We believe that people are precious, irrespective of race, colour, or religion.

We believe that people are precious, irrespective of race, colour, or religion. 

Our lives are poured out in serving our local community, in giving of our best in all that we do. 

http://touchnetwork.org.za/

Met dank aan dr. Neil en Marie van Schalkwijk, Angela en haar team. Wat een bijzonder werk doen zij en dat geheel belangeloos!

Dat was het thema van vandaag. Wat is aids en wat zijn de gevolgen en hoe kan je als organisatie je dienend opstellen voor de lokale bevolking. Petje af. 

Hee pap, mam, Maaikie en iedereen! Is zekers gezellig hierzo!! Nu al super warm en leuk! En thanks voor jullie kaartje, wat leuk, niet verwacht! En de leden van de SAC heel veel succes morgen en winnen hè! XX Ilsje, tot over twee weekjes!!

Heyy, is super gezellig en leuk hier. Vliegreis viel reuze mee en alles verliep prima! Accommodatie is super chill (en de bedden ook) dus ga het hier nog wel ff volhouden. ? Groetjes Nick

Halloo allemaal, het gaat hier super goed! Het is hier super gezellig dus dat komt hier helemaal goed. Tot over twee weken en nog bedankt voor het kaartje, super lief! Dikke knuffel Bas 

Halloooo papa, mama , oma, Chantal , Daniëlle , Michelle en Lola. De laatste uurtjes vliegen duurde best lang maar ik heb wel hele levens verhalen van de buitenlandse vrouw naast me gehoord heel grappig. Ik laat nog van me horen! Xx Sharon 

Hoi fam, alles gaat goed hier hoor wel taaie vliegreis, maar verder super leuk. Doe de groeten aan de terror twins en aan mijn leuke wederhelft! Nog bedankt voor het leuke kaartje en kusjes aan oma <3 xx Iris (farmerman haha)

Hai allemaal! Super leuk het onverwachte kaartje in m’n tas. Het verblijf is echt super mooi en het is al heel gezellig. Vandaag op de terugweg in de bus zelfs zebra’s gezien!!! Kusjes Lou

Hoi lieve mensen thuis! Het is nu al zo leuk hier. Hele leuke groep en lekker eten en verblijf. Vandaag al wel pech gehad met de bus maar dat maakte vandaag juist super gezellig, hahaha. Tot over twee weken. Liefs, Hannie

Hoi allemaal! De vliegreis ging super goed en ik ben hier al volop aan het genieten. Heel veel gelachen, mooie verblijfplaats en lekker weer. Tot snel! Dikke kus aan Tim. Liefs Kristy

Hee allemaal! Paps en mams, bedankt voor het kaartje, echt heel leuk!! Ik vermaak me hier prima en heb zelfs al zebra’s gezien, wat echt heel tof was. Dikke knuffel Rosalie

Heeii iedereen thuis! Meiden bedankt voor jullie lieve berichtjes! Pap bedankt voor je kaart, ik ga hem thuis planten! Mam en Mona de cadeautjes hangen aan mijn bed hoor! Het is nu al fantastisch hier en ik ga me hier zeker thuis voelen! XX Dian

Hoiiiii! Meiden, we hebben jullie briefjes gelezen, heel erg bedankt daarvoor! Het is hier heel leuk en gezellig en we hebben een mooi verblijf. Tot over twee weken en wel een leuke reactie achterlaten he?! Liefs Henrianne

Hee lieve mensen thuis! Meiden jullie briefjes waren echt super leuk! Ik ben echt aan het genieten van het mooie land, de leuke mensen en het mooie verblijf. Ik hou het hier nog wel even vol! Groetjess Annick

Heyy iedereen thuis! Marthe jouw verhaal op de achterkant was echt veel te lief! Ik heb het hier erg naar mijn zin en het is heel gezellig. Ik geniet erg van de landschappen precies zoals op de foto’s. Liefss Annelinde

Hoi pap, mam, lotte en de rest. Het is hier heel gezellig en mooi (en lekker weer). Ik heb al de eerste zebra’s en gazelle’s gespot. Morgen waarschijnlijk naar de bouw, heb ik ook heel veel zin in. Laat ff weten hoe het met jullie gaat! Heel veel liefs, Liona. (ps, pap, we hebben nieuwe bussen, bijna hobbelvrij)

Hee hee, ik heb het hier nu al erg naar m’n zin! We hebben nog niet heel veel gedaan, maar het is gezellig:) Het eten is trouwens ook echt lekker. (Hockeytrutjes, willen jullie me even afmelden voor hockey, ben ik vergeten en wil niet dat jullie straftraining krijgen) Kusjes, Babette

Hee allemaal! Het is hier heel gezellig en heerlijk weer. Ik overleef het hier wel. Kusjes aan Jaxx. Liefs Thirz

Hoi hoiii, vet lekker weer hier, maar dat hebben jullie waarschijnlijk al 10 keer gelezen. Bedankt voor de 4 repen chocola en de helemaal niet verwachte foto ? Oh ja is trouwens ook heel gezellig   Groetjesss TamTam (das m’n nieuwe bijnaam) Het is hier echt vet leuk. Ik heb zelf al Afrikaanse duiven en struisvogels gezien (en PUMBAAA!). Laat wel even weten of jullie morgen gaan winnen, daar gaan we wel vanuit natuurlijk. Ilse je hebt me trouwens kapotte badslippers meegegeven, lekker weer. De groeten van Roos

Hee mensen, ik heb het hier erg naar m’n zin, en het eten is heerlijk ?! De vliegreis viel gelukkig erg mee, duurde alleen wel erg lang, maarja. (Murm, overleef je het nog een beetje in het koude nederland? :P) Laat eventjes weten hoe het thuis is! Groetjes! Lizette aka Lisanne

Heej lieve mensen, eindelijk zijn we er en het is echt fantastisch mooi hier, maar wel zo ontzettend anders. Echt een hele andere cultuur! Het zwembad is getest en goedgekeurd, ondertussen al lekker een zonnetje meegepakt, dus de eerste kleur staat al op mijn hoofd haha. Het reizen was lang, maar prima en de busreis was vrij bijzonder maar dat zullen jullie vast wel lezen op de site verder… Xx Iris Hooghiemstra

Lieve allemaal, Het is hier echt heel leuk, gezellig en supermooi. Heb het hier echt naar m’n zin. Bedankt voor de superleuke ketting, de lieve kaartjes en de onverwachte snoepjes. Groetjes van mij en een dikke knuffel voor Beer. En voor jullie natuurlijk. Xxx Anna

Hai mams, paps, Jordi, oma, opa, Sammy en de rest. Het is super mooi hier en heel gezellig met de groep. De vliegreis ging best wel prima want ik had een plek met lekker veel beenruimte en er werd goed voor ons gezorgd. Kusjes Anouk ?

Lieve iedereen,Afrika is nog niet helemaal binnengekomen, de cultuurshock heb ik nog niet gehad, hoewel je wel meteen merkt dat ongeveer alles hier anders werk. Dit land is eerlijk waar echt prachtig. Nu al genoten van de vele sterren, de natuur en een aantal dieren. Ik geniet in ieder geval dus ik blijf nog even hier als het goed is. Groetjes, Mart.

Hoi allemaal, Het wennen hier valt opzich nog wel mee, we zijn vandaag wel op pad geweest, en hebben wel indrukwekkende verhalen gehoord, maar zo nog niet zelf beleefd, maar dat gaat zeker nog komen. Een leuke uitspraak die ze deden was: ‘Hoe eet je een olifant?’                      Happie voor happie.

Groetjes Jelle, Lieve mensen, Het is werkelijk prachtig hier. We kwamen natuurlijk ’s nachts aan donderdag dus zagen we helemaal niet waar we waren. Maar vanochtend zijn we ook op pad geweest en de omgeving is één groot plaatje. Onze verblijfplaats is ook een paradijsje met uitzicht op de savanne en de bergen. Ik moet het helaas kort houden en hoop dat het goed met jullie gaat. Hier in ieder geval wel! De groep is supergezellig dus ik mis jullie nog niet! ? Groetjes van Daaf xxxx

Heey lieve iedereen, Het is hier echt zo ontzettend mooi! De vlucht gister was ook heel goed gegaan, dus dat is echt fijn ? Vandaag zijn we naar Rustenberg geweest, een soort opvangtehuis voor mensen in moeilijke situaties (denk aan tienermoeders, mishandeling enz.). We hebben de leiding daar gesproken, en het is zo mooi hoe ze hulp bieden! Daar kan iedereen wel wat van leren…Ik hoop dat het goed gaat met jullie, de opa’s en oma’s, en alle diertjes natuurlijk ook. Hier gaat verder alles goed en de groep is leuk. Dikke X, Mees

Hee dropjes, Ik zit nu daadwerkelijk in Afrika! Het is nog steeds onwerkelijk dat ik aan de andere kant van de wereld zit. Het is totaal anders dan ons westerse wereldje. Ik kijk enorm uit naar de dingen die nog gaan komen. Wij hebben al een heel inspirerend verhaal gehad over het leven van de kinderen hier. De mensen van Touch Community Network helpen alle kinderen en vooral jonge meiden uit de vicieuze cirkel van armoe te halen. Het is zo mooi om te zien dat mensen zich vrijwillig inzetten voor de mensen hier. Verder is het erg gezellig in de groep. DIKKE KUS Francis

Hallo allemaal, Ik ben na een lange reis dan eindelijk in Zuid-Afrika aangekomen en zijn we zelfs al weer een dag verder. We zijn naar een organisatie geweest dat van oorsprong zwangere tieners helpt, maar inmiddels is uitgegroeid tot een hele hoop andere dingen om de toekomst van de meiden daar beter te maken. Ik vond dit een erg indrukwekkend verhaal. Op weg naar ons verblijf begon de bus te roken, maar het is uiteindelijk goed gekomen. Stefan bij deze je persoonlijke groeten! Groetjes Maarten voor de rest

Hallo allemaal, De reis viel heel erg mee, het leek korter dan gedacht. De verschillen hier zijn ook aardig groot: Alle huizen zijn omheind met prikkeldraad, en mensen lopen met enorme karren langs de weg. We hebben vandaag een bezoek gebracht aan een organisatie die mensen helpt die hiv, zwanger of zich bijzonder gedragen op school, veel uitleg gehad waar we nog veel aan gaan hebben de komende tijd. Groetjes Mika

Hallo allemaal, Vandaag zijn we nu ook op pad geweest, we hebben te horen gekregen wat andere mensen doen voor arme kinderen om hun toekomst beter te maken. Ook hadden we vandaag autopech, we stonden toen een poosje te wachten. Maar dat was erg gezellig en de tijd ging erg snel. Je ziet nu ook hoe mooi de omgeving is. Dit is heel anders en ook heel mooi. Groetjes Nienke

Lieve familie, vrienden en andere bekenden. We zijn hier goed aangekomen en genieten van een fijne groep. Zoals jullie gelezen hebben vandaag wat pech met de bus, maar dat hoort er een beetje bij? Gelukkig allemaal weer opgelost! Nu we dit schrijven zit de hele groep met elkaar een spel te spelen. Morgen voor het eerst de handen uit de mouwen steken. Hierover lezen jullie morgen vast meer! Groeten van de leiding (Ilse, Wim, Jan, Yvonne, Hein en Elsbeth). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch