Afscheid nemen bestaat niet!

Weer een vroege morgen, maar wel een halfuur mogen uitslapen; Wum kwam ons pas om 06:30 wekken! Natuurlijk hadden we weer ei en het wordt steeds minder gegeten volgens ons lol. 

Vandaag werd de groep in tweeën gesplitst; de eerste groep ging ’s ochtends naar de bouw & ’s middags naar de sloppenwijk voor kinderwerk en het uitdelen van voedselpakketten. De andere groep precies andersom. De dag begon vandaag wat koeler, sommigen hebben het zelfs een beetje koud gehad vanmorgen. We mochten niet te vroeg juichen, want rond een uur of 11 begon de zon toch best wel weer fel te schijnen en werd de laag zonnebrand weer goed aangebracht (behalve bij Anouk, lekker rood koppie heeft ze nu ?). 

Op de bouw hoefden we eindelijk niet meer beton te storten met die loodzware kruiwagens, maar mochten we heerlijk gaan metselen, wat we natuurlijk fantastisch konden  na die cursus die we in Nederland al gehad hadden. We hebben op de meeste plekken vijf lagen hoog gelegd, dus het begint al ergens op te lijken. Het is wel jammer dat we niet verder kunnen, want nu zien we nog niet echt hoe het er later uit zou moeten zien. Het was ook best raar om de laatste keer met de lokale  bouwvakkers te werken en überhaupt op de bouw te zijn. We gaan het (bijna) allemaal missen om lekker met onze mooie handschoenen aan te werken in de brandende zon, dat wel!

Op het eind kwamen André en Vanessa van het Crisis ChristCentre nog even langs om ons te bedanken voor onze goede inzet en hulp. Nadat hij ongeveer 20x ‘it will only take twominutes!’ had gezegd, kwam er toch echt een eind aan.

De kinderwerkbus reed rechtstreeks naar de sloppenwijk in Borolelo. Hier gingen we om de beurt in groepjes van vijf personen door de krottenwijk om bij een shack een rijkgevuld voedselpakket af te leveren om de meest arme gezinnen bij te staan. De bewoners waren over het algemeen heel blij met de hulp die wij konden bieden. De rest van de groep ging naar de oude vertrouwde kinderwerk kuil, om daar voor de laatste keer met de kids te spelen. Hier is er gezongen, een bijbelverhaal verteld en vooral veel gehigh-fived. Ook hier was het weer een dubbel gevoel; aan de ene kant super leuk om weer met de kindjes te zijn, maar aan de andere kant was dit ook een soort van afscheidsmoment. Het feit dat we daar waarschijnlijk binnenkort niet meer komen is wel een beetje gek, want je raakt toch een beetje vertrouwd met de omgeving van de afgelopen twee weken. Aan het eind van het kinderwerk gaven we de kinderen een door hen zelfgekleurde tas mee met allemaal leuke cadeautjes erin. De kids vonden het geweldig en wij ook.

Vandaag is dus de laatste blog. Mensen zijn al druk bezig met het inpakken van hun spullen en het schoonmaken van de vieze werkspullen. Het einde komt nu wel heel dichtbij… Vanavond maken we er nog een gezellige avond van, met een barbecue en een bonte avond (alweer haha). Hoe gezellig en leuk het hier ook is, kijkt bijna iedereen er wel naar uit om naar het koude kikkerlandje terug te keren en iedereen daar weer te zien. Wel genieten nog optimaal van de lekkere zon, die in Nederland waarschijnlijk nergens te bekennen is. We hopen iedereen vrijdag te zien op Schiphol, tot dan!

Persoonlijke berichten

Lisanne: Hooiii mensen, Murm, wat sad voor wieke en marissa zeg! Mogen die andere kindjes wel door naar de selectie? (yourney mocht toch ook?). Wel mooi dat je veilig bent aangekomen in Turkije, en wow wel 22 graden! Dat is maar 18 graden kouder dan hier… 😛 En Evy (geen idee of je dit leest) ik benieuwd naar al je appjes haha! Pap, ik hoef inderdaad even geen rijst, maar ik heb graag patatjes of pizza maar k heb ook wel zin in kipsnitschel  dus zie maar even. Vandaag was een mooie laatste dag hier, nog even een laatste duik genomen in het heerlijke zwembad. Tot vrijdag allemaal ?! (Echt top dat je me komt ophalen zussie!)

Iris: Hej, familie & friends, ik vind jullie berichtjes telkens zo leuk om te lezen! Elke dag is dat echt wel weer een positief puntje, maakt me echt blij! Ik ben eigenlijk super blij dat ik even geen telefoon heb ook al mis ik het snelle contact met jullie wel natuurlijk, maar het geeft zoveel rust en laat je echt genieten van alles, maar dan niet door een Iphone-lens haha. Ik zie er naar uit om iedereen weer te zien vrijdag, dus ik hoop jullie dan ook allemaal even te spreken als dat kan. Ik ben met mijn hoofd al wel weer een beetje thuis, maar ik geniet nog steeds volop. De vermoeidheid slaat af en toe wel toe; dat kan ik zeker niet ontkennen. Het continu in een groep zijn maakt me echt wel moe, maar geeft me aan de andere kant ook weer bakken energie, omdat het gewoon super gezellig is. Mams, over het eten, patat gaat er zeker wel in, het liefst niks met rijst haha, dat is vast geen verrassing. En juul, lekker bezig met je auto-theorie, I’m proud of you. Miss you all & see you soon! Kusjes Iris H

Anna: Hey lieve allemaal, Laatste keer dat ik een berichtje voor jullie schrijf. De volgende keer kan ik alle verhalen gewoon weer aan jullie vertellen. Bereid je maar vast voor want het zijn er superveel. Ik heb het hier nog steeds heel erg naar m’n zin en vind het echt jammer dat ik vandaag voor de laatste keer met de kidshier gespeeld heb, maar ik heb ook wel zin om weer naar huis te gaan en jullie allemaal weer te zien. Leuk dat jullie er ook een beetje naar uitkijken. Ik ga morgen nog genieten van het laatste dagje hier en heb al zin in de pizza (is weer iets anders dan rijst)  en een knuffel van Beertje en ben benieuwd naar het cadeautje mam! Bedankt voor al jullie lieve berichtjes en drukkies vir jelle (knuffels voor jullie)! Xxx Anna

Maarten: Hallo allemaal, Maarten hier. Het is dan bijna zover: Ik kom weer naar Nederland. Hoewel het hier hartstikke gezellig is heb ik ook wel weer zin om naar huis te gaan en jullie allemaal bij te praten over al mijn ervaringen hier. Ik vond het leuk om de berichtjes elke dag te lezen, wel jammer dat ik er niet direct op kon reageren. Bij deze in ieder geval: Pap, ik vind het prima dat je mijn crossfiets verkoopt, maar ik wil wel de opbrengst, haha. Ik zie jullie allemaal binnenkort weer, tot dan! Groetjes Maarten

Anouk: Hoi allemaal, morgen laatste dagje dus dan zie ik iedereen weer. Ik ga nu dus dan ook geen heel verhaal ophangen want dat vertel ik wel als ik terug ben. Mam wil je vrijdag naar het vliegveld heel misschien een klein zakje bolletje pepernoten meenemen want daar heb ik echt zin in en ik wil vrijdagavond graag frikandellen eten als dat kan. En ik vroeg me ook af wie er vrijdag me komt ophalen eigenlijk? Kusjes Anouk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch