We mochten weer Bouwen aan muren maar ook aan shekkies

Vandaag werden we weer om 6.00 uur door onze geliefde Wim gewekt. We werden vandaag in 3 groepen opgedeeld:

BOUW

De bouw was wauw. Het was weer warm, maar er werd hard gewerkt aan de muren van het CCC. We zijn ook begonnen aan de binnenmuren van het gebouw. Verder was het ongeveer hetzelfde als de vorige keer, we hebben weer een aantal rijen gemetseld en veel pauzes gehad om te drinken en in te smeren. De dag was wel erg gezellig, zelfs terwijl er minder mensen waren bij de bouw dan de vorige keer. We hebben 670 stenen gelegd en de hoogste muur is alweer net zo groot als Norah P (1,50m)

KINDERWERK

We begonnen zoals elke keer bij een schooltje met hele enthousiaste kinderen. Na veel knuffels, high-fives, boxen, chaps en geklim gingen we de sloppenwijk in. Hier liepen we zingend rond om kinderen mee te krijgen naar de verzamelplek waar we gingen spelen. Er waren veel kinderen van verschillende leeftijden. Met deze kinderen hebben we geknutseld en papieren vliegtuigjes gegooid. Met de wat oudere kinderen hebben we nog gelummeld. Hierna gingen we lunchen bij het schooltje en ook snel weer door naar de volgende wijk. Daar kregen we minder kinderen mee en waren ze ook een stuk jonger. Gelukkig vonden we een plek in de schaduw waar we rustig met ze hebben getekend.

SHACK REPAIR

Vandaag konden we eindelijk ook beginnen met de shack repair. Vanwege de verwoeste oprijlaan was het tot nu toe namelijk nog niet mogelijk om de nodige materialen weg bij de Witte Duif te krijgen. Nu was het eindelijk wel gelukt om de materialen (boren, zagen, golfplaten, palen, etc.) van het terrein af te krijgen. Maar goed, aan het begin van de dag vertrokken we met shack repair in dezelfde bus als het kinderwerk en werden we afgezet bij een shack tegenover de school waar zij begonnen. Daar werden we al opgewacht door onze nieuwe beste Afrikaanse vrienden. Zij zijn al jaren lang bekenden van SHIB en hebben alle kennis die we nodig hadden om de shack van vandaag weer mooi te maken. We begonnen al snel met het slopen van de muren en het dak van de shack, die hebben we namelijk vervangen met nieuwe golfplaten die er weer lang tegenaan kunnen. Bij de shack hebben we ook heel veel gaten opgevuld met teer, een nieuwe deur geplaats en het raam een nieuwe plaats gegeven. Voor het verbouwen van de hele shack waren twee dagen gepland maar we hebben het in één dag al af gekregen doordat iedereen goed doorwerkte (Aron in het speciaal, hij was echt on fire). Aan het einde van de dag kwamen ook langzamerhand een paar van de zeven bewoners van de shack aan. Zij waren allemaal ontzettend blij met hun nieuwe huis, waardoor het werk van de hele dag veel voldoening gaf. Om 14.00 stopten we met werken en vertrokken we weer met de groep van het kinderwerk.

Na het werk zijn we met z’n alle naar de Choppies (supermarkt) gegaan, waar we eten hebben ingeslagen voor onszelf voor de komende dagen. Daarna zijn we terug gegaan naar de Witte Duif, waar de meeste mensen meteen in het zwembad doken. Na de gesprekjes met de begeleiders gingen we lasagne eten.

dagverslaggroepje van vandaag
een golfplaten huis voorafgaand aan shackrepair
Nog steeds een golfplaten huis, maar nu met nieuwe platen, nieuwe deur en veel gedichte gaten – en vooral blije bewomer

LIESKE

Hey allemaal thuiss!

Het is heel gezellig hier, maar mis jullie wel hoor. Het gaat goed met me, nog niet echt verbrand dus gaat super! Komt ook deels doordat ik 8 keer per dag insmeer. Ik heb wel gelukkig 4 kussens in mijn bed dus ik kan ook lekker slapen. Word wel veel gepest met dat ik ginger ben, maar gelukkig ben ik dat al wel gewend van thuis. Ik heb al heel veel leuke foto’s en filmpjes gemaakt dus jullie kunnen alles bekijken als ik weer in koude Nederland ben.

Ps thank u voor het wassen van mn spullen

Heel veel groetjes van mij!!

TIJMEN

Hoi iedereen thuis 🙂

Bedankt voor jullie leuke reacties op het blog! Ik geniet er echt va om ’s ochtends voor het ontbijt te kijken naar wat jullie geschreven hebben! Ik geniet echt van mijn tijd hier: de groep, ons werk en alles hier bevalt me echt goed. Voor mijn gevoel zit ik hier ook pas net, maar inmiddels zijn we gewoon al halverwege ons avontuur hier… Vandaag was ik voor het eerst mee met shack repair en daar heb ik, ondanks de hitte, echt ontzettend van genoten. Eigenlijk is werken in de hitte ook minder erg dan ik dacht!   çñ

Fijne vakantie alvast voor iedereen op school en tot binnenkort weer!

joejoe

RUBEN
Hoi iedereen!
Het is eindelijk mijn beurt om wat te schrijven, maar nu weet ik niet zo goed wat ik moet schrijven. Bedankt voor de leuke reacties. Alles hier is leuk, maar ik ben wel moe aan het worden. Ik hoop dat ik binnenkort kan uitslapen, maar als ik de planning mag geloven gaat dat niet helemaal lukken. Aan de weervrouw: Tot nu toe klopt elke voorspelling. Nog een vraag: Er staan op jouw camera foto’s van het vliegtuigen spotten, mag ik die verwijderen? Aan Eva: Doe maar goed je best met mijn kamer inrichten. Aan degene die zichzelf De lievelingszus noemt: Ik mis mopjes. Aan pam: Blij met het nieuwe huis? Aan iedereen: Ik mis jullie wel een beetje hoor. Ik kan niet wachten tot ik verhalen kan vertellen! Ik zal m’n best doen om op wat meer foto’s te komen.
Groetjes Ruben

SIFRA

Hii iedereen thuis,

Eindelijk mag ook ik schrijven. Ik vind het heel erg leuk om elke ochtend jullie reacties te lezen. Ik heb het heel erg naar mn zin hier. Ik had vandaag voor het eerst kinderwerk, dit was heel erg leuk. Iedereen moest veel liedjes zingen. Ik kon helaas niet meedoen omdat ik mn stem kwijt ben. Super handig! Verder is de natuur echt super mooi. Dus als jullie nog niks hebben gevonden voor de meivakantie kunnen we hier wel heen. Thum: heel erg bedankt voor het voeren van Tom en Kevin. Abby: hebben we nou een ‘kornijn’?. Sjoerd: Hoe ist nu met je? Wil: wat goed dat je niet over je nek bent gegaan ?. Mam: we kunnen in de auto terug wel naar wat ‘metalherrie’ luisteren. En aan iedereen: mis jullie wel een piep klein beetje. Ik heb heel veel zin om alle verhalen te vertellen. Geven jullie een knuffel aan Morris!

Xxx Sief

SOPHIE

Heyhoi! Ik leef nog en heb het heel gezellig hier. Heel fijn dat alles goed gaat met oma! Mama: kun je een keer boboti uit de slowcooker maken? Papa: hartelijk bedankt voor het zaklampje, het is hier heel donker ´s avonds. Koentje: let je een beetje op Frenkie? Gaat alles goed met ´m? Iedereen: vaker reageren, is leuk. Allemaal leuke carnaval gehad? Missen jullie mij al een beetje? Ik jullie niet hoor. Groetjesssssss uit het prachtige indrukwekkende Zuid-Afrika!

ILVY

Hoihoi bedankt voor alles leuke berichtjes! Ik vind het heel leuk om te lezen! Ik heb het heel leuk hier maar mis jullie wel hoor. Ik heb al veel gemetseld en vandaag met de super schattige kindjes geknutseld. Heb ook al lekker gezwommen en ben al best bruin geworden hoor oma. En Joppe, ik zal even tegen mijn dubbelganger zeggen dat ze niet nog een keer langs moet fietsen. Heel leuk dat mijn kamer helemaal verbouwd is al is terug kom! En Noor en Dianne, ik hoop dat jullie me niet te veel missen op school. Mis jullie! Liefs Ilvy

JAN

Ze zijn best bezorgd om mij. Telkens: “Jan, hoe gaat het …?” Mooi om mee te maken.

Zoals jullie gisteren al hebben gelezen, konden we vandaag verder met waar we dinsdag mee waren gestopt. Was best wel ff spannend. Zeker omdat we alternatieven moesten bedenken. En dat hebben met al dat water al zo vaak moeten doen.

Alle facetten van het werk zijn nu in volle gang. De safari en het bezoek aan een zwarte kerk zijn nog nieuwe elementen. Het eten is hier superlekker; maar een bezoek aan de Choppies was onontbeerlijk. Vanmiddag werden er meer tasjes vervoerd dan mensen? Ook beseft men maar al te goed dat we al op de helft zitten. Liever langer blijven of toch weer graag terug. Je merkt aan de berichtjes van jullie thuis dat ze  graag lezen.

Vandaag was ook de begrafenis van de opa van Chananja. Mooi dat ze de dienst online kon mee beleven; afsluiten zal nog wel een poosje duren. Op de kaart stond psalm 63 centraal en wel de woorden ”Want Uw goedertierenheid is beter dan het leven, mijn lippen zouden U prijzen” Grote woorden, die je in vertrouwen mag beleven en het aan Hem mag overlaten. God zij met ons tot we elkaar weer zien. Daar zijn we mee weggegaan, en daar mogen we ook mee terugkomen.

Het ga jullie goed,

Jan

80 Responses to “We mochten weer Bouwen aan muren maar ook aan shekkies

 • “Aron in het speciaal, hij was echt on fire”
  Laot ze moar es zien hoe we dat in Voorthuzen doen mn jong ?

  Maar denk ook een beetje om jezelf he ?

  Trots op je, succes daar.

  Groetjes van Pa Es en Ke

 • Marianne van de Heg
  12 maanden ago

  Hej Ruben,
  Tof om een verslag van jou te lezen ondanks dat je niks wist te schrijven ☺️ Kan me goed voorstellen dat je al redelijk gesloopt bent. We zijn blij met elke foto, maar vooral die waar we jou op spotten zijn top natuurlijk. Dus doe je best met foto bomben.
  Hier gaat alles gestroomlijnd. Zeker blij met ons nieuwe stekkie. We gaan er voor jou ook wat moois van maken waar je lekker kunt bijtanken als je terug bent.
  Liefs!

 • Yess! Joas voor 50% op de foto.. ? wat een gave foto’s en doorzetters zijn jullie.
  Ik kijk elke dag weer uit naar jullie verslag Joas! Mooi dat het goed gaat en de sfeer goed is.
  Succes morgen!
  Groeten pa en poot van Jip!

 • Remon en Evelien
  12 maanden ago

  Hoi Niels,
  Wat heerlijk om elke avond het reisverslag te lezen, vanavond liepen we buiten en zagen een mini maan, hebben jullie die ook gezien? Vandaag ben je bij de shackrepair geweest zo te zien op de foto’s. Ziet er goed uit. Morgen gaan papa en Mark naar Londen, dan word het wel heel stil hier in huis. Het is nu ook al stil zonder jou in huis. Jullie zijn al op de helft van de reis, geniet nog van alles wat er komen gaat. Dikke kus en knuffel van Papa, Mama en Mark

 • Wow Sophie wat een geweldige foto! En heel leuk je verhaal? Hier gaat alles goed en met Frenkie ook! Fijn dat je zo geniet! Dikke knuffel❣️

 • Dicky van de Fliert
  12 maanden ago

  Lieve Wilanda en Dani,
  k Heb jullie niet kunnen spotten op de foto’s, dus geen idee wat jullie gedaan hebben vandaag. Maar al t werk is goed werk, dus ‘t maakt niks uit wat je doet.
  Hoop snel weer een verhaaltje van jullie te lezen, ben benieuwd. Er wordt door veel mensen gevraagd hoe het met jullie gaat. Dus aan alle kanten wordt er meegeleefd. En al weer op de helft van de reis, wat gaat t snel…Geniet de komende dagen maar extra van alles wat er nog gaat gebeuren. Veel liefs ❤️❤️

 • Hi Ilvy,

  Wat leuk een verslag van jou! En foto’s! Helemaal leuk! Zo te zien en lezen, heb je het goed naar je zin. Super joh! Wij missen je ook hoor! Geniet nog maar ff lekker daar. Veel plezier en dikke kus

 • Hee lieve Sief, wat een prachtige foto van jou met een lief klein dotje op schoot❤️ Dat kleine handje in jouw hand.. te lief. Ik zie dat je geniet. Mooi! Afrika gaat in je hart zitten he:)
  Je hebt straks zoveel te vertellen dat we helemaal geen tijd hebben voor herriemetal?
  Goed plan, een gezinsvakantie naar Afrika. Maar beter eerst nog even naar China toch.
  Nou liefje, geniet van je tweede week daar! Ons niet meer missen dan een piepklein beetje hoor! Wij missen jou wel. Liefs mama xx ps de veestapel is idd gegroeid, maar dat moet Abby morgen zelf maar even vertellen??

 • Hey Selinde,
  Wel heel stil hier thuis hoor zo zonder jou.
  Ik ben heel benieuwd hoe je het allemaal ervaart. Geniet er nog even lekker van.
  Love you!
  Mama

 • Hey Siefje! Super leuk om jouw stukje te lezen en de prachtige foto’s van jou en de dropjes te zien. Hoe gaat het met m’n wandelschoenen, houden ze het nog een beetje vol? Ik heb, ondanks de prikken, nog nergens last van ;). Op de terugweg van Schiphol gaan we zeker metalherrie luisteren, en ik ben ontzettend benieuwd naar alles wat je hebt meegemaakt! Hopelijk komen er snel meer foto’s en verhaaltjes van jou, ik mis jou ook een piep klein beetje. x Daan

 • Ha Tijmen,
  Dubbel blij vanavond: eindelijk jouw beurt ons eens wat te posten en dan sta je ook nog twee keer op de foto’s ?
  Fijn om te horen dat je zo enthousiast bent en eigenlijk alles goed gaat! Klinkt heel wat beter dan de eerste keer toen je liet horen dat je het overleefd had, hahaha! Ik ben al heel benieuwd om alles in detail te horen, maar gelukkig heb je nog een week om nog meer nieuwe ervaringen op te doen!
  Laurens en Bente gaan morgen voor een paar dagen naar opa. David en Sophie komen het weekend naar Nijkerk. Marije heeft nog steeds scooter ellende is door de logistieke problemen die dat met zich meebrengt veel hier. Papa en ik waren lekker uit eten bij onze sushi vriendin (je weet wel wie ik bedoel ?).
  Volgens mij was je nog niet aan de beurt met kinderwerk. Heel benieuwd hoe je dat gaat vinden!
  Dikke knuffel, Mama

 • Hey Ilvy, gaaf om wat van jou te horen en zien. En leuk wat foto’s van jou vandaag. Tot nu toe stuurde mama de foto’s waar een stukje pet van jou of iemand anders op stond met een pijl erbij ‘dit is ilvy, denk ik!’ naar de hele familie?. Leuk met die kindjes joh. Echt wat voor jou! Iedereen vraagt hier of we wat van jou horen. Als we vertellen dat je geen telefoon hebt en dat we dus alleen zo contact hebben, kijken ze ons met grote ogen aan haha. Geniet er van daar, met elkaar. Als we jullie verhalen zo lezen hebben jullie het echt leuk samen. Wij gaan weer aan het klussen dit weekend. Je bed wordt niet zwart, dan weet je dat alvast. Dikke kus en knuffel ?? papa en de rest

 • Hey Sief
  Wat een mooie foto’s! Ik ben ook helemaal blij door het leuke stuk dat je schreef. We zijn allemaal heel benieuwd naar al je verhalen en wat het meeste indruk maakt. Geniet van je tijd daar, het is heel bijzonder wat jullie daar doen. Liefs papa

 • Hoi Jan, goed om te zien dat jij ook een keer op de foto staat ;)! Een goede tweede helft van de reis en Gods zegen gewenst! – Daan

  De HEER zal je voortdurend leiden, Hij zal je verkwikken in dorre streken, Hij maakt je botten sterk en krachtig.
  – Jesaja 58:11

 • Hé Aar,
  Wat goed te horen dat je goed de drive te pakken hebt ?
  Fijn om zo Iets moois te doen voor een ander.
  Leuk om de foto’s te zien. Ik zie je echt genieten!
  En het weer, ik snap best dat je daar volgend jaar weer wil overwinteren.
  Heerlijk die vitamine D daar knapt een mens van op ( zou opa zeggen ?)
  Nou jullie slapen vast al ik kom net uit mijn late dienst en kijk er na uit de blog te lezen.
  Succes morgen weer met de bouw.
  Dikke knuffel mams

 • Janneke Hofman
  12 maanden ago

  Hey Jorike

  En ja daar was weer een verslag, met mooie foto’s. Deze keer hebben we je niet gevonden op de foto’s. We zijn erg benieuwd wat je allemaal heb gedaan vandaag.
  Je wordt hier wel erg gemist, vooral tijdens het avondeten. Het is ons allemaal al overkomen dat we of voor 6 mensen de tafel dekte of zeiden Jorike zit nog niet aan tafel.

  Renske kan niet wachten tot je weer thuisbent, want ja jou kunnen we nu niet”plagen” of laten schrikken.

  Marc heeft vanavond opgepast en Tessa was superlief.. ??

  Anouk wilde niet zelf schrijven. Maar ik moest wel vertellen dat ze al lekker vakantie heeft. En dat de feestweek op school voor het 100 jarig bestaan leuk was.

  Papa vraagt, hoe is het eten daar? Wij hebben van de week ook een lekker Zuid Afrikaans gerecht gegeten. Iedereen vond het erg lekker.

  Nou meis nog even een weekje volhouden en genieten daar.

  Dikke knuffel wij houden van je. Papa, Mama, Marc, Renske en Anouk

 • Sonja van Kruistum
  12 maanden ago

  Hé Dani en Wilanda,

  Zie ik jullie vandaag toch ne-ru-guns terug op de foto’s… Kunnen jullie niet verzinnen dat jullie jarig zijn, 5 maanden verkering hebben of sowieso seriously aanpappen met iedereen die ook maar iets wat in de buurt komt van een camera in handen heeft?
  Anyway, jullie hebben vast weer goed gewerkt vandaag, maar the proof of the pudding is in the… pictures ?

  Nick gaat komend weekend weg met zijn vrienden. Dus dan wordt ‘t helemaal stil in huize van Kruistum. maar dat gaan we overleven. Kijk nu al uit naar al jullie verhalen straks!
  Veel liefs van mij.

 • Cees & Pauline
  12 maanden ago

  Hey Sophie, wat een heerlijke foto’s, schattige kindjes!! Leuk om wat te horen van je en fijn dat je het naar je zin hebt. Mis je ons wel een beetje bij CMSW ? Wij jou wel hoor?. Zet hem op en we zijn trots op je? groetjes Cees & Pauline

 • Jaela, Licia en Sita
  12 maanden ago

  Hi Sophie,

  Wat een leuke foto ? en goed om te lezen dat je geniet van dit mooi avontuur!

  Veel plezier nog en groetjes van ons!

 • Hey lieve Deborah,
  Vandaag weer aan de arbeid.
  Dat roze staat je goed en matched mooi met licht blauw. 😉
  Twee bouwSterren naast elkaar. Het plezier straalt er vanaf.
  Fijn om te zien. Altijd leuk om je op een foto te spotten.
  Die muur is al flink hoog. Goed bezig jullie allemaal!

  Hier nog 1 dagje school en dan vakantie. Daar heeft iedereen zin in.
  H: Extra trainen, M: zwemmen met 3 klasgenoten S, AR en J (met elkaar geregeld) E gaat vast veel kleuren en knutselen

  Zet hem op op de bouw, shackrepair of kinderwerk.
  We denken veel aan je. Dikke kus! -XXXXX-

  P&M, H, M en E

 • Nou Noor (pol)! Net zo groot als een muur! Is niet zon groot dan nog, maar je is voor jou natuurlijk al heel hoog ?. Lekker bezig hoor! Succes weer morgen!

  Ps. Ik heb Outer Banks seizoen 3 gekeken vandaag, de laatste 3 aflevering waren amazing. Oja en seizoen 4 is bevestigd, en dat kan je daar natuurlijk niet lezen daar, dus dan weet je dat.

  Xx Sanne?

  • Danielle van Laar
   12 maanden ago

   Hé Nan,
   De tweede helft van je reis is begonnen! Fijn dat je met Myrthe en Norah kon meeluisteren. Het deed mij echt goed om te weten dat je er zo wel bij was. Geniet van het vervolg van je reis. En geef van je eigen vrolijkheid en liefde aan de kinderen daar. Deel je kwaliteiten en zet ze in. Dag lieffie…tot volgende week.
   Liefs pap, mam en de jongens

  • Hoi allemaal,
   Jullie verslag lees ik iedere keer in 1 adem uit!
   Wat een ervaring is zo’n reis!!
   Maar ook voor de mensen thuis, top dat ze jullie even hebben ‘losgelaten’.
   Hou vol allemaal!!
   Speciale groeten voor Anna, Norah H en de terschuurders!!
   Op de reunie bij de Zaaier hadden we het nog over jullie.
   Anja

 • hey Tom,
  Voordat ik het vergeet moest ik de groetjes doen van mijn moeder haha. Ik zag je niet voorbij komen op de foto’s, maar volgens mij vermaak jij je prima daar. Ik ben heel stiekem wel een beetje jaloers op het weer bij jullie hoor, ik vind het maar een koude bende hier. Ik zou zeggen geniet van je laatste weekje daar en maak er het beste van. Jonah wenst je trouwens ook nog veel plezier daar. ik zie je snel weer.
  Groetjes, Dorinka

  • Hoi Lieve Norah H, wat een mooie avonturen beleven jullie. Heel erg leuk en fijn om julie elke dag te kunnen volgen. Mis thuis wel heel erg je aanwezigheid. We zijn heel erg trots op je. Love You!

  • Hendri en Marieke van de Pol
   12 maanden ago

   Lieve Norah en natuurlijk alle andere kids,

   Wat een bijzondere ervaring maken jullie mee, eentje om nooit te vergeten. Dat Norah een goede graadmeter is wisten we al, klein maar fijn zullen we maar zeggen? We missen je hoor Snorie! Lieve groeten en kusjes en knuffel van ons allemaal!

 • Heej lieve Nien, wat leuk om jullie zo te volgen!! Super. En ik zag dat Kim een berichtje had gestuurd. Had je ook het berichtje van ooms gelezen? Ik zag het niet zo snel maar ze zei dat ze wat had gepost. Heb je al veel foto’s gemaakt???? Veel plezier nog! ILY

 • Danielle van Laar
  12 maanden ago

  Hé Norah,

  Wat fijn om je even te zien en spreken. Super lief dat je bij Nan was gebleven. Het is fijn te weten dat ze vriendinnen heeft die met haar meeleven. De tweede helft van je reis staat voor de boeg. Hopelijk brengt het je mooie dingen. Naast al jullie mooie werk ook een inkijkje in de natuur van het land. Geniet ervan en succes met jullie werkzaamheden.
  Lieve groet,
  De Van Laartjes

 • Mariska Meerveld
  12 maanden ago

  Hi Ilvy! Wat ontzettend stoer en gaaf wat je daar allemaal aan het doen ben! Wij zijn in ieder geval heel erg trots op jou!! Kusjes isabelle, juup en mariska xxxx

 • Lieve Mylène,
  Ik had het zelfde gevoel als toen ik je als 3 jarige kwijt was bij sinterklaas. Ons hart brak toen we gisteren een berichtje kregen…
  En nu jank ik al weer.
  Dan is Zuid Afrika wel héél ver weg.
  En jou kennende zat je hier al zo’n 4 dagen mee, zonder iets te zeggen.
  Hopelijk heb je toch kunnen genieten van je avonturen. En gelukkig heb je Lieske en Sofie bij je. En God, niet te vergeten.
  Zondag uit de kerk, kwam ik niet weg. Veel mensen vroegen hoe het met je ging. Ook op de app krijg ik veel berichtjes daar over.
  Julie hebben de goedkeuring van ome Corné over het metselwerk. Hij wil nu zelf ook wel eens gaan, haha. Je weet hoe hij is…
  Wij hebben vanavond de gemeente maaltijd in de kerk, lekker druk voor mij dus maar wel gezellig.
  Love you!

 • Hoi lieve Sief
  Ja we hebben twee kor&nijn gekregen.
  Ze zijn heel lief en zacht.
  Ik hoop dat je snel terug komt dan kan ik je ze laten zien. Hoop dat jullie het daar leuk hebben.
  Grote kus Abby

 • Tygo arien tom
  12 maanden ago

  Beste Matthias Pranger,

  Toch flink aan de beun zo te zien. Tygo ik en Arien genieten toch wel flink van de blog vanuit Griekenland. Laat je je spieren wel flink aan elke dame zien? Maak er een mooie tijd van daar!

  Groetjes Tygo, Ariën en Tom

 • Willemien Versteeg
  12 maanden ago

  Ha lieve Marthe,
  Wat leuk om je even te spotten op de foto’s. Gisteren was je bij het kinderwerk zag ik. Ben heel benieuwd naar je ervaringen. Hopelijk ben je vandaag aan de beurt om te schrijven…
  Hier thuis is alles goed. Vandaag begint hier de vakantie ❤️ Sarin heeft er reuze zin in ? En Roan is blij dat de toets week voorbij is! Veel plezier nog lieve schat. Hoop snel van je te horen ! Dikke knuffel van mama.

 • Thamar de glee
  12 maanden ago

  Heyy sief,
  Wat fijn om te horen dat je het naar je zin hebt! We zullen in de auto zeker wat metalherrie luisteren en naar je verhalen. En wat een leuke foto’s! Ik heb je al op heelveel foto’s gespot. Deze keer was het wat minder lastig want je stond er mooi groot op:)). Tom en kevin worden nog steeds netjes gevoerd! En ik heb je planten water gegeven dus ik heb geen idee of dat goed is gegaan.

  Je hebt al een heleboel gemist dus evene een klein verslagje daarvan: 1. Ik heb de biologie olympiade het beste gemaakt van mijn jaarlaag:). Dus nu heb ik een heel cool certificaat. 2. Het mag van dokter Arnold!!! 3. Mn blessure blijkt wat anders te zijn en nu mag ik voorlopig niet meer trainen:(.

  Ik mis je♡♡♡

  Xx tum

 • Hé lieve Ruben, wat een leuke foto’s! En de vermoeidheid is je niet aan te zien hoor…. Overigens: een lekker Hollands kroketje (tja, wel pas als je weer thuis bent) helpt erg goed bij moeheid, slaaptekort, te hard werken, etc. Veel plezier verder, maak er iets moois van, we kijken uit naar je verhalen!

 • Hey Lieske, Nienke, Deborah en alle andere vriendinnetjes daar!
  Wat leuk om elke keer over jullie te lezen! Lieske, vanochtend was er eindelijk een zonsopgang en het was zooo mooi, dus je hebt er natuurlijk een foto van gekregen. En wat een leuke foto van jullie Deb en Lies, het ziet er daar zo mooi uit! Het is wel raar dat jullie zo ver weg zitten, maar ik ben blij dat het er zo gezellig uit ziet bij jullie! Vandaag gaan wij ook op excursie en dan hebben we eindelijk vakantie :). Veel plezier en succes nog daar meisjes!
  xx – Naäma

 • Hoy Norah H, weer heel wat berichtjes en foto’s te zien van jullie. Super leuk! Voor jullie allen succes blijf je best doen! Lieve gr. Van oma. ?

 • Hee Ru, wat heerlijk om eindelijk wat te horen!! Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Wat betreft de mopjes, ik kan ze gewoon niet bedenken. Speciaal voor jou heb ik er even 1 opgezocht:
  Hoe noem je een koninklijke drol?

  Ik ben benieuwd of je het antwoord weer. Weet je het antwoord van de vorige al? Over de klok zonder wijzers etc? Ik ben benieuwd! Het is hier wel alleen op zolder zonder jou, maar inmiddels heb ik ook mijn laatste nacht hier gehad! Je nieuwe kamer is erg mooi, ookal moet ie nog ingericht.. love you en geniet ervan!!
  Dikke kus, je lieflingszus (geef maar toe)

  Ps:
  Antwoord op raadsel: majeschijt

 • Hannah de Glee
  12 maanden ago

  Heyy sief,

  Wat fijn dat je geniet daar! Wat een mooie foto’s, ik vind het erg leuk om de verhalen te lezen over je reis! Ik denk dat een paar metalnummers onderweg wel moet lukken, als we pap en mam lief aankijken;) Oh ja en ik heb Morris vanochtend al helemaal platgeknuffeld voor je.
  Ik kijk uit naar je volgende verhaal.
  Veel plezier!

  x

  Hannah

 • Lieve Sanne,

  Hoe vind je het? Het ziet er allemaal echt super gaaf uit! Maar we missen je wel hoor..

  Wij gaan vanavond met het werk bowlen en iedereen vraagt steeds of poetsmiep Sanne ook mee gaat, haha! Je krijgt van iedereen de groetjes!

  Het lijkt me een super mooie ervaring. Maak je wel veel fotos! Ooh en heb je al wilde dieren gezien?

  Groetjes,
  Tam

 • Hey Ilvy!
  Eindelijk zien we je ook!
  Wat maken jullie veel mee zeg, superleuk.
  We lezen met plezier de verslagen mee.
  Nog heel veel plezier gewenst met elkaar de laatste week, geniet ervan!
  Een drukkie uit Tiel (leuk woord, die houden we erin!)
  Liefs Sep, Zhaoqing, Nan, Arjen en Marieke

 • Lieve Loïs,

  Nog aan het genieten van de reis? Elke avond zitten we de website van SHIB te refreshen om de kijken of we je zien en te lezen hoe de dag is verlopen. We konden je niet terugvinden op de foto’s, maar we denken dat je vandaag bezig bent geweest met de shack repair?! Maar ook al zien we jou niet, het ziet er altijd gezellig uit!
  Zijn je handschoenen nog een beetje heel of ben je al aan de tweede set begonnen?

  Mis je ons al een beetje? Wij kijken uit naar volgende week ?

  Kus en liefs van papa, mama , Elias, Suus en Tobias

 • Hé Sanne, hoe gaat het met je, heb je het een beetje naar je zin? Hoe is het met je knie? Nog een dag werken en dan lekker weekend! Nou ja, waarschijnlijk morgen alsnog vroeg opstaan. Succes vandaag en een fijn weekend!

 • Hoi die Iris,

  Ik hoop dat jullie nog veel mensen blij mogen maar met het repareren van hun huizen.
  Maak je het binnen ook beetje gezellig voor ze met jouw creativiteit?

 • Ilse Luttikhuisen
  12 maanden ago

  Hoi Sanne,
  Super leuk om alle foto’s te bekijken! Is het mooi daar? En gaat het al beter met je knie?
  Heel veel plezier nog met de rest van jullie reis! Geniet ervan en tot snel!

  Groetjes,
  Ilse

 • Hey Tijmen!

  Wat leuk om de foto’s van jullie te zien. Wat fijn dat jullie die bewoners zo blij konden maken met jullie hulp! Soms ook wel heftig om te zien waar jullie nu zijn, fijn dat jullie tot hulp voor die mensen zijn :). Succes en veel plezier weer verder!

 • Gerco van de Fliert
  12 maanden ago

  Hey Wilanda en Dani,

  Ik zie jullie de afgelopen dagen maar weinig op foto’s, maar het lijkt erop dat jullie het naar je zin hebben. Wat leuk dat jullie nu zijn begonnen met de shack repair. Dat lijkt me erg mooi werk, omdat je gelijk resultaat ziet en de mensen zijn er zo te lezen en te zien erg blij mee. Hier gaat alles gewoon z’n gangetje. Alleen het avondeten gaat veel sneller. We hebben denk ik een nieuw record gehaald. Dat lukt normaal nooit met jouw “interessante” verhalen haha. Geniet maar van de tijd in Zuid-Afrika en succes!

  Groetjes,
  Gerco

 • Lijnie minnaard
  12 maanden ago

  Hoi jorike weer een heel verslag gelezen was weer heel interesant volgens mij missen ze je thuis best wel wat zal jij veel te vertellen hebben strak groetjes lijnie minnaard

  • Hi lieve Sief,

   Wat een leuke foto’s Zeker die met dat mooie meisje bij jou op schoot. Fijn dat je het naar je zin hebt. Hoop dat je, je stem weer snel terug vindt. Geniet nog even van dit avontuur!!!
   Liefs tante Janny x

 • hallo Marthe ik word gedwongen door onze ouders om een bericht te sturen dus ja

  Ik hoop dat je een hele fijne tijd hebt

 • Margriet Hooghiemstra
  12 maanden ago

  Ha lieve Lieske,

  Hahaha 4 kussens, hoe heb je het voor elkaar gekregen… Of terroriseer je jullie kamer en hebben je roommates nu alleen hun matras? Volgens mij hebben jullie het super naar de zin! Het ziet er in iedergeval erg gezellig uit.
  Hier gaat Iris vanavond ook op vakantie met Thomas. Dus het wordt steeds stiller hier. Nog maar 7 dagen en dan ben je al weer thuis. Wat gaat de tijd snel hè. Dus geheel er nog maar extra van. Een heel fijn weekend daar samen!

  Oh ja, ben de rijst al meer gaan waarderen?

  Liefs mam

 • Lieve Iris

  Gisteravond niet zo wakker meer om jullie verhalen goed te lezen dus nu onder het genot van een bakje koffie ff alles lezen.
  Wauw wat zijn wij trots op jouw en uiteraard de hele groep!!
  Het lijkt me bizar om met eigen ogen te zien hoe deze huisjes eruit zien en hoe daar geleefd wordt. Kunnen we hier in Nederland heel veel van leren denk ik.

  Hoe is het met de insecten en beestjes ? ??? nog wakker van gelegen of ben je zo moe dat je in 10 uur gewoon al omval in je bed ?

  Nog een week te gaan maak mooie herinneringen en geniet van alles wat op je pad komt.

  Drukkie van papa, mama en Roderik ( stiekem mist hij z’n grote zus ?)

 • Hey Karlijn (en alle andere bekende gezichten),

  Ik geniet vanuit thuis ook gewoon weer een beetje met jullie mee! Als ik het goed begrijp gaat het metselen jullie een stuk beter af dan mij toen ;p
  Geniet er van!

  Groetjes Roos

 • Heee
  Eindelijk een teken van leven. Laat dat knappe koppie ‘s wat meer op die foto’s stralen alsjeblieft :). Mijn haar is groen trouwens. Schrik niet als je me weer ziet dus.

  Joejoe
  Sabine

 • Gert en Annemarie
  12 maanden ago

  Hey Dani,
  Wat leuk om te lezen en zien waar jullie mee bezig zijn! Kan niet anders dan dat jij van minuut tot minuut alles in je opneemt en maximaal geniet! Jullie zijn met mooie dingen bezig. Bijna (of helemaal??) op de helft alweer… Hopelijk lukt het zondag een echt Afrikaanse kerkdienst mee te maken, neem maar een lunchpakketje mee dan ?. Mooie week nog en weel plezier!
  Gert en Annemarie

 • Lieve Iris, wat een mooi werk heb je gisteren mogen doen met jouw groepje. En wat is er hard gewerkt! Super goed! Hoe vond je het shackrepair? Heftig om mee te maken, als je letterlijk tussen de armoede staat, of niet?Hopelijk mag je vandaag kinderwerk gaan doen. Geef ze dan een extra dikke knuffel! Morgen weekend, staan vast hele leuke dingen op de planning! Geniet zondag van de kerkdienst, dat gaat er eentje zijn die je nooit meer gaat vergeten! Een hele dikke knuffel van ons 5-en!

 • Ha Sanne en Iris, wat super leuk om zo mee te mogen genieten van jullie reis. Wat een geweldige ervaring nemen jullie mee. Heel veel succes nog en geniet ervan! Lieve groet van Henri en Esther

 • De leukste vriendengroep van anna
  12 maanden ago

  Haiiiii,

  Hoe ist daar tussen de aapjes? Hier is het kaulo koud. Vandaag ging evy met mij mee gymen, was wel leuk ? waarom geef je geen knuffels aan mij? We zien guapo goed zitten vanaf hier?

  Xxx bammetjeee

  Mogu Anna, school is helamaal saai zonder jou mis je heel erggg. Fijn dat je zo ver was met je ak po sterre weet de naamen van de wijken al niet meer ? de blokuuren Frans zijn niet te doen zonder jou. En nog iets je moet ff wat meer op foto’s gaan staan en ook is die camera in kijken. Veel knuffels Evy

  Hou anna
  Hopenlijk heb je jet naar je zin en kom je lekker bruin terug^^ dan hebben we een bruine ginger in ons midden dan ben je nog exotischer ??
  Veel zonplezier groet ???

  Tijger rawr
  Gr dinosaurussuusss ?️‍?

  Heeyyy annaaa,
  Hoe gaat het leven zonder telefoon en weinig stroom. Outerbanks seizoen 3 is echt heel erg leuk, ik ben al op de helft, dus je kan een keer niet spoilen?? veel succes met bakstenen stapelen en kindjes blijmaken. Liefs annelie:))❤️

 • Sophieee mooie foto’s trouwens enne het gaat heel erg goed met Frenkie en hij ligt de hele tijd op je kamer.. Leuk te zien dat je geniet ? Het is best saai bij het avondeten….. Maar het gaat prima ? Groetjesss

 • oh ja Sophie wie moet er nu zeggen of men haar goed zit haha

 • Hoi Lotte,

  Wat een mooi werk doen jullie daar!
  En de mensen daar zullen wel heel blij zij met jullie komst en het werk wat jullie verrichten!
  Jullie zijn allemaal super bezig!
  Mooi om het op deze manier ook mee te kunnen/ mogen lezen.
  Succes nog daar!

  Groetjes Woody & Jessica

 • Ja dit is gwn al men derde bericht sorry.. Mama zegt de hele tijd: Ga je volgende keer ook? Maar die foto’s en de leuke verhalen overtuigen mij om het wel te doen..

  Het is hier dus heel koud en veel regen he. En bij jullie is het 30 graden… Oneerlijk hahahaha Nee hoor geniet er maar van.

  Met oma gaat het ook heel goed en ik ga er morgen slapen en haar helpen. Nou doe de groetjes aan de geliefde wim ?? en de rest natuurlijk

 • Lieve Dani en Wilanda…
  Wat leuk om al die berichtjes te volgen. Ik heb ze allemaal gelezen.
  Ook de foto’s gezien!
  Super, al die gemotiveerde verhalen te horen. ( nou ja, …horen…lezen dan.
  Hier gaat het goed!
  Vanmiddag komt Mamma bij mij, Dani.
  Kunnen we het nog eens even over jullie hebben…Nog een fijne week in Zuid-Afrika!
  Fijn dat jullie dit SAMEN kunnen doen!
  Kunnen jullie elkaar straks in de verhalen, aanvullen…
  Dus, Dani en Wilanda, geniet nog een weekje…
  en dan hoop ik jullie weer eens te zien!
  Veel liefs voor jullie allebei!
  Van Oma van Kruistum.

 • Hallo Tom,
  Hoe is het daar. De eerste week zit er al weer op.
  Ben je nog niet verbrand? Vind je het kinderwerk ook leuk. We denken dat je het wel naar je zin hebt.
  Onze vakantie week zit er ook bijna op.
  Groetjes van ons allemaal.

 • Roan Hooghiemstra
  12 maanden ago

  Hoi lies,
  Het is goed om te horen dat je me mist? wij missen jou ook, buddy ook die nu op het aanrecht staat uhum
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet alleen jou mis maar ook de lege chipszakken op jouw kamer!
  Groetjes van Roan, doeeeeiiii

 • Leonie Huijsmans
  12 maanden ago

  Hey lieve Norah H! Je bent alweer meer dan een week weg, gaat echt snel man 🙂 ik heb elke avond jullie blog gelezen haha, zo leuk!! T is hier nu eindelijk vakantie, jij nog heel veel plezier komende week ❤️ ik mis je wel x Leo

 • En nog een berichtje van mij, oma van Kruistum. Ik had jullie namelijk al eerder een berichtje gestuurd, maar dat had ik bij het allereerste blog gezet. Misschien lezen jullie dat niet meer. Dus daarom hieronder nog een keer. Dit was mijn 1e berichtje aan jullie:

  Hallo Dani en Wilanda…
  Fijn dat het goed met jullie gaat!
  Ook erg leuk om de berichtjes van jullie allemaal te lezen!
  Ben ik ook een beetje op de hoogte!
  Geniet van het aparte, om in Afrika te zijn.
  Wel warm, maar daar kunnen jullie ,denk ik wel tegen.
  Vergeet niet alles in je op te nemen, het is de moeite waard om te onthouden!
  En ook bijzonder dat jullie iets voor de mensen daar kunnen betekenen!
  Dat maakt het waardevol!
  Lieve groetjes van mij…oma van Kruistum.

 • He Sanne, is het vol te houden met je knie. Ziet er wel gaaf uit daar. Mooi en dankbaar werk. Wij gaan vanavond personeelsfeestje houden helaas zonder jou. Geniet nog een week en hoe je haaks.

  Knuffel papa ( en ook vd rest natuurlijk)

 • Hoi Dani,

  Ff een kort berichtje, vanmiddag was er een mail binnen van TU/Eindhoven: “you are scheduled for the online cognitive skills test on Saturday 4 March. Your test will be at: Timeslot: 11.00-12.00 (UTC +1)”

  Dat wilde je graag weten, dus bij deze.

  De uitslag van de “motivatievragenlijst” is er helaas nog niet, maar ik zal het blijven checken en als het binnen is dan laat ik het je weten.

  Een goed en gezellig weekend gewenst, waarschijnlijk naar de “zwarte” kerk zondag? Dat lijkt met ook leuk om mee te maken! Veel plezier.

  Groetjes, ook aan Wilanda!
  papa

 • Goedemiddag Ilvy,
  Dat was een mooie foto waar je duidelijk opstaat. Wat leuk om dat werk allemaal te mogen doen en vooral voor die kinderen die zo lief over kwamen. Het is nu vrijdagmiddag. Groetjes oma taxi

 • Hallo Anna,

  Leuk, om de reisverslagen te lezen! Nog een hele fijne tijd verder daar, geniet er van, fijn om daar mensen te mogen helpen. Ik hoop je eind volgende week weer te zien (en ik drink zondag je rivella wel op) ?. Groetjes: opa.

 • Lieve san!!! Hopelijk snel weer een berichtje van jou want het is wel gek je zolang niet te spreken! Marco vraagt steeds hoe het gaat maar snapt de site niet zo goed! Jullie zijn allemaal kei goed bezig en volgens mij valt dat eten daar reuze mee zo te horen.

  Kus nien

 • Hey Frederique!
  Wat een verrassing, een kaart door de bus.
  Heb je dat ff geregeld in nederland met je vriendin. Zoooo lief en leuk. Ja, vonden wij erg leuk.
  Met ons prima. Het is regenachtig en koud in Nederland, dus hopelijk bij jou nu superweer.
  Geniet ervan, nog een weekje en dan zien we je weer. Xxxxxx pa,ma, Jeanine, Alexander en Silas

 • richard Gielen
  12 maanden ago

  Hallo Nien.
  Ik ga nog een poging wagen.
  Allereerst heel veel liefs van ons.
  Aan de foto’s te zien heb je het erg naar je zin daar.
  Je bent goed bezig met metsellen.
  Hopelijk heb je net zoveel plezier met de kinderen daar.
  Ik was gister bij de Daltons en moet je de groeten doen van iedereen daar.
  Ze missen je daar wel hoor , maar ze slaan zich er wel doorheen.
  Hier gaat het gewoon door , Jelte bijna vakantie.
  Groetjes en veel liefs van ons.
  We kijken uit naar je verhalen en ervaringen.

 • Ed en Marga Westerhuis
  12 maanden ago

  Hoi Noa, even een berichtje van ons. Ik zag dat je vandaag nog niet genoemd werd, dus bij deze ?. Geen bijzonderheden hier, hoor! Vanmiddag op Myla gepast. Ze krijgt nu lekker vakantie.
  Hier regent het de hele dag, dus wees maar blij dat je in het “warme zuiden” bent. Kus oma.

 • Hey Lotte,
  Hier is alles goed, we hebben nu lekker een weekje vrij. Behalve Vera, die moet wel gewoon aan de studie. Wij gaan maar eens lekker uitslapen komende week. Dat zit er voor jullie nog niet in als we het zo lezen, moet je elke dag lekker vroeg op. Maar wat hebben jullie het geweldig goed met elkaar en wat doen jullie een goed werk. Maak er nog een mooie laatste week van. Geniet van de mooie dingen die jullie dit weekend gaan doen.
  XXX van ons allemaal.

 • Opa en Oma van den Berg
  12 maanden ago

  Hoi lieve Deborah ,
  Wat geweldig om jou als bouwvakker te zien , en zo te zien met veel plezier , echt stoer !!
  Heel veel plezier met alles en allen , een hele fijne zondag en geniet !

  Liefs Opa en Oma van den Berg

 • Oma Will van der Endt
  12 maanden ago

  Hee Norah Pol ,wat fijn om te lezen dat jullie zo genoten hebben zondag en wat zag je er mooi uit !!! ,hoop dat jullie je komende week nog een beetje nuttig kunnen maken voordat de tijd in Koster er weer op zit ,de kinderen zullen jullie vast gaan missen ,komt er na jullie nog een nieuwe groep van uit Nederland? Nog een paar dagen voordat jullie weer gaan vliegen ,jammer maar denk sommigen van jullie ook weer wel blij zullen zijn om je eigen familie weer te zien…jij ook hé? Lieve Norah,weer een hele goeie reis terug naar huis en hou je dikke jas maar bij de hand wanthet is hier nog steeds erg koud hoor ,hele dikke kussen van oma Will ♡♡♡

 • Opa en Oma van den Berg
  12 maanden ago

  Lieve Deborah ,

  Nog 1 nachtje en dan de thuisreis meid , hopelijk wat vlotter dan de heenreis he ? We zijn heeeeel benieuwd naar al je verhalen !
  Goede reis en een behouden thuiskomst toegewenst Deborah .
  Groetjes en dikke knuffel van

  Opa en Oma van den Berg

 • Hoi Matthias,

  Wat leuk om de verhalen te kunnen lezen en de foto’s van deze bijzondere reis. Maar we zijn nog meer benieuwd naar jou verhalen. We wensen jou een goede terugreis en tot vrijdag.
  Groetjes Chris, Angeline, Daan en Thomas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch