De kop is er af, ze gingen oerend hard

Dag lieve bleekscheten in Nederland, Wij zijn hier al aan het bruin bakken in de Afrikaanse zonnestralen. Toch houden we minder van het zonnetje als we om kwart over 6 moeten opstaan. Na het ontbijt met heerlijke worstjes bestaande uit kaas en vet, verdeelden we ons in twee groepen. De ene groep ging naar de bouw en de andere deed voorbereidingen voor het kinderwerk. 

Het kinderwerk bestond vooral uit veel knippen en plakken, dat leverde de nodige vingerkrampjes op. We hebben prachtige papagaaien op een stokkie gemaakt, molentjes met draaiende wieken, strikjes aan een touwtje (ook wel een ketting) en supermooie hoedjes. Al deze dingen gaan we uitdelen bij het kinderwerk, de kinderen mogen er dan zelf hun eigen draai aan geven. Naast het knippen en plakken hebben we ook nog zakjes met cadeautjes gemaakt om uit te delen aan de kinderen. Omdat wij zo snel zijn als Speady Gonzalez lagen we na anderhalf uur al gezellig met z’n allen aan het zwembad. We hadden een ontzettend zware dag, maar dat is wel duidelijk. 

De mensen op de bouw waren daarentegen wel productief bezig. Zij waren gaten aan het graven voor de fundering en gingen met een pikhouweel los op de harde grond. Het zand stoof in de lucht en het zweet droop van de voorhoofden af. Gelukkig hadden we genoeg water, stay hydrated! Een deel van de groep was aan het betonvlechten, ook zij hadden een zeer productieve ochtend. Op de heenweg spotten zij giraffen, zebra’s, gnoes, steenbokken en zelfs Timon en Pumba.  Op de terugweg gingen zij nog even langs de Choppies (supermarkt) om lekker eten te halen. 

Toen iedereen weer bij de Witte Duif aangekomen was hebben we met zijn allen pancakes gegeten. Hierna ging de groep die thuis bleef afwassen en mochten de harde werkers een verfrissende duik nemen. Na een tijdje bakken in de zon hadden we ons eerste Goede Middag Gesprekje. Door met elkaar te praten leerden we ons groepje beter kennen. Toen hebben we mogen genieten van lekkere Bobotie. Nu zijn we dit verslag aan het afronden om ons snel aan te kunnen sluiten bij het kampvuur. 

Oet moar’n 

Blooper van de dag: Een hondje liep op het terrein van De Witte Duif rond en ging met niet geheel netjes los op Annelindes handdoek. Annelinde heeft na aanleiding van dit feestje haar handdoek grondig moeten wassen. 

Jelle, Nienke, Francis, Tamara en Thirze. Groepje van Yvonne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch