heel dubbel om te zien dat bij jullie zoveel armoe is en hier zoveel luxe.
  Groetjes aan de hele groep
  Dikke kus allemaal en nog dikkere aan m’n mannetje en van Janny aan Willem
  Liefs Hennie en Janny

 • Marjolijn en Marc
  8 maanden ago

  Ha pa en ma,

  De tijd gaat snel! Week 1 voorbij en over de helft. Goed om te lezen dat de groep een hechte club is geworden. Gaaf om vandaag weer op safari te mogen! Hopelijk gaan jullie de Big Five allemaal zien. Even vroeg opstaan maar dat is het zeker waard! Wij hebben inmiddels ook een weekje vrij, dus ook hier even rust.

  Geniet van een dag ‘rust’ met de safari als uitstapje. En dan door. naar week twee 🙂 We blijven jullie volgen.

  Liefs,
  Marjolijn en Marc

 • Annie Wernsen
  8 maanden ago

  Lieve pappa ik vindt goed dat je gaat school bouwen en kinderwerk en kinderen spelen ik ben blij dat je weer volgende week zaterdag terug komt dan kan je weer met ons naar de kerk en collecteren groetjes en knuffel van je jongste dochter Gerjanne

 • Ha René & Angelique en Arenda,

  Mooi iedere keer te lezen hoe het gaat en wat jullie doen. Weet dat we aan jullie denken!

  Liefs, Jantine & Maarten.

 • Fam. van Veen
  8 maanden ago

  Lieve Heuvers,

  Wat een goede berichten! Fijn dat iedereen (weer) fris en fruitig is. Hopelijk hebben jullie veel dieren gezien.

  @Alie, jouw foto uit de krant heeft deze week het Schaffelaartheater gehaald!
  @Jan, het is hartstikke dooi dus het schaatsen bestaat vooral uit slalommen en bakken training.
  @Michelle, bij Hunted zijn de eersten gepakt.
  @Rien, het is lekker groeizaam weer. Je voedselbos is straks vast helemaal overwoekerd.

  Geniet van het weekend en de komende week!

  Liefs, de van Veentjes

 • Hi Opa,

  We hebben je plekje op tegel 1976 voor je bezet gehouden vandaag. Ijsselmeervogels heeft met 3-1 gewonnen en we staan bovenaan.

  Veel plezier op de Safari.

  Groetjes Stan

 • Dirk Jan Koops
  8 maanden ago

  Wat leuk om jullie zo bezig te zien. Mooi dat jullie ook op safari gaan. Hoop dat de komende week ook alles goed mag gaan. Hartelijke groet, manuela en Dirk Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch