Dumela (hallo allemaal)

Dumela allemaal,

Vandaag hebben we iets anders gedaan dan het kinderwerk en de bouw. We gingen als eerst op bezoek bij een oud SHIB-project. Dit was een kinderopvang van kinderen van 2 tot een jaar of 8. Toen we binnenkwamen werden we hartelijk welkom geheten door de kinderen. Eerst hebben we het lied  ‘re aga tempele’ met de kinderen gezongen en daarna hebben de kinderen een liedje voor ons gezongen en vervolgens ‘happy birthday’ voor Lotte. Daarna hebben we met de kinderen gespeeld en nog meer gezongen. In het schooltje waren er in totaal 201 kinderen verdeeld over 4 klassen. De kinderen werden daar van 7 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags verzorgd. Ze kregen daar te eten en leerden Engels, het alfabet, over God en Jezus. De kinderen waren erg blij om ons te zien en deden leuk mee met de activiteiten.

Vervolgens gingen we met de busjes naar een high school in Reagile. Daar hebben we in groepjes verschillende klassen bezocht. We hebben met de ‘learners’ gepraat en gezongen, nadat de leerlingen uitgegild waren toen we binnenkwamen. Het was leuk om te zien hoe een high school in Zuid-Afrika eruit ziet. De klassen zaten heel vol, veel voller dan bij ons (denk aan 60 leerlingen per lokaal). Ook droegen de ‘learners’ een uniform. Toen wij vertelden dat wij gewone kleding dragen in Nederland op school, waren ze allemaal heel verbaasd. De leerlingen waren allemaal sowieso heel enthousiast. De school heeft een groot buitenterrein met verschillende gebouwen, ook kregen sommige klassen les in een soort zeecontainer.

Rond 13:00 gingen we voor de verjaardagen van Lotte en Norah H lunchen bij het restaurant Wimpy’s een Zuid-Afrikaanse fastfoodketen. Hier werd ook voor Lotte en Norah H gezongen door het personeel. We willen graag de ouders van Lotte en Norah H en SHIB bedanken voor de bijdrage aan deze lunch!

dagverslaggroepje van de dag
Bezoek aan locale high school – lekker alles door elkaar – heerlijk !!!

Lieke

Hey schoonheden, ik heb erg genoten van deze dag. Het zonnetje schijnt lekker, beetje jammer dat we lange broek aan moeten tijdens de bouw. We zijn gisteren begonnen met metselen, dat was wel wat beter dan stenen sjouwen ?. De kindjes waren echt ongelooflijk schattig. Eerst was het een beetje ongemakkelijk want ik wist nog niet echt wat ik mocht en kon doen. Maar zodra je, je armen opende had je echt 3 kinderen aan je hangen. Een meisje die weigerde me ook echt los te laten. Ze was lekker aan het slapen. Ze aapde je lekker na. De middelbare school was wel heel druk met veel schreeuwen. Maar wel echt heel grappigg. Hoe is het daar? Gewonnen met voetbal Floor? Door al dat metselen kom ik echt als kast terug. Succes met nóg een weekje zonder mij.

Kusjesss Lieke

Sofie

Hoii iedereen, vandaag was een erg leerzame dag. We hebben een kijkje mogen nemen in de dag van kinderen in Zuid-Afrika. Ik vond het erg leuk om te zien, maar het was wel ongemakkelijk om in zo’n grote school binnen te komen als enige witte. We werden veel aangekeken en nageroepen, maar wel op een positieve manier. Gisteren heb ik mogen metselen wat heel warm was. We hebben 5 rijen gemetseld wat makkelijker was dan verwacht eerlijk gezegd. Morgen mogen we misschien beginnen met shack-repair, wat mij erg mooi lijkt om te mogen doen. Bedankt voor de lieve berichtjes. Ik hoop dat jullie mij niet te erg missen, want ik kom over een paar daagjes alweer terug. Tot over een weekjee ?

XXX, Soof

Nienke

Hi hi,

Dankjulliewel voor de lieve berichtjes allemaal, het is elke keer weer leuk om de berichtjes te lezen :). Ik ben de afgelopen dagen alleen nog maar naar de bouw geweest (Kimmie ik ga sowieso als een fitgirl terugkomen, ben je trots hahah). Ik denk ook dat ik een natuurtalent ben mam, die mannen zeiden allemaal dat het ‘very good’ was. Het gaat dus allemaal goed en het is weer lekker weer. Waarschijnlijk ga ik morgen kinderwerk doen of shack repair. Pap ik heb van jou een half berichtje gekregen ahaha halverwege je woord stopte je ineens, maar geeft niet hoor ik heb het zeker naar m’n zin hier. Kimmie ik heb nu al zin om je vlogs te kijken, ik ga ook een heel verslag geven van hier dus bereid je voor. Ik mis Toot ook hoor geef hem maar een extra koekje en knuffel van mij mam en Jelt ook xx.

Geef opa, oma, Pascal, Ilse en opa Thijmen, oma Rita en de rest van de familie kusjes van me (ik mis opa en oma wel die elke week gezellig een nasi- en bamischijf komen eten hoor)

Kusjes Nienke joejoe

Noa

Hoihoi,

Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken voor de lieve berichtjes, hopelijk gaat alles goed met jullie. Ik ben weer fit gelukkig en nog geen last van m’n oor. Papa ik hoop dat het goed staat nu je kaal bent. Papa, Nicole, Tim, Rosalie en Frederik heel erg veel plezier op de wintersport en doe de groetjes daar aan de rest. Drink maar lekker een aperol spritz voor mij bij de paraplubar. De eerste dag ben ik op de bouw geweest en hebben we stenen doorgegeven. De tweede dag mocht ik kinderwerk doen. Ik vond het echt heel erg leuk om te werken met de kinderen. Ook hebben we even een kijkje binnen genomen in een shack, dit was best wel heftig om te zien hoe klein en warm die mensen wonen. Vandaag vond het ook heel bijzonder om te zien hoe kinderen van mijn leeftijd hier naar school gaan.

Heel veel kusjes van mij en een extra kusje voor Myla.

Aron

Hoi allemaal het gaat goed hier, de regen is minder dus we zijn al 3 dagen op pad, ik heb 2 dagen gemetseld en vandaag (22-2) hebben we eerdere projecten van SHIB bekeken.

De zon is ook weer gaan schijnen en ja, ik ben een klein beetje bruin geworden ?. De warmte is prima uit te houden ik ben nog amper verbrand ondanks de felle zon. De lucht is heel helder dus de sterren hemel is prachtig ’s nachts zeker als de stroom uitvalt in Koster. Ik denk dat ik volgend jaar weer ga overwinteren in ZA ?.

Veel succes met het schilderen van de voorzolder mam

Doe de groetjes aan Kelan en Esri. Zie jullie snel weer

                                                                                                                                       Te quiero mucho

Ps. Gefeliciteerd Dennisje, we hopen dat je een fijne dag hebt gehad lieve kusjes van Sanne en Sophie.

Karin

Wat ben ik trots op mijn positief ingestelde clubje jongeren! Het zijn bikkels en ik geniet enorm van ze.

72 Responses to “Dumela (hallo allemaal)

 • Wat leuk om te lezen dat je het goed naar je zin hebt Noa! Lekker druk bezig dus en veel indrukken. Ben gelukkig niet helemaal kaal maar heb nog wat haar hoor! Overmorgen vertrekken we naar de sneeuw terwijl jij lekker in de warmte zit. Geniet van alles wat je mee gaat maken lieverd. Kus Nicole, Xander, Tim, Rosalie en Fred.

 • Ha Liekepiek, dat klinkt goed! Bouwen en knuffelen ?. Hopelijk blijft het weer goed en kom je super fit terug ! Maar dat was je al he ; ) Dikke kus, mama

 • richard Gielen
  1 jaar ago

  Hey Nien, nog een poging van papa.
  Ik heb het na het halve berichtje nog 3 of 4 berichtjes gestuurd , maar ik zie ze nergens terug komen.
  X papa

 • Hoi Aron,
  We hopen dat het goed met je gaat, wat super dat je al twee dagen hebt kunnen metselen.
  Ben je al gewend aan de Zuid-Afrikaanse taal?
  De pet van opa staat je goed!
  Lieve groetjes OPA en Oma

  • Opa en oma Twigt
   1 jaar ago

   Ha Jorike wat heb je een bijzondere week Wat mooi dat jullie wat liefde kunnen geven aan die kindertjes Mogen jullie een zonne straaltje zijn en geniet er zelf ook van Sterkte met het bouwen en noch een goede
   Week een stevige knuffel van opa en oma Twigt

 • En wat een stoere foto van jou aan t metselen! Das wel handig dat jij dat nu kan .. ik voel een tuinwerkplekproject aankomen ?

  • Hé Sophie, eindelijk een foto van jou en wat sta je er lachend op. Top!! In NL gaat alles goed! Ook in Zutphen! SK proef = 5. De tijd gaat best snel hoor. Fijn dat jullie verder kunnen bouwen. Geniet nog lekker. Hug van ons allemaal?

  • Oma Will van der Endt
   1 jaar ago

   Lieve Norah (Pol)
   Wat hebben jullie veel te doen ,jij zal je vast niet vervelen met zo’n groep ,heb jij ook al gemetseld ?lijkt me heel leuk .
   Met hoeveel slapen jullie in een ruimte?
   Lief die kindjes zeg ,is ook echt wat voor jou om daar mee bezig te zijn .Is het niet meer zo warm en de regen is ook weer gestopt ?Hoop dat jullie nog heel veel genieten daar .oma denkt veel aan jou maar zal ook blij zijn je weer te zien hoor.
   Een hele dikke kus van oma Will.

 • Hey Joas,
  Gaat alles goed daar? Ik zie je helaas niet op de plaatjes ☹️ al flink blaren op je handen? Even wat anders dan wasmachines sjouwen ?
  Geniet van deze bijzondere tijd..
  we missen je wel hoor! Ik hou ineens heel veel koekjes en chips over ?
  Dikke knuffel.. ook van papa en Bart en Emma
  Tot gauw! ?

 • Ha Sofie, leuk om te lezen wat je allemaal al gedaan hebt.
  Geniet ervan.
  Lieske wanneer komt er een berichtje van jou?
  Groetjes opa Snoopy

 • Hey Noor (pol). Leuk om te lezen wat je gedaan hebt vandaag! School is natuurlijk place to be voor jou;). Vond je het bijzonder om te zien en mee te maken? Veel plezier nog en tot de volgende! Love you❤️ xx Sanne?

 • Jaaa daar is ie weer; een heel nieuw blog. Fijn!! Mooie verhalen en foto’s. (We speuren de foto’s af naar een glimpje van jou Sief? ) Ben ook zo benieuwd hoe je dit stukje Afrika vindt!
  Morgen zijn jullie al een week weg, wat gaat dat razend snel he. Hoop stiekem dat het morgen jullie beurt is voor een stukje schrijven. En als t niet zo is geeft het tuurlijk ook niet. Dikke knuffel mama x

 • Janneke Ploeg
  1 jaar ago

  Hoi Deborah,
  Wat fijn om jullie verslagen te lezen. We kijken er elke avond naar uit.

  Hanno maakte gisteren een paar mooie opmerkingen. Ik mis Deborah aan tafel. Nu moet ik de hele tijd blijven zitten. ? En hij pak steeds 6 borden bij het tafel klaar maken. (Ik ook) Vandaag op school werd hij tijdens NE vereerd met een bezoekje van meneer de Wilde. Je foto’s… ? Het meest mist hij jouw gezelligheid!

  We zijn benieuwd naar al je/jullie belevenissen en ervaringen. Ga met God en Hij zal met je zijn.

  -XXXXX-
  P&M, H, M en E

 • Ed en Marga Westerhuis
  1 jaar ago

  Lieve Noa,
  Heel leuk om je berichtje, maar vooral de foto’s te zien. Fijn dat jullie het naar jullie zin hebben, al is het hard werken! Een week zit er alweer bijna op! Maak er nog een mooie tweede week van en geniet volop!
  Ik volg jullie op de voet; elke avond na 22.00 uur open ik de site en geniet van de verhalen.
  Lieve groet, oma

 • Vera van der Roest
  1 jaar ago

  Hey Lot,
  Dat klinkt als een geslaagde verjaardag! Erg jammer dat mama nog op school was toen je belde, maar je was erg enthousiast vertelde ze. Ik hoorde dat je weer volop aan het kaarten bent en dat je het helemaal naar je zin hebt. De kaartjes waren een succes geloof ik?
  Wij hebben hier een lekker taartje gegeten op je verjaardag.
  Fleur is druk in de weer met je snaps, ik denk dat ze al je vrienden afgepakt heeft als je terugkomt.
  Ik ben benieuwd naar je verhalen, veel plezier nog!
  Xx Veer

 • Hoi Aar, leuk wat van je te zien en te lezen ?
  Jullie zijn goed bezig zo te zien.
  Hier alles goed, keuken geschilderd (niet meer met je zwarte klauwen aankomen ?) en Ke vind het zowaar leuk om op jouw mtb het bos in te gaan.
  Es heeft quiche gemaakt vandaag ?

  Zet hem op daar en geniet er van!

  Groetjes papa

 • Hey Noa,

  Goed om te horen dat je het naar je zin hebt. Klinkt als een indrukwekkende reis tot nu toe, veel succes nog en geniet ervan!
  We zullen uiteraard op je proosten in de paraplubar haha

 • Marianne van de Heg
  1 jaar ago

  Hej Ruben,
  Je bent gespot op de foto! We waren al bang dat je niet echt mee was ? Kan niet wachten om je verhalen te horen. Het is stil in huis zonder jou en ik mis mijn Netflix-maatje. Maak je zelf veel foto’s? Kun je mooi naast die van Jo de weervrouw leggen. Denk dat je bij een bouwwerk van haar was vandaag? We gaan hier morgen ook weer lekker sjouwen. Maar geen stenen.
  Liefs!

 • Lieve Soof!
  Wat een boel indrukken op deze dag! Gaaf hoor om op een highschool te mogen kijken. Hoe anders dan op het JFC? Wij houden het nog wel een weekje uit hoor zo zonder jou en zijn vandaag veilig in Berlijn aangekomen. Geniet ook van de zon want hier is hij niet… Echt leuk om de foto’s van vandaag te zien…nog geen verbrand snoetje zo te zien. We zijn supertrots op je dat je dit mooie werk daar doet. Pas goed op elkaar en veel liefs van ons. Viel spass?
  Xxx pap&mam

 • Sonja van Kruistum
  1 jaar ago

  Hi Dani en Wilanda,
  Was heel benieuwd wat jullie vandaag zouden gaan doen… Vast veel nieuwe indrukken op gedaan. Leuk om er n beetje een indruk van te krijgen door het blog en de foto’s.
  @Dani: van een van de natives die me helpen met het mondeling Engels afnemen, heb ik een cadeautje voor jou gekregen ivm je reis naar
  Z-A. Het ligt op je bureau. Verrassing voor als je thuiskomt 🙂
  Genietse verder met volle teugen en succes met jullie goede en harde werken!

 • Hi Ilvy,

  Wat een gave dag vandaag! Volgens mij zie ik je op de foto staan helemaal omringd door kinderen. Vind je vast heel schattig! Gaaf ook om op een highschool te kijken. Ben zo benieuwd naar de verhalen!
  Ik heb verf gekocht voor je bed. Dus die herken je niet meer als je thuis komt. Nog een paar dagen en dan hebben Joppe en Miloek lekker vakantie. Geniet maar lekker van de zon, hier issie niet! Veel plezier morgen en een dikke kus van ons!

 • Tygo en arien
  1 jaar ago

  MAAAAAAATHIAAAAAAS

 • Tom van de Bruinhorst
  1 jaar ago

  Beste Matthias Pranger,

  Toch flink aan de beun zo te zien. Tygo ik en Arien genieten toch wel flink van de blog vanuit Griekenland. Laat je je spieren wel flink aan elke dame zien? Maak er een mooie tijd van daar!

  Groetjes Tygo, Ariën en Tom

 • Hoi Ruben en Lukas,
  Voor vandaag weer een nieuwe uitspraak. Die luidt als volgt: ‘Alle zorgen zijn voor morgen… of van gister. Maar niet voor vandaag.’

  Er valt eigenlijk weinigbte vertellen, doordat jullie er niet zijn gebeurt er niet echt wat in de pauzes. Dus ja ik zou zeggen veel plezier nog.
  Bye

 • Hey Mylène,
  Wat leuk om je op de foto’s te zien!
  Ome Corné is vast heel verbaast over jullie metselwerk (ik stuur hem de foto door), het ziet er keurig uit!
  Ik had niet verwacht dat ik je zó erg zou missen. En papa is juist helemaal gerust gesteld door je berichtjes.
  Xander geniet er van dat hij alle aandacht krijgt, maar vindt het nu wel een beetje saai worden, zonder jou.
  Maak maar veel foto’s en geniet van alles!
  Ik ben zo benieuwd naar je verhalen.
  Wat fijn dat het bouwproject door kan gaan.
  Ik stuur de verslagen enz. door aan oma de Jong, dit vindt ze erg leuk. En oma Bor wordt via de telefoon op de hoogte gehouden.
  Groetjes aan Lieske en Sofie.
  Groetjes van de oma’s en dikke kus van ons.

 • Goed bezig sophie haha groetjes van frenkie

 • Popke Hooghiemstra
  1 jaar ago

  Ha Lieske, Sofie en Mylène, goed bezig daar! Volgens mij missen jullie niets van hier en hebben jullie het leuk met elkaar. Leuk ook die foto’s. Succes met alles en groetjes aan de rest!

 • Dicky van de Fliert
  1 jaar ago

  Hoi Wilanda,
  Wat ziet dat er anders uit, zo’n school daar. Geen keuze stress over wat je aan moet die dag haha. Wel een beetje saai, elke dag t zelfde ?.
  Misschien zijn jullie wel het werk van de groep van Geline wezen keuren, bij die vorige locatie. Waren de muren mooi recht? Ben benieuwd. Jullie zijn wel heel welkom, dat zie je op alle foto’s terug. Blije gezichten en kinderen op je arm. Wat doen jullie goed werk daar met z’n allen. Geniet ervan en veel succes! Groetjes aan Dani, Jorike en Selinde en een dikke knuffel voor jou!!

 • Lieve Selinde,
  Leuk dat je het zo naar je zin hebt. Spreek je Zuid Afrikaans of Engels met de mensen op de bouw? Heb je al blaren in je handen van het werken of valt dat mee? Nog een hele fijne tijd met z’n allen.
  Veel liefs van oma van Putten

 • Hii Ruben!
  Wat ziet het er heerlijk uit allemaal! Ben zo benieuwd naar je verhalen. Hier is t weer grijs maar met iedereen gaat het goed! Er hangt een stofwolk om de lijsterstraat, waar de laatste dingetjes worden geregeld om er in te kunnen! Ik heb Wally gespot!! Tante Leo nog niet en dat vindt ze niet leuk! Ik ga vrijdag op kamp maar hoop je het weerbericht nog te kunnen brengen 🙂 Vandaag het korte weerbericht: zon

  Xx Jo

 • Philippine van Kleeff
  1 jaar ago

  Ha Matthias,

  Wat een baie leuke verslag krij ek elke dag van jullie groepie daar nie.
  Fijn om te lezen over jullie avonturen. Blijf vooral genieten.

 • Hee Ru,

  Eindelijk hebben we je gespot!! Ik zat al te rekenen, zo heerlijk als het lac, ruben niet op foto’s etc. Ik dacht, straks zit jij gewoon bij het lac. Maar gelukkig niet! Tof dat jullie op een middelbare school zijn geweest, ben heel benieuwd hoe je dat vond! Lekker foto’s maken jij, ik ben erg benieuwd!!
  Dikke kus, je lieflingszus?

  Ps:
  Welk huis heeft geen dak, geen deur en geen raam?

 • Iris Hooghiemstra
  1 jaar ago

  Hey Lieske, Sofie en Mylène,
  Leuk om te horen dat jullie het zo naar jullie zin hebben. De tijd gaat snel hè? Probeer er echt nog even van te genieten zodat jullie als jullie thuis zijn met een goed gevoel hierop terug kunnen kijken. Ik moet zeggen dat het wel lekker rustig is zonder jullie kletskousen. Geen logeerpartijtjes na Hent of drukte over het nieuwe nummer van Niall haha. Groetjes daar aan iedereen!!

 • David Schalk
  1 jaar ago

  Hey Tijmen! Wat leuk om de foto’s van jullie reis zover te zien! Ik vind het wat lastig om van de foto’s af te leiden, maar ik ben erg benieuwd of je zover op dezelfde plekken als ik bent geweest. Super leuk om in ieder geval op de Witte Duif te zijn en ook wel cool dat je meteen zo het extreme weer van Z-A mee krijgt! Veel plezier en succes in ieder geval de komende dagen, geniet van dit leuke avontuur!

 • Heee Sief,
  Nu gaan we onze laatste les scheikunde in, en dan hebben we alle lessen zonder jou overleefd! Aardrijkskunde is een ramp en mw ook. Nieke viel bijna in slaap en Myrthe kan niet meer helemaal stuk gaan tijdens de les. Nu nog even veel plezier, zonder ons zal t wel saai zijn maar doe je best.?
  Heel veel liefs van Nieke en Myrthe

 • Laura Willemsen
  1 jaar ago

  Heyy Noa en Fred, wat leuk om wat foto’s van jullie te zien!! De verhalen klinken tot nu toe al super leuk!! Het is wel een beetje gek hoor zonder jullie op school! Ik ben benieuwd naar jullie verhalen als jullie terugkomen!

  Xx Laura

 • Oma en Opa vd Roest
  1 jaar ago

  Lotte

  wat leuk, dat alle kinderen voor je gezongen hebben en dat je bij wimpie gegeten hebt, daar hebben wij ook
  regelmatig gegeten ( lang geleden ). ook leuk dat jullie in die klas met z’n allen tussen de andere kinderen in zitten. nog veel plezier deze laatste week

 • Heey noa en Fred!
  Wat leuk om alles te lezen en foto’s te zien wat jullie allemaal beleven ! Het is hier wel erg gek en rustig zonder jullie. Ik hoop dat jullie het erg naar jullie zin hebben en lekker aan het genieten zijn! Nu al benieuwd naar al jullie verhalen van de afgelopen tijd! Heel veel plezier en tot snel!!xx

  Ps. Noa bereidt je maar alvast voor want Robert is weer begonnen met looptraining hahaha

 • Ha ‘buurmeisje’ Norah vd Pol

  Leuk om op deze manier mee te lezen en leven met je reis. Wat maak je een hoop mee! Handig die metsel skills voor thuis ook ;). En het kinderwerk dat past helemaal bij je :D. We zijn heel benieuwd naar al je avonturen als je terug bent! Zet hem op nog even!

  Groetjes Gerard, Judith, Sarah en Naomi

 • Hoi Niels,

  Wij lezen jullie berichten elke dag, zo leuk om jullie te volgen! Geniet nog maar lekker deze week van alles wat komen gaat. Liefs van opa en oma Boonstra.

  • Opa en oma v d brink
   1 jaar ago

   Hoi niels alles goed metselen ging ook goed geniet van alles want je bent zo weer thuis

 • Tijs van Veldhuizen
  1 jaar ago

  Hey Sofie,

  Leuk om weer wat van je te horen en te zien na een week. Ik hoop dat je het leuk hebt daar en je je metselkunsten verder kunt laten zien nu de bouw door mag gaan. Tot over week op Schiphol! Ik tel de dagen af.

  Liefs Tijs

 • Hi Iris, Sanne en de rest van de groep

  Zo leuk om met jullie mee te lezen.
  Ik merk dat er veel mensen savonds om 10 uur klaar zitten voor het verslag ben ik niet de enige fanatiekeling ?
  Hoeveel danslessen heb je al gehad van de kids ? de highschool is iets anders als het JFC denk ik als ik de foto zo zie.
  Benieuwd wat je vandaag gaat doen.
  Kijk uit naar jullie verhalen!!
  Maak je zelf ook veel foto’s en benieuwd hoe het met je dagboek is @iris ?

  Veel plezier met elkaar ❤️
  Dikke knuffel vanuit Barneveld

 • Tamara Schut
  1 jaar ago

  He Sanne,

  Heel veel plezier en leuk om het allemaal een beetje volgen zo. Heel veel plezier!

  Dikke knuffel,
  Tammo

 • Hi Noa,
  Wat fijn je op de foto’s te zien en je ervaringen te lezen. En goed te horen dat je je weer fit voelt.
  Lijkt me heel bijzonder om op een middelbare school met leeftijdsgenoten te ervaren hoe anders het kan gaan. En kan me voorstellen dat het wonen in een shack indruk maakt.
  Hier eigenlijk niks heel spannends, ik ben gisteren eindelijk lensen gaan proberen (wil toch een keer van die bril af?), maar dat wordt nog wel even oefenen?.
  Geniet nog lekker van alle indrukken, alle ervaringen en het mooie weer.
  Kus mama?

 • Lieve Anneloïs,

  Wat leuk om te lezen wat je gisteren gedaan hebt. Vooral de foto dat je een kindje tilde vonden wij heel mooi.
  Als je dit leest heb je misschien weer verder gebouwd of kinderwerk gedaan. Hopelijk heb je een fijne dag gehad. Je bent nu al een week weg en we missen je heel erg. Gelukkig kunnen we elke dag lezen wat je gedaan hebt. Zo rond 22:00 krijgen wij een berichtje en daar kijken we iedere dag naar uit.
  Alvast lekker slapen en voor morgen weer een hele fijne dag.

  Knuffel van Tobias en mama

 • Janneke Hofman
  1 jaar ago

  Lieve Jorike,

  Zoals zovelen zitten wij ook iedere avond vol verwachting uit te kijken naar de dagverslagen. We genieten van het lezen van al deze verslagen. We leven mee met al jullie ervaringen die jullie opdoen. En wat worden wijj blij van al de foto’s waarop jullie energie, passie en liefde is te zien voor het werk wat jullie doen.

  En ben je door al het werk al een beetje verkleurd.
  Niet te bruin worden hé. Want anders ga ik het campingseizoen met een grote achterstand in??

  Ik moet je de hartelijke groeten doen
  Van Pasha, Kostja, Nazar, Ruslan en grote Kola. ( bij de foto van jou met het kindje kreeg hij tranen in zijn ogen. LUBLU. jorike( vrij vertaald. Ze geeft liefde?
  Laat de komende dagen je hart nog maar spreken.
  Dikke kus en knuffel.
  Groetjes ook voor je slapies.

  Ps. Ik moest van Anouk zeggen dat ze vandaag Ligretto mee naar school mocht nemen. Ze gaat jou vanavond nog een berichtje sturen.

 • Hennie Meerveld
  1 jaar ago

  Heeee lIlvy,

  Heeel erg benieuwd hoe je het hebt daar?! Heb je het naar je zin? We zitten elke foto af te speuren/in te zoomen, op zoek naar jou… hahahah…
  Enjoy!
  X Jaan, Bert, Maartje en Hennie

 • Janine van der Meij
  1 jaar ago

  @Karlijn
  Het is raar dat je niet mee gaan skiën, met inpakken mis ik telkens wat, en dat ben jij, en jouw spullen ;-)… Heb vanmorgen mijn sleutel al aan Mariena gegeven (en jouw spullen), papa is nog even bij opa en oma langs, hotel is geboekt… Kortom; wij zijn er klaar voor.
  Het is leuk om jullie dagelijkse verslagen te lezen. Het was nog spannend zat of de vergunningen wel goed zaten, maar gelukkig kunnen jullie lekker verder bouwen. Het verbaast me dat mijn voorspelling niet is uitgekomen, maar dan zul je wel als een ander mens thuis komen (hou je nu ineens van wandelen en volleyballen?) Jullie zitten al bijna op de helft! Nou, veel plezier nog met elkaar en met het werk wat jullie daar doen!
  Roos leeft ook met jullie mee, want zij was het laatste groepje dat daar is geweest voor Corona (ze zat in Wim’s clubje). Tetiana is vandaag jarig en had lekkere Oekraïnse taart gemaakt (Dasha). Volgende berichtje is vanuit de Alpen!
  Liefs en kus mama
  Liefs

 • Hey Dani,

  Als ik de reisblog zo lees dan is het een mooi belevenis en doen jullie tot nu toe elke dag wel wat anders. En volgens het weerbericht is het bij jullie de komende paar dagen droog dus dat is ook wel fijn ?.

  Nog geen blaren op je handen (van de stenen) en voeten (van de nieuwe schoenen)?

  Ik heb het van TU/Eindhoven nog even opgezocht. Inleveren van de motivatielijst kan t/m vandaag (23-02). Uitslag (feedback report with the results) komt morgen (24e) in je mail. Ik zal het dan in deze blog aan je laten weten, zoals je laatst vroeg.

  Het is wel een beetje stil hier in huis hoor zonder jou. Kunnen we er vast wat aan wennen voor als je op kamers zit. ?‍♂️

  Heel veel plezier en geniet!
  papa

 • Heyy nienke,
  Fijn dat alles goed gaat, en heb nu al zin om naar al je verhalen te luisteren 🙂 Ik wordt wel beetje bang dat je nu ook ineens fitgirl wordt, straks haal je me in (zal vast niet gebeuren xx) maar dan kan je wel lekker mee naar de sportschool ahah. Veel succes nog de komende week en k mis je
  xx kimmieee

 • Hoi Wilanda.
  Wat leuk om de reisverslagen te lezen en de foto’s van jullie te zien. Mooi om te metselen en ook te mogen zien wat er eerder gebouwd is. En dan een kijkje in die school. Effe anders dan in Ned. Ook af en toe een verjaardag vieren lijkt me heel gezellig.Gaan jullie ook nog wat shack repair doen? Lijkt me ook nuttig gezien de enorme regenbuien die jullie meebeleefd hebben. Hier thuis staan de poezen regelmatig en langdurig aan de achterdeur, wachtend op het dagelijkse aai-halfuurtje van jou. Dat vullen wij nu maar op onze manier in. Nog veel plezier en geniet van de leuke ervaringen met elkaar en de kinderen en ook van de warme zon!!
  Groeten, ook voor Dani (hopend op positief bericht), Jorieke en Selinde.

 • Lydia Hendriksen
  1 jaar ago

  Hey Luuk!
  Daar zijn we weer ?! Samen met je vader aan het koken nu, witlofschotel tot vreugde van je zusje?. Jij weer een dag in Zuid-Afrika gehad, zo leuk om te lezen wat jullie allemaal doen! Floor mist je heul erg, de scooter is kapot en nu is haar monteur naar Afrika ?. Opa Floor is weer aan het hobbyen bij ons, de meeldeur wordt weer netjes geschuurd en krijgt een nieuw verfje. Opa en oma Floor genieten ook van jullie verslagen en zoeken ? elke foto af om Lukas te vinden ☺️.
  Lieve Pummel geniet van dit prachtige avontuur, pap en mam ?

 • Hi Liekje,

  Het ziet er goed uit op de foto’s! Wat fijn dat je al wat meer gewend bent en de kinderen in je armen komen rennen 🙂 Hahaha ben erg benieuwd hoe je eruit ziet als je terugkomt.

  xxx, floor

  • Lijnie minnaard
   1 jaar ago

   Hoi jorike lees iederedag de berichten die jullie plaatsen wat is het intensief voor jullie maar wel mooi werk geniet ze
   Groetjes

 • Hey Ruben,
  Mijn vakantie is begonnen! Morgen perenbomen verplaatsen met Arjan en Rutger. Hebben ze daar ook fruitbomen staan? Hopelijk wordt het droog want vandaag valt er veel regen in Barneveld. Jo de weervrouw heeft me daar helaas niet voor gewaarschuwd. Veel plezier daar!

  pS

  Gave jeep waar jullie mee rondrijden. Doet me denken aan ons leuke avontuur in de Landrover! Ik mis je vriend!

 • Hey lieve Sief!
  Zo leuk om te lezen wat jullie aan het doen zijn.
  Hopelijk komen er nog meer foto’s qaarop we je (in actie) zien.
  Liefs, Papa

 • Hoi Anna,
  Zo de eerste week zit er alweer op joh, wat gaat de tijd dan snel. Voor jullie zal het ook wel omvliegen. Wat een leuke foto’s iedere keer. En die scholen daar zijn ook wel een dingetje hé. Net anders dan bij ons in de klas 😉
  Hopelijk geniet je een beetje van het verbouwen. We zijn ook heel erg benieuwd naar alle foto’s die je maakt (als je daar aan toe komt).
  Levi loopt inmiddels en voor Evert hebben we zijn kamer een beetje verbouwd. Trekker behang. Nou hij is het helemaal gek mee. Afgelopen dagen heeft hij even jouw kamer geleend. Dat vond hij wel wat.
  Nou succes weer vandaag!

 • Hey Mylene, goed om te zien dat jullie het naar jullie zin hebben. Fijn om te horen dat de vliegreis mee viel( ik zal erover nadenken) ik maakte me in het begin wel wat zorgen, maar nu ik zie dat Julie het fijn hebben kan ik het wel loslaten. Heel veel plezier en geniet van de groep en de mooie momenten. Xxx papa.

 • Ha die Ruben!
  Erg leuk te kunnen lezen wat jullie allemaal doen daar in het Verre Zuiden, en helemaal geweldig om je op de foto te zien. Werk lekker en heb het goed, jullie laten daar vast veel moois achter, ben erg benieuwd naar je ervaringen!
  Liefs uit de Gelderse Vallei

 • Heey Ru! Wat leuk om je effe op een foto te spotten! Heel leuk om te zien waar jullie allemaal mee bezig zijn. Morgen weer braat zonder jou, ik (en ik denk de rest van soep ook) mis je echt! Gelukkig ben je de eerstvolgende braatmiddag weer terug, kunnen we samen weer lachen om alle gare dingen die we daar meemaken. :)) Ik hoop vanavond snel weer iets van jullie te lezen!!
  Joeee groetjes van mij!

 • Marc hofman
  1 jaar ago

  He jorike
  Ik doe nu je baantje oppassen ik misje veel succes op de bou nog veder
  Groetje marc

 • Hee Jorike, Selinde en Wilanda!
  Wat ontzettend leuk om jullie te zien op de foto’s en om van jullie allemaal al een klein verhaaltje te hebben gelezen! Hopelijk hebben jullie het erg leuk en vermaken jullie je goed. Ik ben benieuwd naar alle verhalen, nu al zin in de volgende avond wanneer we elkaar weer zien!
  Geniet nog maar even en tot snel!
  Liefs Mariska

 • Hoihoi Anna!
  Nou, je werd gemist vandaag en vorige week door de meiden van SSS groep 6-8! Dat was 1 van de eerste vragen die ze allemaal stelden: ‘waar is juf Anna?’ hahah! Ze vonden het allemaal heel gaaf om te horen dat je helemaal in Zuid Afrika bent!
  Heel veel plezier nog en geniet ervan!!
  Groetjes van Mariska en van alle meiden van de turn-groep!

 • Hey, ilvy gaat het goed daar hier gaat het prima ik had vandaag vrij van school lekker dagje dus Aleen morgen nog naar school daarna vakantie!!!

  Groetjes joppe

 • Hoi Tijmen, gaaf om al jullie avonturen te lezen zeg. Ik ben benieuwd wat je allemaal te vertellen hebt als je weer thuis bent! Bizar wel dat jullie zo heftige regen hebben, dat hadden wij volgens mij helemaal niet. Veel plezier nog met alle leuke dingen die komen gaan, en succes ook met de heftige dingen die je ziet. Groetjes van Laurens, Bente en opa Peter

 • Hey Nienke!! 🙂

  Leuk om je op de foto’s terug te zien, ziet er gezellig uit. Heel veel succes nog deze week! Ik ben nu al benieuwd naar je storytimes. 🙂

  Groetjes Quinty<3

 • Cor Versteeg
  1 jaar ago

  Hey Marthe,
  Cool om je op de foto te zien met Lieke. Lekker aan het strijden… Je kunt later wel ff helpen muurtje zetten in de schuur ??
  Het ziet er allemaal goed uit! We genieten van jullie verhalen en kijken stiekem ook al wel een beetje uit naar volgende week vrijdag om alle verhalen uit jouw eigen mond te horen! Love you ?
  @Dani => ook leuk jouw verslag te lezen
  @sifra => ben eigenlijk wel benieuwd naar die metalherrie waar jouw moeder het over heeft. Toch geen ‘dood-metaal’? ?
  @leiding => fantastisch om te lezen hoe flexibel jullie zijn, hoe jullie zorgen en leiden: THANKS!

 • Marc Pranger
  1 jaar ago

  Hoi Matthias

  Wat een groot avontuur zo meekijken ervaren van een andere cultuur. En je steentje bijdragen natuurlijk. Blijf jezelf en anderen vragen stellen en blij ontdekken

  Hug pa

 • Lieve Sofie,

  Wat fijn en leuk dat we op deze manier even wat van je zien en horen. Prachtig werk wat jullie daar mogen doen en wat een indrukken doen jullie op die je je leven lang niet meer zult vergeten. Take care!

  Liefs oma, Jorien en Annewieke

 • Ha lieve Lieske,
  Wat supergaaf om de foto’s te zien van al jou en jullie belevenissen! Leuk om het zo te volgen.
  En wat maken jullie veel mee zeg!
  Geniet er nog van en veel plezier!

  Liefs, Kyon

 • Lieve Noa,

  Ik heb de link van je moeder gekregen en kan zo ook meekijken naar wat jullie daar allemaal beleven.
  Heel indrukwekkend en bijzonder! Een ervaring om nooit meer te vergeten. Als je straks terug bent, wil ik graag je verhalen horen!
  Ik ben deze week vrij en ga zo weer de handschoenen, winterboots van zolder halen, want hier wordt het weer behoorlijk koud. (Geniet maar van de warmte..)
  Vanavond boerenkool met worst ?. En bij jullie? Koken jullie zelf een maaitijd?
  Ook de groetjes van de meiden. Zij zitten nu in de auto op weg naar Zwitserland. En de groetjes van Daan. Hij is aan het werk; ook bezig met een huis verbouwen. Net als jullie!
  Succes daar verder, maar vooral heel veel plezier!!! Tot snel liefs Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch