Werken en hollandse avond

Hier weer een berichtje van de wulpjes van Wum!

De laatste normale werkdag hebben we er ook weer opzitten. De groep werd weer verdeeld in drie groepen. De creatieveling onder ons genaamd Francis is vandaag druk bezig geweest met het maken van de tegel met al onze namen die op het Crisis Center komt te hangen. Vanavond is het tijd voor een feestje met alle mensen die we de afgelopen twee weken hebben ontmoet tijdens de Hollandse avond.

Bouw
De irritaties liepen vandaag weer erg hoog op tijdens het bouwen. Vandaag was de eerste dag dat we alleen maar aan het metselen waren. Niet iedereen werd daar even blij van. Niet alleen wij maar ook de Afrikaanse werknemers hebben er wel eens meer plezier in gehad. De bouwvakkers waren niet zo tevreden met onze metselkunsten. Er zijn dan ook wat muurtjes afgebroken om weer opnieuw te doen. Hierdoor zakte de moed ons een beetje in de schoenen, toch hebben we ook wel wat complimentjes mogen ontvangen. ‘It’s fantastic!’

Shackrepair
Sarah, één van de social workers, gaf ons een rondleiding door de krottenwijken. We hebben toen erg gelachen om de Engelse vaardigheden van leiding Ilse. Zo kwamen er vragen als: ‘’Do you KEN all the people here?’’ of ‘’Lucky, can you ZET some STIPS?’’ Daarna vroeg ze maar ons of we als tolk wilden functioneren.
De shack die we moesten repareren, moest van de grond af worden opgebouwd. Ook andere shacks hebben we ‘’opgeknapt’’. Met stukjes teer hebben we zoveel mogelijk gaten dichtgeplakt.
Op de terugweg naar de bus waren de plaatselijke meiden erg onder de indruk van de looks van onze stoere bink Maarten. ‘’Ik vat het maar op als een compliment.’’

Kinderwerk
Vandaag weer als eerste naar de basisschool van Joyce. We werden zoals gewoonlijk weer overvallen. De kinderen stormden op ons af en na een tijdje was David niet meer terug te vinden in de kindermassa. We hebben weer veel gezongen en het was gezellig. Het was weer tijd om verder te gaan en de kinderen in de sloppenwijken te gaan vermaken. Vandaag was de opkomst aardig groot. We hadden na een tijdje ruim vijftig kinderen. Nadat we hier klaar waren liepen we terug. David had vandaag wat Ajax stickers meegenomen. Elk kind dat voorbij kwam heeft er een op z’n shirt gekregen. Borolello is dus ook klaar voor Ajax-Chelsea. 

HOLLANDSE AVOND!

De mensen van de school van Antoinette, de school van Joyce, de bouwvakkers, buschauffeur, social workers, de mensen van Touch en nog veel meer waren vanavond van de partij op onze Hollandse avond. We waren allemaal in oranje gekleed en Jan had voor iedereen heerlijk gekookt. Wij trapten af met ‘’My Lighthouse’’ en daarna brak het feest los. Stoelen en tafels werden aan de kant geschoven en de voetjes gingen van de vloer. Een kring vol dansende en zingende Afrikanen en Nederlanders. Al met al een geslaagde avond! 

Tot morgen

Groetjes ons,
Annick, Roos, Ilse, Nick, Hannah en WUM

Annick: Hee lieve mensen thuis! Het is nu een beetje aftellen naar het einde van de reis, maar wat mij betreft plak ik nog een aantal dagen kinderwerk erachteraan. Maar jullie hoeven niet bang te zijn dat ik vrijdag toch niet het vliegtuig uit kom, denk dat ze dat niet helemaal zouden waarderen hier haha. Bedankt allemaal voor de leuke berichtjes! Het is altijd leuk om te horen hoe het in ons koude kikkerlandje gaat. Zoals jullie zien op de foto is blond haar echt een kindermagneet. Ik dacht heel even dat de meisjes mijn haar zo leuk vonden, maar toen ze klaar waren, vroegen ze toch nog om een paar rand. Typisch. Ik zie jullie vrijdag! xxx

Hannah: Hey lieve iedereen! Het zit er nu echt bijna op. Het is hier nog steeds zo leuk maar toch ben ik stiekem wel blij dat ik vrijdag weer thuis ben.  Juul, leuk om jou berichtje te lezen. Succes verder met mijn kamer, paps en mams! ‘’Zussen’’ (Mir & San) ik leef gelukkig nog en ben dus niet opgegeten door een leeuw, hahaha. Oma en Ben jullie berichtjes heb ik ook ontvangen, ook heel leuk en tot snel. Ik denk dat jullie je thuis wel redden zonder mij en zie jullie over 3 daagjes weer! KUSJES Hansiee

Nick: Hey iedereen, als allereerst voor ik het vergeet, pa ik dacht eerst dat ik zaterdag pas thuis zou komen maar aangezien dat niet zo is zou je willen doorgeven dat ik zaterdag gewoon mee doe met de wedstrijd? Heb daar namelijk wel zin in. De paar laatste daagjes ga ik hier nog wel volhouden hoor! Heb het hier echt super leuk namelijk! Gaan we zaterdag al de verjaardag van Dani vieren voor de fam? Verder valt er volgens mij niet heel veel meer te zeggen dus tot over nog maar 3 daagjes. Groetjess Nick Ps: Ik heb zin in vette hap dus zouden jullie daar aan willen denken voor vrijdag ?

Roos: Hoi daar, Roos weer hier. Ik heb nu 5 minuten om dit te typen daarna gaat de laptop weg. Ik wil even zegen dat ik het echt heel erg leuk vind om al jullie berichtjes te lezen, Jannie, Gea, Opa v/d Brink , Oma v/d Pol, Jasper en alle anderen natuurlijk ook. Wel weer erg jammer dat jullie (MO17) met 4-2 hebben verloren. Had toch beter verwacht. Maar zaterdag zijn we er weer bij. Ik hoop ook dat we vrijdag wel wat lekkers gaan eten, patat en een lekkere kroket of zo. En Jan mis ik ook wel heel erg hoor, helaas heb ik geen speelgoed telefoon waarmee ik m even op kan bellen. Maar ik ben weer bijna thuis en dan kunnen we weer aan de Hammerdijk chillen. En oma ik snap helemaal waarom je Afrika zo’n mooi land vind, ik wil hier helemaal nog niet weg. Gelukkig heb ik genoeg foto’s gemaakt dus die kan ik allemaal laten zien als ik terug ben. Dikke kus Roos

Ilse: Hee hee lieve mensen, hier ben ik weer! Het is al weer eventjes terug dat ik wat van me heb laten horen, al voelt het voor mij als de dag van gisteren. De tijd vliegt hier namelijk echt. Het zit er al weer bijna op helaas… Maar ik vind het ook wel leuk om jullie straks allemaal weer te zien hoor! Maaike en Lana wat een leuk en spontaan berichtje van jullie en fijn dat jullie het weer met elkaar eens zijn, zoals altijd… HAHA leuk hoor! Familie van Korlaar ik heb jullie eerste berichtje zeker wel ontvangen, heel erg leuk. En oma van ’t Bosch ook bedankt voor je berichtje, leuk om wat te horen! Pap en Mam, ik hou het hier nog wel eventjes vol, wees daar maar niet bang voor. Het is echt allemaal super gaaf. Ik hoop dat jullie het ook nog even volhouden zonder mij, maar dat zal ook vast wel lukken.
Tot over 3 dagen allemaal! Tschuss!! Ps: SELECTIE, wie weet zie ik jullie vrijdag misschien nog wel eventjes… ?

Wim: Zo het zit er bijna op met die kanjers. Vermoeidheid slaat hier en daar wel een beetje toe  Kijken terug op een fantastische avond en op een fantastische reis met een fantastische groep. Misschien iets teveel superlatieven maar wel “recht uit het hart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch